hs24 - härkää sarvista - mistä on kysymys?
Vuodesta 2009 alkaen
2013 Toukokuu.
Tiistai 2013-05-21
Edellinen - Seuraava N:o 1621
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.
Joka etusivulle!

Juttua Jollasta koko päivän Lue! Atik Ismailin kirja Lue! Pelastaako puhletti Nokian? Lue! Totuus on paras bisnes? HS:n ylistys Lue! Arkisto 2006 Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt Lue! Pikkutytöt juoksevat karkuun isompia poikia Kuva Odotus vs. tulos Kuvapari Kasvu 108825
Toukokuu 2013. Vanhaa ja uutta.

Vanhaa ja uutta. Kupla kiitää kylän keskustassa terassin portin ohi ja puolta tuntia myöhemmin aurinko syleilee kauppatalon peltiseiniä, jotka luovat oman ilmeensä sinne tänne läiskityille liikerakennuksille ja parkkikentille. Keski-Suomi. Laukaa. Laukaantie. Lounasravintola Rosannen terassi. Tiistaina 2013-05-21 15:38 ja 16:16. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Juttua Jollasta koko päivän.

Juttua Jollasta koko päivän. Keskisuomalainen. Talous. Puolikkaat löysivät toisensa. Jolla: Yhtiö on avoin erilaisille yhteistyökuvioille, esimerkiksi Nokian kanssa. Kuvatekstit: Jollassa on Linux-pohjainen Sailfish-käyttöjärjestelmä. Älypuhelinyhtiö Jollan avainhenkilöistä Tomi (vas,) ja Sami Pienimälki ovat kotoisin Jyväskylän Halssilasta. Veljesten vanhemmat asuvat siellä edelleen, joten side kaupunkiin on säilynyt. Helsinki Riku Roslund/STT. Jollalla vahva jyväskyläläistaustainen johto. Jyväskylä Eija Leinonen. Tiistai 2013-05-21 11:59.

Helsingin Sanomat. Talous, Jolla luovii ahtaille apajille. Tavoitteena on myydä satojatuhansia puhelimia vuodessa. Jolla pyrkii erottautumaan muista valmistajista ja lisensoimaan käyttöjärjestelmää kilpailijoille. Kuvateksti: Matkapuhelimia valmistavan Jollan toimitusjohtaja Tomi Pienimäki esitteli maanantaina yhtiön uuttaa älypuhelinta. Petri Sajari HS. Tiistai 2013-05-21 12:14.

Ilta-Sanomat. Suomi. Jollan ase on lisäosa. Talous: Suomalainen Jolla julkisti odotetun ensimmäisen puhelimensa. Kommentti: Sika säkissä. "Tätä koodia on Nokialla kehittänyt 10 000 henkilöä". Sami Pienimäki. Kuvatekstit: Kehitysjohtaja Sami Pienimäki esitteli maanantaina Jollan uutta puhelinta. Katso video Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmän ominaisuuksista osoitteessa www.istv.fi. Perttu Pitkänen. Tiistai 2013-05-21 15:37.
Kuvat: Pertti Manninen Isonna!

Talous: Kreikan nuorten siivet - Urheilu: Atik Ismailin kirja kenttien persoonista.

Talouskriisi leikkaa Kreikan nuorten siivet. Keskisuomalainen. Ateena STT/AFP. Tiistaina 2013-05-21 12:00. - Banaanipotku kiertää sivuille, Urheilukirja, Atik Ismai. Keskisuomalainen. Kuopio. Kari Haavisto. Tiistaina 2013-05-21 12:03. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Huhtikuu 2013. Pelastaako puhletti Nokian? - Samsung johtaa kisaa.

Puhletti polvella ja kädessä torstaina 2013-04-18 13:27 Vaajakosken Wellamo-uimahallin aulassa kahden vesijumppaa odotellessa. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Viikkosanomat-blogi

Puhletti käytössä jo kohta vuoden! Kokemukset hyviä. Pertti Manninen.

Iltalehti kysyy tänään torstaina 2013-04-18  ”Pelastaako puhletti Nokian?” Viime kesänä sellaisen hankin E-Villen verkkokaupasta. Suoraan Kiinastahan se tuli ja on toiminut moitteettomasti, mitä nyt muutaman kerran on joutunut akun irroittamaan. Sovelluksia on vaikka kuinka paljon. Vain muutamaa olen käyttänyt, niinkuin nyt tätä kirjoitttaessani.

Hauska tapaus sattui kun Helsingin metrossa vastasin viime syksynä puhelimeen ja kun vedin tämän 7-tuumaisen esiin, niin eräs nuori maahanmuuttaja ystävällisesti kysyi, mikä ihmeen puhelin sinulla on. Ylpeänä esittelin tätä ja hymyilimme.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2013-04-18. 13:42.


Tags: ,


Toukokuu 2013. Totuus on paras bisnes?

Totuus on paras bisnes, Tuomo Pietiläinen HS. Helsingin Sanomat. Tiistaina 2013-05-21 12.10- Kuvat: Pertti Manninen.

Kommentti. Kirjoituksessa ei kerrota varatoimitusjohtajan nimeä: Antero Siljola. Toiseen esimerkkiin saa lisävalaistusta Nettisanomissa 2006 julkaistusta kirjoituksesta: Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus. (http://www.nettisanomat.com/2006/12/16/anttiherlin.html)-

Nettisanomat. Pertti Manninen. Tiistaina 2013-05-21.    


Arkisto 2006. Lauantaina 16.12.2006.


2006-12-16
 
Opeta lapsi uimaan   -   3 vrk:n sääennuste   -   Nettikalenteri   -   World weekly

altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch

  Etusivu -  Uusia ja vanhoja juttuja -  Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus    


Kuva. "Hämärä laskeutuu talvisena iltana täysikuun aikaan".  Pertti Manninen. Kuva.


Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus.    

Pukki kaalimaanvartijana (osa x)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat.


Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.
"Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana."

Mikäli rikoskomisario on todella näin kertonut tutkinnan tuloksesta Helsingin Sanomille, herää kysymys. Onko rikos vasta silloin rikos, jos tekijä saadaan kiinni. Toisin sanoen, jos kadulla silminnäkijöiden nähden tuntematon mies iskee jonkun puukolla kuoliaaksi, eikä tätä iskijää saada kiinni, niin mitään rikosta ei ole tapahtunutkaan. Tapahtui vain siis jonkinlainen sattumus?

Toinen mielenkiintoinen seikka ilmenee myös tästä em. uutisen tekstipätkästä: "Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana". Miksi ei tekijänä? Lehdellähän ja toimittajalla on lähdesuoja. Tiedon lähdettä ei tarvitse paljastaa, mutta siitä huolimatta  tässä nimettömän kirjoittajan uutisessa mainittu nimetön toimittaja ja nimellä varustettu lehden vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen ovat syyllistyneet rikokseen, virkasalaisuuden rikkomiseen julkistaessaan virkasalaisuuden piiriin kuuluvan tiedon. Suomen lain mukaan heidät pitäisi tuomita "kanssarikollisina". Helsingin Sanomien onneksi varsinaista tekijää ei saatu kiinni ja näin SanomaWSOY konserniin kuuluva Helsingin Sanomat pääsi jälleen kuin koira veräjästä.

Tässä viittaus jäälleen tarkoittaa SanomaWSOY:n rikosta, jossa Ilta-Sanomat julkaisi ulkoministeriön salaisia asiakirjoja Jäätteenmäki-Manninen-tapauksessa. Nettisanomat:  SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä.
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htmTaustaa:
Nettisanomat julkaisi sunnuntaina 2006-02-12  Helsingin Sanomien ja Keskisuomalaisen versiot Antti Herlinin tutkintapyynnöstä vertaillen niitä ja kirjoittaen sitten heti perään kommentin eli pääkirjoituksen tästä vertailusta: Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.
http://www.nettisanomat.com/2006/02/12/etusivu.htm#kuinka

 
 
Kuinka kaksi lehteä, Helsingin Sanomat ja Keskisuomalainen, kirjoittivat Antti Herlinin tutkintapyynnöstä koskien viranomaisten vuototoimintaa.

Tässä vertailut peräkkäin, Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006. ja Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006. Alkuperäisessä jutussa vertailut olivat vierekkäin. Lehtien nimet lyhennettyinä Kes ja HS.

Kes: Antti Herlin syyttää viranomaisia tietovuodosta.
HS: Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista.

Kes: “Koneen pääjohtaja luki ensimmäiseksi lehdestä, että häntä epäillään vakavasta sisäpiiririkoksesta.
HS: Koneen pääjohtaja epäilee Ratan ja poliisin vuotaneen tietoja häntä koskeneesta rikosilmoituksesta.

Kes: Helsinki Ulla-Maija Hamunen / STT
HS: STT-HS

Kes: Koneen pääjohtaja Antti Herlin epäilee viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuosivat julkisuuteen. Herlin sai lukea epäilyistä Helsingin Sanomista viime toukokuun lopulla.
HS: Koneen pääjohtaja Antti Herlin epäilee viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuotivat julkisuuteen. Herlin sai lukea häneen kohdistuvasta esitutkinnasta Helsingin Sanomista viime toukokuun lopulla.

Kes: Rahoitustarkastus oli antanut epäilyt Herlinin osakekaupoista poliisin tutkittavaksi kesäkuussa 2003. Herlin jätti tutkintapyynnön poliisille viranomaisten toimista perjantaina.
HS: Ensimmäinen uutinen Herlinien-suvun Partek-kaupoista julkaistiin Helsingin Sanomissa tosin jo elokuussa 2002.

Kes: Valtakunnansyyttäjä päätti viimeviikolla, että hän ei nosta syytettä Partekin ja Koneen osakkeilla tehdyistä kaupoista vuosina 2001-2002. Rahoitustarkastus epäili Herlinin tienneen jo tuolloin, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. (Puuttuu). Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002.
HS: Valtakunnansyyttäjä päätti viime viikolla, että hän ei nosta syytettä Partekin ja Koneen osakkeilla tehdyistä kaupoista vuosian 2001-2002. Rahoitustarkastus ja poliisi epäilivät Herlinin tienneen jo tuolloin, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002.

Kes: Herlin ei itse tullut perjantaina julkisuuteen, vaan oli antanut puhevaltuudet asianajajalleen Kai Kotirannalle.
HS: Herlin ei itse tullut perjantaina julkisuuteen, vaan oli antanut puhevaltuudet asianajajalleen Kai Kotirannalle.

Kes: - Länsimaisen oikeusjärjestykseen ei voi kuulua se, että vakavasta arvopaperirikoksesta epäilty joutuu lukemaan siitä ensimmäiseksi Helsingin Sanomien etusivulta, Kotiranta selvitti.
HS: “Länsimaiseen oikeusjärjestykseen ei voi kuulua, että vakavasta arvopaperimarkkinarikoksesta epäilty joutuu lukemaan siitä ensimmäiseksi Helsingin Sanomien etusivulta”. Kotiranta selvitti.

Kes: Asian vakavuuden vuoksi Herlin haluaa perinpohjaisesti selvittää viranomaisten ja muiden henkilöiden toiminnan lainmukaisuuden.
HS: Herlin haluaa perinpohjaisesti selvittää viranomaisten toiminnan lainmukaisuuden, ja teki siksi tutkintapyynnön keskusrikospoliisille Rahoitustarkastuksesta ja poliisista.

Kes: - Kun keskustelin tästä asiasta päämieheni kanssa eilen illalla, hän sanoi, että enää huonommin häntä ei voisi viranomaisten puolelta kohdella. Sen takia on syytä selvittää, onko kaikki mennyt niin kuin pitää. Kotiranta sanoi.
HS: “Päämieheni sanoi, että enää huonommin häntä ei voisi viranomaisten puolelta kohdella”, Kotiranta sanoo.

Kes: Rikoskomisario Tero Haapala kertoi vain, että keskusrikospoliisi on saanut Herlinin tutkintapyynnön. Valtakunnansyyttäjän odotetaan päättävän poliisin toimintaa tutkivasta syyttäjästä aikaisintaan ensi viikon alussa.
HS: (Puuttuu).

Kes; Perjantain Suomen Kuvalehdessä Herlin itse luonnehti viranomaisten toimintaa “kafkamaiselsi”. Erityisen ihmeissään hän on Ratan toiminnasta. Syyttäjälle hän antaa kiitoksia rivakasta ja asiantuntevasta toiminnasta.
HS: Suomen Kuvalehdessä Herlin itse luonnehti viranomaisten toimintaa “kafkamaiseksi”. Erityisen ihmeissään hän on Rahoitustarkastuksen Ratan toiminnasta.

Kes: Herlin hämmästelee esimerkiksi sitä, että Rata alkoi jarruttaa Koneen ja Cargotechin listautumisvalmisteluja viime keväänä. Konetta oltiin tuolloin pilkkomassa kahtia.
HS: (Puuttuu).

Kes: - Juuri samana päivänä, kun listautumisesitteet piti hyväksyä Ratassa, tulikin juttu lehteen. Ratan menettely on syytä selvittää, Herlin sanoi.
HS: (Puuttuu).

Kes: Hän arvioi suhtautuneensa aluksi epäilyihin liian kevyesti, koska tiesi olevansa syytön. Hänen mukaansa tiedot tutkinnasta Helsingin Sanomille on voinut antaa vain Rata tai poliisi.
HS: Herlinin mukaan tiedot tutkinnasta Helsingin Sanomille on voinut antaa vain Rata tai poliisi.

