hs24 - härkää sarvista - mistä on kysymys?
Vuodesta 2009 alkaen

2013 Lokakuu N:o 1672
Keskiviikko 2013-10-16
Edellinen - Seuraava
Joka etusivulle!

Wahlroos I Lue!
Wahlroos II Lue!
Wahlroos III Lue!

Wahlroos IV Lue!

Rysshamnen mielessäin Lue! Eilen Jäätteenmäki, tänään Hautala Pääkirjoitus
Jyväskylä RCL Suomen mestari Kesän kuva

Rysshamnen 1985.

Alueuutiset keskiviikkona 18.12.1985.


"Löydettyäni syyskuussa 2013 varaston kätköistä pahvilaatikon, jossa oli paljon 1980-luvulla KIrkkonummella toimineen elokuvakerho KIRKUVAN papereita ryhdyin kirjoittamaan kerhon historiaa. Joukossa oli myös paikallislehtiä, joissa oli kirjoituksia myös Rysshamnenista ja siitä kuinka vastustin Kemira Oy:n rakentamishanketta suojelualueelle". Pertti Manninen


Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria.
http://www.elama.fi/kirkuva/kirkuva.htm

"Jatkoa. Kiirehtiessäni bussiin ja hiukan hengästyneenäkin päätin kuitenkin käyttää nämä aamun neljä tuntia tähän asiaan. Nyt on siis tiistai 2013-09-24 klo 08:44. Ulkona 5 ja sisällä 17, nyt aluksi.

Vielä kuitenkin pistäessäni vuoden 1985 omaan pussiinsa (läpinäkyvään jätepussiin) muistin kaksi kirjoitusta, jotka minun piti ottaa esille ja nyt hiukan plarattuani löysinkin ne.

Alueuutisissa keskiviikkona 18.12.1985 samalla sivulla, jossa selostettiin valtuuston budjettikokousta oli myös aika isolla juttu nimeltään. ”Manninen valittaa Rysshamnenin rantakaavasta”.

”Kunnanvaltuuston jäsen Pertti Manninen (skdl) on jättänyt lääninoikeudelle valituksen, jolla hän ilmoittaa tyytymättömyytensä Kirkkonummen kunnanvaltuuston 31. lokakuuta Rysshamnenin rantakaavassa tekemään päätökseen.

Mannisen valituksen mukaan rantakaavan pääasiallinen rakentaminen kohdistuu seutukaavassa merkitylle suojelualueelle, jolle rakentaminen johtaisi suojeluarvon olennaiseen heikkenemiseen.

Hänen mukaansa myös kaikki muu rantakaavan rakentaminen osuu niin lähelle suojelualuetta, että jo sekin johtaisi suojelualueen olennaiseen heikkenemiseen. Manninen valittaa, että asia on valmisteltu puutteellisesti, koska kunnanvaltuutetuille ei pyynnöistä huolimatta voitu eikä osattu antaa selvitystä siitä, osuuko rantakaavan pääasiallinen rakentaminen suojelualueelle. Vahvistettu seutukaava ei ollut valtuustosalissa kunnanvaltuutettujen nähtävissä eikä käytettävissä.

Edelläkerrottujen perusteiden nojalla valtuutettu Manninen pyytää lääninoikeutta kumoamaan tehdyn päätöksen. Lisäksi hän vaatii, että valituksesta aiheutuneet kulut tuomitaan Kirkkonummen kunnan maksettavaksi.

Rysshamnenin rantakaavan maa-alueen omistaa Kemira Oy. Rantakaava hyväksyttiin valtuustossa 28 äänellä 7 vastaan. 8 valtuutettua äänesti vastaan. Rantakaavan hyväksymistä vastustivat Skdl ja vihreät.”
(Alueuutiset keskiviikkona 18.12.1985),

Miten kävi? Kerran paikallisessa ravintolassa, Varellassa, iltaa oluttuopin seurana istuessani, viereisestä pöydästä nousi nainen, joka kysyi. ”Olenko Manninen?”. Vastattuani olevani hän heitti täyden tuopin kasvoilleni ja syliini, onneksi ei kuitenkaan tuoppia. Hänet poistettiin ravintolasta, minä sain jäädä paikoilleni. Pöytäseurueeseen kuulunut kertoi, että nainen oli Kemiran työntekijän rouva, joka oli käärmeissään siitä, että työntekijöiden virkistysmökit viivästyivät vuodella, parilla.
Herrojen öky-huvilahan se sinne suojelualueelle osui, mökit juuri ja juuri ympyrän ulkopuolelle.

Miten kävi? Lääninoikeus ja ehkä myös ylempikin hallinto-oikeus joillain päivämääräkikkailuilla osoitti, että suojelualuetta ei ollutkaan vahvistettu ennen rantakaavan hyväksymistä ja Kemira Oy sai rakentaa alueensa ”suojelualueelle”.
(tiistai 2013-09-24)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria.

http://www.elama.fi/kirkuva/kirkuva.htm

Rysshamnen 2013.Helsingin Sanomat. Kaupunki. Keskiviikkona 16. lokakuuta 2013.
"Oikeus tyrmäsi EK:n Kokki
lan huvilahankkeet. Luksushuviloiden rakentaminen tyssäsi hallinto-oikeuden päätöksellä yleiskaavaan. Siinä alue oli merkitty ympäristöarvoiltaan tärkeäksi ulkoilualueeksi. ...

Alue on ennen Kokkilan omistusta ollut Kemiran henkilöstön loma-aluetta. Ennestään siellä on pieniä henkilöstölle tarkoitettuja mökkejä sekä Kemiran entinen edustushuvila ja -sauna. Kirkkonummen kaupunginvaltuusto hyväksyi uudisrakentamisen kaavamuutoksella 2012. Kirkkonummen ympäristöyhdistys ja kolme yksityishenkilöä valittivat kaavasta Helsingin hallinto-oikeuteen." HS Teppo Moisio.


Kuntalainen 22.10.1985

Kemiran riemuvoitto:
Kunnanhallitus puoltaa rakennuslupaa suojelualueelle!

Kemira Oy:n ympäristöterrori on lähellä onnistumista. Kirkkonummen kunnanhallitus on päättänyt puoltaa Kemira Oy:n poikkeuslupahakemusta usean asuinrakennuksen rakentamiseksi vahvistetussa seutukaavassa merkitylle SUOJELUALUEELLE.

Ainoastaan SKDL:n Väinö Aho oli vastaan ja vaati, että samassa kokouksessa esillä ollut rantakaava pitäisi käsitellä ensin loppuun ja vasta sitten puhua rakentamisesta. Hän ei saanut kannatusta kokouksessa sekoilleelta vihreiden Raija Vuorenmaalta, ei yhdeltäkään SDP:n kunnanhallitusedustajalta, eikä keneltäkään muulta. Hän joutui siis yksin vastustamaan tätä suuren luokan ”showta”, jossa on sotkettu kaikki asiat päälaelleen rakentamiselle myönteisen tuloksen saavuttamiseksi.

Kemira Oy:llä on tietenkin oikeus yrittää suojelualueelle rakentamista, mutta kunnan asiana on vahtia ja pitää kuntalaisten eikä ”meidän” yhtiön puolta ”laittomuuksiin” asti.
Mitä ajattelet tällaisesta asioiden yhteenliittämisestä?

