POISTOT (HO 19.11.2015)
Edellinen - Seuraava hs24 tiistai 2010-03-16 - N:o 1111 - search ‘beckham’
hs24 perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue!

N:o
1110

Perjantai
2010-03-12
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuinka media uutisoi Wincapita kokouksen
"Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 455 tänään Dohan MM-kisoissa."
Kolmannella kerralla hän ylitti tahdonvoimallaan riman vaikka hetken näytti siltä, että vauhti katkeaa. Psyykkauskommentti Ruotsin TV4:n toimittajan. Suomen Yle näytti tunnin mittaisen jälkilähetyksen, josta sentään näytettiin Isinbajevan ratkaisun hetket. Ylen asiantuntija Mäkelä kertoi ilman kuvaa tästä valmentajan ja urheilijan välisestä jännittävästaä hetkestä. Kuva TV4:n koko päivän (10-tuntisesta?) lähetyksestä Pertti Manninen. Kuvasarja tulossa!

Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus

Tänään on perjantai 2010-03-12 klo 13:15.
Wincapita. Pääkirjoitus.

Viime heinäkuun lopulla törmäsin Peurungan, Keski-Suomessa Laukaassa olevan kylpylän, uintireissulla ihmisjoukkoon, joka sitten myöhemmin osoittautui Wincapita-kokoukseksi ja tapaamiseksi.

Kirjoitin illemmalla lyhyen selostuksen muutaman kuvan kanssa.

Tunnelmaa en tietenkään kokenut, uintiaika loppui ennen kokousta, joka oli suljettu. Tilanne oli kuitenkin hiukan samanlainen kun kymmeniä vuosia aikaisemmin käytin poikiani Helsingin uimastadionilla. Palatessamme silloisen Messuhallin, nykyisen Kisahallin kentällä, oli valtava teltta ja kovaääniset kuuluivat ulkopuolellekin.

Pakkohan sisälle oli kurkistaa, ja niin sitten näin Niilo Yli-Vainion ja myös parannuskaadot, kun rivissä seisseet kaatuivat taakse tulleiden avustajien käsivarsille. Tilaisuudesta muistan yhdet Yli-Vainion sanat hyvin. ”Nämä ovat sairaita ihmisiä, eikä heitä saa pilkata”. Tämä puhe oli tietenkin suunnattu lukuisalle uteliaiden joukolle, jotka käyttäytyivätkin asiallisesti, häiriötä tekemättä, ihmetellen, niin kuin minä ja pojat.

Yli-Vainio ei ollut koko ajan puhumassa, välillä puhui nuori valkopaitainen mies, jonka mielessäni kutsuin oppipojaksi. Teltan reunoilla oli intiimejä nurkkauksia verhojen takana, joissa sai ilmeisesti yksityistä esirukousta. Kasetteja myytiin ovilla. Aikamme seurattuamme lähdimme pois ja jatkoimme matkaamme. Olimme hiukan aistineet kokouksen henkeä.

Samanlaiset siistit valkopaitaiset pukumiehet olivat Peurungan ovillakin tarkastamassa sisään tulijoita Wincapitan kokoukseen..

Muutamaa päivää myöhemmin perustin wincapita.fi-lehden, johon ajattelin tulevaisuudessa kerätä aineistoa tästä jättimäisestä ilmiöstä, johon minulla ei ollut muuta yhteyttä kuin julkisuudessa kerrotut asiat.

Odotin oikeudenkäyntien alkamista. Välillä luin kuinka joku oli pidätetty Thaimaassa, tuotu Suomeen. Päätekijä virui vankilassa, siis epäilty päätekijä, kaiken kaikkiaan lähes vuoden (Kailajärvi).

Alusta lähtien ajattelin niin, että rikosta, ei ole tapahtunut ennen kuin sen on osoitettu tapahtuneen, syyllisiä ei ole ennen kuin syyllisyys on todettu ja niin edelleen.