Kes: Kotiranta korosti, että Herlin on tehnyt tutkintapyynnön omissa nimissään eikä se liity mitenkään Koneeseen. Syyteharkinnassa oli myös Herlinin sijoitusyhtiön Security Tradingin toimitusjohtaja ja Koneen hallituksen sihteerin Tapio Hakakarin toiminta. Syyttäjä ei vienyt oikeuteen myöskään Hakakarin toimintaa. Osakekaupat tehtiin sijoitusyhtiön nimissä.
HS: (Puuttuu).

Kes: Kotiranta korosti, ettei Herlin tutkintapyyntö ollut sidoksissa valtakunnansyyttäjän syyttämättä jättämispäätökseen. - Hän olisi halunnut selvittää tämän kaikissa tapauksissa.
HS: (Puuttuu).

Kes: (Puuttuu).
HS: Kotirannan mukaan Herlinillä ei ole mitään syytä kyseenalaistaa arvopaperimarkkinoiden valvonnan ja siihen liittyvän tutkinnan tarvetta. Ne kuuluvat toimiviin arvopaperimarkkinoihin. Kritiikki kohdistuu siihen, miten se on Suomessa hoidettu.

Kes: Rata haluaa myös vuodon selvittämistä. Rahoitustarkastus (Rata) pitää tärkeänä Koneen pääjohtajan osakekaupoista syntyneen tietovuodon perinpohjaista selvittämistä. Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen sanoi perjantaina Ratan käyneen moneen kertaan menettelytapansa läpi eikä niissä pitäisi olla puutteita.
HS: Rahoitustarkastus pitää tärkeänä tietovuodon perinpohjaista selvittänmistä. Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen sanoi perjantaina Ratan käyneen moneen kertaan menettelytapansa läpi eikä niissä pitäisi olla puutteita.

Kes: Hän toivoo , että tiedot vuotanut henkilö selviää tutkinnassa. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun tieto tutkinnassa olevista asioista on tullut julkisuuteen.
HS: Hän toivoo, että tiedot vuotanut henkilö selviää tutkinnassa. (Puuttuu).

Kes: Tuomisen mukaan Ratan toimintatapaan kuuluu “äärettömän tuomitseva asenne tietovuotoihin”, sillä ne vaarantavat epäilyn oikeusturvan ja vaikeuttavat poliisitutkintaa.”
HS: Tuomisen mukaan Rata pyrkii kaikin tavoin varmistamaan, että poliisilla on työrauha. Tämän vuoksi Rata on välillä napit vastakkain median kanssa, koska se julkistaa yleensä vain tutkittavana tai epäilyn alla olevien tapausten määrän.

Kes. Kuvateksti: “Antti Herlin”. Jutun sijainti: kuusi palstaa ylhäällä sivulla 15. Kuva 1 palsta.
Keskisuomalainen. Talous. Lauantaina 11.02.2006.
HS. Antti Herlin teki tutkintapyynnön viranomaisista. Jutun sijainti ja koko: kaksi palstaa alhaalla sivulla B7. Helsingin Sanomat. Talous. Lauantaina 11.02.2006.

Välitön kommentti  edellä mainittuihin juttuihin.

Nettisanomat sunnuntaina 12.02.2006.
Tietovuotoja. Kommentti eli pääkirjoitus.

Tämä on jo ainakin toinen kerta, kun Helsingin Sanomat muuttaa STT:n uutista niin ,että lehti ei julkaise jutussa mainitun poliisimiehen nimeä: Tero Haapala. Haapalahan tuli kuuluisaksi Bodom-jutun selvittelyssä, silloin kyllä nimi mainittiin myös Helsingin Sanomissa.

Vuotaminen salassa pidettävästä asiasta on raskas rikos. Se on virkasalaisuuden rikkomista ja siitä voi saada vankeusrangaistuksen. Helsingin Sanomat jättää häveliäästi kertomatta, että jos vuotaja saataisiin selville, niin lehti itsekin olisi syyllistynyt rikokseen ja tuomittaisiin osallisuudesta yhtä kovaan rangaistukseen. Lehden tekemästä rikoksesta joutuu vastuuseen vastaava päätoimittaja. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen.

Tapaus muistuttaa aika paljon Irak-vuoto-jupakkaa, jossa Anneli Jäätteenmäki jäi tuomitsematta, mutta asiakirjojen salassapitorikkomuksesta presidentin avustaja tuomittiin. Mikäli iltapäivälehtiin vuotaja olisi saatu selville, asiahan jäi selvittämättä, niin lehtien päätoimittajat olisivat joutuneet vastuuseen salaisten asiakirjojen julkaisemisesta. Lue tarkemmin juttu: “SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä”.

Partek-kaupoista ja valtionomaisuuden myymisestä “edullisesti “ Kone Oy.lle Nettisanomat kertoi mm. jutussa  “Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi“. Valtion taholta kaupan neuvotteli ministerin vastuulla lääketieteen ja kirurgian tohtori Sinikka Mönkäre, ex-ministeri ja ex-kansanedustaja, joka on nyt ehtinyt siirtyä palkkiovirkaan ja päästä pois eduskunnasta, siis kaiken selvittelyn ulkopuolelle!

Sunnuntaina 12.02.2006 Pertti Manninen. päätoimittaja (vastaava).

Linkit:

“Kone sai Partekin puoli-ilmaiseksi“.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/talouskone.htm

“SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä”.
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htmJa nyt siis joulukuussa 2006 Keskusrikospoliisi väittää, että "Herlinin epäilemistä rikoksista ei ole näyttöä" Helsingin Sanomien mukaan. Keskisuomalainen ei ollut käytettävissä tätä kirjoitettaessa.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15. Juttu kokonaisuudessaan:

"Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä.

Antti Herlin halusi selvittää uutisen lähteet.

Keskusrikospoliisi ei ole löytänyt näyttöä rikoksesta, johon koneen pääjohtaja Antti Herlin epäili poliisin ja rahoitustarkastuksen syyllistyneen. Herlin väitti viranomaisten toimineen vastoin lakia, kun häneen kohdistuneet sisäpiiririkosepäilyt vuotivat julkisuuteen. Herlin sai lukea häneen kohdistuvasta esitutkinnasta Helsingin Sanomista toukokuun 2005n lopulla. Asia oli uutinen hänelle itselleenkin.

Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana.

Herlin toimitti torstaina julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan hän harkitsee oikeudellisia jatkotoimenpiteitä. Tällöin "selvitettäväksi tulisi Rahoitustarkastuksen ja muiden viranomaisten viranomaistoiminnan laillisuus ja asianmukaisuus tietovuotoasiassa muutoin kuin rikosoikeudellisesti arvioituna", asianajaja Kai Kotirannan allekirjoittamassa tiedotteessa sanotaan.

Herlin harkitsee samalla vahingonkorvausvaatimuksen esittämistä häneen "aiheettomasti kohdistuneen rikosepäilyn, esitutkinnan ja syyteharkinnan aiheuttaman vahingon korvaamiseksi". Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtajana aloittava Herlin harkitsee siis siviilikanteen nostamista rahoitusmarkkinoita valvovaa Rataa ja Helsingin poliisia vastan.

Valtakunnansyyttäjä päätti viime vuonna, että hän ei nosta syytettä Herliniä ja Koneen hallituksen sihteeriä Tapio Hakakaria vastaan. Syyttäjä ei löytänyt riittävää näyttöä törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä. Rahoitustarkastus ja poliisi epäilivät Herlinin ja Hakakarin tienneen jo 2001-2002, että Kone kaavailee Partekin hankintaa. He ostivat tuolloin Partekia Herlinien sukuyhtiön salkkuun. Kone teki julkisen ostotarjouksen Partekista toukokuussa 2002 ja Partekin kurssi nousi reippaasti."

Kuva: Antti Herlin.
Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.Toisto:

Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt. Pääkirjoitus


Pukki kaalimaanvartijana (osa x.)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet."

Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Helsingin Sanomat. Talous. Helsingin Sanomat (kollektiivikirjoittaja). Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Perjantaina 2006-12-15.
"Rikoskomisario Tero Haapala kertoi torstaina, että väitettyä vuotajaa ei ole saatu selville eli näyttöä rikoksesta ei ole. Samalla poliisi päätti lopettaa esitutkinnan, jossa noin kymmentä ihmistä epäiltiin virkasalaisuuden rikkomisesta. Käytännössä Antti Herlin halusi selvityttää Helsingin Sanomien uutisen lähteet, minkä vuoksi myös yhtä Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana."

Mikäli rikoskomisario on todella näin kertonut tutkinnan tuloksesta Helsingin Sanomille, herää kysymys. Onko rikos vasta silloin rikos, jos tekijä saadaan kiinni. Toisin sanoen, jos kadulla silminnäkijöiden nähden tuntematon mies iskee jonkun puukolla kuoliaaksi, eikä tätä iskijää saada kiinni, niin mitään rikosta ei ole tapahtunutkaan. Tapahtui vain siis jonkinlainen sattumus?

Toinen mielenkiintoinen seikka ilmenee myös tästä em. uutisen tekstipätkästä: "Helsingin Sanomien toimittajaa kuulusteltiin todistajana". Miksi ei tekijänä? Lehdellähän ja toimittajalla on lähdesuoja. Tiedon lähdettä ei tarvitse paljastaa, mutta siitä huolimatta  tässä nimettömän kirjoittajan uutisessa mainittu nimetön toimittaja ja nimellä varustettu lehden vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen ovat syyllistyneet rikokseen, virkasalaisuuden rikkomiseen julkistaessaan  virkasalaisuuden piiriin kuuluvan tiedon. Suomen lain mukaan heidät pitäisi tuomita "kanssarikollisina". Helsingin Sanomien onneksi varsinaista tekijää ei saatu kiinni ja näin SanomaWSOY konserniin kuuluva Helsingin Sanomat pääsi jälleen kuin koira veräjästä.

Tässä viittaus jäälleen tarkoitta SanomaWSOY:n rikosta, jossa Ilta-Sanomat julkaisi ulkoministeriön salaisia asiakirjoja Jäätteenmäki-Manninen-tapauksessa. Nettisanomat  SanomaWSOY:n rikos jäi selvittämättä
http://www.nettisanomat.fi/2004/03/25/etusivu.htm

Tämä kokonaisuus on tänään pääkirjoitus: Pukki kaalimaanvartijana (osa x.)  eli "Keskusrikospoliisi: Herlinin epäilemistä rikoksista ei näyttöä. Antti Herlin halusi selvityttää uutisen lähteet." Helsingin Sanomat. Rikoskomisario Tero Haapalan omituista tulkintaa rikoksesta ja näytöstä.

Lauantaina 2006-12-16 Pertti Manninen

PS. Jutun kirjoittamisen jälkeen pienellä etsimisellä netistä löytyi jutussa mainittu tiedote.
Sama.Liite

http://www.kauppalehti.fi/4/i/yritykset/stttp/tiedote.jsp?
selected=kaikki&oid=20061201/11661011824490


Lehdistötiedotteet: STT:n tiedotepalvelu    
   
*** Tiedote: Security Trading Oy: ANTTI HERLIN HARKITSEE JATKOTOIMENPITEITÄ TIETOVUOTOASIASSA ***
 
Torstai 14.12.2006 14:59 Kauppalehti Online
 
****STT-TIEDOTEPALVELU****

Keskusrikospoliisi on suorittanut esitutkinnan Herlinin 10.2.2006 vireille laittamaan tietovuotoasiaan liittyen. Tietovuoto koski salassa pidettävää esitutkintaa toukokuussa 2005, jonka perusteella syyteharkinnassa todettiin myöhemmin, ettei Herlin ole syyllistynyt asiassa mihinkään rikokseen. Keskusrikospoliisin tietovuotoasiaa koskeva esitutkinta on päättynyt eikä Herliniä koskeneen salassa pidettävän tiedon vuotanutta henkilöä ole pystytty selvittämään. Asia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksen tekijää ei saatu selville.

Esitutkinnan yhteydessä selvisi muun muassa, että Rahoitustarkastus oli tietoinen Herliniä koskevasta esitutkinnasta hyväksyessään Kone Oyj:n jakautumisesitteen joulukuussa 2004. Tutkinnan kohteena ollut tietovuoto tapahtui puolestaan samana päivänä 23.5.2005, kun Rahoitustarkastus hyväksyi KONE Oyj:n ja Cargotec Oyj:n listalleottoesitteet.

Esitutkinnan päätyttyä Antti Herlin harkitsee oikeudellisia jatkotoimenpiteitä, jolloin selvitettäväksi tulisi Rahoitustarkastuksen ja muiden viranomaisten viranomaistoiminnan laillisuus ja asianmukaisuus tieto-vuotoasiassa muutoin kuin rikosoikeudellisesti arvioituna. Samalla Herlin harkitsee vahingonkorvausvaatimuksen esittämistä häneen aiheettomasti kohdistuneen rikosepäilyn, esitutkinnan ja syyteharkinnan aiheuttaman vahingon korvaamiseksi.

Herlin pyysi Keskusrikospoliisia selvittämään sen, kuka on syyllistynyt rikokseen Herliniä koskeneen salassa pidettävän esitutkinnan vuodettua julkisuuteen Helsingin Sanomissa 23.5.2005, jolloin muun muassa Herlin sai itse tiedon häntä koskeneesta aiheettomasta rikosepäilystä (törkeä sisäpiirintiedon väärinkäyttö).

