POISTOT (HO 19.11.2015)Torstai

2010-08-12


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o
1181
  
Edellinen - Seuraava - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  - Nettisanomat 11 vuotta! Linkki ensimmäiseen numeroon: torstaina heinäkuun 29. päivänä 1999
Alkusanat 20.06.2002 Mikä meitä riivaa? Kolmannes lapsistamme ei osaa uida ollenkaan tai ei ainakaan kunnollisesti, Suomessa! Mikä se sellainen yhteiskunta on, joka sallii tällaisen. On korkea aika ryhdistäytyä ja hoitaa asia kuntoon. Tahdosta se vain on kiinni. - Heinäkuussa 2010: Blogi-kirjoituksia - Kuva: Kaksi kuukautta myöhemmin: Kaikki 10 koossa - Kuva: Katkenneet puut on raivattu pois ajotieltä: Suomessa kesällä 2010 - Kuvat: JJK:n katsojia
65 vuotta: Hiroshiman vuosipäivä 6.8. Nagasakin vuosipäivä 9.8 -
Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset: Veri

ARKISTOLÖYTÖ!1955-01-27


Irtonumerot 20:-
TOTUUDEN TORVI
N:o 2 Rohkea- Iskevä - paljastava 27.1.1955

Maatalouskoelaitoksen maatutkimusosasto on ottanut esimerkkiä Imatran Voimasta
Virkamiehet syyllistyneet omavaltaisuuksiin

Urho: Kyllä sitä rahaa Alkosta tulee (lehmäkauppoihin)

Sairaanhoitajaskandaali
Leskisen ja Vennamon urotyö

Henkilöt: Paavo Purokoski, Jouko Ensio Vuorinen, Osmo Mäkitie, Veli Aho, Reijo Heinonen, Urho, Leskinen, Veikko Vennamo (Fennander).
Firma: Teknillinen Tehdas Hermes.

Isonna luettavaksi!2 - N:o 2 - 1955 TOTUUDEN TORVI Torstaina tammikuun 27. pnä

Uutispalvelu

Lakikirja stilisoitava!
Tämä maa ei ole Venäjä vaan Suomi

Sananvapautta
NL takavarikoinut Itävaltalaisen lehden

"Mäkimoisio"

Kalle Aukusti ja hänen idiootttinsa

Hakkaraisen jauheliha
Rasvaa, verta ja vähän "suolaa"

Poliitikot pois Suomen Pankista
Onko kriisi sivuutettu?

Henkilöt: Stalin, L. Pollak, K. A. Fagerholm, Ima Hamara, Veikko Helle, Armi Hosia, Yrjö Murto, Irma Rosnell, Toivo Saloranta, Kaarlo Saura, Felix Seppälä, Kaarlo Virtanen, C. A. Öhman.Eero Hakkarainen, Rainer v. Fiandt, Klaus Waris, Penna Tervo.
Uutistoimistot: Reuter, TASS
Lehti: Arbeiter-Zeitung.

Isonna luettavaksi!Torstaina tammikuun 27. pnä TOTUUDEN TORVI 1955 - N:o 2 - 3

Neste Oy:n
vastattavaksi esitetään seuraava kysymys:

Kamreeriviisaus ja Valtion Tapaturmatoimisto
Asioiden joustavampaa käsittelyä toivotaan.

Tunnustuksen sana

Veropalautusten hoito
Hitaasti mutta sittenkin

Herrat ja muut kuolevaiset
Alho contra Forsman

Huono palvelu Helsingin lentokentällä

Kysymyksiä

Henkilöt: Kalle Aukusti, Julian Neuding, Alho, Forsman, Puttonen, Sorjonen, Kurjanen, Hurjanen.

