POISTOT (HO 19.11.2015)

Edellinen - Seuraava - hs24 lauantai 2010-03-27 - N:o 1118 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

N:o
1118

Lauantai
2010-03-27
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
2010: Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja

2010: Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 

hs24 perjantai 2010-03-26 - N:o 1117 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Linkit joka etusivulle - Haku - 10 v! - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957

N:o
1117

Perjantai
2010-03-26
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

Viikkosanomat N:o 4
25 - 1 - 1957
Päätoimittaja
AATOS ERKKO

hyvä!
Lennonjohtaja Kurt Melander Turusta lähti erikoisluvalla noutamaan vaikeasti sairastunutta potilasta Kumlingesta ja selviytyi onnellisesti laskusta jäälle vaikka ainoana valaistuksena olivat lähitaloista kootut petromaxit.

alas!
Valtio on taas ikäänkuin huomaamatta kahmaissut taskuunsa pitkän pennin. Viime vuonna on palkkataso kohonnut markkamääräisesti melkoisesti, mutta verojen progressiivisuutta ei ole mitenkään lievennetty, joten veroprosentti on jokaisen kohdalla noussut, vaikka tulo ei rahan arvon laskettua olekaan noussut.

KANSIKUVAT
Jorma Poutasen värikuvat Lapin porosta ja etelän tytöstä.Maaliskuun blogeja
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.

Niinhän siinä nyt näyttää käyvän, että Suomen perustuslaki antaa myöten seuraavien eduskuntavaalien siirtämisen yhdellä kuukaudella. ”Oikeusministeri” Tuija Brax, tämä vihreän ajattelun helmi, kirkkaalla naamalla esittää television uutislähetyksessä, että päätös voidaan tehdä yksinkertaisella enemmistöllä. Perustuslaista hän ei puhu mitään, sillähän on jo pyyhitty moneen kertaan monesta paikasta.

Huvittavaa on, tai pikemminkin surullista, että valtamedia ei paheksu tätä ”vallankaappausta”, vaan hyssyttelee, esim. Helsingin Sanomat.

Tähän väliin aikaisempi teksti: Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

Vallankaappaus jonkun tekosyyn varjolla. Suomi oppi Afganistanista kuinka vaaleja siirretään.

Kahvilassa näkyy Iskelmä- kanavan kuvaa entisellä Harju & Pöntisellä. Alareunassa liukuu STT:n uutistekstejä ja mitä helvettiä. Eduskuntavaalit siirretään huhtikuulle! Tämän Matti Vanhasen hallituksen alhaisten temppujen sarja saa jatkoa. Tottakai vallantunnossaan eduskunta voi päättää asiasta, perustuslain säätämisjärjestyksessä, sillä edellisillä vaaleilla valittu eduskunta sai oikeuden, mandaatin, kuukautta lyhyemmäksi ajaksi. Kiireesti lasken, että 5/6 enemmistö tarvitaan. Näin ollen 33-34 edustajaa pystyisi kaatamaan lain jos perustuslakia noudatetaan.
Siitäkään ei voi olla kovin varma, kun eduskunta itse tulkitsee perustuskakia. Siis Sdp pystyisi kaatamaan esityksen, oppositon pienpuolueet yhdessä ainakin melkein jne.

Tämä ala-arvoinen oikeusministeri Tuija Brax nielee mitä tahansa keskustan ja kokoomuksen öykkäröintiä saadakseen vain olla hallituksessa. Parhaillaan hän valmistelee äänikynnyslakia, jolla valta sementoidaan nykyisille isoille puolueille, nykyiset pienetkin ovat vaarassa tippua, ainakin Rkp ja yhtäkkiä joku muukin, kunhan ei vihreät. Kuinka kauan tätä öykkäröintiä sallitaan, kuinka kauan valtamedia hyväksyy härskiydet? Turhia kysymyksiä, otetaanko nämä edes esille tältä kantilta.

Jos vaalien ajankohtaa halutaan muuttaa, niin se voidaan tehdä ainoastaan ei seuraavissa, vaan sitä seuraavissa vaaleissa. Kyllä sivistyneessä maassa pitäisi sentään alamaisten vaalihetkellä tietää kuinka pitkäksi ajaksi valtakirja edustajille annetaan, siis normaalioloissa, sotatilanteessa tietenkin asia on toinen, ei sodan keskellä voida ruveta vaaleja järjestämään, silloin puolustetaan isänmaata, ei kai sentään tulevaisuudessa hyökätä.

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen tekevät korskeudessaan alhaisen tempun suomalaisille, vaalikarjalle. Oppi-isää ei tarvitse kaukaa hakea, siellä se istuu keskellä puhemieskoroketta, silloin kun istuu, paskamaisia lakeja säädettäessä likaisen työn joutuu tekemään varapuhemies Seppo Kääriäinen. Niin tämä Sauli Niinistö esitti silloin kun Suomi oli EU:n puhenjohtajamaa, että vaalit pitäisi siirtää kesäkuuhun. Näin se jotenkin meni, mutta silloin oli sentään vielä jotain ryhtiä, ja ehdotus ammuttiin alas ja siitä luovuttiin vähin äänin. Niinistön omaan saavutusten luetteloon se ei ole jäänyt kummittelemaan, niinkuin ei edes Tobinin veron nauraminen päin naamaa ja sen esittäjien sättiminen. Varjele meitä tältäkin ketkulta, vaikka ihmeitä täytyy tapahtua että hänestä päästäisiin. Ei tarvitsisi mustamaalata, tuotaisiin esille, mitä hän on itse sanonut ja miten on toiminut.

Pääministeri Matti Vanhanen jää historiaan, ei lautakasoista, vaan tietenkin oikeudenkäynnistään ja siitä likaisten temppujen lukumääräennätyksestä, kun ne joskus esille otetaan. Nyt voidaan elää kuin banaanitasavallassa (jokainen käsittäköön sanonnan niinkuin tantoo).

Viikkosanomat. Pääkirjoitus keskiviikkona 2009-11-25 klo 16:17.

http://viikkosanomat.fi/2009/11/25/vallankaappaus-jonkun-tekosyyn-varjolla-suomi-oppi-afganistanista-kuinka-vaaleja-siirretaan/

Tänään sitten Uudesta Suomesta löytyi juttu, jossa hyvinkin voisi Afganistanin tilalle kirjoittaa Suomi. Sisältöhän on sama. Perustuslaki on paperia, niinkuin onkin.

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn

Afganistanin vaalit siirretään syksyyn Julkaistu: 24.1.2010 Päivitetty: 24.1.2010

Kuva: EPA / All Over Press
Afganistanin riippumaton vaalikomissio on siirtänyt tämän vuoden parlamenttivaalit keväästä syksyyn. Alun perin vaalit piti järjestää toukokuussa, mutta nyt uusi ajankohta on syyskuussa, kertovat afganistanilaiset viranomaislähteet.

Vaalien siirto on länsivaltojen mieleen, sillä ne haluavat lisäaikaa ennen vaaleja tehtäville uudistuksille. Uudistusten toivotaan estävän mahdollisen vaalivilpin. Afganistanissa viime vuonna järjestetyt presidentinvaalit kärsivät laajasta vilpistä.

Uutistoimisto Reutersin viranomaislähteen mukaan vaalien uuden ajankohdan taustalla olisi ennen kaikkea vaalien järjestämiseen tarvittavien varojen puute. Afganistanin perustuslain mukaan parlamenttivaalit olisi pitänyt järjestää keväällä.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/83061-afganistanin-vaalit-siirretaan-syksyyn

Rappiota surren, niin poliitikkojen kuin mediankin. Pertti Manninen. Viikkosanomat. Lauantaina 2010-03-07 klo 00:27

Tags: Afganistan, Brax Tuija, eduskuntavaalit, Helsingin Sanomat, Katainen Jyrki, media, parlamenttivaali, parlamenttivaalit, perustuslaki, siirto, Suomi, vaalilaki, vaalit, Vanhanen Matti

http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/lainattu-kaksipaisen-kotkan-varjossa-jami-jarvinen/

Lainattu: Kaksipäisen kotkan varjossa. Jami Järvinen

Lainattu:
Kaksipäisen kotkan varjossa
16. helmikuuta 2010, kello 08.02 – Jami Järvinen

Edistyspuolueen pää-äänenkannattaja vaihtaa päätoimittajaa. Janne Virkkunen saa viimeinkin väistyä. Potkuiksikin sellaista on tapana sanoa, kun pomotasolta alennetaan muistelmakirjailijaksi – tulkinta, joka Markkinointi & Mainonnan mukaan on jo ehditty kiistää. Silti voitaneen sanoa, että kaipaavia katseita Virkkusen loittonevaan selkään luodaan melko harvakseltaan. Ainakin, jos luotetaan Painobaarissa toisinaan notkuviin, vähintäänkin epämääräisiin lähteisiin. Ja tietynlainen rakkaudettomuus on saattanut olla jopa molemminpuolista.

Lähtöä on siis odotettu pitkään. Eikä kukaan sanottavasti ole välittänyt seuraajakysymyksestä. ”Kuka tahansa, kunhan se vain ei ole Max Jakobson.” Vielä vuonna 2007 asia herätti paljon enemmän mielenkiintoa.

Janne Virkkunen on jäänyt kansakunnan mieleen melko etäisenä, värittömänä hahmona, joka taitavasti sai kuluttajat uskomaan, että hänellä ei ole sisällöllisiä saati poliittisia ambitioita. Jos edes kaupallisia. Hänestä on pitkän uran jälkeen tullut Helsingin Sanomain Jutta Urpilainen, jonka ulostulot eivät tahdo vakuuttaa, vaan korkeintaan ärsyttää. Se on jo sinänsä saavutus toimittajalle, jonka oli mukana Kekkoslovakiaa ravistelleessa Tamminiemen pesänjakajat -kirjassa. Lehteä jatkuvasti uudistaneelle Nyt-liitteen isälle. Miehelle, jonka sukupuun oksilla riippuvat Snellmanit, Sibeliukset ja Järnefeltit.

Nyt tilanne muuttuu kertaheitolla kutkuttavammaksi. Sukupolvenvaihdokset ovat aina jännittäviä, mutta onpa muitakin erikoisuuksia. Hesari on kuuluisa pakkomielteisestä puolueettomuudestaan. Toimittajien puoluekytkökset Sanomassa ovat kuin homous Yhdysvaltain armeijassa: don’t ask, don’t tell. Mutta Pentikäinen on niinkin kuuluisa keskustalainen, että jopa Antti-Pekka Pietilä arveli saaneensa potkut Ilta-Sanomien päätoimittajan pallilta silkkaa antikepulaisuuttaan.

Liberaalipuolueen – käytännössä oikeistovihreiden – lippulaivan luovuttaminen ”uskovaiselle keskustavaikuttajalle” on herättänyt kollegoissa jännittäviä intohimoja. Pahimman lajin keskustasatraappi Erkki Laatikainen ei kyennyt peittelemään voitonriemua sivaltessaan Yleisradiossa itseään kaksi vuotta nuorempaa Virkkusta tämän ”eloisasta sympatiasta sosiaalidemokratiaa kohtaan” ja kiirehtiessään syleilemään Pentikäisen hengiltä kiimaisessa innossaan:

Mikael Pentikäinen kantaa keskustalaista juuristoa. Hänen isänsä professori Juha Pentikäinen on rantsilalaisia. Hän on uurastanut keskustan avaintehtävissä. Mikael Pentikäinen muistetaan keskustan opiskelijaliiton puheenjohtajana ja järjestön julkaisun Politiikan Puntarin päätoimittajana. Hän on Sanoma Oy:n toimittajakoulun kasvatti, vaateliaiden journalististen ja liiketaloudellisten haasteiden onnistunut kohtaaja.

Turun Sanomien emeritusdemari Aimo Massinen puolestaan keskittyy blogissaan vain kuittaamaan Pentikäisen puoluekuviot harmittomana hömppänä. Tokkopa Mikael nyt sentään antaa Jumalan ja Santeri Alkion häiritä bisneksiä.

Massisen huomio keskittyy samaan kuin suurimmalla osalla keskustelijoista. Pentikäisestä tulee huhtikuussa Helsingin Sanomain kautta aikojen voimakkain ei-Erkko-niminen päätoimittaja. Pestiin on yhdistetty myös kustantajan rooli. Asia, jota kilpailevan leirin iltapäivälehti jo ennätti kehuskella heidän ideakseen.

Pentikäisen nimitys oli sikäli uusi askel Hesarin käytännössä, että nyt sekä journalistinen että taloudellinen vastuu on yksissä samoissa käsissä. Käykö niin, että maan ykköslehden journalismi ”markkinaehtoistuu” entisestään? Hesariahan on jo viime vuosina syytetty siitä, että laatulehtipuheistaan huolimatta se on välillä luiskahtanut viihteeseen sensaatio- ja skandaalilehtien lailla. Tähän saakka on journalistipiireissä vain kuiskuteltu, ettei Hesarin linja ole vain pysynyt toimituksen johdon näpeissä, kun nuoret toimittajat ovat kokeilleet rajojaan.

(Tosin taitaapa Turun Sanomatkin julkaista syvällisten taidekritiikkiensä ja yhteiskunnallisten keskustelunaiheidensa ohella tietoja TPS:n kuulumisista. Että sikäli, Aimo Massinen.)

Kaksoisrooli on vaarallinen. Pentikäisellä on kovan liikkeenjohtajan maine. Ilmaisjakelulehtien sodassa Sanoma News yksinkertaisesti osti kilpailijat pois ja ajoi ostetut lehdet alas yksi toisensa jälkeen. Sanomalaisten avustajasopimusten kohdalla hän on osoittanut vaativansa torppareiltaan kuuliaisuutta, joka on ennen totuttu yhdistämään vain 1800-luvun kartanonherroihin. Hän odottaa maailman taipuvan hänen tahtoonsa.

Mikael Pentikäisen päätoimittaja-kustantajakaudella se voi tarkoittaa mitä tahansa. Aletaanko Helsingin Sanomia tehdä entistäkin kireämmällä kustannusrakenteella ilman journalistisia tavoitteita? Tingittäisiinkö toimittajien ja avustajien oikeuksista? Valokuvista vastaisivat lukijat kännykkäkameroineen. Kolumnien paikalle tulisivat tekstaripalstat. Muuttuisiko Sanoma News samanlaiseksi työyhteisön pahoinvoinnista kuuluisaksi firmaksi kuin vihtiläinen Karprint?

Mutta. Aina on mutta.

Kukaan ei ole vielä pohtinut toista, paljon pahempaa mahdollisuutta. Elokuvamaailmassa tuottaja-ohjaajia on useitakin eivätkä esimerkit aina ole kauniita. Timo Koivusalo on osoittanut, mitä tapahtuu, kun tuottaja-Koivusalo antaa ohjaaja-Koivusalolle vapaat kädet. Entä jos kustantaja osoittaa samaa armeliaisuutta päätoimittajalle? Mikael Pentikäisen Hesarista voi aivan kirjaimellisesti syntyä uusi Kaksipäisen kotkan varjossa.

Sellainen valtavan iso, Vesku Loirin tähdittämä pullantuoksuinen asia, jota kukaan ei halua nähdä edes kännissä.

Asiasanat: helsingin sanomat, huonot analogiat, janne virkkunen, kaksipäinen kotka, media, mikael pentikäinen, monopoli, päätoimittaja, pullantuoksu, timo koivusalo, vesku loiri

http://www.kansanuutiset.fi/blogit/jami-jarvinen/tag/janne-virkkunen

Lainattu:
Kaksipäisen kotkan varjossa
16. helmikuuta 2010, kello 08.02 – Jami Järvinen

Viikkosanomat lauantaina 2010-03-05 klo 01:45

Lue myös!
Perustuslaki- fiasko. Helsingin Sanomat. Jalkapalloa. Doping Lahti 2001.

http://viikkosanomat.fi/2010/02/13/perustuslaki-fiasko-helsingin-sanomat-doping-lahti-2001/

Tags: Helsingin Sanomat, huonot analogiat, Janne Virkkunen, kaksipäinen kotka, media, mikael pentikäinen, monopoli, päätoimittaja, pullantuoksu, timo koivusalo, vesku loiri

http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/lainattu-kaksipaisen-kotkan-varjossa-jami-jarvinen/http://viikkosanomat.fi/2010/03/07/lainattu-jorma-vakiparta-jyvaskylan-energia-vaakalaudalla/

Lainattu: Jorma Väkiparta: Jyväskylän Energia vaakalaudalla

Lainattu: Jorma Väkiparta: Jyväskylän Energia vaakalaudalla. Keskisuomalainen. Mielipide. Lauantaina 2010-03-06

”Satavuotias Jyväskylän Energia (JE) oli 2000-luvun alussa kehitetty rakentamis- ja tuotantokeskeisestä kaupungin sähkölaitoksesta asiakas- ja markkinakeskeiseksi energiakonserniksi. Asiakkaiden palvelu hoidettiin paikallisesti, mutta suuruuden ekonomiaa tarvittavissa toiminnoissa oli liittouduttu Keski-Suomen muiden energiayhtiöiden kanssa ja tuotannossa yhteistyökumppanina oli Fortum. Toiminta-ajatuksena oli ”Elämänlaatua Sinulle” eli ensisijaisesti jyväskyläläisille asiakasomistajille edullisesti ja laadukkaasti.

Seuraajani reivasi suunnan takaisin tuotantokeskeisyyteen. Suureksi asiaksi nostettiin uuden turvevoimalaitoksen rakentaminen Keljonlahteen ja irtautuminen tuotantokumppanista Fortumista. Fortumin saama tuotto yhteistyöstä oli murto-osa siitä, mitä JE tuloutti Jyväskylän kaupungille, mutta se herätti kateutta.