Valtakunnansyyttäjänvirasto teki Herliniä koskevan syyttämättäjättämispäätöksen 2.2.2006. Herliniä koskenut rikosepäily oli aiheeton eikä Herlinin toimissa todettu olleen mitään moitittavaa.

"On selvää, että pääjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Herliniä koskeneen salassa pidettävän esitutkinnan vuodettua julkisuuteen rikos on tapahtunut ja on erittäin valitettavaa, ettei rikollista saatu selvitettyä, vaikka rikoksesta epäiltyjen Rahoitustarkastuksen ja muiden virkamiesten lukumäärä on ollut suhteellisen vähäinen. Rikoksen tekijään kohdistuva ankara rangaistusuhka on varmasti osaltaan vaikuttanut tutkinnan lopputulokseen. Tällaista tekoa ei kukaan virkamies tunnusta", toteaa Herliniä edustava asianajaja Kai Kotiranta

Lisätietoja:

Asianajaja Kai Kotiranta

Asianajotoimisto Borenius & Kemppinen Oy

Puh. 040 543 0293

*****************************************

*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*TIEDOTE*

*****************************************
 
http://www.kauppalehti.fi/4/i/yritykset/stttp/tiedote.jsp?
selected=kaikki&oid=20061201/11661011824490


 Etsi nettisanomista: 
nettisanomat + 'hakusana'.

Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!Man with a Cut-Out Shadownettisanomat

Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen.

nettisanomat@
hotmail.com
Sonera-kirjaan!

altavista.com
msn.fi
google.fi
fi/WebSearch


Lapsen oikeuksien julistus

http://www.nettisanomat.com/2000/05/18/etusivu.htm

Kirjasinkoko suurennettu.


Kansallismaisema 2013. Helsinki. Eduskuntatalo. Video.

"Kansallismaisema 2013. Helsinki. Eduskuntatalo". Muutama minuutti junalla Pasilasta Keskusasemalle. Radan länsipuoli on rakennettu jo melkein kokonaan umpeen niin, että kansallisrakennukset vain vaivoin pilkistävät uudisrakennusten välistä. Eduskuntatalokin juuri juuri näkyy kokonaan pikkuruisen hetken junan hiljentäessä vauhtiaan. Liittyy Nettisanomien 2002 julkaistuun kirjoituksen ja kuvitukseen "Kansallismaisema 2010". Nettisanomat. Pertti Manninen. 2013-03-25.
Video: http://youtu.be/C9eSTuIomXM
Arkisto:http://www.nettisanomat.com/2002/03/14/kansallismaisema.htm


Tiistai 2013-03-26 

1999- 2013:
Etusivuille!

Kevätpäiväntasaus

Tasa-arvo

Minna Canth muistettuna KuvaKunnantalo KuvaHuuli pyöreänä KuvaHarakanvarpaat KuvaMinä, Jyrki ja Robin KuvaKirjastolla KuvatAallon jäljillä KuvatKirkkopuistossa KuvatPyöräilevät pojat Kuvat


Lumikissa Kuva

Maaliskuu 2013. Arkistosta 11 vuotta sitten: 2002.

Helsingin sanomat pakkoraossa. Kaupunkikuvan turmeluksesta puhutaan kuiskaten!

Eikö kukaan uskalla kertoa Helsingin Sanomille sen jääviydestä kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoituksesta?

Kansallismaisema vuonna 2010?
Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo.

14.03.02 Pertti Manninen, nettisanomat.com


Kuvannut ja kuvitellut Pertti Manninen

Raha ratkaisee!

Rakentamisessa on kysymys niin suurista taloudellisista arvoista, että niihin osallistuminen houkuttelee. Löytyipä lopulta sukupolvi, joka haluaa pistää lihoiksi Helsingin, maan pääkaupungin, kansallismaiseman. Avara näkymä katkaistaan erilaisilla torneilla ja hyvä on!

Helsingin Sanomat - jäävi?

Helsingin Sanomat on yleisesti puoltanut uutta kaavaa. Joitakin yksityisiä painaviakin vastustuksia on julkaistu. Toisaalta toimitus on julkaissut myös pöyristyttäviä, tarkoitushakuisia lentokoneesta nähtyjä perspektiivikuvia, joissa suunniteltu rakentaminen näyttää hyvin vaatimattomalta.

Helsingin Sanomia julkaisee pörssiyhtiö SanomaWSOY. Pörssiyhtiön tehtävänä on tuottaa voittoa omistajilleen ja niinpä lehti on määrätietoisesti unohtanut, että yhtiöllä on optio yhteen uudesta tornista.

Jääviys on itse huomattava. Helsingin Sanomat ei ole huomannut.

Päinvastoin yhtiöltä palkkaa saavat himaset ja iltasanomaiset ovat repineet vaatteensa, kun ympäristöministeri Satu Hassi on määrännyt ministeriötään tutkimaan kaavan syntyvaiheita. SanomaWSOY:n palvelijat ilmoittavat syvän huolestumisensa siitä, että jos kaavaa ei toteuteta, niin valtiolle aiheutuu tästä suuria kuluja.

And so what?

Kyllä Suomessa ja Helsingissäkin maata ja ilmaa riittää ilman että kansallismaisema tuhotaan.

Pertti Manninen, nettisanomat.com 14.03.2002.


Tästä aiheesta lisää.

Helsingin sanomat pakkoraossa. Kaupunkikuvan turmeluksesta puhutaan kuiskaten!

Eikö kukaan uskalla kertoa Helsingin Sanomille sen jääviydestä kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoituksesta?

Yllämainitut linkit antavat lisää linkkejä.
Hae myös nettisanomat.com:in omalla haulla!

Aihe: Kaupunkikuva
14.03.02.

Etsi arkistosta!

Huomaa kuukauden viive. Uusin aineisto täältä!
 
2000
2010

"Ennen"
"Jälkeen"
   
Kuvat galleriassa. Kuvannut ja kuvitellut Pertti Manninen

Tällä viikolla.

14.03.02 Etusivu
Kansallismaisema vuonna 2010?
Gallupit oikein, tulkinnat väärin 2
Sairaalassa Helsingissä
Kettunen vittuilijasta eetikoksi
Taivaallisen rahan aukio odottaa!
Terveisiä Jyväskylästä!  
Viikon kuva


Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue!Pussiin vai pussista pois Kuva


Ihmisiä kaupungissa. Osa 3 Kuvat


Ihmisiä kaupungissa. Osa 2 Kuvat


Ihmisiä kaupungissa Kuvat

Ryhdikäs pari Kuva

Puhkupillit. Viisi soittoa. Videot


Vanha lastensairaala hajoaa käsiin Kuva


"Sininen kirja naurattaa" Kuva


Snow Rugby Videot


Kevytherkut. Kuva

Filosofi Pekka Himanen keruumatkalla
Kuvasarja


thailand.fi
phuket.fi

patong.fi

flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong Sauna ja kabinetti


Patong Majatalo-Huoneistot


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn Vene-Kalastus


Vuokrattava Talo-
Huvila
Thalangissa

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


Etsi Nettisanomista!Vuodet 1999- 2002 täältä!

Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

 


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.comIlmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta!

2013 Toukokuu.
Maanantai 2013-05-20

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Pikkutytöt juoksevat karkuun sirkustelevia vähän isompia poikia Kuva Päiväkerhon lapset Kuva Kuu ja pilvet Kuva Odotus vs. tulos Kuvapari Järvi perjantai-illasta lauantai-aamuun Kuvat Vesanto Kuvat 2000 Riekkinen ja Veijola: Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän Lue! Sauna putosi kyydistä Kuva Kasvu 108825
Toukokuu 2013. Pikkutytöt juoksevat karkuun sirkustelevia vähän isompia poikia.

Pikkutytöt juoksevat karkuun sirkustelevia vähän isompia poikia. Yhdistetty kahdesta kuvasta. Tytöt perjantaina 2013-05-17 15:34 ja pojat maanantaina 2013-05-20 11:27. Keski-Suomi. Laukaa. Laukaantie. Lounasravintola Rosannen terassi. Kuvat: Pertti Manninen. Osittele!

Päiväkerhon lapset kävelyllä - Koira vetää emäntäänsä kukkamyyjän luo.

Kiireiset tytöt - Temppuilevat pojat.

4 kuvaa: Päiväkerhon lapset kävelyllä - Koira vetää emäntäänsä kukkamyyjän luo. Isonna! - Kiireiset tytöt - Temppuilevat pojat. Isonna! Keski-Suomi. Laukaa. K-market ja Lounasravintola Rosanne. Perjantaina 2013-05-17 15:34, maanantaina 2013-05-20 11:09, 11:09 ja 11:27. Kuvat: Pertti Manninen.

Kuu ja pilvet keväisenä, kesää enteilevänä, valoisana iltana.Kuu ja pilvet keväisenä, kesää enteilevänä, valoisana iltana. Keski-Suomi. Laukaa. Maanantaina 2013-05-20 22:01. Kuva: Pertti Manninen.


Toukokuu 2013. Odotus vs. tulos.

Odotus vs. tulos. Pohjois-Savon Keiteleellä asukas on ripustanut Suomen lipun parvekkeelleen kannustaakseen Suomea illan koitoksissa. Lauantai 2013-05-18 17:30. Tulos on sitten luettavissa maanantain 2013-05-20 11.18 Iltalehdestä Keski-Suomen Laukaan terassilla kahvikupin ääressä: "Surkea Suomi! Ei naurata. USA nappasi leijonilta pronssimitalin. Suurten odotusten Euroviisutkin tyrittiin." Alempana lehti innostuu hurmokseen:
"Poliitikot raivostuivat euroviisutappiosta: Ulkopoliittinen kriisi".
Lausuntoja antoivat Maarit Feldt-Ranta, Alexander Stubb ja Antti Kaikkonen, joka kertoi lehdelle kirjoittaneensa juttunsa twitteriin kännissä ("puoliläpällä"). Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


(56) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Kiitollisuus

"Kustansin vuonna 2000 kirjasen 100 syytä olla kiitollinen. Otan sen yöpöydän laatikosta ja selaan sivuja läpi ..."

Olet selvinnyt tästä päivästä.
Monet eivät selviä, joten ennen kuin käyt nukkumaan, lausu rukous. Kiitä, että sinusta on huolehdittu tänäkin päivänä.

Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Se voi kuulostaa kliseeltä, mutta se on totta. Ystävyyttä, terveyttä tai vapautta ei voi ostaa. Muista pitää niitä arvossa.

Vapaa yhteiskunta.
Maailma muuttuu. Ihmiset tulevat suvaitsevaisemmiksi, demokratia laajenee ja sananvapus kasvaa. Käytä se hyödyksesi.

Tiedät voimavarasi.
Vanhemmiten alkaa ymmärtää, että elämässä ei voi saada kaikkea haluamaansa. Tee sitä, mikä on realistista ja mahdollista, muuten voimasi ehtyvät.

Hyvät uutiset.
Ole niistä kiitollinen, oli tuija kuka tahansa ja olivat ne kuinka vähäpätöisiä tahansa.

Läheistesi myötätunto.
Se ei ole itsestään selvää. Anna sille arvoa, ilmaise kiitoksesi ja kun aika koittaa, tue ja lohduta vuorostasi heitä.

Eniten menneestä maailmasta ihminen kaipaa kiitollisuutta.

Arto Manninen

2013 Toukokuu.
Sunnuntai 2013-05-19

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Järvi perjantai-illasta lauantai-aamuun Kuvat Verraton Vesanto Kuvat 2000: Riekkinen ja Veijola: Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän Lue! 2000 Toveri Lue! Jason: Hanami Lue! Lätkäfani kerjää huomiota Kuva 2010 Huussi roihusi moottoritiellä Kuva 2013 Sauna putosi auton kyydistä Kuva Kiitollisuus Lue! Kasvu 108825
Toukokuu 2013. Perjantai-illasta lauantai-aamuun."Perjantai-illasta lauantai-aamuun". Illan hämärtyessä lintupari uiskentelee hiljakseen rannan tuntumassa. (21:19). Keskiyöllä järvi on tyyntynyt ja kesää enteilevä pimeys on jo muuttunut hämäryydeksi, linnut jatkavat vielä yöllisiä laulujaan vastarannalla. (23:42). Aurinko on jo noussut ja häikäisee kirkkaudellaan järven ja rannan kivetkin. (04:51). Yksin lentävä joutsen etsii kumppaniaan ja lentää aivan rantaa pitkin aurinkoa vasten ja laskeutuu lahden pohjukkaan. (06:09). Pohjois-Savo. Keitele. Perjantai 2013-05-17 ja lauantai 2013-05-18. Kuvat: Pertti Mannen. Isonna!


(56) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Kiitollisuus

"Kustansin vuonna 2000 kirjasen 100 syytä olla kiitollinen. Otan sen yöpöydän laatikosta ja selaan sivuja läpi ..."

Olet selvinnyt tästä päivästä.
Monet eivät selviä, joten ennen kuin käyt nukkumaan, lausu rukous. Kiitä, että sinusta on huolehdittu tänäkin päivänä.

Parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia.
Se voi kuulostaa kliseeltä, mutta se on totta. Ystävyyttä, terveyttä tai vapautta ei voi ostaa. Muista pitää niitä arvossa.

Vapaa yhteiskunta.
Maailma muuttuu. Ihmiset tulevat suvaitsevaisemmiksi, demokratia laajenee ja sananvapus kasvaa. Käytä se hyödyksesi.