Kemira Oy tietää, että on aika epävarmaa saada vahvistetuksi rantakaava, joka halutaan rakentaa vahvistetulle suojelualueelle. Lääninhallitushan on jo yhden tällaisen rantakaavan hylännyt. Anotaankin poikkeuslupaa, jos se sattuisi tärppäämmään. Viis siitä, vaikka rantakaavan käsittely on kesken ja että sitä vastaan tullaan valittamaan. Tarkoitushan saavutetaan ja mitätöidään kertaheitolla vahvistettu seutukaava!

Jotta kunta ei asetu turhaan poikkiteloin, annetaan kunnallekin porkkana: Myydään kunnalle joku maa-alueen ripe. Siis ripe. Tämäkin kauppa käsitellään samassa kokouksessa. Lisäksi tämä kauppa on sidottu rantakaavan aika nopeaan hyväksymiseen, joten loppujen lopuksi on todennäköistä, ettei tätä kauppaa oikeastaan synnykkään, onpahan saatu kuitenkin kunta myötämieliseksi poikkeusluvalle muutamassa kuukaudessa.

Tässä kytkykaupassa haisee pahalta.
Tällaista siis esitetään yhdessä ja samassa kokouksessa.
Tällainen nielaistaan kakistelematta.
Ketkä tämän kaiken takana oikein ovat?
Vapaamuuraritko?


Vain yksinäinen susi puolustaa kuntalaisten etuja ja laillisuutta. SDP:n alamäkeen on jo totuttu. Sehän ottaa mallia oikeistosta. Ja uusi voima: vihreä HILJENNETÄÄN ratkaisevalla hetkellä puoltamaan poikkeuslupaa rakentamista varten suojelualueelle!
Maailman kirjat ovat sekaisin!
Poliisit tutkikoot koko sopan!


P.S. Kyseinen Rysshamnenin alue oli joku vuosi sitten kunnallekin tarjolla ostettavaksi kohtuullisella hinnalla, mutta maanhankinnoista vastaava kunnanjohtaja Kaj Gustafsson ilmoitti myyjille, että kunta ei ole kiinnostunut kyseisestä alueesta.
Luottamusmiehet eivät tietenkään tienneet eivätkä tiedä tästäkään mitään! Kenen pussiin Gustafsson pelaa?

Pertti Manninen

Kuntalainen 22.10.1985. (Ei aikaisemmin julkaistu netissä!)

Kuntalainen 22.10.1985


Rysshamnen 1985.

"Löydettyäni syyskuussa 2013 varaston kätköistä pahvilaatikon, jossa oli paljon 1980-luvulla KIrkkonummella toimineen elokuvakerho KIRKUVAN papereita ryhdyin kirjoittamaan kerhon historiaa. Joukossa oli myös paikallislehtiä, joissa oli kirjoituksia myös Rysshamnenista ja siitä kuinka vastustin Kemira Oy:n rakentamishanketta suojelualueelle". Pertti Manninen

Alueuutiset keskiviikkona 18.12.1985.

2013

Kun tällaista humpuukia joutui kohtaamaan Kirkkonummen hallinnossa silloin 1985 niin eikä kai mikään ihme ole sitten Alueuutisten väittämä käytökseni budjettikokouksessa ihan kuvan kanssa. Minkä tutkivan journalistin Kirkkonummi menettikään kun muutin pois!
Keskiviikkona 2013-10-16 Pertti Manninen.

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria.
http://www.elama.fi/kirkuva/kirkuva.htm

"Mitä lehtiä tästä käsillä olevasta laatikosta sitten löytyi ja miksi juuri nämä. Tietenkin Kirkuvasta kirjoitetut jutut ovat tallentuneet tarkoituksella, mutta muuten ne ovat ilmeisen sattumanvaraisesti Lehtiä on noin kolmisenkymmentä sanomalehteä ja kymmenkunta kunnan tiedotuslehteä.

Mutta seuraavakin on säilynyt tahattomasti tai tahallisesti, mene tiedä. Kirkkonummen Alueuutiset tai vain Alueuutiset selostaa keskiviikkona 18.12.1985 budjettikokousta. Valtuustoryhmän puheenjohtajista 4 oli saanut kuvansa lehteen , siis 50 % elokuvakerho Kirkuvan pyörittäjistä!.

Kuvatekstit. ”Vihreiden Sirkka Suni penäsi budjettipuheenvuorossaan inhimillisiä avohuollon palveluita.” Minun kohdalla teksti oli jo karumpaa ja kantaa ottavaa: ”Pertti Manninen (Skdl) johti ryhmänsä hyökkäykseen tuulimyllyjä vastaan -  tunnetuin seurauksin.”.

Olen kuvassa muuten puku päällä ja kravatti kaulassa ja näin muistan olleeni joka kokouksessa neljän vuoden aikana jopa niin, että Sirkkakerran kysyi miksi olet aina niin hienosti pukeutunut!

Alueuutisten jutusta, jossa ei ole kirjoittajan nimeä ja joka on otsikoitu ”Budjettisopu tiukoilla. Syntipukkina valtio” poimin tähän kaiken itseäni koskevan itsekkäästi.

”Valtuustoryhmät avasivat budjettikäsittelyn virallisesti tyytymättöminä, mutta rivien välistä oli luettavissa, että valtuuston enemmistö oli valmis tyytymään vihreiden, demarien ja ruotsalaisten veroäyrin korotuksen ympärille rakentamaan budjettirunkoon.

Kokoomus
 ilmoitti ryhmäpuheenvuorossaan pidättäytyvänsä talousarviota korottavista ehdotuksista. Näennäisen sovun kuitenkin repäisi kansandemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Manninen. Hänen mukanaan saatiin unohtaa nopea ja sopuisa talousarviokäsittely.

>>>


"Ryhmäpuheenvuoronsa loppuvaiheessa Pertti Manninen kiihdytti itsensä siinä määrin raivoon, ettei hänen puheensa enää kestä julkista referointia."

Kansandemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Manninen antoi avauspuheenvuorossaan tuta, mitä jatkossa seuraa. Manninen aloitti kansainvälispoliittisella osuudella, josta hän siirtyi vuodattamaan katkeruuttaan skdl:n jättämisestä talousarviovalmistelun ulkopuolelle.
- Skdl:lle on sanottu, että ette saa mitään ehdotuksianne läpi talousarviokäsittelyssä. Enemmistövaltaa? Hienoa demokraattisessa yhteiskunnassa.

Seuraavaksi Manninen kohdisti hyökkäyksensä kunnan johtoa kohtaan, jota hän syytti puuttumisesta kaavoituspolitiikkaan ja yksiarvoisesta elinkeinopolitiikasta.
- Peltihalli joka kylään joka koloon! Tämä olkoon kunnanjohtajamme kaavoituspolitiikan motto. Onhan päivänselvää, että jos yrityksillä menee hyvin, niin myös kuntalaisilla menee hyvin. Jokainen tämän kunnanjohtajan vanhan iskulauseen näkee ja kokee oikeaksi, Manninen uhosi.