Jyväskylän edellinen kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ei keksinyt kaupungintalouden pelastamiseen muuta keinoa kuin JE:n myynnin ja erotutti myyntiä vastustaneen hallituksen ja toimitusjohtajan. Uusi hallitus kuitenkin huomasi, ettei lypsävää lehmää kannata myydä ja sai uuden kaupunginjohtaja Markku Anderssonin uskomaan sen.

JE:n hallituksen puheenjohtajan Timo Fredriksonin mukaan aikaisemman hallituksen aikana JE:n kehittäminen oli näpertelyä. Päävoimalaitoksessa Rauhalahdessa oli 2000-luvun alussa investoitu puun lisäkäyttöön siten, että sen osuus olisi voitu nostaa puoleen polttoaineen käytöstä. Seuraavaksi oli suunnitelmissa savukaasupesurilla lisätä kaukolämmön tuotantoa, jotta öljyn käytöstä olisi päästy lähes eroon.

Aikanaan olisi energian tarpeen lisäännyttyä rakennettu toinen vastapainevoimalaitosyksikkö Rauhalahti II. Keljonlahti oli hyvä pitää varalta tulevaisuuden voimalaitospaikkana ja valttikorttina, ettei hyvä renki, mutta vaarallinen isäntä Fortum olisi päässyt sanelemaan yhteistyön ehtoja.

Näpertelyllä Fredrikson lienee tarkoittanut kahta JE:n tuotekehitysprojektia: tiedonsiirto sähköverkossa (datasähkö) ja vetytalous. Edellisestä olisi voinut syntyä miljardiliikevaihto, sillä JE:llä oli yhdessä kumppanin Soneran kanssa ko. tekniikasta yksinoikeus Pohjolaan ja Venäjälle. Kun tekniikkaa ei saatu luotettavasti pelaamaan, hanke keskeytettiin. Tuotekehityshankkeisiin käytettiin vuosittain vain parikymmentätuhatta euroa.

Vetyprojektissa seurattiin tutkimuksia vedyn käyttömahdollisuuksista tulevaisuuden energiaratkaisuissa. Käyttö on vielä kaukana mutta voi mullistaa nykyisen keskitetyn energiantuotannon. Ensimmäinen sovellutus on polttokennon käyttö sähköajoneuvoissa. Yleensäkin vasta nyt näytetään tiedostavan, että sähköautot ovat tulossa ja niiden sähkön toimitus on energiayhtiöille uusi business.

Toimitusjohtaja Juha Lappalaisen ja hallituksen puheenjohtaja Timo Fredriksonin kaudella ei ole näperrelty. Tuotantolaitosinvestointeihin ja vesilaitoskauppoihin on mennyt yli 500 miljoonaa euroa. Tämän rahoittaminen vajaan 100 miljoonan euron liikevaihdolla tuotteiden kohtuuhinnoittelulla on ”mission impossible” ja ensimmäiseksi toimitusjohtaja sai lähteä.

Toivottavasti Timo Fredrikson ymmärtää vastuunsa ja jättää paikkansa seuraavassa yhtiökokouksessa henkilölle, joka pystyy puheenjohtajan roolissa pelastamaan sen, mitä pelastettavissa on. Muuten on vaara, että pelastajaksi tulee Fortum tai Vattenfall. Kuuluuko Jyväskylän Energia sarjaan: ”Miten tuhotaan jyväskyläläiset yritykset?”

JORMA VÄKIPARTA
Jyväskylän Energian johtaja 1977-2002

Lainattu: Jorma Väkiparta: Jyväskylän Energia vaakalaudalla. Keskisuomalainen. Mielipide. Lauantaina 2010-03-06

http://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/jyv%C3%A4skyl%C3%A4n-energia-vaakalaudalla/539284


Kommentti.
Seikkaikusta lipesi hyvän sään aikana Osuuskauppa Keskimaa ja siinä lienee vielä mukana bulvaanien kautta Keskisuomalainen-konserni.

Sinänsä energian myyminen on kannattavaa bisnestä, mutta jos kustannukset riistäytyvät käsistä, niin maksumiehet eli asukkaat nousevat kapinaan ja se on sitten menoa vaikka suomalaiset ovat tunnetusti kilttejä ja unohtavia päättäjien töppäilyille. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen ja kaikenlainen rakentamis- ja kaavoitusbisneksen juoksupoikien ja -tyttöjen hillitön meno vain yltyy.

Kymmenen vuotta sitten vauhdissa oli kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, nyt kaupunginjohtaja Markku Andersson. Hiukan maistiaisia Kettusesta, Andersson-linkit sitten myöhemmin!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2010-03-07 klo 06:32.

Lue myös! Esim.

KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998.

http://www.sanomanetti.fi/2000/02/24/etusivukspkaappaus.htm

Jyväskylä-Paviljonki: ”Riskit sosialisoitu – voitot yksityistetty!”

http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm

Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä.”Tällä kertaa en epäonnistu.”

http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/n9910kettunen.htm

Tags: Andersson Markku, Fortum, Fredriksson Timo, Jyväskylän energia, Keljonlahti, Keskisuomalainen, Kettunen Pekka, Lappalainen Juha, mielipide, Pohjola, Rauhalahti, Väkiparta Jorma, Vattenfall, Venäjä

http://viikkosanomat.fi/2010/03/07/lainattu-jorma-vakiparta-jyvaskylan-energia-vaakalaudalla/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/wincapita-kuinka-nettimedia-uutisoi-yhtion-perustamisen/

Wincapita – Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen

Wincapita – Kuinka nettimedia uutisoi yhtiön perustamisen ja kokouskutsun ja hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa hs24 pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin lauantaina 2010-03-06.

Viikkosanomat antaa linkin sivuille, joissa ympäri Suomea kerrotaan Wincapita-yhtiön synnystä. Huomaa STT:n ylivoima.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistaina 2010-03-09 klo 10:24 Myyrän jälkeen.

http://www.hs24.fi/2010/03/06/etusivu.htm

ja Wincapita.fi -lehden sivuilla

http://www.wincapita.fi/2010/03/06/etusivu.htm

Yhtiön virallinen nimi:
Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy

Lyhennettynä:

WISH Wincapita Oy

Tags: Wincapita, Wincapita Oy, wincapita.fi, WISH Wincapita Oy, World Wipe Wep, Worldwide Investment, Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy

http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/wincapita-kuinka-nettimedia-uutisoi-yhtion-perustamisen/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/wincapita-kuinka-nettimedia-uutisoi-kokouksen/

Wincapita – Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen

Wincapita – Kuinka nettimedia uutisoi kokouksen ja sen tunnelmat sekä hiukan muutakin. aamulehti ess hs hbl ilkka iltalehti iltasanomat kainari kaleva karjalainen kauppalehti ksml lapinkansa hs24 pohjalainen sanomat24 savonsanomat sk24 taloussanomat ts uusisuomi wincapita. Kunkin uusin maanantaina 2010-03-08.

Viikkosanomat antaa linkin sivuille, joissa ympäri Suomea kerrotaan Wincapita-yhtiön kokouksesta. Huomaa STT:n ylivoima.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Tiistaina 2010-03-09 klo 10:44.

http://www.hs24.fi/2010/03/08/etusivu.htm

ja Wincapita.fi -lehden sivuilla

http://www.wincapita.fi/2010/03/08/etusivu.htm

Yhtiön virallinen nimi:
Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy

Lyhennettynä:

WISH Wincapita Oy

Tags: Wincapita, Wincapita Oy, wincapita.fi, WISH Wincapita Oy, World Wipe Wep, Worldwide Investment, Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy

http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/wincapita-kuinka-nettimedia-uutisoi-kokouksen/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/lainattu-pikkutakki-ransu-vaarassa-lauantai-6-3-2010-iltalehti/

Lainattu: Pikkutakki: Ransu vaarassa. Lauantai 6.3.2010 Iltalehti

Lainattu: Pikkutakki: Ransu vaarassa. Lauantai 6.3.2010 Iltalehti

Lauri Kivinen tulee Nokiasta. Hän kuuluu Nokian kuuluisiin yhteiskuntasuhteista vastaaviin johtajiin. Siis samaan sarjaan Tapani Yli-Saunamäen, Seppo Härkösen ja Esko Ahon kanssa. Tämän vitsin kohokohta oli tuo nimilista.

Keskustan väitetään kostavan nyt Ylelle lautakasakohun. TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti, että pääministeriä olisi lahjottu tuppeensahatulla koivulaudalla. Kepulaisten mielestä Jungner panosti Ylessä liikaa tosi-tv-formaattiin, kun ei tosijuttuja riittänyt enää ajankohtaisohjelmien puolelle.

Kepulaisten kosto on kaamea. Jungner sai potkut ja puolueen Yle-ideologi Mika Lintilä esittää koko Tampereen TV2:n lopettamista. Tohlopin rakennukset varmaankin puretaan Ransu Karvakuonon koppia myöten, maa kynnetään ja vakoihin kylvetään suolaa.

Kakkosista kepu jättäisi vain sen isoimman, Kyösti Kakkosen. Tämä halpakauppias rahoitti Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta maahan Matti Vanhasen kakkoshallituksen. Tai Kakkosen Vanhashallituksen, jos KMS:n pojilta kysytään.”

Pikkutakki: Ransu vaarassa

Lauantai 6.3.2010 klo 03.21 Iltalehti

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010030611250563_ko.shtml

Lainattu: Pikkutakki: Ransu vaarassa. Lauantai 6.3.2010 Iltalehti.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Huomaa mielenkiintoiset nimet vaikka missä järjestykseessä ja vaikka missä soffassa.

Tiistai 2010-03-09 klo 11.59

Tags: Esko Aho, Kyösti Kakkonen, Lauri Kivinen, Matti Vanhanen, Mika Lintilä, Mikael Jungner, Ransu Karvakuono, Seppo Härkönen, Tapani Yli-Saunamäki

http://viikkosanomat.fi/2010/03/09/lainattu-pikkutakki-ransu-vaarassa-lauantai-6-3-2010-iltalehti/http://viikkosanomat.fi/2010/03/11/pitka-paakirjoitus-vaalilaki/

Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki.
Arkistokuva 2008.

Kuva: ”Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr” ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.
__

Tänään on torstai 11, maaliskuuta 2010.

Pitkä pääkirjoitus.

Aluksi motto aikaisemmasta kun sain langattoman yhteyden toimimaan.

Pääkirjoitus 19.06.2003.
Pertti Manninen, hs24.fi.

”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Tämä ylevä lause siivittäköön seuraavan tekstin.

Satunnaisesti mieleen tulevia otsikoita.

Vaalilaki.

Oikeusministeri Tuija Brax, tuo häikäilemätön sananselittäjä, sanoi jonkun lehden, HS (?), mukaan, että ”tässä uudessa vaalilaissa yksikään ääni ei mene hukkaan”.

Kysymys on siitä vääristymästä ja sen korjaamisesta, kun esimerkkinä ollut Pohjois-Karjalan vaalipiiri on niin pieni, että vihreiden äänet eivät riittäneet yhteenkään paikkaan ja äänet menivät hukkaan. Tätä korvaaman on tarkoitus muuttaa vaalilakia niin, että äänet olisivat menneet yhteiseen kassaan, ja monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen esim. Helsingin vihreille tässä esimerkissä. Sdp vastustaa uudistusta ja ehdottaa pienten vaalipiirien suurentamista ja suurten pienentämistä, jolloin eduskuntapaikan saaminen tulisi tasapuolisemmaksi ja mitään lain muutosta, muuta, ei tarvittaisi.

Oikeusministeri Brax unohtaa, tarkoituksellisesti tietenkin sen, että aina ääniä menee hukkaan jos riittävää kannatusta ei ole. Hänen esittämässään järjestelmässä ääniä vasta menisikin hukkaan, kun muutosvaatimuksena on 3:n prosentin äänikynnys ja myös vaaliliittojen kieltäminen, jottei vaan kukaan uusi yrittäjä esim. senioripuolue, piraattipuolue, haistakaa paska koko valtiovalta puolue, puhumattakaan pienistä kommunistipuolueista vahingossakaan pääsisi eduskuntaan.

Esimerkkinä, jos esim. 3 uutta ryhmää, ajatellaan, että vanhat tuon kynnyksen ylittäisivät, saisivat kukin 2 % äänistä, siis 6 prosenttia äänistä, jotain noin 150 000 ääntä menisi hukkaan. Jos vaalijärjestelmä olisi oikea 6 %:lla pitäisi saada 6 % paikoista, kahdesta sadasta siis 12!

Kirkkaalla naamalla Brax ajaa tällaista mallia ja kehtaa lisäksi esittää, että kun nämä ressukat eivät saaneet 3 % äänistä, niin jos saisivat kuitenkin 2 %, tämä korvattaisiin rahalla, siis rahalla!

Ei kansalaiset ole niin tyhmiä kuin Brax luulee, Brax tekikin työtä jonkunlaisena juoksulikkana isojen härskipuolueiden, kepun ja kokoomuksen suojeluksessa, koska tällaisten uudistusten perimmäinen tarkoitus on betonoida kansanvalta ja eduskunta nykyisille ryhmille, siis suorittaa jonkinlainen hiljainen vallankaappaus, tavoitteena pitkällä tähtäimellä on lennättää myös kielivähemmistö ulos eduskunnasta.

Media on mennyt lankaan kun se laskee, että isot puolueet menettäisivät ja keskikokoiset hyötyisivät, ei tämä ole kuin laskennallista todellisuutta, laskuissa on unohdettu uusien yrittäjien hukkaan menneet äänet, jolloin todellisuudessa isot eivät mitään menettäisi.

Varsinkaan valtaa eivät menetettäisi, samat koaliitiot syntyisivät joka tapauksessa, on nyt niitä paikkoja yksi tai kaksi vähemmän. Tämä on jätetty huomioimatta näissä laskelmissa, valtahan se on jota tavoitellaan.

Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat ovat hyväksyneet uudet ehdotukset ja kannattaneet niitä. Nämä Sanoma News Oy:n lehdet oivat häikäilemättömissä pääkirjoituksissaan unohtaneet aivan kuin yhteisen salaliiton tuloksena edellä mainitut asiat. Pääkirjoituksissa, joissa ikään kuin selostetaan tätä uutta oikeudenmukaisuutta, on unohdettu äänikynnyksen vaikutus ja vaaliliittojen kieltämisen vaikutus vaalitulokseen,

Jotenkin omituisesti vähätellään sdp:n esittämää vaalipiirijakoa, joka poistaisi tämän Pohjois-Karjala-tragedian ja -trauman.

Onneksi eilen Iltalehti, Almamedian lehti paljasti pääkirjoituksessaan aika tarkkaan mistä on kysymys: Lehden mukaan isot eivät oikeasti edes halua muutosta. Braxille on annettu Mission impossible, jota tämä sähköisen äänestyksen sekoilijaministeri käyttää hyväkseen esiintyessään jonkinlaisena oikeuden enkelinä. Aika kyllä riisuu siivet ja lopulta höyhenetkin, kyllä Brax tulee kynityksi maan rakoon, kunhan tämä huijaus lopulta paljastuu.

Tähän väliin netistä joitakin linkkejä, parin vuoden takaisia, uusimpia löytyy Viikkosanomat-blogista.

Ei edes linkki vaan koko kirjoitus:

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen ”oikeusministeri” meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. hs24. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Tähän oli sitten seuraavassa numerossa korjaus, että on esitetty myös vaalipiirikohtaista äänikynnystä. Näistä ei nyt kyllä ole ollut mitään puhetta Helsingin Sanomissa tai Ilta-Sanomissa, lukuvarauksin, siis ei ainakaan pääkirjoituksissa. Ne on tietenkin jätetty tarkoituksella pois, koska niiden pohtiminen paljastaisi juuri koko uudistuksen epädemokraattisuuden. Sanomissa osataan. Voi kai sanoa, että tällainen on päätoimittaja Janne Virkkusen viimeinen palvelus lukijoilleen, tiedon pimittäminen loppuun saakka, sillä tavalla. Netti kuitenkin kertoo tästä härskiydestä, jotenkin vielä luotetaan siihen, että emävalheet menevät läpi kansalaisilta. Voi olla että menevätkin, mutta häpeällistä on kuitenkin käyttää valta-asemaansa väärin ja jättää kirjoittamatta ja selostamatta asiaa kaikilta puolilta.

Jos sitten kansalaiset hyväksyvät asian niin mikäs siinä. Tiedonvälitys on toiminut.

Tähän lopuksi uudelleen Wrightin lause:
”Tieto on samassa määrin onnen ja onnettomuuden, hyvien tekojen ja pirullisuuden väline. Tieto voi olla yksilön korkein, mutta myös tuhoisin elämänmuoto.”
Georg Henrik Wright. Ajatus ja julistus. 1955.

Muistakin piti kertoa, mutta rupesi kylmäämään, takki on heitettävä niskaan ja pipo päähän, joten ehkä tämä asia tuli jotenkin käsiteltyä.

Eskon baarissa, jossa poikkeuksellisesti on joku asiaohjelmakanava päällä, puhutaan AKT:n lakosta, EK:n määräyksistä ja niin edelleen, musiikki ei soi, tartun Ilta-Sanomiin, Bisquit, ja eiliseen Aftonbladetiin joka tänään oli tullut tilauksesta R:lle, täytyy tsekata mitä naapurissa tapahtuu.

Klo on nyt 13:40 torstaina 2010-03-11.

Pertti Manninen. hs24 pääkirjoitus.

Linkkeja nyt illalla torstaina 2010-03-11 klo 23;43.

http://viikkosanomat.fi/2010/01/13/hopina-jatkuu-hallitus-on-kiinnostunut-netissa-aanestamisen-kehittamisesta/

http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

http://www.sanomanetti.fi/2008/04/24/etusivu.htm

Lauantai 2008-04-26 Muut lehdet. Äänikynnys uhkaa demokratiaa. Ville Hänninen. Mielipide. Helsingin Sanomat. Lauantai 2008-04-26.

