POISTOT (HO 19.11.2015)



Torstai

2010-07-15


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1173
<
Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan!  
Irmeli Saarelan muistolle. Eilen sain suruviestin Irmelin poisnukkumisesta. Tunsin hänet jo vuosikymmenten takaa. Muutama kesä sitten olin kesätöissä samalla työpaikalla ja jonkun kerran meillä oli tilaisuus viettää iltaa yhdessä. Hän kertoi maailmanmatkoistaan. Kerran kävimme Amigossa, jonka pöydän toiselta puolelta muistan hänet nyt elävästi. Kuva on vain pöydästä. Lämmin osanottoni omaisille. Pertti Manninen

 Kuva. "Sangre de toro". Pertti Manninen. Torstai 2006-11-16. Helsinki. Amigo.
 
Amigo - Ystävä.
Ravintolassa torstai-iltana 2006-11-12.


Amigo - voiko hienompaa nimeä ravintolalla olla. Nykyisin aika harvoin Helsingissä ravintolassa käyvä joutui hiukan sattumankin kautta tähän Tehtaankadulla sijaitsevaan espanjalaisravintolaan. Ravintola oli seitsemän kieppeissä aivan täynnä, mutta heti tultuamme laitettiin valmiiksi sopuisa kahden hengen pöytä,  tosin tupakkapuolelta. Se ei kuitenkaan haitannut, koska toinen tulijoista itsekin poltti ja muutenkin ilmanvaihto tuntui toimivan. Tupakoimattomien puolella oli iso seurue valloittaen sen kokonaan. Tuntui jo joltakin pikkujoulutunnelmalta.

Tarjoilija ohjasi tulijat ystävällisesti pöytään ja näytti toisenkin vaatenaulakon, koska ovensuussa oleva oli aivan täynnä. Ruokalistat tuotiin ja alkujuoma kyseltiin. Valitsimme Margaritat ja aloitimme illan. Sisällä oli mukavan lämmintä, koska olo tuntui sopivalta. Amigo oli seuralaiseni mukaan kuuluisa lankkupihvistään ja valitsimmekin sen vaihtoehdon "tarkistaaksemme" asian. Valitsimme mediumit ja tarjoilija kuvaili asiallisesti lihan kypsymisasteen, hiukan punaisen.

Viiniksi valitsimme pullon halvimmasta hintaluokasta, mutta tilanteeseen hyvin sopivan Sangre de toron, "härän veren". Seuralaiseni joutui sen alkumaistamaan, kun suutani poltti vielä Margarita. Salaatit tuotiin pöytään. Se oli tuoretta vihreää ja kastike maistui aivan erinomaiselta. Patonkikin oli aivan tuoretta, kuivuutta ei havainnut eikä maistanut. Ennen pääruokaa ystäväni poltti savukkeen. Pääruoka tuli aavistuksen liian nopeasti, mutta ei se kyllä haitannut nälkäisiä kulkijoita.

Lankkupihvi oli todella hyvää, molempien mielestä, ja kypsyysaste oli aivan kuvaillun mukainen, kuivaa pihviä emme olleetkaan tulleet syömään. Perunat olivat ei-rasvaisia ranskalaisia, kuumia ja maistuvia. Epäselväksi kyllä jäi oliko muita vaihtoehtoja, en ainakaan muista sitä kysytyn. Annos oli runsas ja tässäkin oli salaattia ja vihanneksia vielä lisäksi mukana. Seuralaiseni ei jaksanut syödäkään kaikkea vihreää. Olimme molemmat kyllä kylläisiä, mutta emme malttaneet olla syömättä vielä jälkiruokaakin. Tilasimme omena-kinuskitortut. Seuralaiseni tilasi lisäksi Cappucinon ja minä tilasin Irish Coffeen, jonka pyysin tuomaan vasta syötyäni jälkiruoan.

Omena-kinuskitorttu oli iso ja täyttävä ja siinä oli lisäksi jäätelöpala marsipaanilla ja hiukan karpaloita. Yhdistelmä oli molempien mielestä todella  makuhermoja hyväilevä.

Irish Coffee tuotiin pöytään, meitä palveli tarjoilijoina nainen ja mies, jotka molemmat olivat ystävällisiä ja juttelivat muutaman sanan vastatessaan seuralaiseni kysymyksiin Amigon historiasta.
Seuralaiseni saattoi jälleen polttaa tupakan illan päätteeksi. Iso seurue savuttomalta puolelta lähti ja uudet asiakkaat tulivat kuitenkin pääosin savulliselle puolelle.

Ennen lähtöämme olimme katsastaneet saniteettitilatkin, jotka olivat siistit. Erikoismaininnan antoi seuralaiseni siitä, että hajusteet eivät olleet häntä ahdistaneet runsaudellaan. Ilta oli todella onnistunut ja ravintolasta jäi miellyttävä muisto, vaikka olimmekin pukeutuneet aivan tavallista arki-iltaa viettämään. Minulla ei ollut edes pikkutakkia, kyllä tosin ihan siisti neule  ylläni.

Koska tämä on nyt ensimmäinen ravintola-arvostelu, emme voi kuitenkaan mennä heti skaalan yläpäähän, joten yhteisesti annamme seuraavat tähdet asteikolla 1-5: Ruoka 4,5 , palvelu 4,5 , ympäristö 4,5. Kymmenen ravintola-arvostelun jälkeen kerromme, onko Amigo edelleen paras!