Ryhmäpuheenvuoronsa loppuvaiheessa Pertti Manninen kiihdytti itsensä siinä määrin raivoon, ettei hänen puheensa enää kestä julkista referointia. Tekstin tasosta antanee parhaan kuvan valtuutettu Vanhamäen vaatimus, että Manninen olisi pitänyt vaientaa ja poistaa salista”

(Alueuutiset  keskiviikkona 18.12.1985)

Mitähän tuohon nyt lisäisi muuta kuin, että joku vuosi sitten löysin jonkun budjettipuheenvuoron jostain toisesta laatikosta ja laitoinkin sen nettiin Nettisanomat-sivustoon. Jos kyseessä on sama puheenvuoro asioita voi tarkistaa, kun en ihan päässyt jyvälle lehdessä julkaistun tekstin ytimestä. On sääli kun kokouksia ei nauhoitettu tai videoitu siihen aikaan niin olisi hauska katsella vuosikymmeniä nuorempana ”Kiihtymistä raivoon”. Poistamista esittänyt, jos sellaista tapahtui, oli koko nimeltään Veikko Vanhamäki ja kunnanjohtajan virassa oli silloin Kaj Gustafsson. Se, että käsittelin puheenvuorossa, siis siinä, joka on netissä kirjoitettuna, myös maailmanpolitiikkaa johtui siitä, että nuorelle valtuutetulle, siis uudelle valtuutetulle vihreiden Harri Puntti oli antanut neuvon, että budjettipuheenvuoro on ainoa paikka missä saa puhua kaikesta ja lisäksi hän varoitti, että puheenjohtajan mahdolliset keskeyttämisvaatimukset voi tyynesti sivuuttaa. Valtuuston puheenjohtajana toimi siihen aikaan Gretel Hemnell, mutta kyllä hän antoi puhua!

Nyt lienee vuosi 1985 lopultakin paketoitu ja uusi vuosi odottaa!"
(maanantaina 2013-09-23)

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria.
http://www.elama.fi/kirkuva/kirkuva.htm


thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong
Sauna ja kabinetti


Patong
Mopot ja auto


Flyinf Finn
Vene-Kalastus


VuokrataanThalangissa Talo-Huvila

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!2013 Lokakuu N:o 1671
Sunnuntai 2013-10-13

Joka etusivulle!

Wahlroos I Lue!
Wahlroos II Lue!
Wahlroos III Lue!

Wahlroos IV Lue!

Eilen Jäätteenmäki, tänään Hautala Pääkirjoitus
Jyväskylä RCL Suomen mestari Kesän kuva

Lokakuu 2013. "Kruunupäinen kuljetus"."Kruunupäinen kuljetus". Liikenne Tukiainen Oy Maaninka. Torstaina 2013-10-03 klo 13:18 Lempäälässä moottoritiellä. Kuva: Pertti Manninen.


Iltalehti ja Ilta-Sanomat perjantaina 2013-10-11.Viestit, jotka pakottivat ministeri Heidi Hautalan eroamaan. 
Henkilöt: Ministeri, erityisavustaja Korkeaoja, virkamiessihteeri Muhonen, toimitusjohtaja Vauraste, Timonen, Sallamaari, Pekka, Tero, Lauri, hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaala. Lähde: Ilta-Sanomat perjantaina 2013-10-11.


Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2013-10-13 klo 12:08.

Eilen Jäätteenmäki, tänään Hautala

Valtion yhtiöiden omistusohjauksesta, kehitysyhteistyön ohella, vastaava ministeri Heidi Hautala erosi omasta pyynnöstään. Näinhän asia aina ilmaistaan hienommin.

Pari päivää eroilmoituksesta on kulunut ja nyt salaliittoteoriat nousevat pintaan. Hautalan Arktisten alueiden ympäristönsuojelua korostava näkökanta jäi tappiolle. Hän ei olisi halunnut vuokrata Suomen valtionyhtiön kautta omistamia jäänsärkijöitä, monitoimialuksia, öljy-yhtiöiden käyttöön kesäajaksi. Taitavat ne siellä osin talvellakin olla.

On tietenkin naivia kuvitella, että vuokraamatta jättäminen jotenkin olennaisesti auttaisi itse asiassa. Kun se öljy kuitenkin hyödynnetään ja vahinkojakin sattuu. Tässä mielessä olisi kyllä Suomen turvallisempaa olla poissa niiltä vesiltä. Korvaussummat voisivat varmaankin pahimmassa tapauksessa nousta älyttömän suuriksi.

Kymmenen vuotta on kulunut siitä kun pääministeri Anneli Jäätteenmäki pakotettiin eroamaaan. Silloin vaalit hävinnyt SDP:n Paavo Lipponen luhistui niin täydellisesti, että sille akalle oli kostettava. Masinointi onnistui ja Jäätteenmäki jätti paikkansa. Sitä ei ole selvitetty millainen salaliitto silloin oli erottamisen takana. Arveluja on esitetty, että Nato-intoilijoita kismitti vaalin tulos. Jäätteenmäki ei olisi vienyt Suomea tähän liittoon, mutta ei sinne muutkaan ole vielä kyenneet viemään, ainakaan vielä. Toivossa on hyvä elää ...

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Sunnuntaina 2013-10-13 klo 12:08.

"Selvittämättä on edelleen se, miten Paavo Lipponen sekaantui SDP:n ex-puoluejohtajan Ulf Sundqvistin velkasopimukseen ja miten hän uhrasi ministeri Arja Alhon selvitäkseen sotkusta, joka näyttää nyt suunnitellulta, kun hän valitsi Arja Alhon ministeriksi, jonka vastuulla sopimuksen tekeminen oli ja joka joutui siitä sitten kantamaan äärimmäisen poliittisen vastuun pääministerin sijasta."

Paavo Lipponen erotti 2 ministeriä!

Mitä keväällä 2003 oikein tapahtui. Kirjoitus muutamaa vuotta myöhemmin. Lipposen kootut munaukset, ilkeydet ja naisen (Arja Alhon) uhraaminen ja miehen (Ulf Sundqvist) pelastaminen.

Arkisto 2007: Lipposen mustelmat. Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantai 2007-02-16.

Aikoinaan hyvinkin vaikutusvaltainen poliitikko ja melkein valtiomies Paavo Lipponen joutuu (ilmeisesti) tästä lähtien vain muistelemaan mennyttä suurta aikaa.

Mitä tulikaan tehdyksi?

Muisteluolosuhteet ovat hienot: avustajia, arkistonhoitajia, työhuone kodin vierestä eduskuntatalosta ja ikuinen käyttöoikeus uimahalliin. Voisiko sitä enempää toivoa. Puhemiehen ökymuhkea eläkekin tuli itse järjestettyä: Ensin Riitta Uosukaiselle ja sitten itselle. Kirjoittamisesta saa rahaa ja ehkä kaikenlaisia kuluja voi maksaa ilman tilintekovelvollisuutta vuosittain (?) myönnettävästä lisäavustuksesta.

Ainoa ongelma näyttääkin olevan muisti ja sen tarkoituksenmukaisuus ja unohduksen hyväksikäyttäminen. Voisi sanoa, että valtion satsaus menee hukkaan: Paavo Lipponen on jäävi kirjoittamaan Paavo Lipposesta yhteiskunnan varoilla ja rahoituksella. Ehkä päättäjät hyväksyivät tämän, jotta pääsisivät eroon ex-puhemiehestä. En tätä kyllä usko. Siis eroon pääsemistä.

Kaikenlaiset raatelijat tulevat esiin paljastamaan ne mustelmat, joista puhemies ei itse halua kertoa.

Selvittämättä on edelleen se, mitä pääministeri Paavo Lipponen lupasi USA:ssa presidentti George W. Bushille ja millä valtuuksilla.