Äänikynnys uhkaa demokratiaa.

http://www.sanomanetti.fi/2008/04/26/etusivu.htm

– mm.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/11/pitka-paakirjoitus-vaalilaki/

http://viikkosanomat.fi/2010/03/13/kuinka-wincapita-fi-lehti-syntyi-paakirjoitus/

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.

Wincapita. Pääkirjoitus.

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin kun käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.

wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45

Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii


Viikkosanomat. Lauantai 2010-03-13 klo 08:40

Tags: Kailajärvi, kokous, wincapita. Wincapita Oy, wincapita.fi, Yli-Vainio Niilo

http://viikkosanomat.fi/2010/03/13/kuinka-wincapita-fi-lehti-syntyi-paakirjoitus/http://viikkosanomat.fi/2010/03/13/lainattu-loppuosa-aarno-laitisen-kolumnista-vihrea-vaalilaki-iltalehti-lauantaina-2010-03-13/

Lainattu: Loppuosa Aarno Laitisen kolumnista: Vihreä vaalilaki. Iltalehti lauantaina 2010-03-13. Kommentti.

Lainattu: Loppuosa Aarno Laitisen kolumnista: Vihreä vaalilaki. Iltalehti lauantaina 2010-03-13. Ja kommentti kirjoitukseen ja muuhunkin.

Vihreä vaalilaki
Lauantai 13.3.2010
kolumni
AARNO LAITINEN

”Mielenkiintoinen piirre on se, että vihreät ovat innokkaimpia uuden vaalijärjestelmän kannattajia, kun siinä on kolmen prosentin äänikynnys eli pienemmällä kannatuksella ei pääse eduskuntaan. Vihreä aate elää vain kymmenen kilometrin säteellä yliopistoista sekä suurten mediatalojen toimituksissa.

Äänikynnys on rakennettu sellaiseksi, että viisi pienpuoluetta – vihreät, vasemmistoliitto, ruotsalaiset, kristilliset ja perussuomalaiset – ylittävät kynnyksen eli niiden ei tarvitse pelätä uusia kilpailijoita.

Kokoomuksen apupuolueeksi vajonnut Vihreä liitto on sikäli vaarassa, että puolueen räyhäkäs huligaanisiipi saattaa kyllästyä olemaan hallituksen kesy puisto-osasto ja perustaa oman puolueen. Äänikynnys estää toisen vihreän puolueen tulon.

Perussuomalaisten tapaisessa populistipuolueessa taas on aina sen verran kylähulluja, että he voivat erota ja perustaa oman puolueen, mutta äänikynnys estää sen tehokkaasti.

Vanhan kommunistipuolueen perinnejärjestö Vasemmistoliitto on jo näivettynyt pieneksi katuhuligaanien puolueeksi, jossa marxismi-leninismin oppi on vaihtunut homoseksualismi-feminismiksi. Puolueen erityissuojeluksessa ovat myös aseistakieltäytyjät, seinäntöhrijät ja vanhakantaiset stalinistit. Jos puolue vielä kerran hajoaa, vain suurempi puoli ylittää kolmen prosentin äänikynnyksen.

Uuden lain mukaan vaaliliitot kielletään. Ilman niitä Jyrki Katainen ja Timo Soini eivät olisi päässeet eduskuntaan. Villinä sisään pyrkinyt Esko-Juhani Tennilä olisi pudonnut äänikynnyksen vuoksi.

Lähinnä vihreiden tarpeita varten tehty vaalilaki betonoi eduskunnan niin, että sadankin vuoden kuluttua meillä istuvat Arkadianmäellä nykyiset puolueet.”

AARNO LAITINEN

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010031311283712_k6.shtml

Lainattu: Loppuosa Aarno Laitisen kolumnista: Vihreä vaalilaki. Iltalehti lauantaina 2010-03-13. Lihavointi Viikkosanomien.

Lue myös!

Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/11/pitka-paakirjoitus-vaalilaki/

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!
http://www.sanomanetti.fi/2008/04/24/etusivu.htm

Viikkosanomat lauantaina 2010-03-13 klo 22:10 kun olin etsiskelemässä pääministeri Matti Vanhasen poistamaa blogiaan Valio-maito S-kaupassa. Ei löytynyt. Löytyi tämä Laitinen ja muistikuva Hazardin kolumnista joka täytyy seuraavana tarkistaa.

Iltalehti muuten on ainoana pääkirjoituksessaan arvostellut vaalilakiehdotusta, ainoana, joka silmiin on sattunut. Helsingio Sanomat ja Ilta-sanomat kannattavat ja kirjastossa törmäsin Suomenmaan, Keskustan lehden pääkirjoitukseen, jossa puolustettiin 3 prosentin äänikynnystä, jottei puoluekenttä pirstaloituisi. Taitaa Suomen perustuslaissa lukea jotain puoluekentän pirstaloitumisesta. Tällaista kuitenkin esitetään vakavalla naamalla perusteeksi ja isännät ja emännät sekä city-keskustalaiset hurraavat näille ajattelun mestareille.

Tähän samaan syssyyn: Mediamaksu om perseestä ja niinpä kokoomuksella oli sentään poliittista viisautta tyrmätä se ennen vaaleja. Viestintäministeri Suvi Lindén oli sentään fiksumpi kuin edeltäjänsä sdp:n Susanna Huovinen, joka järjesti Sanoma Oy:lle radiokanavan ja lopetti suositun Sävelradion. Sävelradion puoltavaan adressiin kertyi niin paljon nimiä, että pienikin osa sdp:n äänistä jäi saamatta joissakin vaalipiireissä ja niinpä sitä sitten pullahdettiin oppositioon. Ei yöjunien poikittaisliikenteen lopettaminenkaan varmaan lisää ääniä sdp:lle, viestintäministerille tuonut.

Sisäministeri Anne Holmlund ja kokoomus haukkovat vielä henkeään kun kansalaiset pelkäävät henkensä puolesta tässä aluehätäkeskusten ja paikallistuntemuksen karsimisessa. Tässä kyllä tietenkin toivoisi, ettei mitää kamalaa sattuisi, mutta yhden kortin varassa se on. Onnettomuuksia sattuu ja seuraukset avaunsaannin sählingissä voivat olla kohtalokkaita. niin raadollista kuin se onkin tällaisetkin asiat otetaan esille vaalitaistelussa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, lauantai 2010-03-12 klo 22:25

PS. Jos joku on ehtimyt tallentaa pääministerin itsensä poistaman Valio-maito-blogin, jossa suositeltiin S-kaupan sijasta K-kauppaa. niin lähettäkää, olisi mielenkiintoista tarkkaan tietää mitä Pääministeri Matti Vanhanen on kirjoittanut. Sama.

Paremman puutteessa linkki Vanhasen nuoruuden kirjoitukseen Baltic Star. Sama.

http://www.sanomanetti.fi/2009/03/19/etusivu.html#snooker

Tags: aarno laitinen, anne homlund, HS, Ilta-Sanomat, iltalehti, Jyrki Katainen, keskusta, kooomus, Matti Vanhanen, oikeusministeri-linkki, s-kauppa, Suvi Lindén, Timo Soini, Tuija Brax, vaalilaki, valio, vihreät

http://viikkosanomat.fi/2010/03/13/lainattu-loppuosa-aarno-laitisen-kolumnista-vihrea-vaalilaki-iltalehti-lauantaina-2010-03-13/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/15/urpo-leppanen-1944-2010-muistosanat-timo-soinin-blogista-lex-leppanen-nettisanomien-arkistosta/

Urpo Leppänen 1944-2010. Muistosanat Timo Soinin blogista. Lex-Leppänen Sanomanetin arkistosta.

Urpo Leppänen 1944-2010. Muistosanat Timo Soinin blogista. Lex-Leppänen Sanomanetin arkistosta.

Timo Soini blogisssaan:
2010 03 15 07:37 GMT

”Urpo Leppänen on kuollut

Sain suru-uutisen hyvän ystäväni Urpo Leppäsen kuolemasta tänä aamuna.

Urpo Leppänen oli merkittävä poliitikko sekä SMP:ssä että Perussuomalaisissa. Hän oli yksi neljästä Perussuomalaisen puolueen perustajajäsenestä. Puolueemme nimi on hänen keksimänsä ja Raimo Vistbackan valitsema.

Opin häneltä tavattoman paljon.

Liittyessäni SMP:n jäseneksi 16-vuotiaana vuonna 1979 Urpo Leppänen oli SMP:n puoluesihteeri ja vasta valittu kansanedustaja.

Leppänen oli minulle todellinen puoluesihteeri. Puoluesihteerin työ on raskas ja epäkiitollinen. Siinä Leppänen oli parhaimmillaan. Hän osasi puolue- ja vaalityön organisoinnin. Olen häneltä saamastani opista kiitollinen.

Perussuomalaisessa puolueessa Urpo oli merkittävä taustavaikuttaja ja idealinko. Kuuntelin ja huomioin hänen näkemyksensä tarkasti. Viime EU-vaalien strategia ja vaaliliitto kristillisten kanssa oli myös Urpo Leppäsen toive.

Viimeisinä vuosina hän lähetti minulle lukuisia käsinkirjoitettuja kirjeitä. Niistä huokui henkilökohtaisuus.

Viimeinen kirje tuli noin kolme viikkoa sitten.

Viimeisessä Perussuomalaisessa lehdessä Urpo Leppänen kertoi vaikeasta sairaudestaan ja kehotti auttamaan vaikeuksissa olevia ja sairaita ihmisiä. Hän oli kiinni politiikassa, yhdessä rakkaudessaan, loppuun asti.

Kaipaan hyvää ystävääni. Elän yhteistä surua Urpon omaisten ja ystävien kanssa.

Päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus. Sain tuntea Urpo Leppäsen, ihmisen, joka uskalsi elää, taistella, onnistua, tehdä virheitä ja pyytää anteeksi.

Lepää rauhassa Urpo.”

Nettisanomissa:

hs24 5.8.99 pm

Kommentti Maija Perhon ja Helsingin Sanomien hurskasteluun

Ei sanallakaan siitä, että Lex-Leppänen, joka velvoitti kunnat työllistämään kaikki nuoret, romutettiin kokoomuslaisen työministerin, Ilkka Kanervan, ja koko silloisen hallituksen tahdosta.

Ei siitä, että kunnat tietoisesti rikkoivat lakia eivätkä työllistäneet pyydettäessäkään.

Ei siitä, että ministeri julkisesti televisiossa hyväksyi lain rikkomisen ja totesi kyynisesti ja lakoonisesti, että lakia on muutettava.

Ei siitä, että jo silloin riittävän monet varoittivat ”joutilaan luokan” syntymisen vaaroista.

Nyt sitten syyllistetään nuoret! Hurskastelua!

Pankinomistajientukeako tässäkin maksetaan?

http://www.nettisanomat.com/1999/08/05/netti0408.htm#hur1eka

http://www.nettisanomat.com/1999/08/05/netti0408.htm#kommentmaijaperho

Helsingin Sanomat, Kuukausiliite 05.05.01

Eeva-Kaarina Aronen: Missä hän on nyt:

”Unohdettu kansa unohtui jo Urpoltakin. Entinen ministeri on nyt Matti Ahteen puolella.”

”…

Parhaat politiikan vuotensa Leppänen porskutti 1980-luvulla ministerinä Suomen maaseudun puolueen voittoisassa aallossa, joka kuivui sitten pieneksi vesinoroksi. Noista vuosista ei ole velkojen ja entisten vaimojen lisäksi jäänyt oikein mitään, ei edes henkilökohtaisia ystäviä.

Nykyisessä elämänmennossa Leppästä vaivaa kaikkein eniten ”fundamentalismi” elämän kaikilla aloilla. ”Kaikki asiat otetaan niin yksioikoisesti”, hän valittelee. Fundamentalismin viimeisin räikeä näyte on Veikkauksen toimitusjohtajan Matti Ahteen erottaminen.

”Omituisia menettelytapoja”, Leppänen pohtii. ”Vanha eläkeläisnaisjuristi kutsutaan paikalle – eihän siinä Ahteella ollut minkäänlaisia selviytymisen mahdollisuuksia.”

Vanhana poliitikkona Leppänen ei voi hyväksyä sitä, että ministerinvalan vannoneen miehen sana painaa vähemmän kuin parin naisen.

”Ahteen käyttäytymistapahan on ollut maan tapa”, hän analysoi. ”Hän tuli taputellen eduskuntaan eikä koe tehneensä väärin. Tapahtui kauhea ylireagointi! Eikä prosessia voinut pysäyttää! Demareilla on muutenkin kauhea tapa taputella, siellä naisetkin taputtelevat miehiä, se on sellainen taputtelukulttuuri!”

Eeva-Kaarina Aronen: Missä hän on nyt:

”Unohdettu kansa unohtui jo Urpoltakin. Entinen ministeri on nyt Matti Ahteen puolella.”

Iso kuva:

Entinen työministeri on 57-vuotiaana jo eläkkeellä mutta auttelee Ana-rouvaa tämän keikkaillessa laulavana tanssijana.

Pieni kuva:

Kalevi Sorsan neljännen hallituksen työvoimaministeri vuonna 1984.

http://www.vuosisanomat.fi/2001/05/10/sontajapotkut.htm#aronen

Ilta-Sanomat keskiviikkona 12.3.2003.

Näin Suomen Irak-kantaa kommentoitiin.

- Vapaassa maassa täytyy voida keskustella ulkopolitiikasta ilman, että joku vanhan ajan suomettumispoliitikko on koko ajan selittämässä, ettei ulkopolitiikasta saa keskustella.

Ex-ministeri, kansanedustajaehdokas Urpo Leppänen (lib) tiedotteessaan.

http://www.sanomanetti.fi/2003/07/17/irakvuotoiltasanomat20030312.htm

Muuta ei ainakaan nyt arkistosta löytynyt.

Viikkosanomat. Maanantaina 2010-03-15 klo 21:25.

Urpo Leppänen on kuollut. Timo Soini lausui edellä muistosanat hyvin tuntemalleen henkilölle. Meille muille hän tuli tutuksi televisiosta järkkymättömällä vakaumuksellaan ja terävällä älyllään. Valtamedia haukkui hänet aikoinaan maanrakoon, sekin kuuluu totuudenpuhujalle, mutta edelleen ihailen hänen rohkeuttaan ja sisukkuttaan Lex-Leppäsen ajamisessa. Sitä tarvittaisiin tänäänkin, eikä kaikenlaisia hömppätoimia nuorisotyöttömyyden torjumisessa. Siis työpaikkoja.

Lepää rauhassa, osanotto omaisille.

Pertti Manninen.

Tags: Helsingin Sanomat, Ilkka Kanerva, Maija Peho, hs24, Timo Soini, työministeri, Urpo Leppänen

http://viikkosanomat.fi/2010/03/15/urpo-leppanen-1944-2010-muistosanat-timo-soinin-blogista-lex-leppanen-nettisanomien-arkistosta/http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/toinen-oykkari-lahti-fortumista-nyt-carola-teir-lehtinen-maaliman-parhaiten-ruienannut-tiedotusjohtaja-mita-tiedamme-venajalle-upotetuista-miljardesista-sahkonkayttajien-rahoista/

Toinen Öykkäri lähti Fortumista, nyt Carola-Teir Lehtinen, maailman parhaiten tienannut tiedotusjohtaja. Mitä tiedämme Venäjälle upotetuista miljardeista, sähkönkäyttäjien rahoista?

Toinen Öykkäri lähti Fortumista, nyt Carola-Teir Lehtinen, maailman parhaiten tienannut tiedotusjohtaja. Mitä tiedämme Venäjälle upotetuista miljardesista, sähkönkäyttäjien rahoista?

Wikipedian mukaan
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fortumin_optiot

Carola Teir-Lehtinen tienasi palkkaa vuonna 2006 euroa 74 220. ja optiorahoja euroa 3 275 780.

Optioilla 44 kertaa enemmän kuin palkalla. Siis yhtenä vuonna 2006!

Lilius sai kaikkiaan 30 miljoonaa optioita, siis kolminkertaisesti mitä vuonna 2006. Jos sama suhde oli muidenkin optionsaajien kohdalla, niin tiedotusjohtaja Carola Teir-Lehtinen on sitoutettu yhtiöönsä 10 miljoonalla eurolla! Ja nyt hän lähtee sitten niistä nauttimaan reilusti alle Vanhasen ja Häkämiehen vaatiman eläkeiän, noin 5 vuota liian aikaisin. Toinen juttu on se, että tämä nylkyinen öykkäripomo Tapio Kuula siirsi hänet pois tiedotusjohtajan paikalta. Kyllä kai hän sentään töissä joutui käymään toisinkuin Lilius, joka nautti palkkaa viime vuoden loppuun vaikka jo oli poispotkittu, muttei palkatta! Liliuksen ei tiedetä työpaikalla käyneen.

Pari päivää sitten Nettisanomissa kirjoitin tästä törkeästä finanssineuvoksesta, nimeltään Markku Tapio, joka ei vahtinut sitä, kun pankkiiriliike loppuvaiheessa pudotti sopimuksista pois optioleikkurin. Virassaan jatkaa ja ylennyksenkin on saanut. Kirjoitus tämä jutun lopussa liitteenä.