Isonna luettavaksi!4 - N:o 2 - 1955 TOTUUDEN TORVI Torstaina tammikuun 27. pnä

Tullihallituksen entinen kanneviskaali syytteessä
Osuuskassoilla katteettomia talletuskirjoja

"Leikolan pankkiiriliike" hajoamassa?
Säästäjien Taloudellisen yhdistyksen jäsenet ovat jo heränneet

Maatalousministeriö lain rikkojana!
Virkailijoilla sivutuloja

Petollinen arkkitehti
Armas K. Koskelan liikepuuhat

Pojannulikat Adlonissa

Saksittu Hesasta:

Henkilöt: Veikko Saraoja, Alvi Kettu, Eino Aarnio, Leikolat, Armas K. Koskela, Serlachius, Kekkonen.

Isonna luettavaksi!Torstaina tammikuun 27. pnä TOTUUDEN TORVI 1955 - N:o 2 - 5

Suuri teatteri

"Suosituin" jäi toiseksi

A vot: Tässäpä mainio suupala

Kekkonen Pariisiin, Mendés-France Helsinkiin

"Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä"
Mutta se kostaa itsensä

Syövän torjuminen

Vanhukset ja työkyvyttämät näkevät nälkää ja kansaneläkelaitos lainaa Kemijoki Oy:lle 750 Mmk.

Juhlista juhliin käy herrojen tie
Köyhän vain Malmille vie ...

Henkilöt: Hakulinen, U.K.K, Urho Kaleva, Kekkonen, Mendés-France, Isak Gindin, Aarne Salo.

Isonna luettavaksi!6 - N:o 2 - 1955 TOTUUDEN TORVI Torstaina tammikuun 27. pnä

Toimituksen puhelin

Autoileva Mammanpoika ja maantiekauhu Markus Linder

Soivatko kellot Suomelle?
I Valtion talousarvio ja verot
Säästävåisyyttä on edistettävä.

"Ihmisen sisimmän luonteen voi tuntea siitä tavasta, jolla hän vastaa kokemiinsa loukkauksiin ja häväistyksiin". C. Hilty.

Henkilöt: Reino Lehto, Markus Linder.

Isonna luettavaksi!

 Torstaina tammikuun 27. pnä TOTUUDEN TORVI 1955 - N:o 2 - 5


Suomen Pankin kummitus
Tutkimusmatka pannuhuoneeseen

Muutamalla tuhannella maatila
Sitkeä riitajuttu päättynyt. KO:n päätös 5 vuotta kateissa

Suurlähettiläät
Neljä epäpätevää saanut arvonkorotuksen

Henkilöt: H. Saarela, ERnst Ossian Saravuo, Tuomioja, Johan Nykopp, Helo, Cay Sundström.

Isonna luettavaksi!8 - N:o 2 - 1955 TOTUUDEN TORVI Torstaina tammikuun 27. pnä

Kilpatehtävä n:o 6

Ajatuksissa kuultu omaisuus
Enso Gutzeitin omistaja

Henkilöt: Martti Niittymäki, K.R. Viherkoski, Vilho Vikholm, Toivo Kiuru, Heikki Vehviläinen, J.K. Paasikivi, Urho Kekkonen, V. Molotov, Kalle Ryynänen, Taavetti Ryynänen, Hanne Koponen, Taavetti Tolvanen, D.D, Eisenhover, Viljo Karppinen, V.R.

Yhtiöt: Enso Gutzeit Osakeyhtiö, Valdof Oy.

Lakitupa
Tarvitsetteko pätevän asianajajan kääntykää toimistomme puoleen.
Hoidamme avioero-, asumusero-, rikos-, huoneenvuokra-, ym. jutut, perunkirjoitukset, pesänselvittelyt, testamentit, avioehdot jne.
Osoite: Helsinki, Vuorimiehenkatu 16 C 15

Puh. 63513
Auki kello 10-17.