Selvittämättä on edelleen se, sekaantuiko hänen johtamansa hallitus Irakin sotaan jo ennen varsinaisten taistelutoimien alkamista päättäessään karkottaa irakilaisdiplomaatteja Suomesta USA:n vaatimuksesta. Oikeuskansleri Paavo Nikula joutuu tutkimaan asian ja antamaan vapauttavan päätöksen sanakiemuroin.

Selvittämättä on edelleen se, miten Paavo Lipponen sekaantui SDP:n ex-puoluejohtajan Ulf Sundqvistin velkasopimukseen ja miten hän uhrasi ministeri Arja Alhon selvitäkseen sotkusta, joka näyttää nyt suunnitellulta, kun hän valitsi Arja Alhon ministeriksi, jonka vastuulla sopimuksen tekeminen oli ja joka joutui siitä sitten kantamaan äärimmäisen poliittisen vastuun pääministerin sijasta. Tämänkin asian oikeuskansleri Paavo Nikula tutki ja antoi vapauttavan päätöksen sanakiemuroin, että ”pääministeri Paavo Lipponen ei ole antanut markkamääräisiä ohjeita asiassa”! Avustajakin jotain todisti Paavo Lipposen puolesta, ei kuitenkaan valan velvoittamana oikeudessa. Paavo pääsi pälkähästä. Tällöinkö ne kuuluisat ”Nahkurin orsi”- sanat lausuttiin?

Selvittämättä edelleen on se kuinka hallitus yhteneväisesti todisti oikeuskansleri Paavo Nikulalle, että valtion omaisuuden hävittämisestä, Soneran UMTS-kaupoista ei ole sitten yhtään mitään puhuttu missään hallituksessa eikä asiasta oikein mitään tiedettykään, Se tuli oikeastaan pyytämättä ja yllätyksenä, nimittäin se parinkymmenen miljardin markan tappio, kun Saksasta ostettiin ilmaa. Sinänsä Paavo Lipponen on joutunut vastuuseen asiasta. SDP hävisi vuoden 2003 vaalit keskustalle 6000 tai 8000 äänellä. Kyllä kai Suomessa sen verran täysijärkisiä oli, että äänestivät tavoistaan poiketen keskustapuoluetta päästäkseen eroon tästä valtion omaisuuden kaikenpuolisesta hävittäjästä.

Kaiken tämän muutaman esimerkin kaltaisen röyhkeyden jälkeen, Paavo Lipposella oli otsaa olla loukkaantunut hävitessään ”täydelliselle amatöörille” Anneli Jäätteenmäelle vuoden 2003 vaalit, ja tulla itkemään kameroiden eteen kuinka väärin häntä on kohdeltu. Suomi olisi kaatunut jo ajat sitten, jollei monet tavalliset ihmiset olisi pystyneet selviytymään vaikeuksistaan ja jatkaneet elämäänsä muuttuneissa olosuhteissa.

Selvittämättä on edelleen se, oliko Paavo Lipposella, niin paljon alamaisia ja nuoleskelijoita, että viitsivät masinoida vaaleilla valitun pääministerin kaatamisen ja vaatia keskustaa hyväksymään tämän menettelyn. Sivumennen sanottuna keskustan Ylen hallintoneuvoston naiset torppasivat SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jouni Backmanin kuningastien Ylen pääjohtajaksi.

Lipposen mustelmat tulee olemaan mielenkiintoista luettavaa, varsinkin ne osuudet, joissa hän suunnitelmallisesti muistaa väärin kaikki urallaan sattuneet skandaalit ja niistä selviytymisen Valtamedian suosiollisella avustuksella.

Nettisanomien vakooja aikoo olla kärpäsenä katossa ja saada hiukan etukäteistietoja tulevista aiheista ja julkaista niitä ikään kuin ne olisivat tosia!

Perjantaina 2007-02-16. Lipposen mustelmat. Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/
2007/02/16/paakirjoitus.html

Liite.

Toimittajan lauseet eduskunnan puhemies Paavo Lipposen viimeisestä työpäivästä puhemiehenä ja muutama kuva haastattelun kuvituksen kohokohdista: Tapaaminen Yhdysvaltain presidentti George W. Bushin kanssa (saapuminen pitkällä limousinella) sekä istuminen oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäen vieressä kertomassa, että seuraavan hallituksen pääministerin nimi on Anneli Jäätteenmäki (harvemmin nähty itkukuva).

PICT4618d20070216lipponenjaatteenmakiosa880vaal1200shsh

————————————————————
http://viikkosanomat.fi/2011/02/07/
mita-kevaalla-2003-oikein-tapahtui-
kirjoitus-muutamaa-vuotta-myohemmin-
lipposen-kootut-munaukset-ilkeydet-ja
-naisen-arja-alhon-uhraaminen-ja-
miehen-ulf-sundqvist-pelastaminen/
2013 Lokakuu N:o 1670
Perjantai 2013-10-11

Joka etusivulle!

Wahlroos I Lue!
Wahlroos II Lue!
Wahlroos III Lue!

Wahlroos IV Lue!

Jyväskylä Rugby Club Ladies Suomen mestari. Helsingin Warriors hävisi tiukan väännön 10 - 5 Töölön kentällä Kesän kuva

Lokakuu 2013. Isäntä ja varjo.Torstaina 2013-10-03 klo 12:54 Tampereen Hervannassa. Kuva: Pertti Manninen.


Viestit, jotka pakottivat ministeri Heidi Hautalan eroamaan.
Henkilöt: Ministeri, erityisavustaja Korkeaoja, virkamiessihteeri Muhonen, toimitusjohtaja Vauraste, Timonen, Sallamaari, Pekka, Tero, Lauri, hallituksen puheenjohtaja Matti Virtaala. Lähde: Ilta-Sanomat perjantaina 2013-10-11.

Valikoima Heidi Hautalasta Nettisanomissa:

1999 Lokakuu. "Hurjimman riskin naisten taistelussa aikovat ottaa vihreät. He lanseeraavat Heidi Hautalasta uudenaikaista valtionpäämiestä uudenlaiseen, globaaliin maailmaan"
http://www.nettisanomat.com/
1999/10/21/n9912prespeli.htm#heidih


1999 Lokakuu. Presidenttiehdokas Hautala tiukkana:"Kosovo ei tee tyhjäksi presidentti Ahtisaaren aikaisempia virheitä"
http://www.nettisanomat.com/
1999/10/28/n9913prespeli2.htm

2000 Tammikuu. Pudottiko Hautala Uosukaisen ja Rehnin?
http://www.nettisanomat.com/
2000/01/20/n0025presidentit.htm

2007 helmikuu. "Vihreiden eduskuntaryhmä seisoo puheenjohtajansa Heidi Hautalan tukena väitteissä, että puhemies Paavo Lipponen (sd) on käyttänyt asemaansa väärin ydinvoimateollisuuden edistämiseen." Helsingin Sanomat. Kotimaa. Perjantai 2007-02-09.
http://www.nettisanomat.com/
2007/02/11/lipponen.html


2007 Maaliskuu. ANNA POLITKOVSKAJAN MUISTOKSI:  Saatana saapuu Helsinkiin – Anna Politkovskajan murha ja Suomi.

"... kansanedustaja Heidi Hautala valjasti murhan oman vaalikampanjansa veturiksi."http://www.nettisanomat.com/
2007/03/07/etusivu.html


