POISTOT (HO 19.11.2015)
Edellinen - Seuraava - hs24 lauantai 2010-01-09 - N:o 1096 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Uusin!

N:o
1096

Lauantai
2010-01-09
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Jouluksi kotiin tänään Yle Teemalla klo 16:05.

Lämmin ja tosi elokuva oman kodin rakentamisesta.

Pääosissa Paavo Pentikäinen
Irma Martinkauppi
Ohjaus Jaakko Pakkasvirta
Kuvaus Esa Vuorinen
Musiikki Otto Donner
Filmityö Oy
Kuva Pertti Manninen DVD:n kannesta.

Helsingin Sanomat ei pystynyt arvioimaan elokuvaa etukäteen!

Helsingin Sanomat tänään lauantaina 2010-01-09:
"Jouluksi kotiin Jaakko Pakkasvirta ohjasi harvoin esitettynä allekirjoittaneeltakin näkemättä jääneen, häpeättömän poliittisesti latautuneen kuvauksen perheelleen henkensä taloa raatavasta duunarista (Paavo Pentikäinen) (Suomi 1975, 85 min) Arto Pajukallio"

Muistelu.
KIrkkonummen Urheilijoiden elokuvakerho KIRKUVA toimi 1970-80-luvuilla kymmenisen vuotta esittäen lasten sarjaa ja aikuisten sarjaa. "Jouluksi kotiin" oli monena vuonna vakio-ohjelmistoa, kun se oli 16 mm-versiona saatavana. Työnjako oli seuraava: Markku Paavilainen haki kunnasta viikonlopuksi projektorin ja allekirjoittanut filmikelat Suomi-Filmistä, Elokuvakontaktista, SEKL:stä, Wathenilta Töölön yksityiskodista ja monista muistakin paikoista: SN-seurasta, Kosmokselta, Alppikadulta lyhytkuvia, VAVK:ista (Valtion audiovisuaalisesta keskuksesta), Finnairin City-terminaalista Oulun elokuvakeskuksen vuokraamat jne. Usein tuli poikettua Urhon Pubissa: Kelat olivat kassissa portsarin huomassa. Pertti Manninen lauantaina 2010-01-09 klo 14:41. Aikaisemmin: Kirkuvan historia. 1. raapaisu. Lue!


Ilta-Sanomat: Viihde: Jo viikko koomassa. Kuva
Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Uusi vuosikymmen:02.01: Ammuttu susi - 04.01: Törmännyt juna - New Security Measures - 828 m Kuvat

Paljon verta! Lue! - Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko? Lue! - Uusi Suomi: ”Tuomioja kritisoi asehullujen hokemaa Lue!

Surmapäivän kuvia

Hyvän ja pahan kosketus Lue! - Matti ja Mikki. Matti Vanhanen paljastaa eronsa todellisen syyn! "... että käteni vapautuvat ... kas noin! Ilmastointikanava johtaa ohjaamoon, mutten millään mahdu siihen. Minäpä mahdun!" Sarjakuva

Kissan kiinnostus. Kuvia TV:n katselussa sunnuntaina 2009-12-27, Göteborg maanantaina. Kuvat
Rälläkkä Kuva - Kissa ihmettelee lunta Kuva - Joulupukki kylän raitilla Kuva
Toimitukselle lähetetty: Harhaanjohtavaa tietoa tiomersaalia sisältävän rokotteen sivuvaikutusriskeistä lapsille ja sikiölle (Maths Berlin) Lue!
Onko meillä syytä olla huolissamme? (Riikka Söyring) Lue!
Sensuuri iski oikeusturvajärjestö EOK:n keskusteluihin (Jaana Pedersen) Lue!

Matti Vanhasen lähtöilmoitus Lue! -
Matti Vanhanen 13.12: "... toimintatapa oli sietämätön"
Lue!
Lautagate
Lue!
Arkisto:
Sipoo-kiistan raadollinen tausta &
Miten maakunnissa suhtaudutaan näihin Helsingin herrojen puuhasteluihin? Lue!

After the 2004 tsunami: rebuilding lives, salvaging communities Guardian
DÅ: Totalförstört NU: Upprustat. Aftonbladet
Hamid Karzai condemns killing of 10 civilians in fighting in Afghanistan Guardian
Copenhagen's failure belongs to Obama - US forces mounted secret Pakistan raids in hunt for al-QaidaArkisto 2008
http://www.sanomanetti.fi/2008/07/08/etusivu.html
Kuva: "28 vuotta myöhemmin."
Kuva: "28 vuotta myöhemmin."
Timo Mäkelä piirsi eräänä iltana vuonna 1980 vastapäätä istuneesta juttelukaverista kuvan. Urhon Pub Helsingissä oli siihen aikaan, ehkä vieläkin, niin suosittu, että piti jonottaa sisällepääsyä, joten jouduin VP:n (Veikko Palolahti) kanssa sattumalta Mäkelän pöytään. Jollain toisella reissulla tapasin nyt keväällä Tuonelaan siirtyneen toimittaja Risto Hannulan ja jatkoillekin mentiin hänen kotiinsa Siltasaareen. Tiesin taiteilija Mäkelästä sen verran, että hän oli siihen aikaan myös Kansan Uutisten pilapiirtäjä. Myöhemmin ostin jonkun hänen piirroskirjankin. Siinä se piirros sitten syntyi, maksoin pienen palkkion ja otin kuvan mukaani ehkä povitaskussa. Minun piti se sitten kehystää, kuva oli ihan näköiseni, mutta kehystys aina vain jäi ja piirros lojui milloin missäkin laatikossa ja hyllyssä. 80-luvun lopulla "isossa muutossa" tämä irrallinen piirros joutui sitten kadoksiin ei tosin unhoon ja elettelin toiveita, että kyllä se joskus vielä voisi löytyäkin. Janne oli pyynnöstäni pakannut elokuvakerho Kirkuvan vanhat julisteet ynnä muuta paperia erääseen pahvilaatikkoon, joka sitten seurasi aina mukana muutoissa eri puolille. Laatikko pulpahti esiin nyt toukokuussa 2008 ja päätin sen jossain välissä tutkia. Tilaisuus tutkimiseen tuli ja sieltä elokuvajulisteiden välistä piirros nyt löytyi. Onnellinen löytäjä esittelee sitä "naamat käden päässä"-tekniikalla otetussa kuvassa autenttisella löytöpaikalla purettuaan laatikon sisällön ja löydettyään Kirkuvasta sen verran materiaalia, että voi siitä "raapaisun historiasta" joskus kirjoittaa ja julkaista. Tulossa! Kuva ja kuvattava Pertti Manninen sunnuntaina 2008-07-06 illalla siinä yhdeksän aikaan Peurunka-järven rannalla Keski-Suomessa Laukaassa. Toinen kuva.
Kuva: "Laatikko". Pertti Manninen sunnuntaina 2008-07-06 illalla. Elokuvakerho Kirkuva (Kirkkonummi). Raapaisu historiasta tulossa! 


