hs24.fi - härkää sarvista - Etusivu 11

hs24.fi - härkää sarvista - mistä on kysymys?
Aiheet
2009

2009. Etusivu 11

Ydinaseet
Kysymys:
Miksi nuoret makasivat kadulla perjantaina 8.5.2009 klo 12:00?
Vastaus:
Nuoret, miksei vanhemmatkin, hiljentyivät mielenosoituksessaan muistamaan sodissa kuolleita siviiliuhreja.
Linkki: Kuvasarja: Hiljainen mielenosoitus sodassa kuolleiden siviiliuhrien muistolle:
http://www.nettisanomat.com/2009/05/08/etusivu.htm


Ydinaseet
Kysymys:
Kuka sanoi: "Sota tuli jokaiseen kotiin. - Meidän on puolustettava nykyistä maailmanjärjestystä, joka perustuu turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen, uuteen keskinäisten suhteiden kulttuuriin, joka ei salli kylmien sotien eikä todellisten sotien toistuvan."
Vastaus:
Venäjän presidentti Vladimir Putin Voiton päivänä 2005.
Linkki: Kuvateksti kuvaan: Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/09/etusivu.htm

Päätoimittajan vastuu
Kysymys:
Onko päätoimittaja vastuussa, jos kolumnisti plagioi tekstinsä toisesta julkaisusta?
Vastaus:
Aina on vastuussa, mutta sanktiot menevät nollaan, kun päätoimittaja ei ole tiennyt asiasta ja luottanut lehtensä avustajaan. Esimerkkitapaus on Suur-Jyväskylän lehdestä, jossa sen avustaja Katja Sorri osoitti korkeaa moraaliaan ensin plagioimalla tekstin ja sen jälkeen vielä kiistämällä sen. Kun sitten lehdelle lähetettiin alkuperäinen lehti, niin Sorrista tuli entinen kolumnisti.
Linkki: Kommentti:
http://www.nettisanomat.com/2009/05/18/etusivu.htm

Kunnat:
Kysymys:
Miksi Laukaan ympäristösihteeri Eija Syrjälä erotettiin?
Vastaus:
Erottajien, Heikki Ala-Tauriala ja Jukka Lappalainen, mielestä ympäristösihteeri oli menettänyt kunnallisen viranhoitoon tarvittavan luottamuksen.
Linkki: Lehtikirjoitus: Laukaan ympäristösihteeri erotettiin.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/19/etusivu.htm#laukaan


Yhteiskunta:
Kysymys:
Miksi elokuvalippujen hinnat ovat niin korkeat?
Vastaus:
Elokuvatoiminta on kaupallista bisnes-toimintaa ja sen tarkoituksena on tuottaa voittoa mahdollisimman paljon yhtiön omistajille. Kun sitten kilpailua ei ole, niin tämä voiton tuottamisstrategia määrää lippujen hinnat. Osalle ihmisistä hinnat eivät ole korkeita, mutta heikommassa taloudellisessa asemassa oleville ovat. Koululaiset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät jne. Joskus vuosikymmeniä sitten lasten alle 12-vuotiaiden lipun hinta oli puolet aikuisten lipun hinnasta, nyt se on sama. Suomessa ei ole montaakaan kunnallista elokuvateatteria ja paikkakunnilla, joilla on aikaisemmin elokuvateattereita ollut, niistä ei ole juuri tehty kunnallisia kun niiden toiminta on lakannut. Lisäksi valta-asemassa oleva Finnkino Oy jopa savustaa pois toisen yrittäjän, niin kuin Espoossa sijaitsevassa Iso Omena-kauppakeskuksessa tehtiin. Poikkeuksellisesti Helsingin Sanomat jätti kertomatta uutisen perästä sen, että teatterin kaapannut elokuvayhtiö kuului samaan Sanoma-yhtiöön kuin lehti. Siellä missä asukkaita on enemmän, toiminta voi rakentua toiselta pohjalta. USA:ssa on elokuvateattereita joihin päivänäytökseen liput maksavat yhden dollarin.
Linkki: Mielipidekirjoitus: Elokuvalippujen hinnat karanneet.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/19/etusivu.htm