2007 maaliskuu. Vihreät seksillä hallitukseen? "Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Heidi Hautalan mukaan Tarja Cronberg johtaa hallitusneuvotteluja.
http://www.nettisanomat.fi/
2007/03/26/etusivu.html#vihreat

2009 huhtikuu. TV-dokumentti: Jouni Backman ja Tuija Brax suunnittelevat sähköistä äänestystä.
"Vaisu harmaa pääministeri onnistui olemaan vastaamatta edustaja Heidi Hautalan (vihr) Kiinan ihmisoikeuksia koskevaan kysymykseen. Hautala tivasi Vanhaselta, mitä mieltä tämä itse on asiasta, kun aina piiloutuu nykyisin järjestöjen kantoihin."
http://www.nettisanomat.com/
2009/04/23/etusivu.html#torstai20090423

2013 Maaliskuu. Heidi Hautala ei täytä enää lain vaatimuksia ministerille. (Valtioneuvosto 60 §).
http://www.nettisanomat.com/
2013/03/14/etusivu.html


Arkistokuva. 2013 maaliskuu. "Huuli pyöreänä"

"Kansalainen huuli pyöreänä luettuaan Iltalehden lööpistä: Remontti kotona. Ministeri maksoi pimeästi. Heidi Hautala kiistää."
Jyväskylä. Vapaudenkatu. Torstai 2013-03-14 11:59. Kuva: Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/2013/03/14/etusivu.html2013 Lokakuu N:o 1669
Torstai 2013-10-10

Joka etusivulle!

Wahlroos I Lue!
Wahlroos II Lue!
Wahlroos III Lue!

Ahde Lue!

Jyväskylä Rugby Club Ladies Suomen mestari. Helsingin Warriors hävisi tiukan väännön 10 - 5 Töölön kentällä Kesän kuva

Lokakuu 2013. Aleksis Kiven päivänä 10.10.

Torstaina 2013-10-03 klo 10:38 Jyväskylän matkakeskuksessa. Kuva: Pertti Manninen.


20131007 Pyörä vinossa Osa1 (Sisältää kiroilua)20131007 Pyörä vinossa Osa2 (Sisältää kiroilua)20131007 Pyörä vinossa Osa3 (Sisältää mietelauseen)Videot: Pertti Manninen

Gaudeamus - Tiedon puolellaGaudeamus - Tiedon puolella

www.gaudeamus.fi
2013 Lokakuu N:o 1668
Lauantai 2013-10-05

Joka etusivulle!

Wahlroos I Lue!
Wahlroos II Lue!
Wahlroos III Lue!

Ahde Lue!

Jyväskylä Rugby Club Ladies Suomen mestari. Helsingin Warriors hävisi tiukan väännön 10 - 5 Töölön kentällä Kesän kuva
Arkisto 2008. Björn Wahlroos-story. Jatkuu! Nettisanomat Torstai 2008-05-08:


"Lokki" 2008.


"Sirkka Hämäläinen". 1992.


"Pupu". 2008.


"Nalle Björn Wahlroos". 1992
Mistä ahneus alkoi?

Suomen Pankin pääjohtaja Sirkka Hämäläinen nimitettiin aikoinaan Euroopan keskuspankin johtokunnan jäseneksi, peräti varajohtajaksi (?). Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, eikö ole väärin, että hän nauttii yhtäaikaa huippueläkettä Suomen pankista, joka on tavallaan Euroopan keskuspankin filiaali, ja huippupalkkaa Euroopan keskuspankista. TV-kuva tästä on olemassa: Sirkka Hämäläinen jo poistuu tilaisuudesta ja kävellessään ilmoittaa: "Ei se ole väärin, olen tehnyt niin paljon Suomen hyväksi". Lainaus muistin varainen. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-05-08.

Pankkikuvat Timo Erkki-Heinon ohjelmasta "Pankkiryöstö" vuodelta 1992, joka aloitti Ylen viiden ohjelman pankkien pelastamisoperaatiosarjan. Luontokuvat "Lokki" tänään torstaina 2008-05-08 klo 14.35 ja "Pupu" eilen keskiviikkona 2008-05-07 klo 13:02. Keski-Suomi. Laukaa. Vuojärvi. Pertti Manninen.

Sirkka Hämäläinen ollessaan vielä Suomen pankin pääjohtaja: "Ei se ole väärin, olen tehnyt niin paljon Suomen hyväksi". - "Koroille ei ole asetettu ylärajaa, taivas on kattona". (Ylen lähetyksiissä 1992).

Veronmaksajien pelastaman pankin johtaja Björn Wahlroos: "Tähdet olivat suotuisat".
(Käännös. Ylen ruotsinkielisessä lähetyksessä 1992).

Lue myös mm!

SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen, Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. 2004-04-01.

Lue myös mm!Legenda: "Jos sä olet niin helvetin fiksu, niin miksi sä olet niin helvetin köyhä." Henrik Kuningas.

Nyt 2006: "Pörssissä Sammon osake kallistui torstaina lähes kahdeksan prosenttia. Seurauksena Wahlroosin osakeomistuksen arvo kasvoi 208 miljoonasta eurosta 224 miljoonaan euroon." Helsingin Sanomat perjantaina 2006-11-10. Kuva: "Super Nova". Pertti Manninen.

Pääkirjoitus. Vaurastumisesta tulee tehdä hyve eikä sitä tule tulkita "riistoksi". Paljastetaan kuka näin sanoi ja siinä sivussa jonkinlainen raapaisu valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä. Kymmeniä henkilöitä kymmenissä kirjoituksissa, nimiä Koivistosta lähtien!
Mukana myös Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, Suomen Yhdyspankin omaisuuden siirtäminen turvaan. Aivoina Björn Wahlroos ja Ahti Hirvonen.
2006-11-11.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa. Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta. Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset. Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle, joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit. 2004-05-20


Alho- Sundqvist II: Ministeri Tuomioja armahti ex-ministeri Suomisen pääministeri Lipposen ja ministeri Niinistön hymistessä taustalla.
"Täysin selvittämättä on jäänyt asiaan liittyvä hauska yhteensattuma: Ministerin päätös pitkitti juuri sopivasti konkurssiinmenoa niin, että silloinen Suomen Yhdyspankki (SYP) onnistui turvaamaan itselleen ja konkurssin ulkopuolelle 300 miljoonan saatavansa.
Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkönä oli tapahtumahetkellä Bror Wahlroos ja Suomen Yhdyspankin eräänä johtajana hänen poikansa Björn Wahlroos." 1999-08-12

Laman uhrit ja tekijät - Suomalainen polttouhri - Liite: Kymmeniä pankkien pelastamis- ja asiakkaiden hukuttamiskirjoituksia (ainakin linkit!)
2008-02-19

Aho - anteeksiantamaton amatööri?
"Hallitus, jossa Esko Aho oli pääministeri hoiti pankkien omistajien asiat hyvin ja pankkien asiakkaiden, tavallisten suomalaisten asiat hyvin huonosti ja epäoikeudenmukaisesti. Pääministeri oli silloin sellaisessa virkamiesten ja liikemiesten pyörityksessä, että hän amatööriydessään hyväksyi pankkien osakkeenomistajien pelastamisen ja kansalaisten hukuttamisen. Jos hänessä silloin olisi ollut todellista valtiomiesmäisyyttä hän olisi tullut heikompien puolelle, viimeisellä hetkellä kun se Suomessa olisi ylipäätään ollut enää mahdollista. Presidenttiehdokas Ahon menestyminen riippuu täysin siitä kuinka moni antaa hänelle anteeksi. Ahon pelastukseksi voivat tulla muut ehdokkaat!" 1999-10-14

Jukka Kilpi. Etiikka puoltaa vapautusta ylivoimaisista veloista. 2005-04-16 mm!

