POISTOT (HO 19.11.2015)
Edellinen - Seuraava - hs24 perjantai 2010-01-15 - N:o 1098 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Uusin!

N:o
1098

Perjantai
2010-01-15
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!

Tony Halmeen muistolle. ”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina 2010-01-11.
Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard: Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13.
Toni Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta.
Toni Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa.
Arkisto 2004. Pääkirjoitus. Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Raatokärpäset. Tanssi yli hautojen. Julkinen sairaskertomus. Nettisanomat 2004-09-25

”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaaan tänään maanantaina 2010-01-11.
(Viikkosanomat-blogi 2010-01-11)
”2010 01 11 13:32 GMT
Tony on kuollut
Ystäväni ja eduskuntatoverini Tony Halme on kuollut. Hyvät hetket ja kauniit muistot elävät. Näimme ja koimme paljon yhdessä. Pidimme toistemme puolia. Raimo Vistbacka, Timo Soini ja Tony Halme oli hyvä eduskuntaryhmä. Ryhmämme oli osoitus siitä, että kolme täysin erilaista ihmistä ja persoonaa voivat toimia yhdessä. Tony ei ollut helppo ihminen, eikä päässyt elämässään helpolla. Hän oli puolueelleemme kantoraketti.
Lepää rauhassa Tony, Kristuksen tähden tapaamme vielä.”
http://timosoini.fi/ploki/ (2010-01-11)

Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard : Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-13)
Ludvig Borga
Keskiviikko 13.1.2010 klo 02.44

"Entinen kansanedustaja ja nyrkkeilymestari Tony Halme löydettiin sunnuntaina kuolleena kotoaan. Mies oli huumeisiin ja laittomiin aseisiin uponnut sekakäyttäjä, joka oli saanut pysyvän aivovamman. Iso ukko, joka surkeana ja säälittävänä katkokäveli ja sammalsi viimeiset elinvuotensa, jotka päättyivät lehtitietojen mukaan oman käden kautta. Miten julkisuus tähän suhtautui? Ihaillen.

Iltapäivälehdet kiirehtivät julkaisemaan väräjävällä äänellä muisteloita miehestä, ja hyvä ettei kättä lippaan vedetty. ”Räväkkä”. Tähän asti sitä on luultu, että räväkkä on keski-ikäinen nainen, jolla on tukassaan useaa eri väriä. Mutta ei. Räväkkä tarkoittaakin exit-only -tatuoinnilla varustetun sikaniskan sekoilua kännissä pyssyn kanssa. Ja mitä ovat steroidit, viina ja huumeet? ”Rankkaa taistelua terveyden kanssa”.

Muistokirjoitukset pullistelivat oksettavaa sankaruutta, kummaa paatosta, jossa mies sai väistyä tarinan tieltä. Ja aivan kuin yhtäkkiä me olisimme kaikki olleet häntä äänestämässä, eivät vain itähelsinkiläiset luusereiksi leimatut, joiden ääntä ei kuultu eikä kuulla. Sillä näidenhän merkkinä Halme huojuskeli siellä Arkadianmäellä niin, että Disneyn kuvakerrontaan tottuneet visailunkuluttajat hetken tunsivat että hei, toihan on ihan kuin mä itse olisin siellä!

Mies oli vitsi, vaaraton möhkäleen muotoinen kotieläin ja hyvin sopi sinne muiden viihdetaiteilijoiden sekaan. Ei mutta sehän oli unohdetun kansan ääni! Paskat se mikään ääni ollut. Itse asiassa Halme teki kansanedustajana hallaa äänestäjilleen: kun tuommoinen niskamakkara siellä orpona istui, kaikki voivat osoittaa häntä ja sanoa että kattokaa, on täällä niillä toisillakin edustus, ei vain meillä keskipullealla väestöllä, vaikka se oli silkka valhe. Halme oli etninen maskotti; merkki, ei mies.

Tämän surkuhupaisan kansanedustajuuden tosikuvan tahtoo lujimmin unohtaa Timo Soini, jonka Halmeen kuolemaan liittyvien kommenttien epäinhimillisyys on ollut vertaansa vailla. Sekakäytöllä hankittua pysyvää aivovammaa Soini kutsuu ”nukahtamiseksi”. ”Olisin toivonut toisenlaista tarinaa tähän lopuksi” hän lausui ja totta tosiaan tuli sanoneeksi enemmän kuin tarkoitti.