Tiedät voimavarasi.
Vanhemmiten alkaa ymmärtää, että elämässä ei voi saada kaikkea haluamaansa. Tee sitä, mikä on realistista ja mahdollista, muuten voimasi ehtyvät.

Hyvät uutiset.
Ole niistä kiitollinen, oli tuija kuka tahansa ja olivat ne kuinka vähäpätöisiä tahansa.

Läheistesi myötätunto.
Se ei ole itsestään selvää. Anna sille arvoa, ilmaise kiitoksesi ja kun aika koittaa, tue ja lohduta vuorostasi heitä.

Eniten menneestä maailmasta ihminen kaipaa kiitollisuutta.

Arto Manninen

2013 Toukokuu.
Lauantai 2013-05-18

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

2000: Wille Riekkinen ja Timo Veijola: Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän Lue! 2000 Toverin kaveri ja piispa, tekstivertailu Lue! 2000 Jason: Hanami Lue! 2000 Viikon kuva: Lätkäfani kerjää huomiota osakseen Kuva 2010 Huussi roihusi moottoritiellä Kuva 2013 Sauna putosi auton kyydistä Kuva Kiitollisuus Lue!
Toukokuu 2013. "Verraton Vesanto". 4 kuvaa."
Verraton Vesanto". Opastaulu ja Kurkipatsas - Kirkko - Teboil - K-Market ja Grillikioski. Keski-Suomi. Vesanto. Perjantai 2013-05-17 19:30, 19:25, 19:11 ja 19:19. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Toukokuu 2013. "Verraton Vesanto"."
Verraton Vesanto". Opastaulu ja Kurkipatsas. Keski-Suomi. Vesanto. Perjantai 2013-05-17 19:30. Kuvat: Pertti Manninen. Laajenna!


Arkisto 2000. Torstaina 18.05.2000.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.

torstaina 18. toukokuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.

Viikon kuva:
nettisanomat.com:
haku kaikista aiemmista


etusivu
torstaina 18. toukokuuta 2000tämä meno joka päivälle?

kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

Piispa Wille Riekkinen ja professori Timo Veijola huolissaan.

ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivänyhteisten hetkien puolustus murenemassa?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.

toverin kaveri ja piispa

Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.

vertaile!loppuvatko tavarat kaupasta?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

viikon kuva:

lätkäfani kerjää huomiota osakseen.

ensi viikolla:torstaina 18. toukokuuta 2000
"Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000?"tämä meno joka päivälle?tämä meno joka päivälle?

kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

Piispa Wille Riekkinen ja professori Timo Veijola huolissaan.

ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän


mielipide Helsingin Sanomissa tiistaina 16 toukokuuta 2000.


"...pyrkineet vähä vähältä murtamaan yhteiseen lepopäivään liittyviä inhimillisiä arvoja."

"Ennen pitkää yhteiskunta toimii täysillä läpi viikon. Päädytään non stop -yhteiskuntaan, jossa ei tunneta yhteisiä lepopäiviä, ei mitään vaihteen varjoa."

"Ihmisen luontaiset tarpeet on alistettu tehokkuuden ja talouselämän vaatimuksille. Kuitenkin ihmisen hyvinvointi vaatii hiljaisuutta, joutenoloa ja arkirutiinin katkaisevia juhlia."

"...ihmisen henkisen hyvinvoinnin kannalta on hyödyllistä, kun aika ei ole yhtä ja samaa loputonta janaa, vaan että se jakautuu ihmisen mittaisiin, pienempiin jaksoihin, jotka luovat elämään säännöllistä vaihtelua."


"Ei riitä, että jokainen yksilö ryhmittää aikansa haluamallaan tavalla, vaan tarvitaan myös kaikille yhteistä ajan rytmiä."

"Pienet perheyritykset ja erikoistavarakaupat ajetaan kohtuuttomalla kilpailulla henkihieveriin..."


"Lepopäivää ei kannata suojella vain siksi, että se on säädetty Raamatussa, vaan siksi, että se on osoittautunut vuosituhansien saatossa ihmistä suojelevaksi instituutioksi."


"Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki. Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä itseään."

"... millaisista motiiveista lepopäivän horjuttaminen nousee. Taustalla on ihmisen pohjaton ahneus."


"...suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa ja kaatamaan kilpailijansa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon."


He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."


"Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000?"
tämä meno joka päivälle?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 yhteisten hetkien puolustus murenemassa?

kuvat: Pertti Manninen, Helsinkija Jyväskylä toukokuussa 1999.

 

 tämä meno joka päivälle?

 

 

 

 tämä meno joka päivälle?

 

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.


Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Helsingin Sanomat, Mielipide, tiistaina 16. toukokuuta 2000.


Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, jonka tarkoituksena on lisätä tuntuvasti kauppojen sunnuntaiaukioloa.

Kaupat voisivat esityksen mukaan olla auki sunnuntaisin nykyisten kesäkuukausien ja joulukuun lisäksi myös toukokuussa ja marraskuussa.

Pienet alle neljänsadan neliömetrin myymälät saisivat olla sunnuntaisin auki ympäri vuoden kello 12:sta kello 21:een. Samalla esitetään vapaata sunnuntai aukioloa myös huonekalu- ja autokaupoille sekä partureille ja kampaamoille.

Esitys noudattaa johdonmukaisesti linjaa, jolla maamme viimeaikaiset hallitukset ovat kokoomusministerien aloitteesta pyrkineet vähä vähältä murtamaan yhteiseen lepopäivään liittyviä inhimillisiä arvoja.

Kun kaupan aukiolorajoituksia puretaan, ilmiö laajenee sieltä väistämättä muillekin aloille, kuten lakiesityksen partureita ja kampaamoita koskeva kohta selvästi osoittaa. Ennen pitkää yhteiskunta toimii täysillä läpi viikon. Päädytään non stop -yhteiskuntaan, jossa ei tunneta yhteisiä lepopäiviä, ei mitään vaihteen varjoa.

Uskooko hallitus tosissaan, että tällä tavalla parannetaan suomalaisen yhteiskunnan henkistä hyvinvointia? Yleisesti on tiedossa, että suomalainen yhteiskunta ei voi hyvin. Jo noin puolet työikäisestä väestöstä kärsii ajoittain työuupumuksesta.

Nuoret voivat pahoin, juopottelevat ja kiusaavat toinen toistaan kouluissa. Vanhukset on unohdettu yksinäisyyteen odottamaan kuolemaa ja psykiatristen sairaaloiden potilaita on siirretty sankoin joukoin niin sanottuun avohoitoon katuja mittailemaan.

On käynyt selvääkin selvemmäksi, että kysymys ei ole ensi sijassa yksilön vaan koko yhteiskunnan sairauksista.

Globalisoituneen talouden myötä koko yhteiskunta on radikaalisti vieraantumassa ihmisestä ja ihmisyydestä. Ihmisen luontaiset tarpeet on alistettu tehokkuuden ja talouselämän vaatimuksille. Kuitenkin ihmisen hyvinvointi vaatii hiljaisuutta, joutenoloa ja arkirutiinin katkaisevia juhlia.

Nykyään on olemassa tieteellistä ajan tutkimusta. Senkin perusteella tiedetään, että ihmisen henkisen hyvinvoinnin kannalta on hyödyllistä, kun aika ei ole yhtä ja samaa loputonta janaa, vaan että se jakautuu ihmisen mittaisiin, pienempiin jaksoihin, jotka luovat elämään säännöllistä vaihtelua.

Ei riitä, että jokainen yksilö ryhmittää aikansa haluamallaan tavalla, vaan tarvitaan myös kaikille yhteistä ajan rytmiä. Vasta se mahdollistaa yhteiset juhlat, yhteiset harrastukset, yhteiset tapaamiset ja koko kulttuurin kokemisen yhteisenä asiana.

Suomalainen yhteiskunta ei hyödy edes taloudellisesti vähääkään sunnuntaikaupasta. Rahaa ei tule mistään lisää. Se vain jakautuu eri tavalla.

Pienet perheyritykset ja erikoistavarakaupat ajetaan kohtuuttomalla kilpailulla henkihieveriin, ja jäljelle jäävät suuret kauppaketjut mammuttimaisine marketteineen. Lopulta laskun maksaa kuluttaja sekä kohonneina hintoina että yhteisen elämänlaadun olennaisena heikkenemisenä.

Ovatko päättäjät tietoisia, mitä ovat tekemässä horjuttaessaan yhteisen lepopäivän asemaa? Lepopäivää ei kannata suojella vain siksi, että se on säädetty Raamatussa, vaan siksi, että se on osoittautunut vuosituhansien saatossa ihmistä suojelevaksi instituutioksi.

Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki. Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä itseään. Siksi sitä perustellaan 5. Mooseksen kirjassa sanoin: "Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin." Siis myös "sinä itse", työnantaja, olet levon tarpeessa.

On syytä muistaa, että myös ne, jotka tänä päivänä hyötyvät globaalista taloudesta, pääomapiirit ja osakkeenomistajat, kärsivät yksilöinä aivan samoista psyykkisistä ongelmista kuin muukin väestö.

Jo Vanhassa testamentissa on nähty kirkkaasti se, että kaupankäynti sapattina tuhoaa lepopäivän ytimen. Siellä on nähty yhtä kirkkaasti myös se, millaisista motiiveista lepopäivän horjuttaminen nousee. Taustalla on ihmisen pohjaton ahneus.

Siksi profeetta Aamos hyökkää aikansa rahamiehiä vastaan, jotka sanovat: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?" (Aam. 8:5).

Aamoksen hyökkäyksen kohteena ovat suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa ja kaatamaan kilpailijansa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon." He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."

Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000?

Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Helsingin Sanomat, Mielipide, tiistaina 16. toukokuuta 2000.
Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.


Lue myös!

Mitä kokoomusrouvilla on raamattua vastaan?
Viikon kommentit, Keski-Suomen viikko, torstaina 18. toukokuuta 2000. Toverin kaveri.tämä meno joka päivälle?

 

 

 

 

 

 

 

 

 loppuvatko tavarat kaupasta?

kuvat: Pertti Manninen, Helsinkija Jyväskylä toukokuussa 1999.

 

 

 tämä meno joka päivälle?

 

 

 

 

 

 tämä meno joka päivälle?

 

 


Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.

toverin kaveri ja piispa
aikuisen ahneus veivät kaiken, kuvia: 12.5.1994 Helsingissä (laitapuolen kulkijoita) Tulosvaroituksen jälkeen yhtiön osakkeen arvo on romahtanut lähes puoleen. Evankeliumi Matteuksen mukaan. veivät kaiken, "Elämme Ahneuden kulttuurissa".
jota voitiin kuitata." veivät kaiken, "TAIVAALLISEN RAHAN AUKIO"

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista". Kansa tuomitsee Ahtisaaren rahankeruun. Ahne Ahtisaari
Muuttuuko kimallus kullaksi?
www.
heyidiot.
com

torstaina 18. toukokuuta 2000
Keski-Suomen viikon pakinoitsijakin on lukenut raamattua ja piispan ja professorin kirjoitusta.
toverin kaveri ja piispa

 

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.

Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Mitä kokoomusrouvilla on raamattua vastaan?

Toverin kaveri

tämä meno joka päivälle?   Helsingin Sanomat, Mielipide, Keski-Suomen viikko,
Viikon kommentit,
    tiistaina 16. toukokuuta 2000. torstaina 18. toukokuuta 2000.


kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.
  ...
Lepopäivää ei kannata suojella vain siksi, että se on säädetty Raamatussa, vaan siksi, että se on osoittautunut vuosituhansien saatossa ihmistä suojelevaksi instituutioksi.

Kokoomusministerien rouvat ja epäviralliset tyttöystävät ovat aloittaneet voimakkaan hyökkäyksen sitä oikeaa Moosesta vastaan. He yrittävät junailla nössöjen miestensä avulla itselleen lisää shoppailuaikaa.

Edes vanhan testamentin sapattikäsky eli 5. Mooseksen kirja ei paina mitään, kun kokoomusleidit istuvat oopperan jälkeen valkoviini-iltaa selaillen ostoskatalogeja ja pohtivat, mitä kulutustavaroita heillä ei vielä ole. Tämä on muuten ensimmäinen kerta kristinuskon historiassa, kun Elloksen katalogin sisältö punnitaan painavammaksi kuin Raamattu.

    Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki. Tehän varmaan muistatte, että
Vanhan testamentin sapattikäsky on maailman vanhin työsuojelulaki.
    Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä itseään. Sen tarkoituksena on suojella raskaisiin töihin pakotettuja ihmisryhmiä, mutta sen lisäksi myös työn teettäjiä.

  Siksi sitä perustellaan 5. Mooseksen kirjassa sanoin: "Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin." Siis myös "sinä itse", työnantaja, olet levon tarpeessa. Siksi sitä perustellaan 5. Mooseksen kirjassa sanoin: "Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin." Siis myös "sinä itse", työnantaja ja rouva ynnä rakastajatar, olette levon tarpeessa rahan tekemisen ja sen kuluttamisen ikeestä.

yhteisten hetkien puolustus murenemassa?

 

 

 

 

tämä meno joka päivälle?