Optiot 2006 (€)[5]
# Nimi Asema Optiot Ansiotulot
1 Mikael Lilius toimitusjohtaja 9 130 000 10 100 000
2 Tapio Kuula johtaja 5 298 000 5 600 000
3 Juha Laaksonen talousjohtaja 4 578 000 4 900 000
4 Mikael Frisk henkilöstöjohtaja 4 193 000 4 500 000
5 Timo Karttinen Fortum Espoo tj. 3 417 000 3 700 000
6 Carola Teir-Lehtinen viestintäjohtaja 3 275 780 3 350 000
7 Christian Lundberg johtaja 3 179 750 3 335 000
8 Risto Rinne Neste Oil tj. 2 380 250 3 100 000
9 Erkki Kari-Koskinen vähittäismyynnin
johtaja 1 530 500 1 600 000
10 Kim Kronstedt turvallisuusjohtaja 1 577 500 1 600 000
11 Lars Grefberg sähköjakelun johtaja 1 116 000 1 200 000
12 Per Langer lämmöntuotannon
johtaja 1 153 200 1 200 000
Ansiotulot sisältää optiot

Maanantai 2010-03-15 klo 20:12
Ylen MOT kertoo SISU:n alasajosta ja hiipumisesta. Sisuun sijoittanut ryhmä on jo saanut takaisin sijoittamansa 2 miljoonaa euroa. Kaikki on ulkoistettu. Jotain on vielä jäljellä lihoiksi pantavaksi. Valtion edustaja finanssineuvos Markku Tapio.on joutunut kameran eteen selostamaan tätä yhtä valtion omaisuuden hävittämistä. Hän on tehnyt työtä käskettyä, koska hävittämiseen on ollut poliittinen tahto. Onko siellä sitten ollut Ahon hallitusta ja Lipposen hallitusta, nyt myös Vanhasen, se ei oikein selviä. Tämä finanssineuvos kuuluu siihen samaan sarjaan kuin esim. korkean aseman saavuttanut lainsäädäntöneuvos Pekka Laajanen, joka täysin törkeästi puolusteli valtion toimia ja esim. myös sitä, että Helsingin Osakepankin, vai oliko se Osuuspankin sotku jätettiin selvittämättä valtion vakuusrahastossa. Temppu oli ovela. Asiaa ei kirjattu mihinkään, niin mitään väärää ja virhettä tai korvausvelvollisuutta ei voinut siis tapahtuakaan.

Finanssineuvos Tapio on muuten se löperö virkamies, jonka vastuulla oli Fortumin optioiden vahtiminen. Helsingin Sanomissa aikoinaan luki, että optioissa oli alun perin leikkuri, siis vuoden palkkaa vastaava leikkuri, mutta pankkiiriliike, joka optio-ohjelman junaili, onnistui loppuvaiheessa jättämään sen leikkurin pois, eikä Tapio eikä kukaan muukaan huomannut tai tahtonut huomata sitä. Asia tuli vasta esille kun oli liian myöhäistä. Öykkäri-psykopaatti Mikael Lilius nappasi 30 miljoonaa euroa optioita, siis palkan lisäksi, ja kaikenlaiset ylemmät ja hiukan alemmatkin johtajat sitten yhteensä ainakin saman verran. Koska mitään lukuja ei julkisuudessa ole näkynyt heitetään nyt jotakin. 100 miljoonaa euroa on finanssineuvos Tapio tullut maksamaan Suomelle ja palkkiona on virka säilynyt ja palkka noussut.

Oma lukunsa ovat sitten Björn Wahlroos ja Antti Herlin, joille valtio lahjoitti omaisuuttaan, tietenkin laillisesti, runsain verroin tätäkin enemmän. Partek-kaupasta ministereinä päättivät Paavo Lipponen ja Sinikka Mönkäre, joka myös sai palkkioviran RAY:n pomoksi. Siellä hän nyt kiusaa suomalaisia peliriippuvia mitä kekseliäimmillä tempuillaan. Nuorten ikärajankin nosto kestää useita vuosia, kun järjestelmien päivittäminen on niin hidasta. Ja ministeriö uskoo. Onko sn nyt sitten Paula Risikko vai Liisa Hyssälä, jonka toimialaan tämäkin uskominen kuuluu.

http://www.hs24.fi/2010/03/17/etusivu.htm

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: hs24 (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/toinen-oykkari-lahti-fortumista-nyt-carola-teir-lehtinen-maaliman-parhaiten-ruienannut-tiedotusjohtaja-mita-tiedamme-venajalle-upotetuista-miljardesista-sahkonkayttajien-rahoista/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/lainattu-fortum-optiot-lukekaa-ihmeessa-ari-ojapellon-kirjoitus/

Lainattu: Fortum-optiot: Lukekaa ihmeessä Ari Ojapellon kirjoitus!

Fortum-optiot: Lukekaa ihmeessä Ari Ojapellon kirjoitus!

http://ariojapelto.blogspot.com/2009/05/virkamiesten-ja-poliitikkojen-muisti-on.html

LAINATTU:

tiistaina 26. toukokuuta 2009

Virkamiesten ja poliitikkojen muisti on lyhyt

JULKAISTU: Kansan Uutiset / Horisontti-palsta 22. 11. 2005

Fortumin optioista on tehty aiheellinen välikysymys. Lisäpontta ajatus sai, kun yritysoikeuden professori Petri Mäntysaari piti Ylen A-Piste -ohjelmassa Fortumin optio-ohjelman toteutusta osakeyhtiölain vastaisena. Hän todisti vakuuttavasti, että yhtiön hallitus laiminlöi velvollisuutensa perustella poikkeaminen osakkeenomistajien tasavertaisuudesta yhtiön osakkeiden uusmerkinnässä. Pienosakkailta ei kysytty mitään.

Eduskunnan talousvaliokunta käsitteli aiemmin syksyllä pitkään sitä, miten ministerit olivat tulleet hyväksyneeksi Fortumin johtajille mahdollisuuden puolen miljardin euron optiotuloihin. Valiokunta totesi lopulta, että asialle ei jälkikäteen voi tehdä mitään vaikka optioehdoissa oli selvät varaumat optioiden muutoksiin markkinahäiriöiden varalta.

Kaikki johtavat poliitikot levittelivät käsiään ja sysäsivät vastuuta toisilleen. Optioiden asettamisen aikoihin vastaavana kauppa- ja teollisuusministerinä oli Sinikka Mönkäre. Hänkin vain valitteli, että Fortumin osakekurssin valtaisa nousu tuli ”yllätyksenä”. Jokainenhan tiesi jo 1990-luvun lopulla, että esimerkiksi Nokian kurssi nousi parhaimmillaan 600 kertaiseksi.

Ketkä päättivät optioista? Pääministeri Matti Vanhaselta vaadittiin selityksiä Fortumin optioista, vaikka se oli pääministeri Paavo Lipponen, joka niistä päätti aisaparinaan kokoomuslainen valtionvarainministeri Sauli Niinistö. Pääministeri Lipponen siunasi Fortumin optiot ja puolusti niitä. Samoin Lipponen puolusti Soneran umts-kauppoja, joilla ostettiin pelkkää ”ilmaa”. Veronmakasjien rahoja lahjoitettiin Saksan valtion kassaan niin suuret summat, että niillä maksaisi sotakorvaukset.

Kauppa- ja teollisuusministerinä Mönkäreen lisäksi toimivat optioiden leivonnan aikoina myös Antti Kalliomäki ja Seppo Kääriäinen.

Optioiden katto unohtui myös optioita valmistaneilta virkamiehiltä. Fortumin hallintoneuvoston puheenjohtajana oli Matti Vuoria ja kauppa- ja teollisuusministeriön edustajina kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja Markku Tapio. Virkamiesten muisti tai ammattitaito ei juuri kehuja ansaitse, sillä heillä jos kenellä olisi pitänyt olla tuoreessa muistissa jo edellisten Fortumin optioiden aiheuttama kohu.

Fortumin edeltäjän, öljy-yhtiö Nesteen, liiketoiminta oli koko historiansa ajan hintasäännöstelyn ja monopolin alaista. Nesteen nettoylihinnoittelu oli 80-luvulla noin miljardi markkaa per vuosi.

Ylihinnoittelulla saatiin käärityksi helppoja voittoja, jotka sitten käytettiin ”rönsyjen” hankkimiseen. Neste laajeni akku-, nasta-, aurinkopaneeli-, varustamo-, huoltamo-, engineering- ja muovibisnekseen. Varsinkin viimeksimainittuun investoitiin n. 10 miljardia ja siitä piti tehdä maailmanlaajuista.

Toimittaja Ari Korvola valotti vuonna 1998 MOT-ohjelmassaan Nesteen onnistumista ja jo silloin kohua herättäneitä Nesteen optio-ohjelmia. Tässä Nesteen diversioitumisessa tuli kuitenkin pahasti takkin. MOT-ohjelma teki tappiosta arvion kahdelta arvovaltaiselta tilintarkastaja-asiantuntijalta ja ne olivat varovaisestikin arvioiden 7-13 miljardin markan suuruisia.

Vuonna 1992 Neste teki miljarditappiot ja sen jälkeen alettiin kuumeisesti miettiä, miten epäonnistuneet sijoitukset saataisiin häivytetyksi. Rönsyjä alettiin myydä ja 1 300 henkeä saneerattiin. Varsinaiseksi kuningasajatukseksi muodostui vakavaraisen Imatran Voiman fuusioiminen köyhtyneeseen Nesteeseen eli Fortumin synnyttäminen.

Nesteen johtajat Jaakko Ihamuotila, Jouko K. Leskinen, ja Jukka Viinanen junailivat fuusion poliitikkojen kanssa niin salaisesti, että Imatran Voiman silloinen toimitusjohtaja Heikki Marttinen luki sen vasta lehdestä. Hänet savustettiinkin pois melko nopeasti, kun hän uskaltautui julkisesti epäilemään fuusion mielekkyyttä.

Nesteen johto oli tilannut kahdelta kansaiväliseltä rahoitusalan asiantuntijafirmalta arvion fuusiosta ja kun maksoi heille tarpeeksi, sai haluamansa vastauksen. IVO:n selvityspankin konsultit saivat aivan päinvastaisen tuloksen. Konsultit ovat joustavia maksusta.

Järjestelyllä saatiin Nesteen taseet näyttämään hyvältä ja optioita maksettiin 60:lle johtajalle 77 miljoonaa. Ihamuotila kuittasi vuonna 1997 neljän miljoonan optiot ja Viinanen kolme miljoonaa. Leskisen johtama muovibisnes oli jo joutunut alamäkeen ja hän oli siirtynyt ennen lopullista katastrofia vakuutusyhtiö Sammon toimitusjohtajaksi. Myöhemmin hän joutui siirtymään syrjään sieltäkin sisäpiiriepäilysten vuoksi.

Näitä arveluttavia optioita olivat tuolloin siunaamassa hallintoneuvoston puheenjohtajana Ulf Sundqvist ja valtiovarainministerinä Kauko Juhantalo. Molemmat tulivat myöhemmin tunnetuksi ”suoraselkäisinä yrittäjinä”, joilla tosin menivät omat ja edustamiensa laitosten rahat sekaisin.

MOT-ohjelman aikana valtiovarainministerinä oli Antti Kalliomäki, joka myönsi siinä, että optioiden perusteet olivat vääriä ja myönsi virheen.

Suunnitellessaan nykyisiä Fortumin optioita kauppa- ja teollisuusministeriön korkeilta virkamiehiltä oli täysin unohtunut edellisen optiojärjestelyn virheet.

Kauppa- ja teollisuusministeriö hyväksyi runsaan optiojärjestelmän pelkästään Fortumin toimittamien tietojen pohjalta. Valtio ei laatinut yhtään omaa muistiota tai käyttänyt apunaan riippumattomia neuvonantajia.

Näin väitti Ylen televisiouutiset, jonka haastattelema julkisoikeuden professori Teuvo Pohjalainen piti ministeriön menettelyä leväperäisenä. Hän arveli, että ministeriö on saattanut rikkoa hyvää hallintotapaa.

Valtiovarainministeriöstä on levittäytynyt uusliberalismin uskonkappaleet myös kauppa- ja teollisuusministeriön virkamiesten keskuuteen. Tehokkuuden nimissä ollaan joka paikkaan viemässä ”kannustavia” palkkiojärjestelmiä. Käytännössä se tarkoittaa, että mitä enemmän väkeä saadaan ulos, sitä enemmän palkitaan johtajia – palveluiden laadulla ei ole niin väliä.

Valtion työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto ja johtava konsultti Tapio Wallin kertoivat 25. 10. 05. televisiossa kaikkiin valtion virastoihin suunnitellusta tulosohjaukseen perustuvasta tulospalkkauksesta. Wallinin edustama konsulttiyhtiö on ollut luomassa mm. Fortumin ja ortodoksisen kirkon kannustejärjestelmiä.

Professori Kari Uusikylä on osuvasti todennut näiden kannustekonsulttien laadukkuudesta: ”Kun Alexander Pay Management arvioi papin saatikka ihmisen työn laadun, jää Jumalakin konsultin rinnalla toiseksi”.

Hän kysyy myös, ”Ovatko palkittavat virastojen johtajat tehneet tähän saakka niin huonoa työtä, että he todella voivat nostaa roimasti työnsä laatua. Eikö näiden laiskureiden palkkaa tulisi laskea tuntuvasti takavuosien lorvailun vuoksi? Mitä he ovat tähän asti virka-aikanaan tehneet, jos eivät ahkerasti töitä?”

Johtajien palkkataso on kiihtynyt jo 90-luvulla huomattavasti palkansaajien vauhtia kovemmin. Pelkästään vuonna 2004 johtajien ansiotulojen korotus oli keskimäärin 22,2 prosenttia, kun se palkansaajien kohdalla oli vain 4,4 prosenttia.

Fortumilla korotusvauhti on ollut vielä huimempi. Vuoden 2004 verotietojen mukaan Fortumin toimitusjohtajan Mikael Liliuksen palkkatulot olivat 3 524 922 euroa. Nyt hänen optioidensa arvo päätynee 12 miljoonan euron tasolle eli noin viisinkertaiseksi viimeisiin julkisiin vuosituloihin nähden.

Lilius on pitänyt huolen, että hänen ”johtamistaitojaan” on pitänyt palkita. Vuonna 2003 hänen verotettavat palkkatulonsa olivat ”vaivaiset” 1 925 605 euroa. Vuoden 2002 kokonaisansiot olivat ”säälittävät” 1 056 982 euroa.

Ilman erillisiä kannustimiakin johtajien nykyisellä pakkatasolla pitäisi syntyä hyvä työpanos. Jos ei synny, heidät pitäisi vaihtaa kuten työntekijätkin.

Miten on mahdollista, että Lilius pääsee 12 miljoonan lottopotista osalliseksi, vaikka valtionyhtiöiden omistajapolitiikasta ja palkkioperusteista on toki säädetty erilaisissa valtioneuvoston periaatepäätöksissä ja mm. talouspoliittisen ministerivaliokunnan kannanotoissa. Sen mukaan yrityksen johdon palkkaus- ja palkkioehdot ovat keskeinen osa omistajaohjauksen instrumentteja. Valtio on mm. sitoutunut antamaan optioita ja rahakannustimia tiettyjen periaatteiden mukaan, jotta ylilyönnit vältettäisiin. Esimerkiksi ylimmän johdon ylimääräinen rahapalkkio eli bonus tulee mitoittaa niin, että se on pääsääntöisesti enintään 40 prosenttia vuosipalkasta. Mikseivät virkamiehet ja poliitikot ole olleet tehtäviensä tasalla?

Suuret öljy-yhtiöt tekevät nyt rahaa kuin suokuokalla kauhoen. Syynä ei ole niiden ylivertainen liiketoimintaosaaminen vaan öljyn ja sen jalostustuotteiden hurja hinnannousu.

Luonnonvoimien riehuminen on nostanut öljyn hinnan ja jalostamoiden voitot ennätyslukemiin. Raakaöljy maksoi vuoden 2005 kolmannella neljänneksellä 44 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Raakaöljyä jalostavan yhtiön kannalta tarkeä luku on jalostamomarginaali eli sisään ostetun raakaöljyn ja sen jalostustuotteista saadun tuoton välinen ero.

Esimerkiksi Yhdysvaltain kolmanneksi suurimmalla öljy-yhtiöllä, Conoco-Phillipsillä, se oli 15,22 dollaria barrelilta eli 92 prosenttia korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. Sen pelkän kolmannen vuosineljänneksen voitto oli 3,2 miljardia euroa ja 89 prosenttia korkeampi kuin vuotta aikaisemmin. ExxonMobililla ja Chevronilla voitot ovat samaa suuruusluokkaa.

Nyt amerikkalaiset poliitikotkin ovat heränneet öljy-yhtiöiden jättimäisiin voittoihin. Demokraattien leiristä esitetään öljy-yhtiöiden kohtuuttomiksi katsottujen voittojen leikkaamista ns. windfall- eli satunnaisverolla.

Senaattori Byron Dorganin mukaan pitäisi säätää laki, joka verottaisi liialliset voitot jaettaviksi edelleen korkeista hinnoista kärsiville kuluttajille.

Jos näiden kilpailijoiden voittojen kasvuvauhtia vertaa viimeisen vuoden Fortumin 18,8 prosentin vuosikasvuun, Liliuksen johtajuuden ansiot voittojen kasvattajana ovat kilpailijoihin verrattuna vaatimattomia, vaikka bensan hinta on Suomessa kolminkertainen amerikkalaisiin verrattuna. Lisäksi voittoja lisäsi ”rönsyjen” myynti.

Optioidensa turvaamiseksi Lilius myi kaiken, minkä pystyi myymään. Nesteen 4 000 työpaikasta meni 2 000 eri toimialoilta: Norlatex, Styrochem, Chemicals ja osuudet suuresta Borealis-yhtiöstä. Myytiin laivatkin, jotka sitten liisattiin verotussyistä takaisin sekä lukuisia kiinteistöjä. Lilius myi jopa kalliilla hinnalla ostetut osuudet Norjan öljykentistä. Valtion omaisuutta on hukattu melkoiseti vain optioiden takia.