Ei Halme meitä silloin kiinnostanut, kun hän kärvisteli raitistumisen veret seisauttavassa tylsyydessä. Ei häntä kaivettu esiin esimerkiksi siitä, miten elämän pahastikin köykkimä voi kammeta itsensä toisten ihmisten raittiiseen yhteyteen. Kun Halme näytettiin punnitsemassa mandariineja lähikaupassa, ei kuvalla ollut tarkoitus esittää sitä, miten mainio mies hänestä onkaan lutviutunut, vaan alleviivata katastrofia, joksi tämän mullin ja elukan elämä onkaan päässyt menemään. Arkeen kesyyntyminen ei ollut sinnikkään taistelun uuras, hieno lopputulos, vaan kuohittu mahtisonni.

Meni oikealla hetkellä. Ymmärsi mennä. Kuten Elvis oksennukseensa tai Marilyn lääkkeisiin. Tahdomme loppuun dramaattisen käänteen, emme kiusallista hiipumista, joka on kaikkien osa. Ja tämän testosteronilla, anabolisilla steroideilla, eläintaljoilla ja leijonariipuksilla itsensä mieheksi rakentaneen olennon kylmenevän kalmon ääressä salaa ihmettelemme, miksi tämä Matti Nykänenkin täällä vielä heiluu, sehän on jo nähty."

KAARINA HAZARD
http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/ (2010-01-13)
--
Jukka Relanderin kirjoitusta en nyt löytänyt.
Pertti Manninen. Viikkosanomat. Keskiviikkona 2010-01-13 klo 22:41.

Tony Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)
Eilen julkaisin Kaarina Hazardin kirjoituksen sellaisenaan lisäten vain otsikkoon: ”Kolme tai neljä päivää Toni Halmeen kuoleman jälkeen”.

Tästähän tässä on kysymys. Kuoleman majesteetti on noutanut Toni Halmeen. Suru ja kaipaus jää tänne meille. Omasta kokemuksestani voin kertoa kuinka avuton sillä hetkellä ihminen on. Nyt siitä voin jo puhua.

Äitini kuolemasta on kulunut hiukan yli kaksi vuotta. Ennenkuin hänet oli laskettu maanpoveen asianajaja Pekka Mononen Vantaalta oli hänen ja minun kimpussa vaatien minua perinnöstäluopumiskieltoon. Hänen saatavansa johtuivat siitä kun ensin Jyväskylän ulosottovirasto oikeudessa valehdellen, avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö, mitätöi hänen etuoikeutetun saatavan Nordea pankin hyväksi. Asianajaja Mononen oli äitini oikeusavustaja hänelle myönnetyssä maksuttomassa oikeudenkäynnissä, mutta asianajaja ei tyytynytkään saamaansa palkkioon vaan kehitti kaksi uutta toimeksiantoa vaatien niitä äidiltäni ja minulta yhteisvastuullisesti, mutta kun äitini ei suostunut maksamaan mitään lisää, niin sitten pelkästään minulta, jonka vaatimuksen oikeus sitten totesi oikeaksi. Maksut ja asianajajan palkkiot menivät sitten perintään ja summa kasvoi kunnianluokkaustappiollani, jossa asianajaja esitti tekaistun kirjeen ja muutenkin todistettavasti valehteli sekä syyttäjälle että oikeudenjäsenille. Valtakunnansuyyttäjällä on pyyntö uudesta syyteharkinnasta.

Jokaisessa ammattikunnassa on lieronsa, mutta mahtoi se olla kivaa ulosottomies Rinteelläkin lähettää minulle asianajan vaatima kirje tästä perinnön luopumiskiellostani, ennenkuin äitini oli laskettu maan poveen.

Kirjoitin tämän siksi, että tiedän miltä tuntuu kun vainajaa riepotellaan, siis miltä omaisesta tuntuu. Toni Halmeesta aioin kirjoittaa ihan sympaattisen jutun, hänen hyvistä puolistaan, mutta tyydyin julkaisemaan Timo Soinin muistokirjoituksen. Ajattelin siinä julkaisemattomassani kirjoituksessani tuoda esiin sen kuinka silloinen puhemies Paavo Lipponen puolusti Toni Halmetta tämän pidettyä ensimmäisen eduskuntapuheenvuoronsa. Muutahan hyvää ei Lipposesta voikaan esille tuoda, tuosta itkijästä, joka loukkaantui niin verisesti vaalitappiostaan, että ajoi Anneli Jäätteenmäen pois pääministerin paikalta ja tilalle tuli tämä Matti Vanhanen, jolla ei nyt ole mitään hajua oikeudenmukaisuudesta, liero agentti. Nettisanomista löytyy vielä Halmeen repäisevä tokaisu erään ottelun jälkeen: ”Jätkä lensi kuin hauki kaislikosta”. Jotenkin näin.