Lisäksi oikeuslaitoksesta voi tulla minkälaisia tuomioita tahansa, ts. tuomion mukaan syyllisiä, Jumalan edessä syyttömiä, mehän emme voi asiaa täällä alamaailmassa tietää.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuinkin on oikonut Suomen lainvoimaisia päätöksiä. Täytyy vain toivoa, että tässä todella etsitään totuutta, eikä ennakkoluulot tuomitse rikollisiksi sellaisia jotka ovat toimineet lakien mukaan.

Tiettävästi osa, suurikin, on hävittänyt rahansa. Jos se ei ole tapahtunut rikoksen seurauksena, niin vain on käynyt, se on surullista mutta kuuluu tähän meidän aikaamme ja maahamme.

”Elämä on taloutta”. Joku vuosi sitten lanseeraamani otsikko jollekin vuosikertomukselle.

Wincapita sitten yllätti. Perustettiin osakeyhtiö, järjestettiin kokous, jossa oli lehtitietojen mukaan pari tuhatta osanottajaa. valuuttakauppa-automaattia tai jotakin sellaista rakennetaan. Aika näyttää miten se jatkuu ja tässä lähiviikkoina alkavat oikeudenkäynnit, joten seuraamista riittää tässä ”suomalaiseen elämänmenoon kuuluvassa tarinassa”. Ilmeisesti Timo Harakan keksimä otsikko.

Tänään lähtiessäni kävin lukemassa Uutta Suomea, siis netissä. Siellä tämä uusii yhtiö vastaa kymmeneen kysymykseen, johon jutun loppuun etsin linkin.

Wincapita-fi-lehdelle riittää kyllä aihetta käsittämään tätä ilmiötä, johon innostus syntyi siellä Peurungan käytävässä viime kesänä.

Pertti Manninen.
wincapita-fi-lehti perjantaina 12-03-2010 klo 13.45
Kahvila Rosannessa oikein kirkkaana päivänä, häikäisevänä, kun hanget ovat vielä valkoiset. Keski-Suomi. Laukaa. Keskustq. Laukaantie.

Linkit:

http://www.wincapita.fi/2009/07/25/etusivu.htm

http://www.uusisuomi.fi/raha/87245-wincapita-ampuu-takaisin-nain-%E2%80%9Drahakone%E2%80%9D-toimii


http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



http://www.guardian.co.uk/news/datablog/2010/mar/11/forbes-rich-list-top-ten-carlos-slim



'Beckham'

The Guardian, Tuesday March 16 2010


http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

Fabio Capello offers David Beckham role with England at World Cup
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Dominic Fifield
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals this summer and stay with the team as a non-playing member of the party during the tournament in South Africa. Beckham's disappointment at being denied a fourth appearance at the World Cup finals by an achilles injury will be tempered slightly by th
Fabio Capello has taken the unprecedented step of inviting David Beckham to travel with the England squad to the World Cup finals (...)
Football

Adam Johnson has World Cup place in his sights after stunning goal
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Louise Taylor
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa this summer. The 22-year-old Manchester City winger, who arrrived for £7m from Middlesbrough in January, has shone for the England Under-21s and stepped off the bench to score City's stoppage-time equaliser in Sunday's 1-1 draw at Sunderland. "I'd love to think I
Adam Johnson has not abandoned hope of taking David Beckham's place on England's World Cup flight to South Africa (...)
Sport

England's options make David Beckham's cruel blow less destructive
The Guardian, Tuesday March 16 2010
Kevin McCarra
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be felt most by the player himself. Although his persistence has been remarkable, that trait surely could not have kept him to the fore for all that much longer with England, even if he had dodged severe injury. His desire to continue, however, has never been in doubt. It was always a mistake to suppose that (...)
The loss of David Beckham is a blow, but it is one that ought to be (...)
Football

David Beckham 'recovering well' from surgery on injured achilles
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Associated Press
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon and will start to walk on crutches in his first rehabilitation exercises later today, said the doctor who performed the operation. Sakari Orava said the 34-year-old is expected to be out of action for about six months after undergoing surgery in Turku, Finland. "These walking exercises are the f
David Beckham is recovering well from surgery on his ruptured left achilles tendon (...)
Football