Fortumin 500 miljoonan optioita ei maksettu 350 johtajalle hurjista voitoista vaan vedonlyönnistä. Fortumin pörssikurssit nousivat muista syistä kuin johtajien viisaudesta ja ammattitaidosta. Pörssikurssien nousulla ei ole mitään taloudellista merkitystä, koska runsas kolmasosa Fortumista on jo ulkomaisessa omistuksessa ja valtio ei enää voi myydä osakkeitaan määräysvallan säilyttämiseksi valtion käsissä.

Fortumia ei saa päästää kokonaan yksityistämisen kohteeksi ja kansainvälisen pääoman pelinappulaksi. Meillä on jo karmaisevia kokemuksia pörssiyhtiö Enronin yhteiskunnallisesta vastuusta Kalifornian sähkötuotannon yksityistämisen yhteydessä.

Väkisinsynnytetystä Fortumista on tulossa jälleen yhä enemmän sähköyhtiö, kun jalostamotoiminta yhtiöitettiin ja eriytettiin tämän vuoden alussa. Sähköstä on tullut tavallisen kuluttajan kannalta lähes monopoliala, jolloin Fortum voi hinnoitella kuten haluaa. Sillä on nostatettu pörssikursseja.

Pohjoismainen sähköpörssi ei ole toiminut kuluttajien kannalta toivotulla tavalla. VTT:n toimialajohtaja Mikko Kara on tekemässä ministeri Mauri Pekkarisen teettämää selvitystä. Hän sanoo, että sähköpörssin n. kymmen toimintavuoden aikana on jo käynyt selväksi, että järjestelmä ei vastaa Suomen ja suomalaisen kuluttajan etuja. Kara on arvioinut, että kuluttajat maksavat sähköstään ylihintaa yhteensä noin 400 miljoonaa euroa vuodessa huonosti toimivien markkinoiden ja päästökaupan vuoksi.

”Näyttää siltä, että järjestelmä ei kannusta yhtiöitä uusien voimaloiden rakentamiseen. ‘Markkinaehtoisuuteen’ siirryttäessä yhtenä perusteena oli nimenomaan, että se kannustaisi investoimaan”, toteaa Kara.

Vuosina 2001 ja 2002 luodut optio-ohjelmat on laadittu siten, että suuri osa optioista laukeaa vuosina 2005-2007. Tämä ei ole sattumaa, sillä jo vanhassa Imatran Voimassa tiedettiin, että kun päästökauppa alkaa, sähkön hinta nousee. Näin kävi päästökaupan alkaessa 2005 alussa, ja samalla nousivat Fortumin kurssi ja optioiden arvo.

Kuvaan kuuluu, että voimayhtiöillä on pohjoismaisessa järjestelmässä mahdollisuus omalla pörssikaupankäynnillään nostaa sekä sähkön että päästöoikeuksien hintaa.

Pisteenä i:n päälle tuli öljyteollisuuden irrottaminen sähkö-Fortumista. Se tehtiin jakamalla uusi yhtiö osinkoina Fortumin omistajille. Optiosääntöjen mukaan osakkeiden merkintähintaa pitää alentaa osinkojen verran. Fortumin johto tienasi, vaikka liikevaihdolla mitaten heidän johdollinen vastuunsa väheni kolmannekseen.

Meillä toistuvat Kalifornian tapahtumat. Lyhytnäköinen pörssikurssien ja optioiden metsästys on johtanut investointien ja infastruktuurin rapautumiseen. Neljännes Suomen sähköstä joudutaan ostamaan jo Ruotsista ja Venäjältä. Suomessa siirtoyhteyksien puutteellisuus maiden välillä ja sisällä eriyttää hintakehitystä alueittain. Kara epäilee, että sähköntuottajat pystyvät pelaamaan näillä puutteilla.

Sähköpoolista näyttää tulleen vedätyksen väline. Siellä kalleimmalla tuotetun sähkön hinta määrää myös halvalla tuotetun hinnan. Fortum nosti viime heinäkuussa 19 prosenttia sähkön hintaa, vaikka Norjan vesivarastot ovat ääriään myöten täynnä. Tavallinen kuluttaja joutuu viimekädessä optioiden maksajiksi.

Teollisuus saa halvalla atomivoimaloiden sähköä.

Optioita on väitetty sitouttavan johtajia yhtiöönsä. Nokian kokemukset eivät oikein vakuuta. Heti pääjohtaja Ollilan jälkeen suurimpia optioita nostaneet johtajat Alahuhta, Ala-Pietilä ja Baldauf ovat reilusti ennen eläkeikää jättäneet Nokian. Kun on riittävästi rahaa, voi jättäytyä oravanpyörästä. Kohta Ollilakin lähtee.

Kummallista, että johtajilla on aina kovin kiire myydä sitouttavat optionsa mahdollisimman pian. Fortumin Lilius on alkanut muuttaa rahaksi optioitaan, jotka vapautuivat myytäväksi lokakuun puolivälissä. Rekisteritietojen mukaan (10.11.) Lilius on myynyt optioitaan 1,57 miljoonalla eurolla, minkä jälkeen hänellä on myytävissä vielä noin 789 000 euron potti.

Lilius aloitti myynnit marraskuun alussa, vaikka hän voisi odottaa optioiden arvonnousua toukokuuhun 2007 asti.

Vuosi sitten Lilius möi optioitaan 2,5 miljoonalla eurolla, ja vuoden päästä odottavat realisointia nykyarvoltaan noin 3,8 miljoonan euron optiot.

Kummallista, että toimitusjohtaja ei luota johtajuuteensa ja yhtiönsä tulevaan kehitykseen ja pidä oman yhtiönsä osakkeita. Ettei vain heillä sattuisi olemaan sisäpiiritietoa, joka pakottaa heidät rahastamaan heti kun vain on mahdollista.

Ari Ojapelto

ari.ojapelto @taloverkot.fi
Espoo
klo 10.24

http://ariojapelto.blogspot.com/2009/05/virkamiesten-ja-poliitikkojen-muisti-on.html

Viikkosanomat. Pertti Manninen maanantaina 2010-03-22 klo 21:52. SuomiTV:n ensimmäisten uutisten jälkeen. Lihavoinnit Viikkosanomien.

Edellinen kirjoitus:
Toinen Öykkäri lähti Fortumista, nyt Carola-Teir Lehtinen, maailman parhaiten tienannut tiedotusjohtaja. Mitä tiedämme Venäjälle upotetuista miljardeista, sähkönkäyttäjien rahoista?

http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/toinen-oykkari-lahti-fortumista-nyt-carola-teir-lehtinen-maaliman-parhaiten-ruienannut-tiedotusjohtaja-mita-tiedamme-venajalle-upotetuista-miljardesista-sahkonkayttajien-rahoista/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/lainattu-fortum-optiot-lukekaa-ihmeessa-ari-ojapellon-kirjoitus/http://viikkosanomat.fi/2010/03/23/rosvon-leima-ei-miellyta-enta-psykopaatin-carola-teir-lehtinen-fortumin-optiot-10-miljoonaa-euroa/

”Rosvon leima ei miellytä”, entä psykopaatin? Carola Teir-Lehtinen. Fortumin optiot 10 miljoonaa euroa (?)

Lainattu: Hiukan yli 4 vuotta sitten Tekniikka ja talouslehdessä.
Tekniikka & talous. Katkelma kirjoituksesta.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article43608.ece

Arja Haukkasalo, 3.11.2005, 7:28

”Olen tehnyt oman työni mahdollisimman hyvin!

Rosvon leima ei miellytä
Fortumin viestintäjohtajaksi Teir-Lehtisen veti Fortumin ympäristöjohtajan paikalta toimitusjohtaja Mikael Lilius vuonna 2000. Heti uransa aluksi Lilius soitti ja ”teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä”.

Teir-Lehtistä ja Liliusta yhdistävät rannikko-Suomi ja ruotsinkielisyys, ehkä myös huumorintaju, rohkeus ja kunnianhimo.

Pienet tuulet eivät hetkauta ja kansainvälisiin ympyröihin istuvat käytöstavat on opittu jo kotona. Kumpikaan ei pyytele anteeksi olemassaoloaan eikä anna muiden hyppiä nenilleen – ei edes optiosotkun aikana.

Ääni ja ilme kiristyvät hieman, kun puheeksi tulee, miltä julkisuudessa ja epäilemättä myös Fortumin sisällä vellova rikastumiskeskustelu tuntuu.

Fortumin 350 johtajaa saa näillä näkymin yli 400 miljoonaa euroa ylimääräisinä palkkioina. Johtoryhmän jäsenet, johon myös viestintäjohtaja – ainoana naisena – kuuluu, saavat eniten.

”Koen, etten ole tehnyt mitään väärin. Olen vain, kuten kaikki muutkin, yrittänyt tehdä oman työni mahdollisimman hyvin. Se takia koen epäoikeudenmukaiseksi sen, että minut leimataan rosvoksi.”

Nokian tuoman kansainvälisen mallin mukaan yritystä koskeviin kysymyksiin vastaa ensisijaisesti viestintäjohtaja.

Asemansa Fortumin spokesladynä Teir-Lehtinen on ymmärtänyt siten, että koko ajan on oltava saavutettavissa. Puhelin saattaa piristä missä ja milloin vain. Hän on vastannut toimittajien kysymyksiin esimerkiksi selkähieronnassa ja kesken hiihtolenkin.

”Haluaisin lisää omaa aikaa”, hän huokaa, mutta toisaalta aikoo jatkaa tehtävässään ”ainakin jonkin aikaa”.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article43608.ece

Kommentti.

Carola Teir-Lehtinen on nyt sitten ilmoittanut lähtevänsä, eikä enää Lapin keväthangilta (Kauppalehden tavoittama) lähde toimistoon. Pitää lomapäivät. Ja vapautuu joko aprillipäivänä tai Työnpäivänä, Vappuna, Valborgina.

Aikaisempi arvio 10 miljoonan euron optioista on ilmeisesti alakanttiin, kun Uudesta Suomesta löytyi tieto vuoden 2007 verotuksesta: 3,6 miljoonaa euroa, siis tiedottamisesta, Sisältää palkan. Optiot ovat julkista tietoa, joten kai se taulukko joskus näistä psykopaateista valmistuu. Kusiränniin vain kuvat kansainväliseen tapaan. Ilmainen liikeidea rohkealle ravintolalle Suomeenkin!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistaina 2010-03-23 klo 02:29.

Edellisiä:

Fortumin ex-toimitusjohtaja Mikael Lilius syytettynä edelleen pörssirikoksesta.

http://viikkosanomat.fi/2009/10/26/fortumin-ex-toimitusjohtaja-mikael-lilius-syytettyna-edelleen-porssirikoksesta/

”Mikael Lilius pääsi kovaan joukkoon.” Missä sitten on, kun Venäjän sijoitukset realisoituvat, kysyn vain?

http://viikkosanomat.fi/2009/12/22/mikael-lilius-paasi-kovaan-joukkoon-missa-sitten-on-kun-venajan-sojoitukset-realisoituvat-kysyn-vain/

Toinen Öykkäri lähti Fortumista, nyt Carola-Teir Lehtinen, maailman parhaiten tienannut tiedotusjohtaja. Mitä tiedämme Venäjälle upotetuista miljardeista, sähkönkäyttäjien rahoista?

http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/toinen-oykkari-lahti-fortumista-nyt-carola-teir-lehtinen-maaliman-parhaiten-ruienannut-tiedotusjohtaja-mita-tiedamme-venajalle-upotetuista-miljardesista-sahkonkayttajien-rahoista/

Lainattu: Fortum-optiot: Lukekaa ihmeessä Ari Ojapellon kirjoitus!

http://viikkosanomat.fi/2010/03/22/lainattu-fortum-optiot-lukekaa-ihmeessa-ari-ojapellon-kirjoitus/

Ja nyt siis tämä viimeinen tai viimeisin:

”Rosvon leima ei miellytä”, entä psykopaatin? Carola Teir-Lehtinen. Fortumin optiot 10 miljoonaa euroa (?)

http://viikkosanomat.fi/2010/03/23/rosvon-leima-ei-miellyta-enta-psykopaatin-carola-teir-lehtinen-fortumin-optiot-10-miljoonaa-euroa/http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/

Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.

Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.
Tänään on keskiviikko 2010-03-24 klo 14.08.

MLV

Kun nyt mediamaksusta ei tullutkaan mitään, ja koska kokoomus haluaa edelleen tasasuuruisen maksun, siis köyhät maksaisivat saman kuin rikkaat, esitän ongelman ratkaisuksi medianlisäveroa MLV. Se olisi samanlainen kuin ALV sillä erotuksella, että se olisi esim. 0,5 prosenttia korkeampi kuin yleinen ALV ja tämä 0,5 määrättäisiin tuotteille joilla on tekemistä median kanssa: Tämä 0,5 prosenttia tuloutettaisiin Ylelle ja se siitä.

Määrittely olisi takuulla yksinkertaisempi (tullitilastot) kuin pääministeri Matti Vanhasen vaatimus selvittää ne alat, joilta lakko-oikeus poistettaisiin, Se on professori Tiitisen mielestä mahdoton tehtävä (Ajankohtainen kakkonen eilen). Ohjelmassa muuten riemastuttavasti riepoteltiin Vanhasen alkuperäistä esitystä ja sitten siitä liukenemista.

SanomaWSOY:n munaus Älypäässä.

Joku oli onnistunut onkimaan salasanat, yli 100 000 ja laittanut ne nettiin.

Helsingin Sanomat oli piilottanut tämän Sanoma Entertainment Oy:n munauksen talousosastolle niin huomaamattomaan paikkaan kuin kehtasi, ilmoitusten puristukseen sivun keskelle. Selitystä ei uskoisi maan suurimman mediatalon arvoiseksi. Kyseessä on vanha sovellus, murtautuminen tapahtui ilmeisen helposti, en tiedä, salasanat olivat sellaisenaan tekstimuodossa salaamattomina.

Virheitä sattuu, mutta kyllä tässä tietty leväperäisyys on vallannut yhtiön. Ei tällaista olisi sattunut Aatos Erkon ollessa selvillä kaikesta, mitä yhtiössä tapahtui. Muistan sen tarkkuuden ja korvien aukipidon kun hän oli aikoinaan Typlan-yhtiön kokouksessa, johon kaikki työntekijätkin osallistuivat. Sieltä hän nappasi muuten Tapio Kalliojan johtamaan, ainakin lopuksi, nykyistä Welhoa, sen aikaista Helsinki Televisiota, jos nimi meni nyt oikein.

Vahingossa surffasin tänään JIMinkin ohi ja siellä Älypää pyöri. En ole selvillä miten se toimii ja mitä palkinnoiksi jaetaan, mutta ainakin tekstiviesti jotakin maksaa, ehkä euron. Se oli niin pienellä, että putkitelkkarista sitä ei erottanut, Rahastus siis toimii vaikka salasanamurtokin on vielä selvittämättä ja mahdollisesti palkintojen väärinkäyttökin jos joitain palkintoja jaetaan.

Keskisuomalaisessa sama uutinen oli näkyvästi esillä, tärkeytensä mukaisesti. Lisäksi siihen oli liitetty poliisin tuleva ohjeistus. Tällaisissa huvituksissa ei missään tapauksessa saa käyttää samoja salasanoja kuin työkoneissa. Poliisin rekisterit ovat intranetissä, sisäisessä verkossa. johon kukaan ulkopuolinen ei voi päästä, toivon mukaan näin on tässä langattomassa maailmassa.

Herrasmies Vanhanen.

Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta.

Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan.

On pääministerin hölmöilyistä mitä mieltä tahansa yksityisasioissa ja yleisissä täytyy tässä nyt kerrankin kertoa ilouutinen reiluudesta.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Vanhaset erotilanteessa jakoivat omaisuuden puoliksi. Ei siinä ruvettu laskemaan kuka enemmän oli tienannut tai kuka enemmän oli kotia hoitanut.

Surullisia esimerkkejäkin on. Jani Sievinen ryösti vaimonsa erotilanteessa. Rouvalla olisi selvästi ollut oikeus enempään mutta isä Esa ohjaili poikansa ryöstöretkelle ja vaimo (Susanna?) ei jaksanut oikeusjuttuja asiassa ja niin Jani sai liikaa. Häpeäksi tällainen käytös on poliitikoksi pyrkivälle.

Toinen ryöstäjä on tämä kuuluisa Panu Rajala, joka ryösti Katri-Helenan eron yhteydessä. Motiivi oli tietenkin ala-arvoinen, oikeasti. Katri-Helenalla oli niin paljon enemmän varallisuutta, että Rajala katsoi itsensä oikeutetuksi apajalle.

Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle.

Ehkä vuosi sitten kirjoittaessani ympäristösihteerin erottamisesta, alaotsikoksi valitsin ”Kuka erotetaan seuraavaksi?”

Ei minulla kunnan asioista mitään muuta tietoa ole kuin mitä lehdistä olen lukenut vuosien aikana, mutta ajattelin niin, että kun näin pahasti asiat ovat, niin kyllä vielä jotakin muuta saattaa sattua tulevaksi.

Hurjaa on. Nyt virkamiehet (Heikki Ala-Tauriala) ja siihen liittynyt vaaleissa turpiinsa saanut (Golf-kenttäpuolue. Pertti Parkkonen) aikovat erottaa koko kunnanhallituksen. Kysymyksessä on tietenkin tekniikkaa, kun yhtä ei voi erottaa (Harry Ruotsalainen), täytyy erottaa koko porukka. Yritän kaivaa täällä kahvilassa Keskisuomalaisen esille ja lainata siitä sanatarkasti jotakin.