Tämä oli sirpaleinen pääkirjoitus tänään torstaina 2008-05-08. Nettisanomat- Pertti Manninen.

Arkisto 2008. Björn Wahlroos-story.
Nettisanomat Torstai 2008-05-08:
Arkisto 2008: http://www.nettisanomat.com/2008/05/08/etusivu.htm
Arkisto 2009: http://www.nettisanomat.com/2009/08/18/etusivu.htm

Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. 

Syksyllä 2013 ruskan jo saavuttua Keski-Suomeen löysin varastosta, johon oli saanut säilöä vanhoja tavaroita: kirjoja, lehtiä ym. esineistöä, pahvilaatikon, hajoamaisillaan olevan, jonka sisältö heti paljastui 80-luvulla Kirkkonummella pyörineen elokuvakerho kirkuvan aineistoksi.

Kerhoa pyörittivät aikoinaan minä, Pertti Manninen, ja Markku Paavilainen urheiluseura  Kirkkonummen Urheilijat hoivissa, itse asiassa sen nuorisojaostona. Seura oli TUL:n seura, siis silloin ”työläisurheilijoiden” seura.

Päätin tutkia laatikon sisällön saman tien ja muutamaa päivää myöhemmin, perjantaina
2013-09-20 aloitin työn. Sain käyttööni varaston vieressä olevan pienen kesähuvilan, josta kiitokset, ja klo 8.30 – 16.30 välisen ajan purin laatikkoa koko ajan tunnin mittaista ruokataukoa ja muutamia kahvihetkiä lukuun ottamatta.

Aluksi järjestin laatikon sisällön muutamaan kymmeneen kasaan eri aihein ja valmiiksi sain ohjelmistoluettelot niin monisteista kuin myös laatikoissa olleista lehdistä. Muutama vuosi puuttuu kokonaan siitä noin 10 vuodesta, jonka kerho pyöri Kirkkonummella.

Lisäksi löysin lehdistä hiukan sitä kaarta, jonka lastenelokuvakerhon pyörittäjä koki joutuessaan lasten vanhempien valitsemana kunnanvaltuustoon, jossa yhden jakson, neljä vuotta,  sekoitin parhaani mukaan kunnallisen päätöksenteon tunkkaisuutta!

Puran ensimmäiseksi ohjelmisto-osan. Muita osia tulevat olemaan lehtikirjoitusten lisäksi eri vuokraajien luettelot, osallistuminen joihinkin tapahtumiin, elokuvien hankkimiskuvioista hiukan ja muutakin elokuvatoimintaani liittyvään ja lopuksi kaikenlaisen sälän selittämistä, jos muistan, mitä niissä sitten on ollut.

Tämä oli jonkunlainen esipuhe ja päiväys tähän loppuun perjantai 2013-09-20 16:44 Pertti Manninen. 

Lue koko historia! - www.elama.fi/kirkuva

 
 
2013-09-20 

Laatikon tyhjennys youtubessa:
- http://youtu.be/nukIVozBfvI
http://youtu.be/vs4dOSP072M
http://youtu.be/cjlrCV5KePY
- http://youtu.be/Fo5QcmVA5AM
http://youtu.be/HgScTUXfxVQ 

Kuvat: Pertti Manninen.

Lue koko historia! - www.elama.fi/kirkuva


Tekstiversio 222 sivua


Loppukirjoitus keskiviikkona 2013-10-02

Nyt on sopiva hetki lopettaa. Täytyy lähteä kauppaan hakemaan evästä itselle ja Rasmuksellekin, Huomenna lähden parin päivän reissulle, yövyn 100-vuotiassa mökissä ja Rasmuksen hoitaja käy riittävästi katsomassa ja ruokkimassa. Kissa nukkuu, kun väki on poissa?

Tämä Kirkuvan puoli historia sai alkunsa siitä löytämästäni, käsiini puolitarkoituksella tupsahtaneesta laatikosta, josta videot on aikanaan nähtävissä. Niin kuin alussa kerroin kuvasin kaiken materiaalin ja yritin sillä tavalla kertoa tätä historiaa. Se tapa osoittautui mahdottomaksi toteuttaa ja nyt tämä on yhtenäisenä tekstinä, jonka jotenkin jäsentelen ja johon lisään niitä kuvia ja lisäksi joskus linkitän materiaalin itseensäkin ja ulkopuolelle, suunnitelmat ovat ainakin olemassa.

Tämä elokuvakerhon historia laajeni sitten omiin touhuihini kunnallispolitiikassa, samoihin aikoihin ja myös muihin elokuviin liittyviin toimiini Kirkkonummella, kansalaisopiston tuntiopettajana ja Gesterbyn ala-asteen kerhonvetäjänä.
Kaikki liittyvät kaikkeen ja tämä laatikko rajasi mistä kerroin.
Ehkä otsikoksi sopisikin paremmin ”Erään laatikon tarina” tai ”Papereita eräästä laatikosta”.
...
Harmaata on Keski-Suomessa, tintitkin ovat hiukan menneet huilaamaan, katson vielä lämpötilan: ulkona on viisi astetta.

Keskiviikko 2013-10-02 klo 12:20. Pertti Manninen.

Tällainenkin asia tuli mieleeni: Kun sitä ”Meidän koulua” emme kuvanneet joka luokassa, niin keksimme, että kuvaamme vilinää käytävässä. Rehtori Raimo Arposelle tuli kerran sitten pikkutyttö, tyttö muistaakseni, kertomaan että häntä ei filmissä näkynyt. Rehtori kertoi minulle sitten myöhemmin, että hän oli vastannut: ”Kyllä minä sinut mielestäni näin siinä rappuja alastullessa”. Näin. Ja Näin klo 12:34 PM.

Lue koko historia! - www.elama.fi/kirkuva


Jyväskylä Rugby Club Ladies Suomen mestari. Helsingin Warriors hävisi tiukan väännön 10 - 5 Töölön kentällä Helsingissä tänään lauantaina 05.10.2013. Kesän kuva
(Korjaus 2013-10-08: Peli pelattiin Töölön pallokentällä, ei Kallion niinkuin aluksi luki).


Heinäkuu 2013. Ladies's Rugby. Helsingin Warriors voitti pisteellä Jyväskylän JRCL:n!"Tiukkaa vääntöä". Helsingin Warriors voitti pisteellä Jyväskylän JRCL:n Huhtasuon kentällä sunnuntaina 2013-07-28. Jyväskylä oli voittanut viikkoa aikaisemmin vuorostaan helsinkiläisjoukkueen pisteellä tämän kotikentällä.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Huhtasuon kenttä. Sunnuntaina 2013-07-28 14:19. Kuvat: Pertti Manninen. Lähennä!


Etsi Nettisanomista!Vuodet 1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

 


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.comIlmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!2013 Syyskuu N:o 1664
Keskiviikko 2013-09-18

Joka etusivulle!

Ahde Lue!
Nokia Lue!