David Beckham still part of LA Galaxy plans, says Bruce Arena
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Press Association
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his support to the former England captain in his bid to make a full recovery from his ruptured left achilles tendon. "Injuries are an unfortunate part of our game and they are even more disappointing when they happen to a player who was so close to realising his dream of represe
LA Galaxy's coach Bruce Arena insists David Beckham remains a key part of his plans and has pledged his (...)
Books

Carol Ann Duffy's poem for David Beckham is an ode to enjoy
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Alison Flood
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy at the news that Carol Ann Duffy has written a poem for the injured footballer. "This poem is written in sympathy for this part of his story and to draw a parallel with Achilles, who gave his name to Beckham's injury," the poet laureate told the Mirror, where her poem was published t
Who knows if it will cheer the tearful David Beckham up or not but I, for one, am full of joy (...)
Football

Those Were The Days My Friend; And Capello's Terry McDermott
guardian.co.uk, Tuesday March 16 2010
Scott Murray and Rob Bagchi
THERE USED TO BE A EUROPEAN COMPETITION OVER THEREBrian Clough's Nottingham Forest, the champions of England, are going from strength to strength in their adventures on the continent. After putting out the reigning European champions Liverpool in that famous tussle back in September, they cruised past AEK Athens in the second round and are well set to reach the semi-finals (...) Sport

Today in Sport - as it happened!
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gregg Roughley, Katy Murrells and Evan Fanning
9.00am: Good morning and welcome to our daily sports news blog. Throughout the day we'll update this page with news, links and what's expected to happen in the hours ahead. Time permitting, we'll try to wade in below the line, answering your questions and comments. We'll let you know what's coming up after our morning meeting shortly, but in the meantime what of the news that
(...)meeting shortly, but in the meantime what of the news that David Beckham will miss the World Cup? Although he might not have clocked (...)
Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)

Football

A Good Day For Geraniums
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
A FANTASTIC JOB 14 MONTHS AGOEarlier today Phil Brown was relieved of his managerial duties by Hull City and placed on gardening leave, leaving Brown "very disappointed" but his geraniums "delighted". Yet more proof of the fickleness of football's fates. Had Boaz Myhill pushed Denilson's shot away from goal, rather than straight back in front of it directly to the feet of Nick
(...)Taylor before uttering something very similar to Sky Sports News about David Beckham and England. "He's done a fantastic job," said Windass. (...)
Football

Tearful David Beckham sees World Cup dream dashed by Milan injury
The Guardian, Monday March 15 2010
Dominic Fifield
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World Cup finals are in tatters after the veteran midfielder ruptured an achilles tendon in Milan's 1-0 Serie A victory over Chievo last night, an injury that will rule him out for the season and could curtail his illustrious 18-year career. The 34-year-old pulled up in the centre circle under no pressure from
David Beckham's hopes of extending his England career into a fourth World (...)
Football

Football: The highs and lows of David Beckham's career
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Gallery (20 pictures): 15 March 2010: As David Beckham arrives in Turku, Finland, for surgery on his ruptured Achilles - an injury which looks certain to exclude him for this summer's World Cup - Tim Wigmore looks back at the career of football's biggest (...) Football

Martin O'Neill says Aston Villa players can replace David Beckham
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
Martin O'Neill has said that Aston Villa's Ashley Young and Stewart Downing are capable of "playing very well indeed" on the right side of the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after rupturing an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. Villa's James Milner a
(...)the England midfield, the position that might have been filled by David Beckham. Beckham is out of contention for a World Cup place after (...)
Football

Serie A title race blown wide open as Inter take eye off the ball
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paolo Bandini
"The fox is wounded," yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and perhaps also for England (then again, perhaps not) – but on a weekend like this it was never going to get top billing in Italy. As if a Ferrari one-two in the first grand prix of the season wasn't enough to (...)
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

The moment David Beckham's World Cup dream was shattered
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Video (49sec): David Beckham is almost certain to miss the World Cup finals after tearing his achilles tendon playing for Milan
(...)yelped Gazzetta dello Sport, and they weren't talking about Goldenballs. David Beckham's ruptured achilles represents a cruel blow for the player and (...)
Football