Lehti ei löytynyt, mutta aamusta jotakin muistan. Harry Ruotsalainen väitti, että nyt ryöstetään kuntalaisten ääniä, kun vaalin tulos halutaan mitätöidä. Toisessa kirjoituksessa ilmeisesti muutaman vuoden kuluttua eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Esko Koliseva selittää tätä kunnan sisällä vallitsevaa skismaa, joka on kärjistynyt näin tulehtuneeksi. On järjestetty kysely ja osa virkamiehistä, varsinkin se osa, joka mahdollisesti syyllistyi työpaikkakiusaamiseen ennen ympäristönsuojelusihteerin erottamista, tuntee siis itsensä kiusatukuksi, ei viranhaltijain vaan vaaleissa valittujen valtuutettujen taholta, osa valtuutetuista vaatii kuulemma liikaa, ei luota virkamiehiin ja valmisteluun, osa kuulemma ei viitsi avata edes kokouksen kirjekuoria ennen kokousta.

Huonosti on asiat, jos näin on. Työpaikkakiusaaminen on tietenkin anteeksiantamatonta, mutta kyllä kai työjärjestyksen pitäisi olla selvä.

Valtuutetut päättävät, kunnanhallitus toimeenpanee valtuuston päätökset ja viranhaltijat toimeenpanevat työssään päivittäin nämä päätökset, joiden perusteella heidät on määrätty työtä tekemään. Ei hiirten soisi hyppivän pöydillä. Pomon pitäisi ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään, noin kuvaannollisesti.

Erotuslautakunnan pitää saada työnsä päätökseen kevään kuluessa. Huonosti on asiat, jos joku erotetaan. Farssi saisi ansaitsemansa päätöksen, jos valtuusto valitsisi samat jäsenet hallitukseen, ehkä eri koalitioin, en tiedä paikkajakoa niin hyvin, että voisiko tämä olla käytännössä mahdollista. teoriassa ainakin!

Tähän on nyt lopetettava ja lisättävä sitten linkkejä loppuun myöhemmin, kun en saanut yhteyttä nettiin muodostettua.

Ulkomaan katsaus.

Viime viikon Aftonbladetissa luin kuinka ”journalisten Jan Guillou” puolusteli ja vähätteli mahdollisia KGB-yhteyksiään. ”Pressombudsman Yrsa Stenius” piti Expressenissä julkaistua kirjoitusta sopimattomana, puolueellisena ja vapautti Guilloun.

Tänään ostin sunnuntain 2010-03-21 Dagens Nyheterin ja siinä osastossa ”Ledare signerat” Peter Wolodarski puuttui asiaan, Hän toi esille sen että Guillou on muistelmakirjassaan täysin vaiennut kyseisistä vuosista 1967-1972, siis ainakin KGB:stä. Lisäksi Wolodarski piti Yrsa Steniuksen puuttumista täysin sopimattomana, koska asiamies (instituutiona) ei ole mitenkään tarkoitettu ottanaan kantaa jonkun kolumnistin asiaan, vaan tavallisten ihmisten asiaan. Lisäksi kirjoittaja pitää Steniusta aika jäävinä kun Stenius on itse ollut aikaisemmin Aftonbladetin päätoimittaja ja Guilloun kolumnistikollega.

Näistä asioista en tietenkään tiedä mitään muuta kuin nyt lukenut nämä kirjoitukset. Tähän toin ne esille, kun Suomessa vaaditaan Tiitisen listaa julkistettavaksi. Monen kymmenen vuosien takaisten asioiden selvittäminen on kohtuullisen vaikeaa. Vaikka arkistot avautuisivatkin, niin niihinkin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Vaikka olisivat aitoja, olisivatko oikeita?

USA:ssa on nämä Nixonin ja Kissingerin jutut ja kirjoitukset avautuneet, niiden mukaan Kissinger ei pannut minkäänlaista arvoa Max Jakobsonille, vaikka Suomessa hihkuttiin. Kauppalehti Presso, nyt jo lopettanut, kirjoitti tästä ja hs24 julkaisi kirjoituksista ison osan. Linkki lopussa.

Nyt on lopetettava kello on 15:23 ja päivä on todella aurinkoinen, voi sanoa että räystäät tippuvat, jalat kastuvat lätäköissä. Aistimus keväästä on nyt jälleen kerran osunut tähän päivään. Kevätpäivän tasauskin on jo sivuutettu pari päivää sitten.

Pitkä pääkirjoitus. Viikkosanomat. Pertti Manninen.

Keskiviikko 2010-03-24. klo 15:25

Linkkejä:

Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12. TV-katsaus.
” Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.”
http://www.sanomanetti.fi/2009/08/26/etusivu.htm#tv

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.sanomanetti.fi/2007/04/13/etusivu.html

Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia.
http://www.sanomanetti.fi/2007/04/14/laukaamaakauppagolf.html

Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi?
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.
http://www.sanomanetti.fi/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan

Washington petti Max Jakobsonin.

”Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, jotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.
Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:

- Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.”

http://www.sanomanetti.fi/2005/04/21/maxjakobson.html

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: hs24 (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.hs24.fi lehti

http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainattu-selvitys-paljastaa-laukaan-hallitustyon-kipupisteet/

Lainattu: Selvitys paljastaa Laukaan hallitustyön kipupisteet

Lainattu: Selvitys paljastaa Laukaan hallitustyön kipupisteet

Seuraava teksti löytyi Ylen Keski-Suomen radion sivuilta

Päiväys ilmeisesti tiistai 2010-03-23.

”Selvitys paljastaa Laukaan hallitustyön kipupisteet
julkaistu ti klo 11:25, päivitetty ti klo 16:41

[näytä kuva: Linkki kuvaan (YLE Keski-Suomi) ]

Laukaan teettämä selvitys kunnan hallitustyöstä on korutonta kertomaa. YLE Keski-Suomen haltuunsa saama konsulttiselvitys tuo esiin muun muassa luottamusmiesten ja viranhaltijoiden työnjaon ja pelisääntöjen epäselvyyden sekä luottamuspulan.

Laukaan hallitustyö ei saa viranhaltijoilta kummoisia pisteitä. Konsulttiyhtiön selvitykseen osallistui 11 Laukaan keskeistä viranhaltijaa sekä kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Kaikki johtavat viranhaltijat ovat sitä mieltä, että luottamushenkilöiden ja virkamiesten työnjako ei ole selkeä. Lähes kaikki ovat eri mieltä väitteestä ”Luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden roolit ja työnjako ovat selkeät”.

Kovin tyytyväisiä eivät ole luottamushenkilötkään. Hallituksesta ja valtuuston puheenjohtajistosta yksikään ei ole täysin samaa mieltä edellisen väitteen kanssa. Jossain määrin samaa mieltä on 14 luottamushenkilöstä vajaa kolmasosa. Yli puolet on sitä mieltä, etteivät roolit ja työnjako ole selkeitä.

Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden väliset pelisäännöt eivät myöskään ole selkeät, eikä sääntöjä kunnioiteta. Erityisesti virkamiehet kokevat tilanteen kehnona – yksikään heistä ei koe pelisääntöjä selkeiksi tai kunnioitetuiksi. Luottamusmiehistäkin suurin osa kokee samoin.

Hallitustyö ei ole rakentavaa ja palaute on rikkovaa

Virkamiehet ovat yhtenä joukkona myös sitä mieltä, ettei hallitus toimi avoimesti eikä pysty rakentamaan yhteistä linjaa kokouksissa. Johtavista luottamushenkilöistäkin lähes puolet on sitä mieltä, ettei toiminta ole avointa ja linjaavaa. Koko 23 hengen vastaajajoukosta vain viisi pitää hallitustyöskentelyn ilmapiiriä edes jossain määrin innostavana ja uusiin ideoihin kannustavana.

Laukaan hallitus ei myöskään tunnu kuuntelevan eikä antavan arvoa toisten näkemyksille. Viranhaltijoista yksi on sitä mieltä, että jossain määrin kuunnellaan ja arvoa annetaan. Luottamushenkilöiden vastaukset hajoavat enemmän, mutta lähes 40 prosenttia on sitä mieltä, ettei hallituksessa juuri kuunnella eikä annetta arvoa toisten näkemyksille.

Keskeisiä kipupisteitä on selvityksen mukaan palautteenanto. 60 prosenttia luottamushenkilöistä on sitä mieltä, etteivät hallituksen jäsenet anna toisilleen rakentavaa palautetta. Kukaan ei ole palautteenantoon täysin tyytyväinen, ja jossain määrin tyytyväisiäkin on vain pari. Virkamiehet näkevät tilanteen vieläkin synkempänä.

Luottamusta puuttuu

Virkamiesten ja luottamushenkilöiden väliltä vallitsee konsulttiselvityksen mukaan luottamuspula, josta molemmat ovat tietoisia. Luottamushenkilöistä vain yksi katsoo, että hallituksessa luotetaan asioiden valmisteluun. Viranhaltijoista yksikään ei koe, että valmisteluun luotettaisiin.

Lähes puolet luottamushenkilöistä arvioi, ettei päätöksenteko perustu hyvään virkamies- ja lautakuntavalmisteluun. Vain vähemmistö näkee Laukaan päätännän perustuvan hyvään valmisteluun. Virkamiesten näkemykset eivät jakaudu yhtä selvästi, mutta myös heistä vähemmistö katsoo päätöksenteon perustuvan hyvään valmisteluun.

Myös hallituksen puheenjohtaja Pirjo Vuorenpään (kesk.) ja viranhaltijajohdon välinen yhteistyö saa selvityksessä kehnon arvosanan. Virkamiesjohdosta yksikään ei pidä yhteistyötä toimivana, luottamusmiesjohdosta löytyy muutama, joiden mielestä se toimii.

Kommentit kertovat

Konsulttiselvitykseen on liitetty myös kyselyyn vastanneiden avoimia kommentteja. Tässä niistä muutamia:

”Kunnanhallituksen työskentelystä kielteinen kuva muodostuu muutaman henkilön, lähinnä yksi jäsen ja puheenjohtaja sekä valtuuston puheenjohtajan toiminnan perusteella. Se kuitenkin pilaa koko hallituksen ilmapiirin ja lopputuloksen. Koska kokonaiskuva muodostuu näiden mukaan, se on valitettavasti näin huono. On pöydän ääressä kunnioitettaviakin ihmisiä, mutta heidän kykynsä hukkuu. Asioiden valmistelu on viety nurkan taakse ja ryhmäkokouksiin, junttapäätösten perusteluja ei tiedetä. Valmistelu ei ole avointa, päätöksenteko on peliä, jossa kuntalainen unohtuu. Hallituksen eräs jäsen jatkuvasti ja pari muuta pöydän ääressä istuvaa usein viestivät sanallisesti ja sanattomasti että eivät luota viranhaltijoiden rehellisyyteen valmistelussa, käytetään loukkaavia ja alentavia ilmaisuja. Jos tämä olisi normaali työpaikka, olisi jo kauan sitten tehty ilmoitus häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta. Huono arvio valtuuston puheenjohtajistosta koskee ykköspuheenjohtajaa, kaksi muuta ovat asiallisia, ainakin hyvää tarkoittavia.”

”Epäilyistä, luottamuksen puutteesta ja kireästä ilmapiiristä pitäisi lopultakin päästä eroon. Uudet jäsenet, joilla ei ole välttämättä tietoa menneistä prosesseista, väitetyistä virheistä ja ylläpidetyistä kaunoista, joita tämän hetken tapahtumien taustoilla saattaa olla, voivat kokea turhautumista ja hämmennystä. Lähtökohtaisesti ainakin minulla on tarve ja halu uskoa, että johtavat viranhaltijat niin kuin luottamushenkilötkin ajavat koko kunnan parasta. Syyttelyt valehtelusta ja juonimisesta ovat masentavia eivätkä kuuluu sivistyneitten ihmisten yhteistyöhön.”

Pieni oppositio ei tuo omia rakentavia ehdotuksia, vaan ajatuksena tuntuu olevan vastustaa hyviäkin muutosesityksiä, kun ne tulevat ”vääriltä” henkilöiltä. Olisi syytä löytää konsensusta enemmän.

Pj:llä ja monella hall. jäsenellä kvasitietoa ja näkemyksiä puhtaalta luulopohjalta. Kokemus hall. työskentelystä täyttä hepreaa. Sekä hall. että valt. pj. sotkeutuvat alituiseen täysin operatiivisiin asioihin vaikeuttaen viraston työskentelyä. Osa kunnan palkollisista jo täysin leipääntyneitä ja kokevat ahdistuneisuutta. Päättäjien keskuudessa järkyttävä epäluottamus toisiinsa. Pari häirikköä käyttää 90 % kaikista puheista ja venyttää lyhyenkin asialistan käsittelyä tuntitolkuiksi. Moni paljon nähnyt ja kokenut viranhaltija on varmasti äimän käkenä koko puljeerauksesta. Tässähän menee usko koko poliittiseen järjestelmään.

YLE Keski-Suomi / Antti Seppälä

Lainaus loppuu.

Kommentti: Ei muuta kuin aikaisempi teksti saa hiukan lisävalaistusta. Sotku mikä sotku. Valtaan pyrkimisessä ei kaihdeta mitään keinoja. Selvittäjät itse selvittävät ja konsultti rahastaa. Konsultin nimi olisi syytä julkistaa. Omituiselta tuntuu, että

”Kaikki johtavat viranhaltijat ovat sitä mieltä, että luottamushenkilöiden ja virkamiesten työnjako ei ole selkeä.”

Omituiselta tuntuu, että

”Viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden väliset pelisäännöt eivät myöskään ole selkeät, eikä sääntöjä kunnioiteta.”

Mitä ihmeen sääntöjä?

Omituiselta tuntuu, että

”Virkamiehet ovat yhtenä joukkona myös sitä mieltä, ettei hallitus toimi avoimesti eikä pysty rakentamaan yhteistä linjaa kokouksissa.”

Yhteistä linjaa kenen kanssa?

Keskenään vai virkamiesten kanssa? Hallitus hallitsee enemmistöpäätöksin, ei siinä sen kummempaa.

Jos hallitus ja virkamiehet eivät tule toimeen keskenään, niin kenen kuuluu antaa periksi? Siinäpä kysymys. Laittomuudet ovat sitten asia erikseen.

Kai tällaisen humpuukin tilaamisesta joku on vastuussa. Tilaajan nimi esiin.

Pertti Manninen, Viikkosanomat torstaina 2010-02-25 klo 00:28.


Lisäksi yleisemmin:
Aikaisempi kirjoitus sivuaa osaltaan tätä samaa asiaa- Siellä on myös lisälinkkejä kunnallisen päätöksenteon kummallisuuksiin, oman edun pyrkimiseen, oikeuden tutkittavana parhaillaan olevaan ympäristösihteerin erottamiseen, johon prosessiin oli palanut järjetön määtä palkallisia työtunteja. Toivottavasti asiat selkiytyvät ja äänestäjät voivat jo vuoden päässä pidettävissä eduskuntavaaleissa antaa tuomionsa niille puolueille, jotka ovat sotkussa päällimmäisinä, vaikka edustajia Helsinkiin ollaankin valitsemassa.

Puolueiden on hyvä muistaa, että paikallistason törttöilyt vaikuttavat myös osaltaan valtakunnan vaaleissa. Ei ole tutkittu, mutta lonkalta voisi vetää johtopäätöksen, että jos joku puolue kunnassa oikein törtöilee ja se tulee äänestäjille selvitetyjksi, niin 10 prosenttia muuten kannattajista kääntävätkin kelkkansa, ja valtakunnallisesti sillä onkin sitten 1 tai 2 prosenttiyksikön merkitys. Ja se jo riittää tiukassa vaalissa vaikuttamaan pääministerin nimeenkin. Tämä tähän lopuksi. Sama hiukan myöhemmin.

Linkki:

Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: hs24 (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.hs24.fi lehti

http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainattu-selvitys-paljastaa-laukaan-hallitustyon-kipupisteet/http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainattu-jen-timo-fredrikson-tunnen-itseni-yhta-huijatuksi-kuin-kaikki-muutkin/

Lainattu: JE:n Timo Fredrikson: Tunnen itseni yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin

Lainattu: Keskisuomalainen
http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/tunnen-itseni-ihan-yht%C3%A4-huijatuksi-kuin-kaikki-muutkin/545482

JE:n Timo Fredrikson:

Tunnen itseni yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin

24.3.2010 15:29 (Päivitetty 24.3.2010 21:15)

Kuva: Risto Aalto
Jyväskylän Voiman ja Jyväskylän Energian hallituksen puheenjohtaja voimalaitoksen rakennustöiden avajaisjuhlassa marraskuussa 2007.

Anna-Maija Tuuliainen

Jyväskylän Energian hallituksen puheenjohtaja Timo Fredrikson joutui myrskyn silmään, kun julkisuuteen tuli maanantaina tieto, että Keljonlahden voimalan kattilassa ei vielä ole poltettu lainkaan puuta.

Fredrikson kommentoi keskiviikkona Keskisuomalaiselle STT:n tiistaina aiheesta julkaisemaa juttua. STT väitti, että voimalaan hankitussa kattilassa ei voitaisi ollenkaan käyttää tavallista puuta polttoaineena.

- STT:n uutinen on väärä, kyllä siellä poltetaan 30 prosenttia puuta.

Lähimetsänomistajien ei siis Fredriksonin mukaan kannata olla huolissaan.

Fredrikson myös kiistää vahvistaneensa STT:lle, että JE:n erotetun toimitusjohtajan Juha Lappalaisen potkujen syynä olisi ollut väärä kattilavalinta.

- Kyllä se tietenkin vaikutti siellä monen muun asian joukossa, Fredrikson kuitenkin myönsi.

Itseensä kohdistuvia erovaateita Fredrikson pitää ajojahtina.

- Tunnen itseni ihan yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin. Meille tuli kattilasta myöhemmin erilaista tietoa kuin silloin, kun päätöstä tehtiin

Lainaus loppuu.

Kommentti.
Kuvassa Fredriksson kohottaa sampanjalasia toisen yli-innokkaasti ja yhtä pyyteettömästi ja ammattitaitoisesti voimalatoksen rakenramishanketta ajaneen kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kanssa.