TOTUUDEN TORVI
Lehti ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa.
Päätoimittaja Harald Hjelt
Osoite It. Teatterikuja 1 D 22.
Postiosoite: Helsinki
Postilokero 73. Puh. 52 368
Tilaushinnat:
Kotimaassa:
1/1 v. 400: -
1/2 " 210: -
1/4 " 110: -
Tilaus voidaan suorittaa maksamalla tilaushinta postisiirtotilillemme N.o 23 108
Turku 1955
Turun Sanomalehti ja Kirjapaino Osakeyhtiö

Isonna luettavaksi!

Minäkin olen myynyt Totuuden Torvea koulupoikana.

Sievoiset pennoset siitä sai, muistin mukaan 5 markkaa lehdeltä ja parhaimmillaan taisi mennä 200 lehteä kaupaksi kahtena päivänä. Myyjät keräytyivät torstain iltapäivänä Teatterikujalle kuorma-autoa odottamaan. Lehtiniput kannettiin muistaakseni toiseen kerrokseen toimitukseen, josta niitä sai sitten hierarkian mukaisesti käsiinsä: ensimmäisenä vanhemmat miehet, kaikkein ensimmäisenä "Jopi", sitten koulupojat, tyttöjä ei kyllä myyjinä ollut. Näin ensimmäiset pääsivät parhaille myyntipaikoille, joista ylivoimaisesti parhaita olivat City-pasaasin suut, asemanpuoleinen ykkösenä ja Stockmannin puoleinen kakkosena. Myyjät olivat suuaukkojen molemmilla puolilla, sillä ihmisvirtaa oli sitten iltapäivän, neljän kieppeissä, molempiin suuntiin, Joskus sain lehtinipun niin nopeasti, että Rautatientorilla pääsin juoksemaan nuorilla jaloillani Jopin ohi valloittamaan parasta myyntipaikkaa.

Koulutovereistani muistan ainakin Antti Suomisen, Arto Pakalénin ja Seppo Kiviniemen olleen myyjinä, taisipa Antero Siljolakin olla joskus mukana, ihan varma en tästä ole. Neljäs linja 26:n porukasta mielestäni myyjinä olivat Juhani Mellin, Leo Stenvall, Matti Lipponen ja veli Karikin, ainakin kokeilemassa.. Muutaman kerran operoimme niinkin, kun sain vanhana myyjänä lehdet aikaisemmin käsiini, että otin niitä reippaasti ja jaoin niitä sitten luokkakavereilleni, otin markan lehdeltä välityspalkkiota, mutta kun kaverit tästä kuulivat, tämä menettely loppui ja he saivat sitten lehdet myöhemmin. Kun sitten menin hakemaan lisää lehtiä, toimitus päivysti koko illan, ja kerroin myyneeni "valtavan" määrän, asiaa ihmeteltiin.

Niin vielä myyntipaikoista: Neljä parasta oli siis City-käytävän, sen aikaisen, kun se oli vielä käytävä, suuaukoissa. Seuraavina Stockmannin edessä ja Vanhan edessä Väinämöisen vieressä. Täällä eräs poikanen jostain syystä läimäytti lehdet käsistäni katukuraan, eikä niitä sitten enää voinut myydä, kaipa ne sentään vaihdettiin puhtaisiin, jottei tappiota tullut. Joskus täytyi mennä Lasipalatsin ja Sokoksen kulmille, mutta ei siellä myynti kovin hyvin sujunut. Myynti oli reilua, jos lehtiä jäi myymättä niistä ei veloitettu, vaan ne otettiin palauksessa. Kyllä kai se niin meni, että lehdet annettiin myyntiin ja sitten samana iltana käytiin tilittämässä rahat. Myyntipalkkiot olivat mannaa silloisille poikasille, osa törsäsi samantien, osa pisti säästöön.

Päätoimittaja Hjelt oli hoikka arvokkaan näköinen mies ja lehden henkeen sopivasti kerran kadulla myytiin. parilla markalla tai sitten vitosella, Helsingin Sanomien sähkösanomaa, jossa kerrottiin hallituksen kaatuneen. Sähkösanoma ei ollut mielestäni edes arkin kokoinen. Siinä oli vain yksi asia: hallitus on kaatunut. Viedessäni tämän lappusen varta vasten toimitukseen. ei se herättänyt pettymyksekseni sen suurempaa huomiota.