Värikästä heppua muistellen. Rauha sinne missä lienetkin.
Tuuli käy heidän ylitseen…

Pertti Manninen. Viikkosanomat. Perjantai 2010-01-15 klo 00:39.

PS. Tämä päivystävä dosentti Tillikka-akka päästeli jotain sekoiluja Ilta-Sanomissa. Puolusteli Hazardin kirjoitusta ja päätti sen jotenkin näin, ettei kunnianloukkaus tule kysymykseen, koska kyseessä on kuollut henkilö. Kunnianloukkaus tosiaankin on asinaomistajarikos, noin tiedoksi dosentille. Hautarauhan rikkominen on sitten oikeampi nimitys ja omaisten herjaaminen. Mutta nehän ovat maallisia välineitä, eikä semmoisiin tietenkään surun keskellä kukaan jaksa lähteä.
Sama klo 00:34. (2010-01-15)

PS2. Kun luin Hazardin kirjoituksen, niin hätkähdyin siitä, nimenomaan siitä, että siinä kerrotaan tunnistettavasta henkilöstä, joka on juuri kuollut. Jos stoori olisi ollut jossain kuvitteellisessa yhteydessä, näytelmässä, novellissa, elokuvassa niin sitä voisi kehua, tai sitten vuotta aikaisemmin, jolloin kohde olisi voinut puolustautua tai sitten vuosien kuluttua. Loukkaaminen ja pilkkaaminen vaatii taitonsa. Ihmisen fyysisten ja miksei henkistenkin vajavuuksien riepotteleminen ei ole kovin ylentävää vaikka tässä raatoyhteiskunnassa elämmekin, jossa ihmisiä tapetaan päivittäin niin yksittäisten kuin instituutioiden (valtioiden) toimesta.

Haitissa kuoli muuten maanjäristyksessä yli satatuhatta ihmistä.
Tuuli käy heidän ylistseen.
Sama. klo 01:10.

Tony Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)
Täysistunnon pöytäkirja PTK 11/2003 vp
PTK 11/2003 vp
11. KESKIVIIKKONA 23. HUHTIKUUTA 2003 kello 10
2) Valtioneuvoston tiedonanto 17.4.2003 nimitetyn pääministeri Anneli Jäätteenmäen hallituksen ohjelmastaKeskustelu
Valtioneuvoston tiedonanto VNT 1/2003 vp

Tony Halme /ps: Arvoisa herra puhemies! Paperit sekaisin.

Ihan ensimmäiseksi haluaisin kiittää pääsihteeri Tiitistä ja lainsäädäntöjohtaja Koivukangasta, jotka ovat olleet enemmän kuin avuliaita ja neuvoa-antavia herroja täällä eduskunnassa, jossa kovapäisen ja yksinäisen miehen päänahka on erittäin arvostettu, mutta heidät onkin valittu tänne töihin ammattitaitonsa ja osaamisensa vuoksi, toisin kuin meidät kansanedustajat, ja sen huomaa.

Voiko yksi mies tehdä mitään eduskunnassa? Siitä minulle on saarnattu päivästä toiseen, ja niin kuin herra puhemies eilen virkaanastumispuheen yhteydessä sanoi, nytten on aika ruveta kunnialla hoitamaan työtänsä.

Meidän ensimmäinen ja tärkein kunniavelkamme on Suomen kansalle ja minun mielestäni etusijassa urheille sotiemme sankareille, joita ilman te ette istuisi täällä puvuissanne ja mekoissanne. Minua ainakin hävettää, kun tunnen henkilökohtaisesti sotiemme urheita veteraaneja, jotka joutuvat päivittäin laskemaan, ostavatko ruokaa vai lääkkeitä, ja kumminkin samaan aikaan hallitus haluaa lisätä kehitysapua 500 miljoonalla eli nostaa entistä apua 100 prosentilla ihmisille, jotka eivät ole tehneet muuta meille kuin pyytäneet rahaa. Kyllä minua hävettää, että meinaatte pyytää vielä lisää palkkaa, vaikka meidän veteraanimme joutuvat maksamaan omista hautapaikoistaan. Eikö ketään muuta hävetä täällä salissa? Ei näköjään.