  ...
Jo Vanhassa testamentissa on nähty kirkkaasti se, että kaupankäynti sapattina tuhoaa lepopäivän ytimen. Siellä on nähty yhtä kirkkaasti myös se, millaisista motiiveista lepopäivän horjuttaminen nousee. Taustalla on ihmisen pohjaton ahneus.
Jo on ajat, kun ennen niin kristittyinä esiintyneet kokoomusleidit ovat alkaneet toimia vastoin Raamatun henkeä ja kirjainta. (Hannu Salama hei! Haasta ne oikeuteen Jumalan pilkasta!). Ettei tulisi väärinkäsityksiä, niin tässä on syytä painottaa, ettei Toverin kaverilla ole mitään korkeakulttuuria vastaan. Päinvastoin. Elloksen katalogi on ihan hieno teos, kiiltävä paperi ja kaikki. Ja koska ensi vuoden Finlandia-palkinnon valinnee itse Lenita "Tennissukka" Airisto, Elloksen katalogin voitto lienee läpihuutojuttu. Mutta taas asiaan Muuan jyväskyläläinen kahdeksan lapsen äiti ja marketin kassa uskaltautui männä viikolla kysymään paikallisen kokoomusvaikuttajan jalkavaimolta, miksei hän saisi nähdä lapsiaan edes sunnuntaisin. Kokoomuksen rakastajatar vastasi turkkinsa sisältä tillanderit kilisten: - Kun meillä on rahhoo niin, että ranteita pakottaa! Voisiko sen enää osuvammin sanoa.
  Siksi profeetta Aamos hyökkää aikansa rahamiehiä vastaan, jotka sanovat: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?" (Aam. 8:5). Tosin muuan profeetta Aamos hyökkää jostain kokoomusleideille aivan käsittämättömästä syystä Raamatussa rahamiehiä vastaan, jotka sanoivat: "Milloin päättyy uudenkuun juhla, että saamme myydä viljaa, milloin sapatti, että saamme avata varastot?" (Aam. 8:5).
 

Aamoksen hyökkäyksen kohteena ovat suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa ja kaatamaan kilpailijansa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon." He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."

Aamoksen kritiikin kohteena ovat suurliikemiehet, jotka pyrkivät maksimoimaan voittonsa. He "polkevat vähävaraisia ja ajavat maaseudun köyhät perikatoon." He haluavat ottaa kaiken irti myös ajasta, päästä eroon taloudellisesti näennäisen hyödyttömistä juhla- ja lepopäivistä saadakseen näin "varattomat valtaansa rahalla ja köyhät kenkäparin hinnalla."
loppuvatko tavarat kaupasta?

kuva: Pertti Manninen, Jyväskylä toukokuussa 1999.
  Eikö ahneudelle ole olemassa mitään rajoja Suomessa riemuvuonna 2000? - Millä sivulla on kengät, kysyvät tässä kohtaa kokoomusleidit Elloksen katalogit hyvinhoidetuissa sormissaan.
   

tiistaina 16. toukokuuta 2000.

torstaina 18. toukokuuta 2000.
    Helsingin Sanomat, Mielipide,

Keski-Suomen viikko,
Viikon kommentit,

   

Wille Riekkinen, Kuopion hiippakunnan piispa.
Timo Veijola, Vanhan testamentin tutkimuksen professori, Helsingin yliopisto.

Toverin kaveri
   

Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän.

Mitä kokoomusrouvilla on raamattua vastaan?

torstaina 18. toukokuuta 2000

hanami

"Hihani kosteat: ammennan vuoripuron vettä. Mieleni vedenkirkas, tunteeni laanneet kuohumasta, ehkä olen jo tottunut niiden tenhoon." (Genji Monogatari, Shikibu Murasaki).

Hei! Sivustoni japanilaisesta kulttuurista on jälleen uudistunut. Tällä kertaa uutta on mm. esseeni Japani-tutkimuksesta "Yksilöllisyyttä etsimässä" uusi linkkilista (myös suomenkielisillä sivuilla), sekä mm. uutta kuvamateriaalia Japanista.

 

 

Upea Kenzaburo Oen teos "Hikarin perhe" (eng. teos. "The healing family") on tämän kuun kirjallisuutta palstan uutuus. Suosittelen muuten tutustumaan myös muihin Oe:n kirjoihin, kuten esimerkiksi "Kertomus metsän ihmeestä" joka on myös käännetty suomeksi. Mainittakoon, että Oe sai nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1994.

Kaikenlaiset artikkelit suomeksi ja englanniksi Japani-Kiina aiheeseen liittyen ovat tervetulleita. Hyvää alkavan kesän odottelua! -Jason Hanami

Web
http://www.saunalahti.fi/jason2/
mr.jason@saunalahti.fi Timpurinkj. 2b17, 02600 Espoo, Finland gsm: +358 (0) 40 7586793

aiemmin
aiemmin

torstaina 18. toukokuuta 2000
oma haku!
nettisanomat.com:
haku kaikista aiemmista
ylläoleva haku on testi käytössä ja kaikki jutut ja nimet löytyvät,
mutta
löytöjä tulee vanhemmista lehdistä aivan liikaa.
puhdistus käynnissä, pikku hiljaa!
ylläoleva haku on testi käytössä ja kaikki jutut ja nimet löytyvät,
mutta
löytöjä tulee vanhemmista lehdistä aivan liikaa.
puhdistus käynnissä, pikku hiljaa!
nettisanomat.com:
haku kaikista aiemmista
oma haku!

torstaina 18. toukokuuta 2000

viikon kuva:

lätkäfani kerjää huomiota osakseen.


kuva: Pertti Manninen, Helsinki toukokuussa 1999.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 18. toukokuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.
lätkäfani kerjää huomiota osakseen.

torstaina 18. toukokuuta 2000

12 May 2000 15:44

MYYDÄÄN
tiskipöytä hanoineen (Hacman/Oras) sekä UPO-uuniliesi(70x60/8KW)

040-

4 May 2000 10:06
Ostetaan rumpusetti. Puh. 014-/Henri
18 Apr 14:43
Myydään pieni Huurre kylmiö H. 900,-, sekä pakastin EH n.300l. H 600,-. puh. 0400-
18 Apr 05:32
muutot ja kuljetukset isolla pakettiau- tolla.tavaratila 17 m3 (mahtuu yksiön tai pienen kaksion tavarat) Auto Jyväskylässä
Soita ja pyydä tarjous puh.040-
. 3 Apr 00 08:05
HALUAN VUOKRATA
keski-Suomen alueelta 3-4h + k + s asunnon mielellään rivitalosta koulujen läheisyydestä vk. 26-27 alkaen.
Ota pikaisesti yhteyttä... @kolumbus.fi
30 Mar 12:14
Kokemukseen perustuvaa asianajopalvelua pääkaupunkiseudulla ja muuallakin Suomessa.
Erityisosaamisemme painottuu yleisjuridiikan, perhe- ja perintöoikeuden sekä liikejuridiikan alueille. Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky. Puh. 09-8784133, Fax. 09.890838. asianajaja.pekka.mononen@kolumbus.fi
  Colliet & Tollerit Kennel Hulivilin

Etsimme 50km säteellä HKI:stä rauhalliselta paikalta pientä siistiä rivitaloa tms.
Sauna ja pihan tapainen kelpaisivat myös mieluusti. Kaupat kesään mennessä. H. 450t-70t
09- 040-
@handwise.com

Vuokralle tarjotaan asunto
läheltä Helsingin keskustaa elokuusta 2000 alkaen mukavalle pienelle perheelle. Vuokra 6000,-/kk + sähkö (n.800,-/kk) .2-3 mh, k, oh, sauna, takkah, khh, 2 parveketta, oma pieni piha.
Puh. 09- / 040- /
e-mail: @hkkk.fi

Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen Laukaassa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

http://www.nettisanomat.com/2000/05/18/etusivu.htm

Kirjasinkoko suurennettu.2013 Toukokuu.
Perjantai 2013-05-17

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Sauna putosi auton kyydistä Kuva Urpilainen ei tiennyt julkisuustaustoja Lue! Kassakaapista ei löytynyt vakuuksia Lue! Beckham poistuu mestarina Lue! Pääkirjoitus: Helmikuun manifesti (2012) Lue! Vakuudet Taloussanomissa Lue! Kreikan vakuussopimuksen salaamisen vaiheita Lue! Kasvu 108825
Toukokuu 2013. Perjantaina aamulla: Sauna putosi auton kyydistä Jyväskylässä 07:40 - Urpilainen ei tiennyt julkisuustaustoja 07:43 - Kassakaapista ei löytynyt vakuuksia 07:56 - Beckham poistuu mestarina 08:11.
"Perjanta
ina aamulla". Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat. Perjantai 2013-05-17. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Toukokuu 2013. Helmikuun manifesti (2012). Kuva: Valtiovarainministeriö.

Yours sincerely

For and on behalf of the Hellenic Republic
Evangelos Venizelos
Deputy Prime Minister and Finance Minister
Representative of the Hellenic Republic

Jutta Urpilainen

(Allekirjoitukset vierekkäin)


Pääkirjoitus: Helmikuun manifesti (2012).
Valtiovarainministeriö julkaisi helmikuussa 2012 kuvan, jossa Suomen ja Kreikan valtiovarainministerit "Sincerely" allekirjoittavat asiakirjan, jonka alamaiset ja mediakin luulivat olevan vakuussopimus, Vielä marraskuussa 2012 Taloussanomat julkaisi artikkelin, jonka kuvatekstissä luki: "Evangelos Venizelos ja Jutta Urpilainen allekirjoittivat vakuussopimuksen 20. helmikuuta". Näin ei sitten ollutkaan, mikä paljastui reilua vuotta myöhemmin, kun asiakirjat tulivat KHO:n päätöksellä julkisiksi. Shit.
Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2013-05-17."Evangelos Venizelos ja Jutta Urpilainen allekirjoittivat vakuussopimuksen 20. helmikuuta". Taloussanomat 2012-11-29.

Taloussanomat 2012-11-29.

Eurokriisi

Tämän takia Kreikka-sopu ei laukaise vakuuksia.

Analyysi
Uusin Kreikka-paketti aiheuttaa Suomelle ja muille euromaille laskennallisia kustannuksia. Siitä huolimatta Suomen Kreikka-vakuudet eivät laukea

Johannes Niemeläinen
29.11.2012 14:33

"Euroalueen valtiovarainministerit ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF pääsivät tiistain vastaisena yönä sopuun Kreikan tukemisesta lainahelpotuksin. Valtiovarainministeriön (VM) mukaan Kreikka-sovun suorat kustannukset Suomelle ovat noin kymmenen miljoonaa euroa vuodessa.

Taloussanomien omien laskelmien mukaan Kreikka-paketin laskennalliset saatavien menetykset voivat olla jopa miljardi euroa. Taloussanomien ja VM:n laskelmien lähtökohdat ovat erilaiset. Suorista tai laskennallisista kustannuksista huolimatta uusi Kreikka-paketti ei kuitenkaan laukaise Suomen Kreikalta saamia vakuuksia.

Suomi sai vakuudet Kreikalle myönnettyä toista tukipakettia varten. Kreikka ei saanut rahoja suoraan euromailta vaan Euroopan rahoitusvakausvälineeltä (ERVV). Näin ollen Suomen vakuuksien laukeaminen riippuu siitä, joutuuko Suomi maksamaan ERVV:lle lupaamiaan takauksia.

ERVV hankkii rahoitusta markkinoilta ja jakaa sitä edelleen kriisimaille. Kriisirahasto pystyy hakemaan rahaa markkinoilta, koska euromaat ovat taanneet mahdolliset tappiot.

Euromaat ovat antaneet ERVV:n rahoitukselle 165 prosenttisen ylitakauksen, jotta kriisirahaston luottoluokitus säilyisi korkeimmalla AAA-tasolla. Suomen takaussitoumus on 14 miljardia euroa.

ERVV-takaukset laukeavat, jos ERVV kärsii tappioita ja se ei pysty maksamaan rahaa takaisin kriisirahastoon sijoittaneille. Näin voisi käydä, jos Kreikka jättäisi osan lainoistaan maksamatta, eli velan nimellisarvoa leikattaisiin.

Mitä tapahtuu kymmenen
vuoden kuluttua?

...

...

...

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2012/11/29/taman-takia-kreikka-sopu-ei-laukaise-vakuuksia/201242886/12

Kommentit (69)

Kuvateksti:

"Evangelos Venizelos ja Jutta Urpilainen allekirjoittivat vakuussopimuksen 20. helmikuuta".

Taloussanomat 2012-11-29.

Sivu tallennettu 2013-05-17.


Toukokuu 2013. Bye, sanoi Becks. Ilta-Sanomat. Perjantai 17.5.2013 14:41.

Bye, sanoi Becks. Ilta-Sanomat. Perjantai 17.5.2013 14:41. Rosannen terassilla Laukaassa. Kuva: Pertti Manninen.


Kiitollisuus

Siis kiitos, Luojani armollinen,
joka hetkestä, jonka elin,
kun sain ruumihin tervehen,
sydänlämmön, mi läikähteli
kun annoit sa vankkaa kättä kaks,
ja hengen herkän ja avoimen
joka tuutia tuulosen.

Sua, kiitän ma, Jumala armollinen,
kun annoit sa kodin hyvän,
soit äidin niin hellän ja herttaisen,
isän iloisen ja syvän,
kun annoit sa myös pari ystävää
ja ne hyvää, en pyydä ma enempää,
ja annoit sa armahan syntymämaan,
jota kyntää ja lempiä saan.
Eino Leino
Hymyilevä Apollo, Aurinkolaulu


(55) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Kiitollisuus.
http://www.shit.fi/2010/06/02/etusivu.htm


2013 Toukokuu.
Torstai 2013-05-16

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Kreikan vakuussopimuksen salaamisen vaiheita Lue! Urpilainen: Salaaminen oli Kreikan toive Lue! Venizelosin ja Urpilaisen allekirjoittama asiakirja 2012 Lue! Uusi ministeri Stournaras ja Urpilainen Kuva "Kurjuus on ihmisen oma vika" Lue! "Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia" Lue! Kasvu 108825
Toukokuu 2013. Varjoja asfaltissa.