Five things we learned from the Premier League this weekend
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Barney Ronay
Walcott will start at the World CupTheo Walcott is a strange footballer. In some ways he doesn't seem like a footballer at all, and not just because he has an air of quiet humility and seems unlikely ever to have a fight with a nightclub toilet attendant or let off a fire extinguisher during a guided tour of a hospice. There is also a gaucheness to his play. In a recent (...)
(...)World Cup because this weekend we learned both Aaron Lennon and David Beckham have tournament-threatening injuries. Plus, Fabio Capello likes Walcott for his (...)
Football

Adriano Galliani says David Beckham will be welcome back at Milan
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next year, according to the club's vice-president, Adriano Galliani. The England midfielder is expected to miss the World Cup after rupturing his achilles tendon while playing against Chievo yesterday. Galliani said he expected the midfielder to be out for "five or six months". The 34-year-old is in his second loan
David Beckham will be welcome back for a third spell at Milan next (...)
Sport

Bangladesh v England - day four as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
Preamble Morning. England resume on 131 for five, a lead of 434, after some clumsy declaration batting yesterday evening. I suppose they will bat on until their lead is 500, which would give them around five-and-a-half sessions to bowl Bangladesh out. Could a Bangladeshi batsman come of age and save the match by replicating Mike Atherton's epic 185 not out at Johannesburg in (...) Football

Surgeon rules out David Beckham's chances of making the World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Agencies
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances of making the World Cup in South Africa. The 34-year-old suffered the injury in Milan's 1-0 win over Chievo yesterday. He is due to arrive in Finland for surgery around noon today but has been warned it will take at least four months to fully recover, making it impossible
The surgeon who will operate on David Beckham's torn achilles tendon has written off the player's chances (...)

Football

Football transfer rumours: Gianluigi Buffon to Manchester City?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Simon Burnton
Excuses, excuses, always excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying achilles injury the papers are full of nasty, irrelevant rubbish such as match reports, and sadly lacking in the true and genuine lifeblood of our nation's favourite sport, namely baseless gossip and idle (...)
(...)excuses. Monday is never the Mill's favourite day. Even when David Beckham hasn't just suffered a career-threatening, World Cup ambition-destroying (...)
Football

Liverpool v Portsmouth - as it happened
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Alan Gardner
Preamble: Evening people. Tonight Liverpool should be licking their lips at the prospect of taking candy from Portsmouth, the Premier League's bottom team and designated crisis club. And, whisper it quietly, it looks like Rafa Benítez may thinking the same, leaving out Lucas Leiva and the hearty endeavour of Dirk Kuyt in favour of £20m-man Alberto Aquilani and perenial (...) Football

United kiosk worker sacked for wearing green and gold scarf at Old Trafford
The Guardian, Monday March 15 2010
Owen Gibson and Adam Farnell
A student working part-time in an Old Trafford catering kiosk has become the latest individual connected with Manchester United to claim he has felt the strength of the club's backlash against protests targeting the Glazers. Jerry Vyse, a first-year anthropology student at Manchester University, said he bought a green and gold scarf outside the ground and wore it during his ha
(...)a potential takeover bid from the self-styled Red Knights, with David Beckham donning a green and gold scarf as he left the pitch (...)
Football

Fabio Capello says 'it looks like David Beckham is out of World Cup'
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the World Cup". England's most capped outfield player ruptured an achilles tendon while playing for Milan in a Serie A match against Chievo last night. "We have to wait for the results of the scan, but it looks like he is out of the World Cup," said the England manager. I sp
The England manager Fabio Capello has spoken to David Beckham and has said "it looks like he is out of the (...)
Football

Can we have some perspective please?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Rob Smyth
England received a huge blow to their rapidly dwindling hopes of winning the World Cup yesterday, but it did not come in Milan. The news that Aaron Lennon, England's incumbent right-winger, is still "quite a way off" fitness after two months out with a groin injury is of significantly more relevance to such a necessarily cold figure as Fabio Capello than the admittedly very (...)
(...)figure as Fabio Capello than the admittedly very sad news that David Beckham will miss the World Cup after rupturing an achilles tendon while (...)
Football