Kaikki keinot käytettiin: Vihreille uskoteltiin tosissaan piirustusten kanssa turpeen proomukuljetuksia. Siltoja pitäisi tosin korottaa jne. Kaikenlaiset kekkulit olivat liikkeellä tässä ns. pomminvarmassa sijoituskohteessa. Kaupunkilaisethan kaiken maksavat, lopulta.

Kun nyt näitä kupruja alkaa lisää paljastua, toivon mukaan ei tietenkään yhtään uutta, pahaa kuitenkin pelkään. Niin paljon salailua ja todennettua laittomuutta on käytetty rakennushankkeen läpiviemiseksi, että kai kohta luurangot kolisevat, viimeistään silloin kun energian hinta nousee niin korkeaksi, etteivät käyttäjät sitä hyväksy.

Fredriksson, siis tämä, on se sama, joka oli ns. Kettusen erorahan isä. Erorahastahan Jyväskylä tunnetaan. Pääasia, että kirjoitetaan, kunhan nimi on oikein.

Tällainen päättäjä ja vastuunkantaja kehtaa puhua vielä ajojahdista. Omin sanoin:

”Tunnen itseni ihan yhtä huijatuksi kuin kaikki muutkin. Meille tuli kattilasta myöhemmin erilaista tietoa kuin silloin, kun päätöstä tehtiin.”

Viikkosanomien kommentti jaltkuu:

Ja kun tämäkään ei ole totta, pelkkä selitys ja hämäys, munauksen ja kyvyttömyyden ja tietenkin myös pyyteellisyyden peittely. Ja poliittinen järjestelmä ja kaverit hyväksyvät menon. Onko Fredriksonkin mies, joka tietää liikaa, kuten Kettunen.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstaina 2010-03-26 klo 04:06.

Aikaisempi:

Lainattu: Jorma Väkiparta: Jyväskylän Energia vaakalaudalla

http://viikkosanomat.fi/2010/03/07/lainattu-jorma-vakiparta-jyvaskylan-energia-vaakalaudalla/

Kettus-linkki:
Jyväskylän ex-kaupunginjohtajan eron ja erorahan maksamisen todelliset syyt paljastumassa?

http://www.sanomanetti.fi/2009/09/01/etusivu.htm

Aikaisemmin:

Kommentti.
Seikkaikusta lipesi hyvän sään aikana Osuuskauppa Keskimaa ja siinä lienee vielä mukana bulvaanien kautta Keskisuomalainen-konserni.

Sinänsä energian myyminen on kannattavaa bisnestä, mutta jos kustannukset riistäytyvät käsistä, niin maksumiehet eli asukkaat nousevat kapinaan ja se on sitten menoa vaikka suomalaiset ovat tunnetusti kilttejä ja unohtavia päättäjien töppäilyille. Sama meno jatkuu vuodesta toiseen ja kaikenlainen rakentamis- ja kaavoitusbisneksen juoksupoikien ja -tyttöjen hillitön meno vain yltyy.

Kymmenen vuotta sitten vauhdissa oli kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, nyt kaupunginjohtaja Markku Andersson. Hiukan maistiaisia Kettusesta, Andersson-linkit sitten myöhemmin!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2010-03-07 klo 06:32.

Lue myös! Esim.

KSP-kaappaus. Keski-Suomen Puhelin Oy:n kaappaushistoria 1998.

http://www.sanomanetti.fi/2000/02/24/etusivukspkaappaus.htm

Jyväskylä-Paviljonki: ”Riskit sosialisoitu – voitot yksityistetty!”

http://www.nettisanomat.com/1999/11/11/n9915jyvaskylapaviljonki.htm

Energiapeli: Kettunen vauhdissa: Jyväskylän Energia myynnissä.”Tällä kertaa en epäonnistu.”

http://www.nettisanomat.com/1999/10/07/n9910kettunen.htm

Huom. Interaktiivisuus ei nyt toimi kun vastaukset rupesivat olemaan pelkkää venäjänkielistä spammiä. Yhteyden saa sähköpostilla: hs24 (at) hotmail.com. Pertti Manninen.

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.hs24.fi lehti

http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainattu-jen-timo-fredrikson-tunnen-itseni-yhta-huijatuksi-kuin-kaikki-muutkin/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainaus-mielipidekirjoitus-laukaan-kunnallispolitiikasta/

Lainaus. Mielipidekirjoitus. Laukaan kunnallispolitiikasta.

Lainaus Keskisuomalaisesta. Mielipidekirjoitus
24.3.2010 00:01

”Laukaan kunnallispolitiikasta

Keskisuomalaisen (18.3.) uutisen johdosta totean, että minulle on syntynyt käsitys, että valtuutettu Pertti Parkkonen ystävineen pyrkii pöllimään minulta äänestäjiä. Olen saanut vahvan mandaatin hoitaa asioita laukaalaisten parhaaksi, jopa sellaisissa tilanteissa, joissa on tutkittava mahdollisia rötöstelyjä päätöksentekoportaassa.

Minua on pyydetty asettumaan seuraaviin eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Pitää harkita. Toki kotihallitukselta asiaa on myös tiedusteltava.”

HARRY RUOTSALAINEN
Laukaan kunnanhallituksen jäsen
KUUSA

Lainaus loppuu-

Viikkosanomiin torstaina 2010-03-25 klo 04:55


Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Pitkä pääkirjoitus.

http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/

Lainattu: Selvitys paljastaa Laukaan hallitustyön kipupisteet

http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainattu-selvitys-paljastaa-laukaan-hallitustyon-kipupisteet/

--

http://viikkosanomat.fi/2010/03/25/lainaus-mielipidekirjoitus-laukaan-kunnallispolitiikasta/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/kattilasta/

Kattilasta.
Kattilasta.

Jyväskylän uuden voimalaitoksen kattila kiehuu. Tänään niin etu- kuin jälkiviisaatkin porisevat. Pannukakku siitä näyttää tulevan-

Kaipunginjohtaja Markku Andersson täyttää huomenna 60 vuotta ja on lähtenyt meteliä karkuun tavoittamattomiin.

Keski-Suomem Valon myyntirahat, kaupunkiin liitetyn maalaiskunnan rahat, on hupelotu viime vuonna kaupungin yleisiin menoihin. Maalaiskunnan lukiot Palokassa ja Vaajakoskella lakkautettiin ja muutenkin kouluja lopetettiin. Osa rahoista oli tarkoitettu käytettäväksi juuri näihin kouluihin, muualle menivät. Kyseessä ei ollut vähäinen potti, muistini mukaan 40 miljoonaa euroa. Voiko se pitää paikkaansa? Sehän olisi melkein nyt tämän kattilan hinta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-03-25 klo 18:31.

Tags: Jyväskylä, kattila, kaupunginohtaja, Keljonlahden voimalaitos, Keski-Suomen valo, koulut, Markku Andersson, rahat, Vattenfall

http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/kattilasta/http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/homeesta/

Homeesta.
Homeesta.
Peutungan kylpylästä, sieltä kupolista on löytynyt hometta. Sitä yritetään puhdistaa ennen pääsiäistä. Osa tiloista on jo käyttökiellossa. Keskissomalaisessa oli kuva kuinka seinä puskee hometta ja itiöitä. Se oli rakennuksen alareunassa. Lumiko on nyt sulaessa työnyänyt märkää seinän läpi. Talotohtieri Panu Kailaa ja yleistä rakennustekniikkaa siteeraten: paikat pitäisi kuivata ja huolehtia kuivuudesta ja tuuletuksesta. Jos virhe on niin alkeellinen, ettei limia ole kuljetettu pois, kustannus käytännössä olematon, kóska ei niitä pitkälle tatvitsisi siirtää. Laukaan terveystarkastuksen kokoukseen ei tultu kohdon matkojen takia, vai ajateltiinko, että päästäisiin pääsiäisen yli tekemättä mitään. Nyt otettiin siis riski, että paikkoja ei saada auki pääsiäisenä. On siinä nyt bisnes-ajattelu ohittanut terveen järjen. Täytyy vain toivoa, että tämä hieno paljossa käytössä oleva uimala ja kentät selviävät såikähdyksellä tästä sotkusta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantaina 2010-03-26 klo 18:46

Tags: home, kylpylä, Laukaa, Peurunka, terveystarkastus

http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/homeesta/


http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/lakosta/

Lakosta.
Lakosta.
Ahtaajat pitivät eilen torstaina päivänmittaisen vapaapäivän. Ahtaajien edustaja ilmoitti sen olevan vastalause sille, kun rikkurityövoimaa käytettiin laillisessa työtaistelussa.

Kenen joukossa seisot.

Uudet SuomiTV:n uutiset yritti olla niin neutraali, niin neutraali, että toimittajan johdannossakin korostettiin kahta näkökantaa. Kyllä uutiset siinä hyvin onnistuikin, koska pahaa makua ei jäänyt, ei oikeastaan kyllä mitään makua.

MTV3 oli passittanuy työoikeuden professori Kari-Pekka Tiitisen studioon. Alkuitkujen jälkeen (Inkeroinen ja Mursu tai jotakin sellaista) ja SAK:.n joku ei- itkevä, joka ilmoitti kuulleensa vasta median tekstiviestillä asiasta, professori pääsi vauhtiin ja selitti hyvin selvästi, että kysymyksessä ei ole lakko, koska se ei kohdistu työehtosopimukseen, joka juuri hyväksyttiin. Kyseessä on sallittu mielenilmaus rikkurityövoimankäyttöä vastaan ja myös pääministeri Vanhasen- jolloin toimittaja katkaisi Tiitisen lauseen päälle puhumalla. Tuli mieleen kutsutaanko Tiitistä enää toista kertaa, niin työntekijäin puolella hön oli. Olihan työnantajat suoralta kädeltä väittäneet. ettö Räty ja liitto ovat tämän takana. Poliisitutkintaako tarvitaan, jos nyt tällaista ruvetaan tutkimaan.

Ylen studiossa oli kutsuttuna vieraana ex-valtakunnansovittelija Salonius, joka vaivoin pidätteli kiukkuaan ja oli selvästi kallistunut uskomaan työnantajien väitteitä laittomasta lakosta.

Aammulla Helsingin Sanomat pääkirjoituksessaan väitti kylmästi tätä mielenilmausta laittomaksi lakoksi, samoin teki Kauppalehti, jonka kyllä ymmärtää, HS kumosi kyllä sitten väitteensä hauskassa pilapiirroksessa, toisessa hauskassa, ensimmäinen oli se kun facebook-lääläri paikkaa facebook-ahtaajan kättä, nit tänään sitten pilapiirroksessa tuotiin taas esille se, että työnseisaua, ei siis laiton lakko, on alkanut facebookin avulla.

Jossain eilisessä, tai monessakin, näimme jo hiukan kyllästyneen näköisen pääministerin, joka veivasi sitä samaa levyään, että pitäisi jotenkin selvittää lakko-oikeuden rajoittamista. Eikö hänellä enää ole poliittista vainua tallella. Kyllä hän näillä jotain sympatiaa saa, joka voi mennä kokoomuksen laariin paremminkin, mutta ainakin Sdp:lle tämä on ollut lottovoitto. Tottakai hänen sanojaan vääristellään. Oääsasia on kuitenkin jäänyt mieleen yksinkertaisena: lakko-oikeuden rajoittaminen.

Aikoinaan Sauli Niinistöllekin kävi kehnosti. Hänet leimattiin kirjastojen lakkauttajaksi, vaikkei hän omien sanojensa mukaan tällaista ollut sanonut tai tarkoittanut. Jos yleisiä kirjastoja ei olisi, niin kuka voisi lukea morsmaikun runoja?

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2010-03-26 klo 19:14

http://viikkosanomat.fi/2010/03/26/lakosta/


SEURAAVAAN!hs24 torstai 2010-03-25 - N:o 1116 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi


N:o
1116

Torstai
2010-03-25
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle - Ulkomaan ... Lue!
SuomiTV:n uutiset
Lue! Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
"Kevättä rinnassa ja hiukan selässäkin". Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:34.

Keski-Suomi. Jyväskylän naapuri Laukaa. Keskusta. Laukaantie. Lounasravintola Rosanne. Kuva Pertti Manninen.

Aftonbladet. Debatt. Onsdag 24 mars 2010. Livstilsdömde Ari är oskyldig.
Livstilsdömde Ari är oskyldig. Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:58.
Debattören: Han dömdes bara för att han var en finsk alkoholist. Kuva Pertti Manninen.

"Vid en bedömning som görs av en persons trovärdighet befinner vi oss på osäker mark om inte fakta ger styrka åt bedömningen. Omedvetet färgas vi av antipati eller empati och läter oss styras utifrån vår egen känsla grundad på utbildning, klasstillhörighet och kulturarva. Detta gäller ocså människor i domstolen.
Brottsplatsundersökningens dolumentation av köksfönstret och området visar att han inte kan ha kastat ut henne
Dock!
Han dömdes till livstids fängelse.
Detta är plågsamt."
Jan Olsson

Livstilsdömde Ari är oskyldig. Kuva torstaina 2010-03-25 klo 10:58.
Debattören: Han dömdes bara för att han var en finsk alkoholist. Kuva Pertti Manninen.

Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Onsdag 24 mars 2010.
Politiker saknar moral om pensionerna.
Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Onsdag 24 mars 2010.
Politiker saknar moral om pensionerna.
Kuva Pertti Manninen.

Lue! Asianajaja voitti kunnianloukkausjuttunsa.
http://www.12.fi/lakisanomat/2007/10/24/etusivu.htm

Lue! Kihlakunnanvoudin Nettisanomien sivujen sulkemista koskeva päätös.
http://www.sanomanetti.fi/2008/06/06/etusivu.htm#vaitepaatos


Haku arkistosta

hs24
2003 alkaen
Vuodet 1999-2002 täällä!

hs24 keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia). Lue!
Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! -
Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! -
Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus.

Pitkä pääkirjoitus. Tänään on keskiviikko 2010-03-24 klo 14.08.

MLV

Kun nyt mediamaksusta ei tullutkaan mitään, ja koska kokoomus haluaa edelleen tasasuuruisen maksun, siis köyhät maksaisivat saman kuin rikkaat, esitän ongelman ratkaisuksi medianlisäveroa MLV. Se olisi samanlainen kuin ALV sillä erotuksella, että se olisi esim. 0,5 prosenttia korkeampi kuin yleinen ALV ja tämä 0,5 määrättäisiin tuotteille joilla on tekemistä median kanssa: Tämä 0,5 prosenttia tuloutettaisiin Ylelle ja se siitä.

Määrittely olisi takuulla yksinkertaisempi (tullitilastot) kuin pääministeri Matti Vanhasen vaatimus selvittää ne alat, joilta lakko-oikeus poistettaisiin, Se on professori Tiitisen mielestä mahdoton tehtävä (Ajankohtainen kakkonen eilen). Ohjelmassa muuten riemastuttavasti riepoteltiin Vanhasen alkuperäistä esitystä ja sitten siitä liukenemista.

SanomaWSOY:n munaus Älypäässä.

Joku oli onnistunut onkimaan salasanat, yli 100 000 ja laittanut ne nettiin.

Helsingin Sanomat oli piilottanut tämän Sanoma Entertainment Oy:n munauksen talousosastolle niin huomaamattomaan paikkaan kuin kehtasi, ilmoitusten puristukseen sivun keskelle. Selitystä ei uskoisi maan suurimman mediatalon arvoiseksi. Kyseessä on vanha sovellus, murtautuminen tapahtui ilmeisen helposti, en tiedä, salasanat olivat sellaisenaan tekstimuodossa salaamattomina.

Virheitä sattuu, mutta kyllä tässä tietty leväperäisyys on vallannut yhtiön. Ei tällaista olisi sattunut Aatos Erkon ollessa selvillä kaikesta, mitä yhtiössä tapahtui. Muistan sen tarkkuuden ja korvien aukipidon kun hän oli aikoinaan Typlan-yhtiön kokouksessa, johon kaikki työntekijätkin osallistuivat. Sieltä hän nappasi muuten Tapio Kalliojan johtamaan, ainakin lopuksi, nykyistä Welhoa, sen aikaista Helsinki Televisiota, jos nimi meni nyt oikein.

Vahingossa surffasin tänään JIMinkin ohi ja siellä Älypää pyöri. En ole selvillä miten se toimii ja mitä palkinnoiksi jaetaan, mutta ainakin tekstiviesti jotakin maksaa, ehkä euron. Se oli niin pienellä, että putkitelkkarista sitä ei erottanut, Rahastus siis toimii vaikka salasanamurtokin on vielä selvittämättä ja mahdollisesti palkintojen väärinkäyttökin jos joitain palkintoja jaetaan.

Keskisuomalaisessa sama uutinen oli näkyvästi esillä, tärkeytensä mukaisesti. Lisäksi siihen oli liitetty poliisin tuleva ohjeistus. Tällaisissa huvituksissa ei missään tapauksessa saa käyttää samoja salasanoja kuin työkoneissa. Poliisin rekisterit ovat intranetissä, sisäisessä verkossa. johon kukaan ulkopuolinen ei voi päästä, toivon mukaan näin on tässä langattomassa maailmassa.

Herrasmies Vanhanen.

Eilen FST5:n uutislähetyksessä näytettiin hallituksen tiedotustilaisuus nuorisotyöttömyyden hoidosta.

Vanhanen on nyt omaksunut herrasmiehen alkeet. Kun työministeri Anne Sinnemäki tuli viereiselle tuolille istumaan, Vanhanen veti tuolin esiin ja selvästi ohjasi daamin turvallisesti istumaan.

On pääministerin hölmöilyistä mitä mieltä tahansa yksityisasioissa ja yleisissä täytyy tässä nyt kerrankin kertoa ilouutinen reiluudesta.

Julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan Vanhaset erotilanteessa jakoivat omaisuuden puoliksi. Ei siinä ruvettu laskemaan kuka enemmän oli tienannut tai kuka enemmän oli kotia hoitanut.