Mutta eikö teitä myöskään hävetä se, että palkkojakin ollaan nostamassa? Minä en halua euroakaan lisää palkkaa, ennen kuin veteraaneille on palautettu ilmaiset hautapaikat sekä ilmainen lääkitys sota- ja rintamaveteraaneille. Seuraavan neljän vuoden sisällä 50 000 veteraania kuolee ja osa liian aikaisin, koska edelliset hallitukset eivät ole hoitaneet heille kuuluvaa lääkitystä ja terveydenhuoltoa. Saa nähdä, mitä uusi hallitus tekee miehille ja naisille, jotka heidän hyvinvointinsa tekivät mahdolliseksi. Kun minulta tulee sotaveteraaneja koskevia lakiehdotuksia ja kun palkankorotusasia tulee esille, katsotaan, olenko minä täällä yksin isänmaallisuuteni kanssa.

Nyt haluaisin lukea pienen puheen, joka lähetettiin eturintamalle jatkosodan viimeisinä päivinä.

”Te urheat Suomen sankarit, joiden rinnalla minulla on ollut kunnia taistella ylisuurta vihollista vastaan sietämättömien olosuhteiden vallitessa, pyydän teiltä vielä viimeistä urotekoa, ja jos te tämän taistelun voitatte ja Suomi pysyy itsenäisenä, teiltä ei tule koskaan uupumaan mitään.” Tämän paperin olivat allekirjoittaneet marsalkka Mannerheim ja senaikainen hallitus.

Lyhyt oli hallituksen muisti. Rahat uupuivat heti, ja kunnioitus heidän uhrautumisestaan isänmaan puolesta myöskin uupui nopeasti. Nyt teillä on mahdollisuus olla historiallinen hallitus ja lunastaa tämä lupaus meidän veteraaneillemme.

Myöskään tavallisen kansalaisen turvallisuutta koskevia asioita en löytänyt uuden hallituksen ohjelmasta. Meidän on suojeltava naisia ja lapsiamme raiskaajilta ja pedofiileiltä. Se on yksi maailman brutaalisimmista teoista naisia ja lapsia kohtaan. Parhaiten näitä rikoksia vähennetään, kun tuomio kovennetaan ja luodaan pelote näille sairaille ihmisille ja sen jälkeen laitetaan heidät hoitoon, sillä 97 prosenttia pedofiileista uusii rikoksensa. Heidän tekonsa on uhrille henkinen tappo, ja minun mielestäni tuomion pitäisi olla sama kuin taposta. Mutta nämä sairaat ihmiset eivät saa päästä yksinkertaisella puolella tuomiolla, mikä ihme kyllä on Suomessa lainsäädäntö, vaan joutuvat toisen puolen tuomiostaan laitoshoitoon ja pääsevät vapaaksi vasta, kun ovat parantuneet, sillä seuraava uhri voi olla te tai teidän lapsenne.

Kulttuuri ja urheilu oli hiljainen nootti hallitusohjelmassa, jos sitäkään. Aikuisten huippu-urheilun ja kulttuurin tukeminen on lopetettava ja rahat on siirrettävä lasten ja nuorten harrastusten tukemiseen. Nimittäin lasten rikollisuus, huumeiden käyttö ja häiriökäyttäytyminen vähenee huomattavasti, kun on hyviä harrastuksia urheilun ja taiteen parissa. (Ed. Saarinen: Siellähän on hyvä kirjaus!) – Joo, ja kirjakin on kirjoitettu.

Ja sitten: Työtä kansalle, jotka tekevät. Palkkaveroja pitäisi laskea huomattavasti enemmän kuin Sailaksen työryhmä esittää. (Ed. Bryggare: Montako prosenttia? – Ed. Ala-Nissilä: Kuinka paljon?) – Odottakaa nyt vähän. – En voi millään ymmärtää, miksi Suomessa rangaistaan työnteosta ja ahkeruudesta. Kyllä minun mielestäni tasaveroprosentti olisi kannustavin, eli kun teet tuplasti töitä, niin pitäisi riittää, kun maksat tuplasti verojakin eikä neljä kertaa enemmän niin kuin nytten. Samalla voin paljastaa, että jos pieniltä palveluyrityksiltä, niin kuin ravintolat ja parturit, laitetaan alvi alas, niin harmaa talous vähenee ja verotulot kasvavat ja työllisyys paranee. Valtio itse kasvattaa harmaata taloutta, koska verot ovat liian korkeat. Jokerina tässä lottorivissä on se, että sossun ei tarvitse olla auki kuin kerran viikossa. (Ed. Ala-Nissilä: Tunnin vai kaksi?)