Peter Taylor says England will miss David Beckham at World Cup
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham, 34, ruptured an achilles tendon while playing for Milan against Chievo yesterday. He has flown to Finland for surgery but is expected to be out of the game for five months or more, thus missing the World Cup in June and July. Tay
The former England manager Peter Taylor has said England will miss David Beckham's experience at the World Cup in South Africa this summer. Beckham...
Football

Beckham as achilles: last act for football's golden boy
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Paul Hayward
Achilles was the most handsome of the Greeks who fought Troy, but he had a weakness. So, too, on Sunday night in Milan, not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of his career as an elite footballer. Beckham the international sportsman probably passed into sepia when he pulled up lame for AC Mila
(...)not even the brand he has built around himself could protect David Beckham from the rupture in his heel that spells the end of (...)
Football

David Beckham aims for 'swift and full recovery' from achilles injury
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Martin Pengelly
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured achilles tendon he suffered while playing for Milan against Chievo yesterday, a statement on the player's website said. Beckham underwent surgery on his achilles in Finland earlier today, and his surgeon confirmed that the operation was a success. "So far everything is fine," Dr. S
The England midfielder David Beckham "hopes to make a swift and full recovery" from the ruptured (...)
Football

David Beckham's glittering career set for an unhappy ending
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Press Association
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old was seemingly heading for a fourth World Cup finals appearance after accumulating 115 caps but his hopes of sharing in success for England in South Africa this summer have been dashed. Behind acres of tabloid newsprint and obscured by celebrity obsession and vast wealth, Beckham's des
The Hollywood story of David Beckham looks to have reached an unhappy ending. The 34-year-old (...)
Football

Football Weekly: Beckham's World Cup over
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Audio (43m 36sec): David Beckham's career in doubt, and Phil Brown and Hull City part ways. Plus a preview of Chelsea v Internazionale; Liverpool on the brink; and how to cope with no (...)

Football

Did David Beckham deserve to go to the World Cup?
guardian.co.uk, Monday March 15 2010
Poll: Did Beckham's recent performances even merit a place in the squad? Football

David Beckham to miss World Cup after injuring Achilles tendon
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Press Association
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England captain out of this summer's World Cup. Beckham suffered a major Achilles injury during Milan's Serie A match with Chievo this evening, ending his hopes of featuring in a fourth World Cup for his country in South Africa this summer. Both Capello and his assistant, Franco
Fabio Capello has spoken to David Beckham to commiserate over the injury that will rule the former England (...)
Football

Sunderland v Manchester City - as it happened
guardian.co.uk, Sunday March 14 2010
Rob Bagchi
Rob will be here from 3.30pm. In the meantime read the opinion of the Sunderland chairman, Niall Quinn, on players' wages. He reckons it is time for clubs to get a grip on the amount of money they are spending on player wages. Quinn asks Premier League to control clubs' wage billsNiall Quinn, the Sunderland chairman, has called for the Premier League to restrain spending on pl Football

Saturday clockwatch – as it happened
guardian.co.uk, Saturday March 13 2010
Alan Gardner
Preamble: Hallo, hallo, hallo. Today's 3 o'clockers feature one title aspirant, five relegation candidates, three teams with their eyes on Europe and one comfy midtable outfit. Burnley and Bolton will be the loci of most of the afternoon's tension, where both teams will hope to put one over on their fellow strugglers, Wigan and Wolves. With just six points separating 13th and Business

Superdry fashion group to float at 500p
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Julia Finch
The man behind the fast-growing Superdry fashion label is set to bank nearly £80m when the company joins the stockmarket later this month. Julian Dunkerton, who started out in the fashion business with a market stall in Cheltenham, will also retain a 33% stake in the business, worth another £130m at the 500p flotation share price. The Superdry label, which specialises in st
(...)Superdry. The trademark orange label has won celebrity fans such as David Beckham and the actor Leonardo DiCaprio, even though Supergroup does not pay (...)
Football

Manchester United ban players from speaking about anti-Glazer movement
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Daniel Taylor
Manchester United are so concerned about the increasing success of the green-and-gold protests that the club have effectively forbidden Sir Alex Ferguson's players from speaking about it publicly and imposed a series of other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after United'
(...)other measures aimed at counteracting the kind of publicity generated by David Beckham's endorsement of the campaign. Beckham's parting statement after (...)
Football