Varjoja asfaltissa. Torstai 2013-05-16 14:47. Keski-Suomi- Laukaa. Jyväskyläntie. Omakuva: Pertti Manninen.


Toukokuu 2013. Vakuussopimuksen salaamisen vaiheita.
20.02.2012 Suomi ja Kreikka allekirjoittavat vakuussopimuksen. Kuva Jutta Urpilainen.
23.02.2012 Suomi ja kreikkalaiset pankit sopivat vakuusjärjestelystä.
04.03.2012 Katainen: Salaus tehtiin kreikkalaispankkien vaatimuksesta. Soini vaatii julkistamista. Kuva Jyrki Katainen.

08.03.2012 Kansanedustajat voivat tututustua englanninkieliseen sopimukseen sopimukseen valvotuissa oloissa. Puhemies Heinäluoma vaatii asiakirjat eduskunnalle suomeksi ja ruotsiksi. Kuva Pentti Oinonen.
10.03.2012 Oikeusoppineet: Yksikään salausperusteista ei perustu julkisuuslakiin.
15.03.3012 Perussuomalaiset kertoo valittaneensa salaamisesta korkeimpaan hallinto-oiukeuteen (KHO). Kuva Pirkko-Ruohonen Lerner.

13.04.2012 VM saa Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ltä muistion vakuusjärjestelyn julkisuudesta. 25 000 euroa.
24.04.2012 Urpilainen: Virkamiehet päättivät sopimuksen salaamisesta.
27.04.2012 Vakuussopimus osin julki, mutta pääkohdat salataan yhä.
27.07.2012 VM salaa tuntuvan osan Espanjan kanssa tehtävästä vakuussopimuksesta.
14.05.2013 KHO: Vakuussopimus pitää julkistaa lähes kokonaan, salaamisen pitää perustua lakiin.


Keskisuomalainen. Kotimaa. Keskiviikkona 2013-05-15. Sopimuksesta ei löydy ... Kuvat: Pertti Manninen.

Kreikan valtiovarainministeri Ioannis Stournaras ja hänen suomalainen kollegansa Jutta Urpilainen tervehtivät ennen ministerikokouksen alkua. Keskisuomalainen tiistaina 2013-05-14. Kuvateksti jutussa "EU-maat etsivät askelmerkkejä. Kuva 11:42 Pertti Manninen. Laajenna!


Urpilainen: Salaaminen oli Kreikan toive. - Myös Espanjan vakuusjärjestelyn sopimus saatetaan julkistaa. - "Vakuusjärjestelyssä" ei puhuta vakuuksista. - Julkisuus voitti KHO:ssa.

Helsingin Sanomat. Talous. Keskiviikkona 2013-05-15. Kuvateksti: "Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja valtiosihteeri Martti Hetemäki olivat tiistaina Brysselissä EU:n valtiovarainministerien kokouksessa". Kuva: Pertti Manninen 06:47.

"This letter is to confirm that:
(1) the Hellenic Republic will only make a drawing ... and
(2) no drawing will be made by the Hellenic Republic ...


Yours sincerely

For and on behalf of the Hellenic Republic
Evangelos Venizelos
Deputy Prime Minister and Finance Minister
Representative of the Hellenic Republic

Jutta Urpilainen

(Allekirjoitukset vierekkäin)

Helsingin Sanomat. Talous. Keskiviikkona 2013-05-15. "Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja hänen kreikkalainen kollegansa Evangelos Venizelos allekirjoittivat "vakuusjärjestelyjä" koskevan asiakirjan helmikuussa 2012". Kuva: Pertti Manninen 06:47.


2013 Toukokuu.
Tiistai 2013-05-14

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Stournaras ja Urpilainen Kuva "Kurjuus on ihmisen oma vika" Lue! "Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia" Lue! Pankkikriisit: EU-maat etsivät askelmerkkejä Kuva Sote venyi oopperasta tangoon Kuva Kiitollisuus Lue! Kuka on tämä nainen? Lue! Äitienpäivänä Lue! Äidin rakkaus Kuva Äidin sydän Runo Huhtikuussa: 108 825
Toukokuu 2013. Kreikan valtiovarainministeri Ioannis Stournaras ja hänen suomalainen kollegansa Jutta Urpilainen tervehtivät ennen ministerikokouksen alkua.

Kreikan valtiovarainministeri Ioannis Stournaras ja hänen suomalainen kollegansa Jutta Urpilainen tervehtivät ennen ministerikokouksen alkua. Keskisuomalainen tiistaina 2013-05-14. Kuvateksti jutussa "EU-maat etsivät askelmerkkejä. Kuva 11:42 Pertti Manninen. Laajenna!

"Kurjuus on ihmisen oma vika" - "Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia" - EU-maat etsivät askelmerkkejä.

"Kurjuus on ihmisen oma vika". Väitös: Kovat arvot näkyvät kunnissa esimerkiksi työttömien ja lastensuojelua tarvitsevien kohtelussa. Arto Selkälän väitös: Päättäjien asenteet vaikuttavat.

"Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia".

EU-maat etsivät askelmerkkejä. Pankkikriisit: Saksa etenee yhteismallin välivaiheen kautta.

"Väitös: Kovat arvot näkyvät kunnissa esimerkiksi työttömien ja lastensuojelua tarvitsevien kohtelussa. Arto Selkälän väitös: Päättäjien asenteet vaikuttavat." Keskisuomalainen tiistaina 2013-05-14. Helsinki Mikko Niemelä /STT. Kuvateksti: Sosiologi Arto Selkälän tutkimuksessa kerrotaan, mitä Suomessa on tapahtunut sosiaali- ja terveypolitiikassa vuoden 1997 jälkeen. Arvot ovat koventuneet, joissakin kunnissa jopa lastensuojelun kohteena oleviin lapsiin kohdistuu kovia arvoja. Kuva: Pertti Manninen 11:40.

"Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia". "Sosiaali- ja terveysalojen valtakunnallisen kattojärjestön (SOSTE) pääsihteeri Vertti Kiukas on samaa mieltä väitöskirjan tekijän kanssa. Arvot ovat koventuneet poliittisen ilmapiirin seurauksena. Talous- ja sosiaalitieteiden välinen kuilu näkyy myös nykypolitiikassa." Keskisuomalainen tiistaina 2013-05-14. Helsinki Mikko Niemelä /STT. Kuva: Pertti Manninen 11:40.

"EU-maat etsivät askelmerkkejä. Pankkikriisit: Saksa etenee yhteismallin välivaiheen kautta." Keskisuomalainen tiistaina 2013-05-14. Bryssel Susanna Jääskeläinen/ STT. Kuva: Pertti Manninen 11:41.


Sote venyi oopperasta tangoon. Pedro Hietanen ja M. A. Numminen Sanomatalon mediatorilla.

Rasmuksen alla: HS:n Sote-ryhmä: Eriarvoisuus kasvaa. Työterveyslääkärin mielestä hallitus yrittää paikata rakennetta, joka ei toimi.

Helsingin Sanomat. Kotimaa. Olli Pohjanpalo HS. Tiistaina 2013-05-14. Kuva Sami Kero HS. Kuvateksti: "Sanomatalon yleisötilaisuuteen kokoontunut HS-työryhmä arvosteli kovin sanoin hallituksen toimia sosiaali- ja terveydenhuoloon uudistuksessa. Vasemmalta Martti Kekomäki, Markku Seuri, Mervi Ahlroth, Jussi Huttunen, Pia Maria Jonsson ja Kati Myllymäki". Kuva: Pertti Manninen 10:58.


 

Viikkosanomat

Silmänkääntäjä, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen: ”Budjetistamme ei lähetetä rahaa Kyprokseen.”

huhtikuu 19, 2013

Iltalehti selostaa perussuomalaisten välikysymystä Kyproksen pelastuspakeista torstaina 2013-04-18, teksti STT:stä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013041716914779_uu.shtml

LAINAUS ALKAA

”Perussuomalaisten nostamassa välikysymyskeskustelussa Soini latasi täyslaidallisen hallitusta vastaan

Soini syytti, että Suomi on mukana maksajana maailman parhaassa bisneksessä eli rahanpesussa. Hänen mielestään euron alttarille uhrataan miljoonien nuorten elämä ja tulevaisuus.

Soinin mukaan perussuomalaisten sanoma on selvä: ei enää tukipaketteja.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) muistutti, että euroalueen pysyvää vakausmekanismia EVM:ää käytetään ensimmäistä kertaa jäsenvaltion vakauttamiseksi. Se tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että budjetistamme ei lähetetä rahaa Kyprokseen.”  

LAINAUS LOPPUU

Kommentti: Kai ne sadat miljoonat sinne lähetetyt, tavalla tai toisella, ovat kuitenkin suomalaisten rahoja tai lainaamia rahoja, jotka Suomen on maksettava takaisin AAA-luokituksen mukaisesti.

Vikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2013-04-19 01:19.

Tags: ,,

http://viikkosanomat.fi/2013/04/19/silmankaantaja-valtiovarainminisreri-jutta-urpilainen-budjetistamme-ei-laheteta-rahaa-kyprokseen/

2013 Toukokuu.
Maanantai 2013-05-13

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.

Joka etusivulle!

Kuka on tämä nainen? Lue! Äitienpäivänä Lue! Äidin rakkaus Kuva Äidin sydän Runo Äiti ja lapset 2000 Kuvat Kaari Utrio: Aikuisen ahneus 2000 Lue! Noam Chomsky: Sotilaallisen humanismin valepuku 2000 Lue! Äitien päivä ilman äitiä 2008 Lue! Lasten Terra Kuva Kaksi unta Lue! Huhtikuussa: 108 825
Toukokuu 2013. Kuka on tämä nainen?

Biden, Heinäluoma ja Ruotsin kuninkaalliset juhlistivat siirtolaisia USA:ssa 10:12

"Yhdysvalloissa Delawaressa ja Pennsylvaniassa on juhlittu maahan 375 vuotta sitten saapuneita suomalaisia ja ruotsalaisia siirtolaisia. Pennsylvaniassa laskettiin muistoseppele suomalaisten siirtolaisten muistomerkille. Suomesta mukana on eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, Ruotsista kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia sekä prinsessa Madeleine ja hänen sulhasensa Chris O'Neill. Yhdysvaltoja edusti varapresidentti Joe Biden."

Helsingin Sanomat
Sivu tallennettu maanantaina 2013-05-13 01;33)

Kuka on tämä nainen?

Yöllä luettuani sähköpostin törmäsin tähän Helsingin Sanomien uutiseen MSN:n linkkiä painettuani.

Katsoin Ruutu-videon pariinkiin kertaan ja Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma oli näkyvästi esillä Ruotsin kuningasparin kanssa. Heinäluoman takana hiippaili joku hahmo, joka sekunnin verran näkyi kokonaan. Pysäytin videon ja arvelin, että nainen voisi olla Heinäluoman rouva.

Uutisen tekstissä hänestä ei mainittu halaistua sanaa:
Biden, Heinäluoma ja Ruotsin kuninkaalliset juhlistivat siirtolaisia USA:ssa 10:12
Liittyy uutiseen: Biden ja Madeleine ilahduttivat suomalaista juhlakansaa 7:59

Luin tämän Madeleine-uutisenkin, eikä sielläkään mainittu kuin puhemies Eero Heinäluoma.

Etsin netistä kuvaa Heinäluomasta ja törmäsin ainakin vuoden vanhaan kuvaan, jossa puhemies Heinäluoma seisoo samannäköisen naishenkilön kanssa.

Uskallan siis päätellä, että kuvassa on Heinäluoman rouva, vaikka jostain syystä Helsingin Sanomat ei tästä kertonut kahdessakaan uutisessaan. Lieneekö syynä ollut ammattitaidottomuus tai se, että Heinäluoman reipas matkustaminen on ollut viime aikoina reippaasti esillä.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-05-13 01:33.
Tallennettu perjantaina 2013-05-17 11:06.


2013 Toukokuu.
Sunnuntai 2013-05-12, Äitienpäivä

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Päätoimittaja
Pertti Manninen.
Joka etusivulle!

Äitienpäivänä. Äidin rakkaus Kuva Äidin sydän Runo Äiti ja lapset 2000 Kuvat Kaari Utrio: Aikuisen ahneus 2000 Lue! Noam Chomsky: Sotilaallisen humanismin valepuku 2000 Lue! Ensimmäinen äitien päivä ilman äitiä 2008 Lue! Lasten Terra Kuva Uni ja toinen uni Lue! Kaupunkikuvan raiskaus Kuvat Huhtikuussa: 108 825
 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html


 

Äitienpäivä

Muistan aina äitini rukoukset puolestani.
Ne ovat seuranneet ja olleet mukanani koko elämäni ajan.
Abraham Lincoln


Maan päällä paikka yksi on
niin pyhä, armas, verraton,
mi tarjoo lemmen turvaisan
ja kätkee onnen kalleimman.