Todennäköisesti olen ollut tätäkin numeroa (27.1.1955) myymässä, Lehteä myytiin pakkasessakin kädet kohmeessa. Kerran jo puolitoista vuotta sitten sattui silmiini Verkkoantikvaariliike Menecin ilmoitus ja päätin ostaa yhden numeron. Kuori hukkui jonnekin kunnes hiukan etsimällä se nyt löytyi ja hätäisesti kuvaten Rasmus.-kissan seuratessa päätin numeron julkaista, kun totuudentorvi.fi-nimikin oli tullut hankituksi.

Stoori on nopeasti kirjoitettu, mutta jos sitä olisi jäänyt paremmin miettimään tätäkään vähää ei olisi.

Totuudentorvi.fi Pertti Manninen. Torstaina, perinteen mukaan, 2010-08-05 klo 11:37.Kuvat: Rasmus-kissa hyppää uteliaana katselemaan ja haistelemaan vanhaa lehteä aamuauringon valaisemalle pöydälle torstaina 2010-08-05 klo 07:27. Pertti Manninen.

TotuudenTorvi.fi - 1955-01-27 - Sivujen kuvat (8 kpl) - Rohkea- iskevä - paljastava - Muistelo: Minäkin olen myynyt Totuuden Torvea koulupoikana. Pertti Manninen - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com . Index-sivu torstaina 2010-08-05. hs24 - hs24 - 12.fi - Sanomatori - fy.fi - infoinfo.fi - Viikkosanomat.fi

Alkuperäinen sivu:
http://viikkosanomat.fi/totuudentorvi/totuudentorvi.htm

 

Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa.

Caj Bremer - humanisti ja tarinankertoja & Rasmus - utelias Kissa. Sunnuntai 2010-04-11 klo 08:14. Helsingin Sanomat. Kuva: Pertti Manninen.

Valokuvaaja
Caj Bremer
19.2.-16.5.2010
Valokuvaaja Caj Bremerin retrospektiivinen näyttely esittelee hänen tuotantoaan 1950-luvulta lähtien.
Ateneum
Kaivokatu 2, 00100 HELSINKI
Aukioloajat: ti, pe 10–18
ke, to 10–20 la, su 11–17
Pääsymaksut:
Normaali pääsymaksu 9 €
Alennettu pääsymaksu 7 €
Alle 18-vuotiaat maksutta.
Onerva - Kaupungin naiset 25.03.- 29.08.2010
Näyttely luo elämyksellisen näkökulman 1910-luvun helsingittären kulturelliin elämään kirjailija ja kriitikko L. Onervan silmin.

Kuvat: Caj Bremer. Viikkosanomat 1957: Lähtö - Työttömät - Satuja saamarin ruotsiksi - Salpausselkä - Vastavirtaan - Puijo ja presidentti"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninenhs24. N:o 1181. - ARKISTOLÖYTÖ! - Totuuden torvi - 1955 tammikuun 27. - Sivujen kuvat ja linkit luettaviin.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-08-12 ja 2010-08-14, nettiin 2010-08-14, linkkejä 2010-08-14.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - Lakisanomat - Asianajotoimi
hs24.fi - 2010/08/12 - ARKISTOLÖYTÖ! - Totuuden torvi - 1955 tammikuun 27. - Sivujen kuvat ja linkit luettaviin. - hs24 torstai 12.08.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - - Nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1181.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071

Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.   
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).

www.thailand.fi     www.phuket.fi    www.patong.fi

www.flyingfinn.info     www.midnightsunrestaurant.info


Sivun alkuun!

Nettisanomat/Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin tiistaina 2011-07-12 klo 08:46. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.