Arvoisa puhemies! Ensi vuonna tulee monta vanhan itäblokin maata EU:n jäseneksi ja rikollisuus tulee nousemaan rajusti. Mitä aikoo hallitus tehdä tälle asialle? Minä vaadin, että heti perustetaan vähintään 500 uutta poliisin virkaa, joista 100 ammattimaisen rikollisuuden torjuntaan.

Jos te nytten puollatte näitä minun muutamaa lakialoitettani, jotka Suomen kansalle kuuluvat, niin pääsette minusta vähin äänin eroon neljän vuoden päästä. (Ed. Ala-Nissilä: Miksi pitäisi päästä?) Muuten minunlaisiani voi olla täällä neljän vuoden kuluttua kymmenittäin, ja sitä te ette kestä."

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_11_2003_vp_2_90_90_p.shtml

Puhe loppuu

Linkki tekstiin löytyi
Jukka Rekanderin kirjoituksen kommentista:
”Uskottava se on
12.1.2010 15:01 setarkoS
Taitava sanankäyttäjä, myös politiikassa.
Olihan hänen ensimmäinen eduskuntapuheensa kenties paras eduskunnassa koskaan pidetty puhe (http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh…).
Saihan teksti puhetaidon asiantuntijatkin hämmästymään ja Paavo Lipponenkin totesi hämmästyneensä, että kansanedustaja sai jo ensimmäisellä puheellaan ministeriltä lupauksen korjata esille otettu asia, ja asia myös korjattiin ( http://www.puhevalta.fi/view_articles.php?id=3 ). Tuloksiakin siis syntyi.”

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/jukkarelander/ludvig-borga-1963%E2%80%932010
- Teksti lisätty perjantaina 2010-01-15 klo 03:21. Pertti Manninen

(Viikkosanomat-blogi 2010-01-11) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-13) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15) - (Viikkosanomat-blogi 2010-01-15)


Viikkosanomat-blogi
Tuulikki Ukkola: ”Tietääköhän Suomen kansa, ettei presidentti ole vastuussa mistään kenellekään.” Uusi Suomi. Torstai 2010-01-07
Vanhasesta ei ollut Natoon viejäksi, Lehtomäki tilalle? Sunnuntai 2010-01-10
”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina. Maanantai 2010-01-11
Antti Pesonen: Suomen valtion pitäisi harkita Saabin ostamista (blogista). Tiistai 2010-01-12
Kun molemmat osapuolet ovat tehneen vilpillisessä mielessä sopimuksen … Keskiviikko 2010-01-13
”… olisi huijattu muun muassa tekaistuilla laskuilla.” Elokuvaohjaaja ja asianajaja. Keskiviikko 2010-01-13
Kolme tai neljä päivää Toni Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard : Ludvig Borga. Iltalehti. Keskiviikko 2010-01-13
Höpinä jatkuu: Hallitus on kiinnostunut netissä äänestämisen kehittämisestä. Keskiviikko 2010-01-13



hs24. Perjantai 2010-01-15 - N:o 1098 - Tony Halmeen muistolle. ”Tony on kuollut”. Timo Soinin muistosanat blogissaan tänään maanantaina 2010-01-11. - Kolme tai neljä päivää Tony Halmeen kuoleman jälkeen: Kaarina Hazard: Ludvig Borga. Iltalehti keskiviikkona 2010-01-13. - Toni Halmeen kuolemasta muutama päivä: Tillikka puolustaa Hazardin kirjoitusta. - Toni Halmeen muistolle. Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. - Viikkosanomat-blogista.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-01-15, nettiin 2010-01-15, linkkejä 2010-01-15.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
hs24.fi - 2010/01/15- Tony Halme in memoriam. Soinin muistosanat - Kaarina Hazard: Ludvig Borga - Tillikka puolustaa - Ensimmäinen puhe Eduskunnassa. - Viikkosanomat-blogista. - Timo Soini- Kaarina Hazard- Päivi Tillikka - Pertti Manninen - Tony halme - hs24 perjantai 15.01.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1098.

Sivun alkuun!


 

Sanomanetti-sivujen alkuosat alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin lauantaina 2011-06-04 klo 11:53. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.