Vain sydän äidin - tunnet sen -
näin hellä on ja lämpöinen.
Se riemuitsee sun riemustas,
se tuntee huoltas, tuskias.

On paikka missä lohdun saa,
sua sydän äidin rakastaa.
Voit hellään helmaan painaa pään
ja itket murheen lientymää.
Lydia Koivula

(53) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. (54) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Äitienpäivä

Jumalan koulu, hätä, tekee äidistä kaksinkertaisesti äidin ja lapsesta kaksinkertaisesti lapsen.
Heinrich Pestalozzi

Äidin sydän on syöveri, jonka pohjalla on anteeksianto.
Honore de Balzac

Astele, armas pienoinen,
äitisi ohjaa lastaan,
et voi langeta lintunen,
äitisi ottaa vastaan.
Lankeatko, no, nostetaan,
luonas on auttajoita.
Mutta kun jouduit maailmaan,
turhaa huutelet noita:
siellä ne töykkii toisiaan,
harva on valmis nostamaan.
J. H. Erkko

Yksi ainoa äidin siunaus kumoaa seitsemän papin kirouksen.
Armenialainen sananparsi

Jumala näkeee meidät äitiemme silmien lävitse ja palkitsee hyvyytemme.
Ganeshan Venkatarman

Sunnuntai. 2008-05-11. "Tänään on ensimmäinen äitienpäiväni, jolloin en voikaan viedä ruusua äidille kotiin."Pertti Manninen.

Pääkirjoitus. 2001.
Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina ja lätkän MM:ää pelataan samana päivänä. Myös formulaa ajetaan. Voittako vääryys aina? Tähän kysymykseen voi yhä ajankohtaisesti tutustua Kaari Utrion ja Noam Chomskyn artikkeleissa. Vaikka heidän esittämänsä kysymykset ovat elämän eri alueilta ja eri mittakaavoista, pohjimmiltaan ne ovat hämmästyttävän samanlaisia. Vahvempi voittaa aina, vai voittaako? Jos tällaiset rohkeat ihmiset puuttuisivat kysymyksineen, olisimme kaikkitietävien keskinkertaisten kyynikkojen armoilla, jotka nauravat partaansa, kun kiinnitämme kaiken huomiomme maailman tärkeimpään viihteeseen. Siis kaiken huomiomme.

Edellä olevasta kirjurin roolista aivan henkilökohtaista: muistakaa omaa äitiä, elävää tai poisnukkunutta. Muistakaa myös muita äitejä. Ruusu tai ruusubegonia äitienpäivänä kirvoittaa kyynelen saajan ja antajan poskelle. Pertti Manninen 10.05.01 nettisanomat.com 2001/05/10
 

Kirjasinkoko suurennettu.
Alkuperäinen sivu: http://www.nettisanomat.com/2008/05/11/etusivu.htm


Lasten Terra.


"Lasten Terra". Keski-Suomi. Jyväskylä. Palokka. Keskimaan Kodin Terra. Perjantai 2013-05-10 18:49 sydänmunkkikahvittelulla. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!
"Minusta kansanedustajan tulisi tuntea pelejä." Kansanedustaja Mikael Jungnerin selitys eduskunnan puhemies eero Heinäluomalle, joka kielsi pelaamisen salissa.
Ilta-Sanomat maanantaina 2013-05-06 14:42 terassilla. Kuva: Pertti Manninen.
Joutsen kiitää järven yli illan suussa sulasta lähteneenä vielä harmaan jään peittäessä selkää.
Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Torstai 2013-05-02 19:50. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Toukokuu 2013. Unohdetut pipot, lakitkin Lossisaaressa.

Torstai 2013-05. Unohdetut pipot, lakitkin Lossisaaressa. Sinisellä tiellä: Vuonamonlahti ja Nilakka - Keiteleen PeeÄssä - Potkupelistä valokuituun - Istutettu parkkipaikan puu. 17:29, 17:37, 17:51, 17:52 ja 18:02. Pohjois-Savo. Keitele. Kuvat. Pertti Manninen. Isonna!
Joutsen kiitää järven yli illan suussa sulasta lähteneenä vielä harmaan jään peittäessä selkää.
Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Torstai 2013-05-02 19:50. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Huhtikuu 2013. Harmaa jää.

Lauantai 2013-04-27 14:37. Harmaa jää. Pohjois-Savo. Keitele. Kuva. Pertti Manninen.


Toukokuu 2013. Kunnian kukko.

Kunnian kukko. Käsikirjoitus Matti Kurjensaari, Armand Lohikoski. Päätehtävissä Veikko Linna, johtaja, Artturi Laakso, opettaja, Pentti Irjala, vahtimestati, Tauno Palo, kertoja. Kuvaus Pentti Valkeala. Leikkaus Elmer Lahti. Äänitys Björn Korander. Ohjaus Armand Lohikoski. Valmistamo Suomen Filmiteollisuus (SF).

Nettisanomat Kunnian kukko Lohikoski alkoholivalistus 20130501 Osa1 VID20130501_141256

Alkoholivalistusta 50-luvulta. Kunnian kukko. Ohjaus Armand Lohikoski.
Alussa Ylen ohjelmin esittelyä. Kunnian kukko alkaa kohdassa 03:20.
Laatu: välttävä
Kesto 10:01

Nettisanomat Kunnian kukko Lohikoski alkoholivalistus 20130501 Osa2 VID20130501_142258

Alkoholivalistusta 50-luvulta. Kunnian kukko. Ohjaus Armand Lohikoski.
Laatu: välttävä
Kesto 05:38

Osa 1: http://youtu.be/OQQrzZ06gdQ
Osa 2: http://youtu.be/yaqB9n6nKXE

"Joskus voitte nähdä myöskin sielun - Ilveilijä hän on - Niinkuin te hän maailmaan syntyi - ja kanssamme saaa maailmaa hengittää"

"Elämä on suurta teatteria - Väittävätpä jotkut että se on suurta ilveilyä - Epäilemättä me olemme eräänlaisia näyttelijöitä kaikki - Odotamme kättentaputuksia mutta onkohan siihen aina aihetta - Eivätkö muut näe meitä hieman toisin silmin kuin me itse? - Shakespearella ei ollut ylen ruusuisia käsityksiä ihmisistä - kun hän kirjoitti ihminen ylpeä ihminen - pukeutuneena pienen lyhyen arvovallan paitaan - hän tekee niin mielikuvituksellisia mahtitemppuja - että enkelitkin sitä itkevät.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2013-05-01 Ylen lähetyksestä.


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Huhtikuu 2013. Pingviinipoika.

Maanantai 2013-04-29. Tammenlehti vedessä 09:18 - Bensaa suonissa 09:40 - Sopusointu 10:11 - Papanat 12:09 - Pingviinipoika 15;22 - Kannatusarvio 16:52. Uusimaa. Kirkkonummi. Kauhala - Espoo. Mankki ja Perkkaa. Kuvat. Pertti Manninen. Isonna!


Huhtikuu 2013. Hammer Street Blues kadun aurinkoisella puolella.

Torstai 2013-04-25 12:02, 12:03 ja 14:16. Hammer Street Blues. Varjoja Vasarakadulla - Sähköpörssissä - Matkavalmistelut. Aamun otsikot: Keski-Suomi. Jyväskylä. Seppälä ja Vaajakoski. Kuvat. Pertti Manninen. Isonna!


Huhtikuu 2013. Violetti taitaja.

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Violetti taitaja 16:55. Jyväskylä. Väinönkatu. Skeitti-kolina teki kuvaajan valppaaksi.
Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Ilmaista jäätelöä tänään - Season Start 2013 - Ingman ja R-kioski. Jyväskylä Forum. Jakelun avausruuhkaa ja iloisia ilmeitä kolme ja puoli minuuttia. Torstai 2013-04-03 15:00. Nettisanomat. Pertti Manninen. Video

Ilmaista jäätelöä tänään - Season Start 2013 - Ingman ja R-kioski. Jyväskylä Forum. Jakelun avausruuhkaa ja iloisia ilmeitä kolme ja puoli minuuttia. Torstai 2013-04-03 15:00. Nettisanomat. Pertti Manninen. Video


Kaupunkilinnut. Jyväskylä. Asemakadun yläpuolella. Sunnuntai 2013-04-07 16:08. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Huhtikuu 2013. Vicolo cieco.

Umpikuja.

Vicolo cieco - Umpikuja. Väinönkadulle eksynyt punainen Ferrari kääntyy takaisin Punaisen lyhdyn kohdalla, päivällä. Torstaina 2013-04-18 11:58 Jyväskylässä. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Huhtikuu 2013. Aurinkoisen päivän matkalla.
Aurinkoisen päivän matkalla. Tiistaina 2013-04-16 12:39-13:49. Jyväskylässä Vaajakosken tiellä, kirjastolla ja Wellamo-uimahallilla.

Nuoripari 12:39 - Äiti lapsineen 12:40 - Makuupyörä edestä 13:01 - Makuupyörä takaa, lipussa HPV 13:44 - Pyörätytöt koulusta Kanavuori taustanaan 13:46 - Siniset pyörät 13:48 - Punaiset pyörät 13:48 - Värikkäät saappaat 13:49. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!


Levels 2013 Street Fighter 20130414 Video.Nettisanomat Levels 2013 Street Fighter 20130414 P4140034

Toinen välierä päättyy. Loppukilpailu alkaa. Ottelukaavio ja tapahtuman lyhyt juonto.
Levels 2013 Jyväskylä. Street Fighter IV: Arcade Edition / Tekken 6-turnaukset
Kesto: 1:32. Kuvat ja video: Pertti Manninen

http://youtu.be/YcXcx3Tf4vY


Videon lopun 5 sekuntia:

Kavan näytökset: Klo 18 Ken Loach: Family Life - Varttumisen tuska, Iso-Britannia 1971.
Klo 20 I. Bessarabov ja A. Kotšetkov Povest o kommuniste - Kommunistin elämäntaival, Neuvostoliitto 1976.

Elokuvan esittely ja video tulossa!


"Tuubissa".

"Tuubissa. Skeittaajat - Julisteen liimaajat". Sunnuntaina 2013-04-14 17:44. Jyväskylässä radan ylittävällä tuubilla. Kuva: Pertti Manninen.
"Kohtaaminen".
Sunnuntaina 2013-04-14 17:44. Jyväskylässä radan ylittävällä tuubilla. Kuva: Pertti Manninen.


Arndt Pekurinen-draaman alku Videot Arkisto 13.04.2000 Lue! Jussi Halla-aho Lue! Osinkovero 2 Lue! Maaliskuussa 103172 Lue! Konsulttidemokratia Lue!


2013 Huhtikuu. "Kevätkuulumiset".

Kevätkuulumiset. Jyväskylä. Cygnaeuksenkatu. K-market Kymppi.
Maanantai 2013-04-08 16:11. Kuva: Pertti Manninen.
Isonna! - Lähennä!


Sunnuntai 2013-04-14

1999 alkaen
etusivuille!

YmmärrysKevätkuulumisia KuvaOsinkoverosirkus
Kuvat ja teksti sekä linkki videoon Katso!

Minna Canth muistettuna KuvaMinä, Jyrki ja Robin Kuva

2013 Huhtikuu. "Himasgate onkin saaga"."Himasgate onkin saaga eli Rasmuksen kannanotto ajankohtaiseen keskusteluun".

Sunnuntai 2013-04-14 09:21. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Helsingin Sanomat. Sunnuntai. Himasgate onkin saaga. Anssi Miettinen.
"Perjantaina kohufilosofi Pekka Himanen astui lopultakin julkisuuteen, eikä näyttämö olisi voinut olla upeampi. Säätytalo oli sopivan arvokas ympäristö "korkeimman tason" tutkimusryhmän johtajalle."

"Puvustus oli kauttaaltaan onnistunut. Termisen kevään saapumisesta huolimatta päähenkilö oli pukenut ylleen valkoisen kaulaliinan. Se helpotti filosofin tunnistamista."

"Säätytalon näytöksen draamallinen kohokohta oli, kun Himanen kommentoi vellonutta kohua itse Gandhin sanoihin viitaten: Ensin sinut sivuutetaan, sitten sinulle nauretaan, sitten sinua vihataan, ja lopulta voitat."

Kuvateksti: Pekka Himanen saapui näyttämölle suoraan Kalifornian lämmöstä.
HS. Sunnuntai 2013-04-14. Himasgate onkin saaga. Anssi Miettinen.


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Maaliskuu 2013. 103172Vanha lastensairaala hajoaa käsiin KuvaSininen naurattaa KuvaKevytherkut. Kuva

Himanen keruumatkalla
KuvasarjaSydämelleni. Lue!Snow Rugby Videot


"Jyrki, Robin ja Minä"."A fantastic #Robin Concert. Positive, full of energy. A great young man. http://twitpic.com/ca8qqh"
Osasuurennos Alexander Stubbin keskiviikkona 2013-03-13 julkaisemasta kuvasta. Pertti Manninen.


Maanantai 2013-04-01 

1999- 2013:
Etusivuille!

Pääsiäisviikko

Minna Canth muistettuna KuvaKunnantalo KuvaHuuli pyöreänä KuvaMinä, Jyrki ja Robin Kuva

2013 Huhtikuu. Kissan kellot pakollisiksi taajama-alueille.

Hallituksen budjettiriihessä monet asiat jätettiin tiedottamatta kunnollisesti. Yksi pienimmistä päätöksistä on esimerkiksi, se, että valtion kassaan aiotaan kerätä uudenlaista kissaveroa, jonka vuosituotoksi on ajateltu 2 miljoonaa euroa.