Yhteiskunta
Kysymys:
Milloin hallitus päätti kauppojen sunnuntaina aukipitämisestä ympäri vuoden.
Vastaus:
Helatorstaina 2009.
Linkki: Kuva: Sinä helatorstaina, jolloin hallitus päätti kauppojen sunnuntaina aukipitämisestä ympäri vuoden.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/21/etusivu.htm


Yhteiskunta
Kysymys:
Mitkä puolueet vastustavat eduskuntapuolueille vallan sementoivaa oikeusministeri Tuija Braxin ehdottamaa uutta vaalilakia äänestyskynnyksineen ja vaaliliittokieltoineen?
Vastaus: SDP ja kaikki pienpuolueet, esim. SKP.
Linkki: Kuva: Äänestäkää rehellisiä puolueita, niitä, jotka vastustavat demokratiaa halventavaa ja pilkkaavaa uutta vaalilakia.
http://www.nettisanomat.com/2009/05/22/etusivu.htm


Yhteiskunta
Kysymys:
Minkälaiset tarkoitusperät vaalilain uudistuksessa oikeasti ovat?
Vastaus:
”Uudistuksen” tarkoituksena on sementoida valta nykyisille eduskuntapuolueille. Uudistus naamioidaan jonkunlaisen muka oikeudenmukaisuuden taakse ja hämärrytetään sen todellinen tarkoitus. Lopputulos on kamala demokratian kannalta: Uusia puolueita ei enää eduskuntaan pääsisi. Tätä ala-arvoista esitystä aja ”oikeusministeri” Tuija Brax ja häpeättömästi puolustaa sitä. Kuoroon on yhtynyt korruptoitunut valtalehdistö, joka toteuttaa tiedon antamisen roolia lukijoilleen röyhkeästi eikä kerro uudistuksen todellisista tarkoitusperistä saatikka arvostelisi ja metelöisi, tarttuisi rakkikoirana ministeri Tuijan hameenhelmoihin, jos hän hametta käyttää, muussa tapauksessa sitten housunlahkeisiin, koska oikeasti oikeusministeri kuvittelee olevansa kova jätkä vaikka ihan oikeasti on marionetti, jonka keskusta ja kokoomus ovat valinneet tekemään likaista työtä.
Linkki: Blogi-pääkirjoitus: Vaalilakiuudistus – farssi vailla vertaa. Kataisen ja Vanhasen iljettävän käsikirjoituksen Brax ohjasi ja Wallin tyytyi katselijan osaan. Soini taputti. Lopputulos demokratian syvää pilkkaamista. Lehdistön salaliitto vai löperyys. ” Kyseessä on vallankaappaus, joka suoritetaan oikeudenmukaisuuden nimissä, mutta ei kerrota että uusien yrittäjien pääsy estetään näiden dementoituneiden ja sementoituneiden vanhojen puolueiden idylliä särkemään.”
http://www.nettisanomat.com/2009/05//24/etusivu.htm


Yhteiskunta
Kysymys:
Kenen tekstiä:"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista".
Vastaus: Bisquitin.

Linkki: Katkelma:
http://www.nettisanomat.com/2009/05//28/etusivu.htm
Lukijakysymykset meilillä osoitteeseen: hs24fi @hotmail.com

hs24.fi - härkää sarvista.
Sivun numero: Etusivu 11. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: hs24fi @hotmail.com - Aineisto ja kirjoitukset tammikuu 2009 - marraskuu 2009. Nettiin 2009-11-28. Linkkejä 2009-11-28.

hs24.fi - härkää sarvista - kysymyksiä ja vastauksia monilta elämän alueilta - Etusivu 11 - tammikuu 2009- marraskuu 2009, kysymykset ja vastaukset Pertti Manninen ellei toisin mainita, 2009-11-28.

Sivun alkuun!

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm