POISTOT (HO 19.11.2015)Perjantai

2010-08-06


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o
1176
  
Edellinen - Seuraava - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  
Nettisanomat 11 vuotta! Linkki ensimmäiseen numeroon, joka on päivätty: torstaina heinäkuun 29. päivänä 1999
Alkusanat 20.06.2002 Mikä meitä riivaa? Kolmannes lapsistamme ei osaa uida ollenkaan tai ei ainakaan kunnollisesti, Suomessa!
Mikä se sellainen yhteiskunta on, joka sallii tällaisen. On korkea aika ryhdistäytyä ja hoitaa asia kuntoon. Tahdosta se vain on kiinni.
65 vuotta: Hiroshiman vuosipäivä 6.8. Nagasakin vuosipäivä 9.8. 
 
Koichi Tokuno, 11-luokkalainen poika (5. luokalla v. 1945).
Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset.

Professori Arata Osadan, joka itsekin oli Hiroshiman pommituksen uhri, kokoama dokumentti kertoo sodan kauhuista lasten silmin. Se on todellinen, uhrien omakohtainen kuvaus ydinpommin pudottamisen seurauksista. Lasten yksinkertaiset, kaunistelemattomat kertomukset vakuuttavat meidät ponnistelemaan kaikin keinoin rauhan hyväksi. (Kirjan esittely takakannessa). Japaninkielinen kirja ilmestyi lokakuussa 1951 nimellä Hiroshiman lapset: hiroshimalaisten poikien ja tyttöjen vetoomus. Kirja ilmestyi engalanninkielisenä Children of Hiroshima vuonna 1980 ja suomenkielisenä Hiroshiman lapset vuonna 1984 suomentajanaan Eila Salomaa ja julkaisijanaan Lasten Keskus. Myötäelänyt Pertti Manninen 2003.


Sivulta:
http://www.sanomanetti.fi/2003/03/27/etusivu.htmNews World news
Series: David Smith's letter from Africa

Conflict in Africa: 'The horrible, unspeakable truth of war is that it's fun'
David Smith asks James Brabazon what drives journalists to risk their lives in Africa's war zones as film-maker promotes his memoir My Friend the Mercenary

David Smith , Africa correspondent guardian.co.uk, Friday 6 August 2010 12.33 BST
James Brabazon and Nick du Toit in Liberia in 2002 Photograph: James Brabazon, 2002

What drives journalists to risk their lives in Africa's most lethal war zones? What does it do to them when they witness unimaginable horrors and try to describe them? And should they go on dicing with death once they are married with children?

These were some of the issues I put to James Brabazon, a British war reporter and film-maker, when he visited Johannesburg last week to promote his new memoir, My Friend the Mercenary. The title refers to Nick du Toit, a South African who, along with former SAS officer Simon Mann, was jailed for his part in the shambolic coup attempt in Equatorial Guinea in 2004.
...

In Liberia he was literally inches from death. Now, as a married father, would he take the same risks again? He replied: "There's nothing like that position to re-ask the question, how much of this is a moral imperative and how much is ego? When my wife was pregnant with our first child I spent six months in a pit with American soldiers in Afghanistan, and when I came home she said, 'You're never doing that again. I don't care what you think your responsibilities are to the story, you have responsibilities at home.' And she's right.

"So would I go back to Liberia again now and do this trip over again right now, with these children? I'll be honest with you, I don't think I would. The only responsibility I had then was to the story, now I have people that depend on me to keep their body and soul together and it's a very different prospect. But I have been back to war since I had children and I will keep doing it."

http://www.guardian.co.uk/world/2010/aug/06/david-smith-africa-james-brabazonKuva: Pertti Manninen. Maanantai 2010-05-03 klo 06:05.

2010-05-03.

Kuva: Fotografiet på 9-åriga Kim Phuc vann World Press Photo of the Year 1972.
Foto: Nick Út /AP

Aftonbladet. Ledare.
Eva Franchell
28 april 2010


Bilderna väckte vårt engagemang

Klo 06:05.

 

Muualta: Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 03:17.
Suomen tuki Kreikalle ”yksinkertaisesti sanottuna valtava. HS. No comments:

Helsingin Sanomat lauantaina 01-05-2010.
LAINAUS:
”Suomen tuki Kreikalle nousemassa 1,7 miljardiin euroon
Talous | Päivitetty 20:33

Suomen tuki Kreikalle on nousemassa jopa 1,7 miljardiin euroon. Helsingin Sanomien tietojen mukaan tuki jakautuu kolmelle vuodelle siten, että kunakin vuonna lainaa annetaan yli puoli miljardia euroa. Tukisumma on yksinkertaisesti sanottuna valtava.”
LAINAUS LOPPUU

No comments. Paitsi nyt tietenkin tähän ilmestyy Jyrki Kataisen naama joka ilmoittaa, että pakkohan se on lainata, jos jokainen meistä haluaa, että Suomessa ei työttönmyys nouse ja kaikenlaiset muutkin kurjuudet pääse vallalle.

Kataisen puhe on suoraan samalta levyltä, jossa hän perustelee Suomen Afganistanissa oloa:

Muut lehdet: Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26. TURKU Ossi Rajala.
”Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”.
Katainen varoittaa suruviestien riskin kasvaneen.

”Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Suomen on edelleen pysyttävä mukana Afganistanin operaatiossa, koska islamilainen tasavalta on edelleen sekasortoisessa tilassa. – Afganistanissa käydään tärkeätä kamppailua terrorismia vastaan. Olemme operaatiossa mukana omien turvallisuusintressien takia ja meillä on halua auttaa Afganistanin kansaa, hän totesi tiistaina kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa Turussa.

- Katainen toivoo eduskunnan puivan operaatioita syksyllä. Hän ymmärtää, että riskien kasvaessa myös paineet maasta lähtemistä kohtaan kasvavat. – Niiden, jotka haluavat Suomen vetäytyvän pois, olisi syytä miettiä, haluavatko he koko kansainvälisen yhteisön lähtevän Afganistanista. Tähänkin kysymykseen on oltava valmis sanomaan kyllä, jos operaatiosta luovutaan.

Kokoomusjohtaja totesi Isaf-joukkoja koskevien päätösten olevan jatkossakin vaikeita, Vaativan operaation vaarat ovat lisääntyneet, joten Katainen varoittaa mahdollisista uusista suruviesteistä. – Osallistumista operaatioon tullaan tarkastelemaan vuosittain. Riskit on tiedostettava, Suruviestien aiheutumista tietenkin vältetään, mutta niitä voi silti tulla. Olemme toistaiseksi olleet melko onnekkaita.” ”Jyrki Katainen puolusti suomalaisten rauhanturvaajien läsnäoloa Afganistanissa tiistaina Turussa.
Mikko Stig/Lehtikuva. Keskisuomalainen keskiviikkona 2009-08-26.

Kuva: Pertti Manninen tiistaina 2009-08-26.

http://www.sanomanetti.fi/2009/08/30/etusivu.htm

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2010-05-02 klo 03:17.

http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/suomen-tuki-kreikalle-yksinkertaisesti-sanottuna-valtava-hs/


Linkit:

Bilderna väckte vårt engagemang
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika
/evafranchell/article7032931.ab

Bilden av Vietnamkriget. Flickan Kim Phuc springer skrikande längs vägen sedan hennes hemby, Trang Bang, bombats med napalm av USA. Rasism, nu som då. JOHN PILGER om en icke-nyhet och imperialismens innersta väsen. Aftonbladet. Onsdag 12 maj 2004.
http://www.sanomanetti.fi/2005/04/30/etusivu.htmLinkit:

Suomen tuki Kreikalle nousemassa 1,7 miljardiin euroon
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suomen+tuki+
Kreikalle+nousemassa+17+miljardiin+euroon/
1135256519738

Suomen tuki Kreikalle ”yksinkertaisesti sanottuna valtava. HS. No comments:
http://viikkosanomat.fi/2010/05/02/suomen-tuki-kreikalle-yksinkertaisesti-sanottuna-valtava-hs/

Jyrki Katainen: "Afganistanin murheet ovat Suomen huolia”
http://www.sanomanetti.fi/2009/08/30/etusivu.htm

Tuloveroihin aiottua suurempi kevennys
http://www.sanomanetti.fi/2008/07/15/etusivu.html

Vanhanen lupaa tuloverojen alenevan aiottua enemmän
http://www.sanomanetti.fi/2008/07/15/etusivu.html

Islanti: Vanhasen ja Kataisen päätös voi tulla vielä kalliiksi suomalaisille veronmaksajille, vai voiko?
http://viikkosanomat.fi/2010/01/06/vanhasen-ja-kataisen-paatos-voi-tulla-viela-kalliiksi-suomalaisille-veronmaksajille-vai-voiko/

Netti muistaa. Tiuran yhteydessä Katainen. Lainaus US:stä
http://viikkosanomat.fi/2010/04/02/netti-muistaa-tiuran-yhteydessa-katainen-lainaus-ussta/

Herrasmies Vanhanen. Pitkä pääkirjoitus.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/24/medianlisavero-mlv-sanomawsoyn-munaus-alypaassa-herrasmies-vanhanen-laukaassa-hiiret-hyppivat-poydalle-pitka-paakirjoitus/

Suomi ja Afganistan: Vaaleja siirretään, samassa veneessä ollaan.
http://viikkosanomat.fi/2010/03/06/suomi-ja-afganistan-vaaleja-siirretaan-samassa-veneessa-ollaan/


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninenhs24. N:o 1176. - 65 vuotta: Hiroshiman vuosipäivä 6.8. Nagasakin vuosipäivä 9.8. - Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset. Koichi Tokuno.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-08-06, nettiin 2010-08-07, linkkejä 2010-08-07.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Här
kää sarrvista - Lakisanomat - Asianajotoimi

hs24.fi - 2010/08/06 - 65 vuotta: Hiroshiman vuosipäivä 6.8. Nagasakin vuosipäivä 9.8. - Veri. Ensimmäinen runo kirjasta Hiroshiman lapset. Koichi Tokuno. - Kuva: 9-åriga Kim Phuc - Vietnam 1972. Suomen tuki Kreikalle . Jyrki Katainen. Matti Vanhanen. HS.  - hs24 perjantai 08.06.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - - Nettisanomat - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1176.Onnellista vuotta 2009!

BONNE ANNEE 2009

Heti vuoden vaihduttua ja tanssin alettua, klo 00.01 Ranskan aikaa, Suomen paukuttelun jo hiljalleen päättyessä. TV5MONDE EUROPE, Le plus grand cabaret. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2009-01-01 klo 01.01. Sama vuosi sitten: Kuva.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.    www.flyingfinn.info www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
 
 www.midnightsunrestaurant.info www.patong.fi
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
www.flyingfinn.info


Sivun alkuun!

Nettisanomat/Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin tiistaina 2011-07-12 klo 08:46. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.