Surullisia esimerkkejäkin on. Jani Sievinen ryösti vaimonsa erotilanteessa. Rouvalla olisi selvästi ollut oikeus enempään mutta isä Esa ohjaili poikansa ryöstöretkelle ja vaimo (Susanna?) ei jaksanut oikeusjuttuja asiassa ja niin Jani sai liikaa. Häpeäksi tällainen käytös on poliitikoksi pyrkivälle.

Toinen ryöstäjä on tämä kuuluisa Panu Rajala, joka ryösti Katri-Helenan eron yhteydessä. Motiivi oli tietenkin ala-arvoinen, oikeasti. Katri-Helenalla oli niin paljon enemmän varallisuutta, että Rajala katsoi itsensä oikeutetuksi apajalle.

Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle.

Ehkä vuosi sitten kirjoittaessani ympäristösihteerin erottamisesta, alaotsikoksi valitsin ”Kuka erotetaan seuraavaksi?”

Ei minulla kunnan asioista mitään muuta tietoa ole kuin mitä lehdistä olen lukenut vuosien aikana, mutta ajattelin niin, että kun näin pahasti asiat ovat, niin kyllä vielä jotakin muuta saattaa sattua tulevaksi.

Hurjaa on. Nyt virkamiehet (Heikki Ala-Tauriala) ja siihen liittynyt vaaleissa turpiinsa saanut (Golf-kenttäpuolue. Pertti Parkkonen) aikovat erottaa koko kunnanhallituksen. Kysymyksessä on tietenkin tekniikkaa, kun yhtä ei voi erottaa (Harry Ruotsalainen), täytyy erottaa koko porukka. Yritän kaivaa täällä kahvilassa Keskisuomalaisen esille ja lainata siitä sanatarkasti jotakin.

Lehti ei löytynyt, mutta aamusta jotakin muistan. Harry Ruotsalainen väitti, että nyt ryöstetään kuntalaisten ääniä, kun vaalin tulos halutaan mitätöidä. Toisessa kirjoituksessa ilmeisesti muutaman vuoden kuluttua eläkkeelle siirtyvä kunnanjohtaja Esko Koliseva selittää tätä kunnan sisällä vallitsevaa skismaa, joka on kärjistynyt näin tulehtuneeksi. On järjestetty kysely ja osa virkamiehistä, varsinkin se osa, joka mahdollisesti syyllistyi työpaikkakiusaamiseen ennen ympäristönsuojelusihteerin erottamista, tuntee siis itsensä kiusatukuksi, ei viranhaltijain vaan vaaleissa valittujen valtuutettujen taholta, osa valtuutetuista vaatii kuulemma liikaa, ei luota virkamiehiin ja valmisteluun, osa kuulemma ei viitsi avata edes kokouksen kirjekuoria ennen kokousta.

Huonosti on asiat, jos näin on. Työpaikkakiusaaminen on tietenkin anteeksiantamatonta, mutta kyllä kai työjärjestyksen pitäisi olla selvä.

Valtuutetut päättävät, kunnanhallitus toimeenpanee valtuuston päätökset ja viranhaltijat toimeenpanevat työssään päivittäin nämä päätökset, joiden perusteella heidät on määrätty työtä tekemään. Ei hiirten soisi hyppivän pöydillä. Pomon pitäisi ryhdistäytyä ja lyödä nyrkkiä pöytään, noin kuvaannollisesti.

Erotuslautakunnan pitää saada työnsä päätökseen kevään kuluessa. Huonosti on asiat, jos joku erotetaan. Farssi saisi ansaitsemansa päätöksen, jos valtuusto valitsisi samat jäsenet hallitukseen, ehkä eri koalitioin, en tiedä paikkajakoa niin hyvin, että voisiko tämä olla käytännössä mahdollista. teoriassa ainakin!

Tähän on nyt lopetettava ja lisättävä sitten linkkejä loppuun myöhemmin, kun en saanut yhteyttä nettiin muodostettua.

Ulkomaan katsaus.

Viime viikon Aftonbladetissa luin kuinka ”journalisten Jan Guillou” puolusteli ja vähätteli mahdollisia KGB-yhteyksiään. ”Pressombudsman Yrsa Stenius” piti Expressenissä julkaistua kirjoitusta sopimattomana, puolueellisena ja vapautti Guilloun.

Tänään ostin sunnuntain 2010-03-21 Dagens Nyheterin ja siinä osastossa ”Ledare signerat” Peter Wolodarski puuttui asiaan, Hän toi esille sen että Guillou on muistelmakirjassaan täysin vaiennut kyseisistä vuosista 1967-1972, siis ainakin KGB:stä. Lisäksi Wolodarski piti Yrsa Steniuksen puuttumista täysin sopimattomana, koska asiamies (instituutiona) ei ole mitenkään tarkoitettu ottanaan kantaa jonkun kolumnistin asiaan, vaan tavallisten ihmisten asiaan. Lisäksi kirjoittaja pitää Steniusta aika jäävinä kun Stenius on itse ollut aikaisemmin Aftonbladetin päätoimittaja ja Guilloun kolumnistikollega.

Näistä asioista en tietenkään tiedä mitään muuta kuin nyt lukenut nämä kirjoitukset. Tähän toin ne esille, kun Suomessa vaaditaan Tiitisen listaa julkistettavaksi. Monen kymmenen vuosien takaisten asioiden selvittäminen on kohtuullisen vaikeaa. Vaikka arkistot avautuisivatkin, niin niihinkin pitää suhtautua tietyllä varauksella. Vaikka olisivat aitoja, olisivatko oikeita?

USA:ssa on nämä Nixonin ja Kissingerin jutut ja kirjoitukset avautuneet, niiden mukaan Kissinger ei pannut minkäänlaista arvoa Max Jakobsonille, vaikka Suomessa hihkuttiin. Kauppalehti Presso, nyt jo lopettanut, kirjoitti tästä ja hs24 julkaisi kirjoituksista ison osan. Linkki lopussa.

Nyt on lopetettava kello on 15:23 ja päivä on todella aurinkoinen, voi sanoa että räystäät tippuvat, jalat kastuvat lätäköissä. Aistimus keväästä on nyt jälleen kerran osunut tähän päivään. Kevätpäivän tasauskin on jo sivuutettu pari päivää sitten.

Pitkä pääkirjoitus. hs24. Pertti Manninen.

Keskiviikko 2010-03-24. klo 15:25

Linkkejä:

Pääkirjoitus keskiviikko 2009-08-26 klo 13:12. TV-katsaus.
” Mediamaksu on perseestä, koska se on tasamaksu, yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus näyttää vievän kohti tasaveroa ja nämä huijarit olkoot sitten minkä nimisiä sen toteuttavat. Kansa tietää, mutta ei jaksa, perussuomalaisetkin hallituskipeydessään tulevat hyväksymään mitä vain, kohta sen näemme.”
http://www.sanomanetti.fi/2009/08/26/etusivu.htm#tv

Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13. FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.sanomanetti.fi/2007/04/13/etusivu.html

Laukaassa haisee. Golf-maakauppa kunnallista gangsterismia.
http://www.sanomanetti.fi/2007/04/14/laukaamaakauppagolf.html

Pelon ilmapiiri Laukaassa. Kuka erotetaan seuraavaksi?
Laukaan ympäristönsuojelusihteeri erotettiin.
http://www.sanomanetti.fi/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan

Washington petti Max Jakobsonin.
”Suomalaisille valehdeltiin häpeämättä. Jakobsonin annettiin olla siinä uskossa, että Yhdysvallat olisi hänen takanaan.

Kampanjassa mukana ollut Risto Hyvärinen keskusteli Kissingerin kanssa 9. marraskuuta. Tapaamisesta laaditun amerikkalaisen muistion mukaan Kissinger oli vakuuttanut, että Yhdysvallat tukee Jakobsonia ja käyttää “parhaan vaikutusvaltansa”, jotta hänet valittaisiin pääsihteeriksi.

Kissingerin lausunto oli tyylipuhdas harhautus, jota Jakobsonin tukijoukot eivät osanneet tulkita.

Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana.
Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen:

- Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin.”

http://www.sanomanetti.fi/2005/04/21/maxjakobson.html

http://www.viikkosanomat.fi blogi

http://www.viikkosanomat.fi/viikkosanomat.html lehti

http://www.hs24.fi lehti

--

hs24 keskiviikko 2010-03-24 - N:o 1115 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.


FST5:n uutislähetys TV-Nytt tiistaina 2010-03-22 klo 17:32- 17:33.

Katkelmassa oli mukana myös ministeri Stefan Wallinin haastattelu, johon ei tietenkään käännöstä ruutuun ilmestynyt näissä ruotsinkielisissä uutisissa. Kuvat Pertti Manninen.

Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen sanoma: "Aikaisempi verotuspäätös pätee. Arvonlisävero nostetaan heinäkuussa ja energiaverot ensi vuoden alussa. Veroelvytys on nyt loppu."hs24 maanantai 2010-03-22 - N:o 1114 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Paavi: Anteeksi. Lue! - Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue! - Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue! - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue! 
SuomiTV:n uutiset: klo 18 (5 minuuttia), klo 19 (1 minuutti) ja klo 20 (15 minuuttia).

Toimittaja Heikki Lukinmaa ja toimittaja Pirkko Mannola. SuomiTV:n uutiset maanantaina 2010-03-22 klo 20. Kuvat Pertti Manninen.

Pääkirjoitus: SuomiTV:n uutiset aloittivat tänään maanantaina 2010-03-22. Minulla oli tilaisuus seurata niistä jokaista, mutta ei aivan kokonaan, minuutinmittainen (klo 19) kokonaan. Siinä toimittaja Jussi Hanhivaara luki seisaaltaan paperista tärkeimpiä otsikoita ja myös sitä mitä tunnin kuluttua tarkemmin käsitellään. Klo 18 uutisista näin vähän lopusta, ettei niistä nyt ole sen enempää kommentoitavaa. Sääkartta oli kyllä asiallisen selkeä: vasemmalla seuraavan päivän aamun sääkartta, muutama sana siitä, sitten esille keskipäivän sääkartta kuvan keskelle. Oikea reuna jäi vajaaksi, jotenkin siitä tuli tunne, että jotain puuttuu. Muuten ratkaisu on ihan hyvä. Ei turhia animaatioita. Vähän niinkuin FST5:ssä. Näissä hienoissa sääviittoiluissa jää välillä ihmettelemään, että mitä sitä oikein huomiseksi luvattiin!

Klo 20 uutiset seurasin sitten säähän saakka, meteorologina oli vuosien takaa tuttu Lea Saukkonen. Arviointi sitten joskus myöhemmin.

Uutiset olivat ihan ammattitaitoisen tuntuiset. Tasapainossa niin kotimaan kuin ulkomaan uutiset, kulttuuria ja urheiluakin (JYPin rusnkosarjavoittoa).
Muutama kuva tässä liitteenä kaikista aiheista JYP:in Risto Dufvan haastattelua lukuunottamatta lopussa. Vaikka kuvien (mobi) joukosta löytyi toimittaja Pirkko Mannola, niin lapsus ei nyt mitenkään paha ollut, pikemminkin sympaattisen huvittava. Tekstikone kyllä lopussa ei näyttänyt Fanny ja Alexander-näytelmän ohjaajan nimeä. Mutta aika usein isommissakin uutistoimituksissa on sillion tällöin häikkää näiden koneiden kanssa.

Mielestäni seuraavassa listassa on kaikki kello 20:n aiheet (maanantai 2010-03-22):
1. Työmarkkinajohtajat Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää tyrmäävät pääministeri Matti Vanhasen ehdotukset jonkinlaisten lakkokieltokeskustelujen aloittamisesta.
2. Korkean teknologian vienti on romahtanut 40 prosenttia viimevuotisesta. Nokian puhelimien viennin hiipumisella on tähän suurin vaikutus.
3. Presidentti Barack Obaman terveydenhoitouudistus hyväksyttiin senaatissa täpärästi. Obama selostaa.
4. Israelin pääministeri Netanjahu ei peräänny siirtokuntien, 1600 uuden asunnon rakentamisesta Jerusalemiin miehitetylle alueelle. Ulkoministeri Hillary Clinton kauhistelee. Toimittajana on Sari Helin.
5. Toimittaja Jussi Hanhivaara kertoo Islannin tulivuorirepeymän rauhoittumisesta.
6. Islelmä Finlandia-palkintoehdokkaat on nimetty. Pirkko Mannola, toimittaja-tittelin saanut selostaa asiaa oikealle tomittajalle, Heikki Lukinmaalle.
7. Ingmar Bergmanin elokuva Fanny ja Alexander tuodaan ensikertaa teatterinäyttämölle Suomeen, ruotsiksi Helsinkiin ja suomeksi Tampereelle. Samat näyttelijät ja ohjaaja, jos oikein käsitin.
8. Jääkiekon runkosarjan voittaja Jypin valmentajaa Risto Dufvaa haastatellaan ja näytetään komea pytty.
9. Meteorologi Lea Saukkosen sää jää näkemättä tällä kertaa.

Plussaa kelloajoille. Rohkeasti täystunnein, eikä häpälliseti jotain varttia vaille (Nelonen). Jos kanavalla vain resursseja riittää, niin SuomiTV ajaa Nelosen uutisten ohi aika nopeasti uutishetken löydettävyyden takia, ainakin.

hs24. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Maanantaina 2010-03-22 illalla ja tiistaina 2010-03-23 klo 17:28 (Päivitys).


SuomiTV:n uutiset aloittivat: toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20. Kuvia.


Klo 20.
SuomiTV:n uutiset aloittivat: toinen ja kolmas uutislähetys maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20. Kuvia.
Puuttuu: JYPin valmentaja Risto Dufvan ajatukset ja meteorologi Lea Saukkosen sääennustus. Kuvat Pertti Manninen maanantaina 2010-03-22 klo 19 ja 20.
Pääkirjoitus. Lue!Iltalehden Nato-kyselyn virhemarginaali 80.
Pitäisiko Suomen liittyä Natoon? Tilanne torstaina 2010-03-04 klo 22:45: Kyllä 43 % - Ei 57 %. Ääniä 5760.

Iltalehti. Keskustele! Pitäisikö Suomen liittyä Naton viralliseksi jäseneksi?
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=278328


Lue myös!
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 60 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 70 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 80 % !
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 90 % !

http://www.sanomanetti.fi/2008/08/31/etusivu.html#isn

Arkisto 2008.
IS:n Nato-kyselyn virhemarginaali yli 50 % !

Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. (Satunnainen otos).
Jukka Kajava: "Väkivalta astuu myös televisio-mainoksiin". 1999
Pertti Manninen: Tappamista iltojemme iloksi kaikilta kanavilta eli kuolema keinutuolissa. 2001
Pertti Manninen: Omistajan vastuu. Aatos Erkko. 2001

"Työnnän puukon perseeseesi niin että nielurisat lähtee." Repliikki Nelosen esittämästä elokuvasta Väkivallan kuilu. 2001
Antero Raevuori: Lopen murhat. Melkein sata elinkautista. 2001
Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? 2001
Mikael Fränti: Lauantaiväkivalta. 2002
Katriina Tuomisto.
"Väkivallan katsominen syö tunteita". Mediatutkija Anu Mustosen haastattelu. 2003

http://www.hs24.fi/2010/01/17/etusivu.htm
Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. Kuva

Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm
Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm


Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninenhs24. Lauantai 2010-03-27 - N:o 1118 - Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-03-27 ja 29, nettiin 2010-03-29 linkkejä 2010-03-29.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  

hs24.fi - 2010/03/27 - Maaliskuun lehtiä - Maaliskuun juttuja - Maaliskuun kuvia - Maaliskuun blogeja - Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio. Pääkirjoitus. Päätoimittaja AATOS ERKKO. Kansikuva, aukeama. Yhdyspankki-banneri. - Kuva. Kevättä rinnassa ja hiukan selässäkin. Aftonbladet. Debatt. Livstilsdömde Ari är oskyldig. Aftonbladet. Slutreplik. Pensionsbromsen. Politiker saknar moral om pensionerna. - Medianlisävero MLV – SanomaWSOY:n munaus Älypäässä – Herrasmies Vanhanen – Laukaassa hiiret hyppivät pöydälle. Ulkomaan katsaus. Pitkä pääkirjoitus. - Kuvat. TV-Nytt. Matti Vanhanen, Jyrki Katainen Anni Sinnemäki- SuomiTV:n uutiset aloittivat. Kuvia. Pääkirjoitus. Pirkko Mannola - Nikolas Elomaa ja Mikko Mäenpää . Matti Vanhanen - Barack Obama - Hillary Clinton - Netanjahu - Ingmar Bergman - Risto Dufva - Jussi Hanhivaara - Sari Helin - Heikki Lukinmaa - Vaalilaki. Oikeusministeri Tuija Brax, häikäilemätön sananselittäjä.  Pitkä pääkirjoitus. - Helsingin Sanomat - Ilta-Sanpmat- Iltalehti - Matti Vanhanen - Jyrki Katainen - Janne Virkkunen  - Lukijan kuva: "Vesi kohisi, autot ulisi, liekkejä ei näkynyt". Jyväskylä, Kauppakatu tänään klo 11:20. Kuva: Erika Manninen sunnuntaina 2010-02-28 klo 11:20. Keski-Suomi. Jyväskylä. Kauppakatu. Sokos. - Kuvia. Vancouver-keskustelu kirkkaana päivänä ja viihdettä Ilta-Sanomista. Lahden 2001-linkki. - Viikkosanpmat-blogi-linkkejä.- Afganistan. Kirjoituksia Suomesta ja maailmalta. Afghanistan, Guardian. - Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Leif Salmén. Kuva. Obama: "För Alfred Nobel: skål!" Rauhan Nobel-palkinto 2009. - hs24 lauantai 27.03.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1118.


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-06-19 klo 14:43. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.