Hjallis Haista Vittu! Kuva


Harkimo: Minua ei ole koskaan loukattu näin paljon. Video

Video: Nettisanomat 20130915 Hjallis haista vittu!! Yle Urheiluruutu 20130914.

Jokerien fanit levittävät lakana-banderollin Rauman jäähallissa lauantai-iltana 14.09.2013. "Hjallis haista vittu!! S-kirjaimet taalan merkein. Toisessa hiukan pienemmässä lukee: "Ei Raha Kiekkoa!". Urheiluruudun tämän uutisen otsikko:"Harkimo: Minua ei ole koskaan loukattu näin paljon!". Harkimon Twitter-viesti ja Duvfa ajettiin pukukoppiin ja Rauma voitti jännittävän ottelun 2 -1.

http://youtu.be/XFVl0sAqIUg

Kuvassa: "HJALLI$ HAI$TA VITTU!!" Yle Urheiluruutu lauantai 2013-09-14.


Heinäkuu 2013. Ilta-Sanomat panimoteollisuuden agentti?Ilta-Sanomat valitsi Harkimon haastattelusta tämän oluen nauttimista koskevan lausahduksen etusivulleen!
Keski-Suomi. Jyväskylä. Ylä-Ruth. Keskiviikkona 2013-07-31 12:05 ja 12:10. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


2010. Liikemies Harry Harkimo penää olematonta kunniaansa Lue! Helsinki-Halli. Kauppa tutkitaan? Lue! Ilta-Sanomat ja panimoteollisuus Lue!


Elokuu 2013. Politiikka. Viikkosanomat.

Professori ei ymmärrä lipun merkitystä: ”Itse asiassa lipun liehuttaminen on hienovaraisempi mielipiteenilmaus kuin sanallinen Venäjän lakien moittiminen. Sanat voisi Venäjän valtio ottaa virallisena ja suhteita huonontavana, lipunliehutukseen puuttuminen sen sijaan voisi olla outoa, kun katsomossa niin monet liput liehuvat joka tapauksessa.” Erkki Karvonen.

elokuu 19, 2013

Ei tietenkään voi olla varma onko professori Karvonen ikinä osallistunut vappumarssiin punalippujen liehuessa. Enpä usko tai ainakaan hän ei ole sisäistänyt lippujen merkitystä. Lienee kuitenkin nähnyt kuvia natsiparaatien jättitapahtumista, joissa lipuilla oli todella merkitystä kansan kiihottamisesta.

Tämä lause on poimittu MTV3:n uutisesta, joka kokonaisuudessaan on osoitteessa: http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/08/1793435/professori-ministerikin-saa-heiluttaa-sateenkaarilippua

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Maanantai 2013-08-19 22:36.

Professori: Ministerikin saa heiluttaa sateenkaarilippua

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki keskustelee provokaatiostaan Venäjän urheiluministeri Vitali Mutkon kanssa MM-kisoissa Moskovassa 17.8.2013.

Tags: 
,
,,
 

http://viikkosanomat.fi/2013/08/19/professori-ei-ymmarra-lipun-merkitysta-itse-asiassa-lipun-liehuttaminen-on-hienovaraisempi-mielipiteenilmaus-kuin-sanallinen-venajan-lakien-moittiminen-sanat-voisi-venajan-valtio-ottaa-virallisena/


Lauantai-illan huumaa.

Kuvassa vanha, alkuperäisin kilvin varustettu kuplavolkkari kiitää rauhallisesti Laukaan pääkatua, joka on välillä aivan autio.

Kaupat, muut kuin Siwa, ovat sulkeneet ovensa, niin K-Kaupan vieressä oleva Alkokin. R-kioskilla ihmiset tekevät hankintojaan ostaen lehtiä ja purtavaa, toiset syytävät kolikoitaan tai tilejään pelikoneissa.

Kulkijakin ottaa kahvikupin ja muffinsin mukaansa ja istahtaa matalan kivikaiteen päälle, joka usein päiväaikaan on alan miesten valloittama, kun kaikki penkit yhtä lukuunottamatta on kylältä aikojen kuluessa hävitetty.

Tämä stoori on tarpeen, koska pokkarikamera ei oikein pystynyt kuvaa tarkasti tallentamaan: Etupenkillä istuu pariskunta kesäisissä tamineissaan ja takapenkin kokonaan valloittaa valtava ruskea lyhytkarvainen isokokoinen koira. Sekä rouva ja koira vilkaisevat kadulla istujaa ja hymyilevät, molemmat.

Toisessa kuvassa muffinssi on jo syöty ja viimeiset kanvipisarat täytyy imeä suu tötteröllä. Tässä ilta-auringon varjottamassa kuvassa ei muita näy.

Tapahtumapaikka: Keski-Suomi. Laukaa. Laukaantie, Osuuspankin oven edessä. Tapahtuma-aika lauantai 2013-09-14 18:41 (Kupla) ja 18:44 (Kahvi). Kuvat ja teksti: Pertti Manninen. Isonna!2013 Syyskuu N:o 1662
Keskiviikko 2013-09-11

Joka etusivulle!

Matti Ahde 2001 ja 2013

Nokia 2000 ja 2011 Lue!


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm


Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm


Ohituksia Kuvasarja Olympiakomitean puheenjohtaja Nieminen sekoilee Lue! Tiedote sateenkaarikynsistä Lue!
Syrian eyewitness accounts Guardian
Urheilutunti Panoraamakuva Avioliitto kokoelmasta Rakasta Lue! Riskiheitto olisi kirkastanut Lue! Halvalla meni sarjapaikka Lue! Lipun merkitys Lue!


Heinäkuu 2013. Ladies's Rugby. Helsingin Warriors voitti pisteellä Jyväskylän JRCL:n!"Tiukkaa vääntöä".
Helsingin Warriors voitti pisteellä Jyväskylän JRCL:n Huhtasuon kentällä sunnuntaina 2013-07-28. Jyväskylä oli voittanut viikkoa aikaisemmin vuorostaan helsinkiläisjoukkueen pisteellä tämän kotikentällä.
Keski-Suomi. Jyväskylä. Huhtasuon kenttä. Sunnuntaina 2013-07-28 14:19. Kuvat: Pertti Manninen. Laajenna!


Puun kaato rajalla. Kielenkäyttö Videot Vapaudenkatu Kuvat Elämän alku Lue! 2003. Irak-Gate 10 vuotta. HS-Gallup. Lue! Harkimo höynäytti faneja Lue!


Vapaudenkatu Kuvat Elämän alku Lue! 2003. Irak-Gate 10 vuotta. HS-Gallup. Galtung Lue! Pysäkille ja pysäkillä Kuvat Harkimo höynäytti faneja Lue!


Heinäkuu 2013. Kuva: Ooppera - Jokerit-sotku: Harkimo pelasti Sanoman ja HS:n Lue!
Eric Holder condemns self-defence laws in wake of Zimmerman acquittal Guardian"Ooppera. Mainoskiitäjä kesästä nauttivien kulkijoiden joukossa viileänä ja sateisena heinäkuun päivänä 2003".
Keski-Suomi. Jyväskylä. Aren aukio - Kauppakatu. Tiistaina 2013-07-16 16:34. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Arkisto:


Huhtikuu 2013. Violetti taitaja.