Timppa

Jos vaan hiihdettäis, Matti

Timo Mäkelän piirroksia vuosilta 2000-2009

Arktinen Banaani

ISBN 978-952-5768-32-9

Sidottu, 235 x 170 mm
112 sivua, 4-värinen
Svh. 28€


Hiihtikö pääministeri itsensä pois poliittiselta kartalta?

Timo Mäkelä, nimimerkki Timppa, tunnetaan eräänä taitavimmista suomalaisista sarjakuvapiirtäjistä, jonka tuotannosta löytyy niin huumoria kuin vakaviakin teemoja. Timpalla on pitkä ura myös poliittisena pilapiirtäjänä. Jos vaan hiihdettäs, Matti -kokoelmaan on valikoitu Timpan osuvimpia, Ilta=Sanomat -lehdessä julkaistuja, maailman ja kotimaan tapahtumiin liittyviä piirroksia vuosilta 2000-2009. Voidaan siis kirjaimellisesti puhua vuosikymmenen pilapiirroskirjasta, mutta epiteettiä voidaan perustella myös piirrostyön laadulla.

Kaikista muutoksistaan huolimatta muuttumattomuuden kahleissa tuskaileva Venäjä palaa vuosikymmenen kuluessa kuvaan yhä uudelleen. Vuosituhannen alkua leimasivat terrori-iskut ja niiden uhka. Suunnatonta kärsimystä aiheuttaneet tapahtumat kuuluivat myös poliittisten päivänpiirrosten aihepiiriin, mutta niiden käsittely vaati uhreja kunnioittavaa hienovaraisuutta. Kuvaa Manhattanin ylle piirtyvän Osama bin Ladenin hahmosta ja kadulla leviävästä paniikkitunnelmasta ei voi sanoa pilaksi, vaan voimakastunnelmaiseksi muistopiirrokseksi tyrmistyttävistä tapahtumista. Myös Yhdysvaltain pankkiriisi ja maailmanlaajuinen taantuma saavat osansa Timpan tussikynästä.

Kotimaan tapahtumia leimaavat Kekkosen ajan jälkeen horjuvimmat hallitusrakennelmat. Autourheilu sujuu suomalaisilta, mutta Anneli Jäätteenmäen rallista sukeutui ennennäkemätön pikataival. Kokoelman viimeisen piirroksen hiljentyneessä Helsingissä vaeltava mies toteaa kavereilleen: ”Kesälomalaiset on hajasijoitettu Kehittyvien maakuntien Suomeen”.

Lähihistorian tapahtumia ei tarvitse kuvia katsellessaan kaivella muistista: kirja sisältää laajan, kulunutta vuosikymmentä kartoittavan tietopaketin. Nämä uutiskommentit on laatinut Timpan pitkäaikainen työtoveri, toimittaja Jukka Parkkari.

 

11 teoksen esittelyt sivulla:

http://www.sarjakuva.com/timo_makela.html (2010-01-09)
hs24. Lauantai 2010-01-09 - N:o 1096 - Jouluksi kotiin. Helsingin Sanomat ei pystynyt arvioimaan elokuvaa etukäteen! Lämmin ja tosi elokuva oman kodin rakentamisesta. Pääosissa Paavo Pentikäinen
Irma Martinkauppi Ohjaus Jaakko Pakkasvirta Kuvaus Esa Vuorinen Musiikki Otto Donner Filmityö Oy

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-01-09, nettiin 2010-01-09, linkkejä 2010-01-09.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
hs24.fi - 2010/01/09 - Jouluksi kotiin. Helsingin Sanomat ei pystynyt arvioimaan elokuvaa etukäteen! - Muistelo. Elokuvakereho Kirkuva. Markku Paavilainen. Pertti Manninen - Lämmin ja tosi elokuva oman kodin rakentamisesta. Pääosissa Paavo Pentikäinen Irma Martinkauppi Ohjaus Jaakko Pakkasvirta Kuvaus Esa Vuorinen Musiikki Otto Donner Filmityö Oy - Arto Pajukallio  - hs24 lauantai 09.01.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1096.

Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivujen alkuosat alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin lauantaina 2011-06-04 klo 11:53. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.