Maksu on tarkoitus periä kissan kaulaan kiinnitettävällä kissan kellolla, joita aletaan myydä posteissa ja R-kioskeilla. Kissojen, jotka asustavat kerrostaloissa ja rivitaloissa sekä kaava-alueilla sijaitsevissa pientaloissa tulee saada tällainen kello kaulaansa.

Alunperin kellojen olisi pitänyt olla valmiina jo huhtikuun alussa ja niiden olisi pitänyt olla kaulassa jo samasta ajankohdasta lähtien. Vaikka lakiasetus näin jo määrääkin, niin kansalaisten ja kissojenkin oikeusturvan kannalta määräystä ei vielä valvota. Valvonta alkaa näillä näkymin Vappupäivänä, johon mennessä niin kellot kuin valvontahenkilökuntakin on valmiina.

Valvontahenkilökuntaan on näin nopeasti saatu mm. niitä tv-tarkastajia, jotka ovat läpäisseet musiikin tunnistuskokeen riittävällä tarkkuudella. Kellot valmistetaan tarjouskilpailun voittaneessa Himasen Metallipajassa.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-04-01.

Rasmus raitilla. Sunnuntai 2013-03-31 13:35. Kuva: Pertti Manninen.Vanha lastensairaala hajoaa käsiin Kuva"Sininen kirja naurattaa" KuvaSnow Rugby VideotKevytherkut. Kuva

Filosofi Pekka Himanen keruumatkalla
Kuvasarja


Arkisto 13.04.2000 Lue! Oikeus omiin käsiin. Jussi Halla-aho ja opettajan erottaminen. Lue! Osinkovero. Päättymätön tarina 2 Lue! Ilmaista jäätelöä! Video 103172 Lue! Kotitaloudet ja osinkoverot Lue! Konsulttidemokratia Lue!


2013

 Kevätkuulumisia KuvaOsinkoverosirkus 
Kuvat ja teksti sekä linkki videoon Katso!


Minna Canth muistettuna KuvaKunnantalo KuvaHuuli pyöreänä KuvaHarakanvarpaat KuvaMinä, Jyrki ja Robin KuvaKirjastolla Kuvat

Aallon suunnittelema KuvatKirkkopuistossa KuvatPyöräilevät pojat KuvatLumikissa KuvaVantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue!Pussiin vai pussista pois Kuva

Ihmisiä kaupungissa. Osa 3 KuvatIhmisiä kaupungissa. Osa 2 Kuvat

Ihmisiä kaupungissa Kuvat

Puhkupillit. Viisi soittoa. VideotVanha lastensairaala hajoaa käsiin Kuva

Ryhdikäs pari KuvaSnow Rugby Kuvat ja videotKevytherkut. Kuva

Kalevalan päivän liputusta 28.02. KuvaSydämelleni. Lue!Tyytyväinen Kuva"Universumin loppu häämöttää". KuvaViina Lue!

Filosofi Pekka Himanen tutkimusaineiston keruumatkalla
Kuvasarja

Talvilomalle KuvaVälitunti Kuva

Harvinaisena päivänä KuvatMaailmassa monta on ihmeellistä asiaa KuvaVanhojen tanssit KuvaPV Lehtinen VideoPaul-Andres Simma VideoLiikuntatunti
Kuva

Rasmus ihmettelee ministerien ... Lue!Vapaudenkadulla KuvaLYSEO LIHOIKSI LUE!Ateljé Iina KuvaKaveri KuvaHimphamppua Lue!Maan tapa KuvaJarmo Liski, 7 s videoKissan häntä KuvaKoivut KuvaKarhu KuvaHäämessut KuvaBandy KuvaHarkimon Jokerien Ruutu teloo ... Lue!Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa KuvaSoittotunti KuvaHanna Kuusela & Matti Ylönen: Konsulttidemokratia. Suomen on vallannut konsulttidemokratia. Julkinen valta ulkoistaa yhä useampia tehtäviään ja tyhjenee samalla itse ajattelusta. Tuloksena on läpinäkyvyyden alasajo, tehoton hallinto ja virkamiesten hiljaisen tiedon rapautuminen. Kun valtaa siirtyy vastuusta riisutuille konsulteille ja liikesalaisuuksien suojaamille yrityksille, demokratia on uhattuna. Peli ei kuitenkaan ole menetetty. Konsulttidemokratian tilalle tarvitaan rohkea valtio, joka uskaltaa tarttua Suomen kohtaamiin tulevaisuuden haasteisiin. Tämä teos on paitsi analyysi tilanteesta myös toimintasuunnitelma tulevaan. Konsulttidemokratia on ensimmäinen kattava tutkimus ulkopuolisten asiantuntijoiden ja yritysten voittokulusta suomalaisessa hallinnossa. Se luotaa suomalaisen julkishallinnon kehitystä mittavan aineiston avulla. Konsulttidemokratia on välttämätön teos kaikille, jotka haluavat tietää, mitä Suomelle ja suomalaiselle demokratialle kuuluu. ”Samaan aikaan kun kansalaiset ovat toivoneet politiikan paluuta, hallinto on elänyt omaa elämäänsä ja siirtänyt vastuuta yhä enemmän konsulttiyhtiöille.” Hanna Kuusela, PhD, on Suomen Akatemian tutkijatohtori, kriitikko ja tietokirjailija. Matti Ylönen, YTM, on tietokirjailija, tutkija ja toimittaja Helsingistä. Facebook - Gaudeamus - Tiedon puolella.


Uhkailua! Lue! Minä, Jyrki ja Robin Kuva Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue! Matti Nykänen Seiskassa Kuva Puhkupillit Videot Snow Rugby 2013 Videot Arkisto 2005: YK:n pääsihteerivalinta Lue! 2000: Politiikka Lue! 2000: KSP Lue!


3 kuvaa Helsingissä Kuvat Matkalla Helsingissä Kuvat ja video Eduskuntatalo. Kansallismaisema 2013 Video Panu Rajala kieli pitkällä Lue! "Häpeilemättömän toiminnan luonne paljastuu Lue! Konsulttidemokratia Lue! Jyrki Katainen Lue!


Uhkailua! Lue! Vesipallomuisto Jalmari Torikasta Lue! Vantaa. Krp:n tutkinta on laajentunut Lue! Matti Nykänen Seiskassa Kuva Puhkupillit Videot Snow Rugby 2013 Videot Isa Asp Lue! 2000: Politiikka Lue! 2000: KSP-kaappaus Lue!
 "Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Runeberg-palkittu runoilija Olli-Pekka Tennilä Lue! Sydämelleni. Isa Asp Lue! Universumin loppu ... Kuva Avauslyönti Kuva Viina Lue! Filosofi KuvasarjaKaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

Arkisto 2001.
 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm


 


HS24 - Härkää Sarvista - 2013/05/21 - Juttua Jollasta koko päivän- Atik Ismailin kirja - Pelastaako puhletti Nokian? - Totuus on paras bisnes? HS:n ylistys - Arkisto 2006 Antti Herliniä koskeva Helsingin Sanomien tietovuoto ei selvinnyt - Kuvat. Pikkutytöt juoksevat karkuun sirkustelevia vähän isompia poikia - Päiväkerhon lapset - Kuu ja pilvet - Odotus vs. tulos Kuvapari - Järvi perjantai-illasta lauantai-aamuun - Verraton Vesanto. 4 kuvaa - 2000: Wille Riekkinen ja Timo Veijola: Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän - 2000 Toverin kaveri ja piispa, tekstivertailu - 2000 Jason: Hanami - 2000 Viikon kuva: Lätkäfani kerjää huomiota osakseen - 2010 Huussi roihusi moottoritiellä Kuva - Sauna putosi auton kyydistä Kuva - Urpilainen ei tiennyt julkisuustaustoja - Kassakaapista ei löytynyt vakuuksia - Beckham poistuu mestarina - Pääkirjoitus: Helmikuun manifesti (2012) - Vakuudet Taloussanomissa marraskuussa - Kuva. Varjoja asfaltissa - Kreikan vakuussopimuksen salaamisen vaiheita - Urpilainen: Salaaminen oli Kreikan toive - Venizelosin ja Urpilaisen allekirjoittama asiakirja 2012 - Uusi ministeri Stournaras ja Urpilainen Kuva - "Kurjuus on ihmisen oma vika"- Otsikko. Sosiologi Arto Selkälän tutkimus. - "Poliitikot eivät ymmärrä seurauksia". Vertti Kiukas - Pankkikriisit: EU-maat etsivät askelmerkkejä - Sote venyi oopperasta tangoon Numminen ja Hietanen - Kiitollisuus. Eino Leino - Kuka on tämä nainen? Eero Heinäluoma ja joku nainen - Äitienpäivänä. Äidin rakkaus Kuva - Lasten Terra Kuva - Uni ja Toinen uni. Pertti Manninen - Kuva. Joutsen kiitää järven yli - Video. Kunnian kukko. Matti Kurjensaari, Armand Lohikoski - Kuvat. Lossisaaressa. - Kuvat: Työtä. Vappuna 1994 - Pingviinipoika Kuvia - Jutta Urpilainen: Budjetistamme ei lähetetä rahaa Kyprokseen. - Violetti taitaja - Puhkupillit Kuvat ja video - Vuosisadan kuvassa mm. Sauli Niinistö - Vicolo cieco - Umpikuja. Ferrari - Kuvia. Aurinkoisen päivän matkalla - Levels 2013 Street Fighter Video - Juliste: Kommunistin elämäntaival, - Kuva: Himasgate onkin saaga. - Kuva. Kevätkuulumiset - Kuva. Kaupunkilinnut. - Ilmaista jäätelöä tänään - Jyväskylä Forum. Video - Kissan kellot pakollisiksi taajama-alueille. - Kansallismaisema 2013. Helsinki. Eduskuntatalo. Video. - Kansallismaisema 2010 - Jyrki, Robin ja Minä - A fantastic Robin Concert. - Alexander Stubb - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Tiistai 21.05.2013 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä. Toimittanut Arto Manninen. Toukokuu. Kiitollisuus. Sari Katajala-Peltomaa & Ville Vuolanto: Lapsuus ja arki antiikissa ja keskiajalla, Petteri Pietikäinen: Hulluuden historia, Gaudeamus 2013

N:o 1621. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2013-05-21 ja 2013-05-27, nettiin 2013-05-28 01:01, linkkejä 2013-05-28.


Sivun alkuun!


Kiinniotto.

Kuva Pertti Manninen heinäkuussa 2006, Helsinki Pasila. http://www.nettisanomat.com/2007/09/11/etusivu.htm


Nokia potkii 2000- 2012 Lue! Jenkkineekeri 1952 KuvasarjaNettisanomat-perhe. 2013. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
Huhtikuu 2013

       

tammikuu 2013 helmikuu 2013 maaliskuu 2013 huhtikuu 2013
nettisanomat.com 34624 33743 38600 39597
viikkosanomat.fi 15415 11914 11852 15957
12.fi 15414 16837 19055 17212
sanomanetti.fi 5818 5471 8347 9920
sanomatori.fi 3458 2730 5344 4182
hs27.com 3199 3085 (3085) 4335
sanomapark.fi 2209 1859 2266 3179
hs2.fi 2074 2122 3436 2300
helkinginsanomat.com 1614 1542 (1542) 1730
nettimobi.com 1173 1008 1480 1180
wincapita.fi 1149 1668 1535 1162
fy.fi 986 1005 1366 1113
hs24.mobi 970 766 862 583
viikko.fi 722 715 (715) 1263
sanomaa.com 677 567 664 507
nettilehti.com 486 673 691 691
venus.fi 294 231 255 236
vuosisanomat.fi 290 250 275 247
kuvaviikko.fi 218 163 234 110
laukaansanomat.fi 144 155 135 114
vuosi.fi 114 107 85 98
infoinfo.fi 103 64 93 108
shit.fi 90 148 126 130
pappa.fi 86 27 61 65
let.fi 82 83 51 68
kuvala.fi 71 84 47 45
sanala.fi 62 48 40 61
jyv.fi 56 49 45 61
nettifoto.fi 53 61 79 67
kuvasanomat.fi 52 93 95 93
end.fi 52 53 20 39
eduskuntatalo.fi 49 30 31 39
nettimobi.fi 46 39 14 26
fiftyfifty.fi 45 38 34 8
elama.fi 41 70 58 42
n1.fi 40 47 49 64
raw.fi 40 41 49 35
kinola.fi 35 23 37 32
maanantai.fi 32 39 36 55
pukeva.fi 32 27 26 37
mummi.fi 29 70 75 89
n3.fi 27 38 25 28
nettila.fi 27 40 31 45
erika.fi 24 59 76 64
tiistai.fi 24 21 21 41
nesari.fi 23 26 22 27
sanat.fi 21 36 24 42
sanomavideo.fi 21 13 18 17
12viikko.fi 21 11 17 39
keskiviikko.fi 20 20 13 27
torvalds.fi 17 40 35 38

92369 88049 103172 108825

2013-05-14

Kävijämäärät yhteensä (Huhtikuu 2013)

108825

   

Banneri keskiviikkoon 2013-05-15 saakka.

Sananvapauden loukkaus Lue!

Sivun alkuun!


Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivusto: HS24 ja "Härkää Sarvista". Alkuperäiset järjestysnumerot säilytetty. Nettiin keskiviikkona 2013-11-06. >br>