Sunnuntai 2013-04-21: Violetti taitaja 16:55. Jyväskylä. Väinönkatu. Skeitti-kolina teki kuvaajan valppaaksi.
Kuva: Pertti Manninen.
"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!
Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva http://www.nettisanomat.com/2012/01/16/etusivu.htm
Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm


 


HS24 - Härkää Sarvista - 2013/10/16 - Rysshamnen mielessäin. Rysshamnen 1985. Kemiran kaava suojelualueelle hyväksyttiin. Rysshamnen 2013. Kokkilan kaava hylättiin , ainakin aluksi. - Eilen Jäätteenmäki, tänään Hautala Pääkirjoitus - Kuva Kruunupäinen kuljetus - Paavo Lipponen erotti 2 ministeriä! Mitä keväällä 2003 oikein tapahtui. Kirjoitus muutamaa vuotta myöhemmin. Lipposen kootut munaukset, ilkeydet ja naisen (Arja Alhon) uhraaminen ja miehen (Ulf Sundqvist) pelastaminen. - Kuva. Isäntä ja varjo - Viestit, jotka pakottivat ministeri Heidi Hautalan eroamaan. - Valikoima Heidi Hautalasta Nettisanomissa, - Videot: Pyörä vinossa (sisältää kiroilua ja mietelauseen. Kuva: Jyväskylän matkakeskus - JRCL Suomen mestari! - Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria kirjoitettu (1980-luku) - Arkisto 2008. Björn Wahlroos-story. - "Hjallis Haista Vittu!" - Lauantai-illan huumaa, Kuvat: Vanha Volkkari kiitää ja Kahvinautinto - Lipun merkityksen ymmärtäminen - Iltasanomat panimoteollisuuden agentti - Rugby JRCL - Warriors Kuvat - Ilta-Sanomat oluen nauttimista koskevan lausahduksen etusivulleen! - Kuva. Kovaa vääntöä. Ladies's Rugby. Helsingin Warriors voitti pisteellä Jyväskylän JRCL:n! -- Kuva: Ooppera - Violetti taitaja Kuva - Vuosisadan kuva - Kuva, Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Keskiviikko 16.10. 10.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Ilpo Kokkila. kaava, hallinto-oikeus

N:o 1672 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-10-16, nettiin 2013-10-17 00:58, linkkejä 2013-10-17.
Kirkuva-historian kirjoittamispäivät lisätty 2013-10-23.
Ilmestymiskuukauden nimi korjattu 2013-10-23.


Sivun alkuun!
Nettisanomat-perhe. 2013. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
Kesäkuu 2013.

                 

tammikuu 2013 helmikuu 2013 maaliskuu 2013 huhtikuu 2013 toukokuu 2013 kesäkuu 2013 heinäkuu 2013 elokuu 2013 syyskuu 2013
nettisanomat.com 34624 33743 38600 39597 44496 36123 38236 35247 36095
viikkosanomat.fi 15415 11914 11852 15957 19355
17043
17812 16997  
12.fi 15414 16837 19055 17212 16581 13173 12210 12406  
sanomanetti.fi 5818 5471 8347 9920 7018
8364
8060 6411  
sanomatori.fi 3458 2730 5344 4182 3412
2437
3903 3609  
hs27.com 3199 3085 (3085) 4335 5319
9105
2569 2639  
sanomapark.fi 2209 1859 2266 3179 2488
2566
3709 3147  
hs2.fi 2074 2122 3436 2300 1937
1830
2752 2589  
helkinginsanomat.com 1614 1542 (1542) 1730 1669
1476
1987 2037  
nettimobi.com 1173 1008 1480 1180 1298 1239 1303 1300  
wincapita.fi 1149 1668 1535 1162 1096
923
1136 1154  
fy.fi 986 1005 1366 1113 1008
887
1012 1010  
hs24.mobi 970 766 862 583 805 998 967 1020  
viikko.fi 722 715 (715) 1263 2434
756
1375 1294  
sanomaa.com 677 567 664 507 504 508 612 582  
nettilehti.com 486 673 691 691 602
586
822 596  
venus.fi 294 231 255 236 199 195 198 196  
vuosisanomat.fi 290 250 275 247 255 314 270 310  
kuvaviikko.fi 218 163 234 110 255 266 244 375  
laukaansanomat.fi 144 155 135 114 133 118 160 205  
vuosi.fi 114 107 85 98 140 297 215 120  
infoinfo.fi 103 64 93 108 113 98 88 130  
shit.fi 90 148 126 130 114 154 187 206  
pappa.fi 86 27 61 65 36 53 49 48  
let.fi 82 83 51 68 95 96 74 86  
kuvala.fi 71 84 47 45 50 32 41 65  
sanala.fi 62 48 40 61 80 117 95 86  
jyv.fi 56 49 45 61 49 66 44 76  
nettifoto.fi 53 61 79 67 64 75 81 58  
kuvasanomat.fi 52 93 95 93 133 81 87 101  
end.fi 52 53 20 39 38 31 56 78  
eduskuntatalo.fi 49 30 31 39 37 27 25 45  
nettimobi.fi 46 39 14 26 21 33 38 46  
fiftyfifty.fi 45 38 34 8 0 0 0 0  
elama.fi 41 70 58 42 44 39 45 39  
n1.fi 40 47 49 64 50 77 73 85  
raw.fi 40 41 49 35 36 45 35 50  
kinola.fi 35 23 37 32 29 21 51 42  
maanantai.fi 32 39 36 55 56 69 90 70  
pukeva.fi 32 27 26 37 39 46 38 65  
mummi.fi 29 70 75 89 50 74 77 61  
n3.fi 27 38 25 28 21 32 26 38  
nettila.fi 27 40 31 45 53 67 68 56  
erika.fi 24 59 76 64 57 53 46 38  
tiistai.fi 24 21 21 41 46 49 59 50  
nesari.fi 23 26 22 27 32 44 0 0  
sanat.fi 21 36 24 42 61 56 58 73  
sanomavideo.fi 21 13 18 17 21 36 21 38  
12viikko.fi 21 11 17 39 29 22 27 55  
keskiviikko.fi 20 20 13 27 23 31 25 43  
torvalds.fi 17 40 35 38 51 58 59 17  

92369 88049 103172 108825          
12laki.fi         25 27 27 51  
finpix.fi         25 25 31 43  
sanomamaailma.fi         23 25 43 61  
12foto.fi           23 19 33  
12helsinki.fi           21 19 28  
12maailma.fi           25 23 34  
12tori.fi           22 21 32  
fotola.fi           26 27 25  
gagarin.fi           57 48 32  
infola.fi           20 23 24  
iske.fi           20 35 46  
kauppasanomat.fi           58 50 39  
kusari.fi           49 3 0  
sanomakuva.fi           26 20 26  
sanomasampo.fi           22 0 0  
sanomaviikko.fi           28 17 25  
tietosanomat.fi           20 16 28  
12sport.fi             24 31  
sanomamobi.fi             21 34  
12kino               21  
12kuva               26  
12suomi               26  
12talous               23  

Kävijämäärät yhteensä (Kesäkuu 2013)
101380
2013-06-03

2013-08-25
Kävijämäärät yhteensä (Heinäkuu 2013)
101682

2013-09-26
Kävijämäärät yhteensä (Elökuu 2013)
96777

    110299 101380 101682 96777  


Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 Kuvasarja


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Sananvapauden loukkaus Lue!

Sivun alkuun!

 

 


Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivusto: HS24 ja "Härkää Sarvista". Alkuperäiset järjestysnumerot säilytetty. Nettiin keskiviikkona 2013-11-06. >br>