David Moyes hopes US players' strike can prolong Landon Donovan's stay
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Press Association
David Moyes has not given up hope of keeping the United States captain Landon Donovan in a squad he maintains is the best he has ever had at the club. Moyes celebrates eight years as manager at Goodison Park next week frustrated that even in a campaign that has featured victories over both Chelsea and Manchester United in quick succession, there will be no major trophies. Eve
(...)was available in the way that AC Milan keep re-signing David Beckham." For now, Moyes must focus on trying to secure European football (...)
Sport

Alan Shearer
guardian.co.uk, Friday March 12 2010
Paul Doyle
Hello Alan. How are you? Good. Fine thanks. Say, who do you think will win the World Cup this summer? Think and hope are two different things. I hope England can win it obviously. If they keep Wayne Rooney fit they'll have a very good chance but I think my favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experien
(...)favourites for the tournament will be Spain. Should Fabio Capello take David Beckham? I would take him for his experience, I think he has (...)
Football

How ageing Milan were squeezed into submission by Manchester United
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
David Pleat
This was all too easy for Manchester United. If Leonardo's selection had given the impression that the visitors would show more of an athletic challenge than in the first leg, the opening half-hour dispelled that notion. The visitors' ageing pedestrians were knocked down by their hosts' energetic pressure. Milan actually enjoyed more of the ball in the first half but
(...)security but the winner was always the lone United frontman. David Beckham could not bolster Milan's challenge. United were sharper and closed (...)
Sport

Today in sport – live!
guardian.co.uk, Thursday March 11 2010
Martin Rose, Tom Davies and Sean Ingle
3.30pm: The new chairman of the World Professional Billiards and Snooker Association, Barry Hearn, has branded snooker players "lazy" and wants them to get off their backsides and get working. Not like plumbing, or being a spark or collecting the money from fruit machines in pubs mind, but basically playing more snooker than they do at the moment. "I'm going to set up a whole
(...)riding accident this morning. TD 1.15pm: Owen Gibson has blogged about Beckham's Wearing Of The Scarf, arguing that the former Manchester United (...)

"Beckham"

The Guardian, Tuesday March 16 2010

search guardian.co.uk search user contributions search the web powered by google
‘beckham’ 14700 results
| (see also: David Beckham (Football), Victoria Beckham (Life and style)?) Football

http://browse.guardian.co.uk/search?search=beckham&No=0&sitesearch-radio=guardian&go-guardian=Search


Arkisto.

hs24 sunnuntaina 25.06.2006. Kuva. "Totinen hetki juuri ennen kentälle astumista. David Beckham."

25.06.2006 kesäkuun sunnuntaina klo 17.56. SVT2:n kuvasta Pertti Manninen ja TV:n luoma vääristymäraidoitus. Pelikentällä Englanti voitti Ecuadorin 1-0 Beckhamin kierteisellä muurin yli potkaisemalla alanurkkaan uponneella maalilla.
 



torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.

Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen


hs24. Perjantai 2010-03-12 - N:o 1110 - Kuinka wincapita.fi-lehti syntyi. Pääkirjoitus - Kuva. Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 445 tänään Dohan MM-kisoissa.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-03-12, nettiin 2010-03-12, linkkejä 2010-03-12.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
hs24.fi - 2010/03/12 -  Wincapita.fi syntyi - Jelena Isinbajeva hakee ja saa valmentajaltaan muutakin kuin teknisiä neuvoja pudotettuaan kaksi kertaa riman aloituskorkeudesta 445 tänään Dohan MM-kisoissa. - hs24 perjantai 12.03.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1110.

 

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Näin se menee:
Maanantaina makkarat tehtiin,
tiistaina tikut vuoltiin,
keskiviikkona keitto keitettiin,
torstaina tupaan kannettiin,
perjantaina perheelle annettiin,
lauantaina liemi latkittiin,
sunnuntaina suu pyyhittiin.

Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-06-19 klo 14:43. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.