Hintojen tasoakaan ei nyt voi verrata vielä mihinkään, mutta ehkä silloin tällöin tavallisella ihmisellä, varsinkin työssäkäyvällä, olisi varaa syödä ravintolassa omilla rahoillaan.

Hinnat: Ravintola Amigo. Tehtaankatu 12. Puh. 09-625 311.
Kuitti ..., seinä 5, kassa:
16.11.2006.
Margarita                 2 * á 6,30      12,60
75 cl Sangre de toro                      28,50
Lankkupihvi            2 * á 23,00      46,00
Cappucino                                      2,80
Omena-kinuskitorttu 2 * á 8,00      16,00
Irish coffee                                      7,30
--
YHTEENSÄ                                113.20
MAKSETTAVA                           113,20
ALV        VEROTON    VERO    VEROLLINEN
  22,00 %        97,79      20,41    113,20
YHTEENSÄ    92.79      20,41    113,20
Myyjä: Ala Carte
16.11.2006 21.53
Kiitos käynnistä!
TERVETULOA UUDELLEEN!

Käyntiä muisteli matkalta palattuaan Pertti Manninen paria päivää myöhemmin lauantaina 2006-11-18.
Ravintolan oma sivu: www.amigo.fi 

http://www.sanomanetti.fi/2006/11/19/etusivu.html#amigo



Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen





Sunnuntai

2010-07-11


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1172
Edellinen - Seuraava - Linkki joka numeroon! - Ilmoita ilmaiseksi! - 101 ilmoitusta!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession
Sekaisin Annesta: Pääkirjoitus - CNN: 3 killed in shooting at McDonalds in Finland
Nelostie: Joutsa sunnuntaina 2010-07-11 klo 15:54. "Lämpöä yli 30 astetta varjossa, auringossa mitä lie, autossa läkähtyi".
Nelostie: Joutsa sunnuntaina 2010-07-11 klo 15:54. "Lämpöä yli 30 astetta varjossa, auringossa mitä lie, autossa läkähtyi".
Kuva: Pertti Manninen Jannen bileistä palatessa.




Katon kokoinen tähtitaivas
Äidin sairastuminen syöpään ja kuolema ei lannistanut nuorta tyttöä vaan kaunis muisto siitä tähtitaivaasta, jota äiti rakasti antoi voiman selviytyä ja jatkaa elämää. Esitys oli koskettava ja kaikki roolit, pienet ja suuret, olivat uskottavia ja saumattomia kokonaisuutta tukien. Myös askeettinen lavastus ja valaistus tuki esitystä sitä tarpeettomasti häiritsemättä. Kuolema pimeässä oli suorastaan kammottavan vavahduttava. Kaunis laulu päätti esityksen.
Pertti Manninen.


Ohjelmalehtisen kuva puolta tuntia myöhemmin keskiviikkona 2010-05-05 klo 19:25. Jyväskylä. Rajakatu. Pertti Manninen.

Johanna Thydell - Nora Shuurman - Henna Peltoniemi - Antti Lattu - Essi Siljoranta - Kipinä, Kädentaitojen koulutusohjelma +TE09 opiskelijat - Mindi Anttila - Carita Voutilainen - Matleena Väisänen - Ronja Liukkonen - Henna Peltoniemi - Reetta Inkeroinen - Laura Luodemaa - Taija Frilander - Minttu Tamski - Monica Tuikka - Reetta Inkeroinen - Riikka Anttonen - Santeri Vekki - Anu Huhtinen - Sini Onkalo - Teemu Tekkala - Katon kokoinen laulu. Reetta Inkeroinen - Kiitos. Enska ja Leila - Tiina Mäkinen - Minna Lenfeldova - Minna Paananen - Essi Siljoranta - Antti Lattu - Keski-Suomen syöpäyhdistys ry - Juhlatalo Juurikkasaari S-Market Syöttäjänkatu 2.

Arkisto 1999
Linkki Nettisanomien ensimmäiseen yli 10 vuoden takaiseen numeroon:



Jaska Jokunen keväällä 1999 Jyväskylässä
Reipas puhe, hillitty huuto, rajaton riemu, iskevä musiikki ja kirkas laulu.
Ressukin lukee, tietenkin! Ressukin laulaa, tietenkin!
Ongelma 1. Ongelma 2.
Ystävyyden ylistys yhdessä ja erikseen.
Koppi, pallo on vangittu, vaikeudet voitettu. Ilo tulee sydämestä, kaikilla!
Keitä he olivat? Nuoria teatterintekijöitä: näyttelijät, muusikot, lavastajat, puvuntekijät, ohjaajaa unohtamatta ylittivät itsensä. Valaistus, koreografia ja kaikki muu oli paikallaan. Kiitos esityksestä, josta kaikkein nuorimmat ja kaikkein vanhemmat ja väli-ikäiset saivat omat muistonsa, 8-vuotias Erika muiden mukana.
Kun löydän käsiohjelman kerron teidän nimenne.
6.8.1999 Pertti Manninen
http://www.vuosisanomat.fi/galleria/uudet/1999/jaskajokunen/galleriajaska.htm



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



hs24. N:o 1173. Irmeli Saarelan muistolle. Eilen sain suruviestin Irmelin poisnukkumisesta. Tunsin hänet jo vuosikymmenten takaa. Muutama kesä sitten olin kesätöissä samalla työpaikalla ja jonkun kerran meillä oli tilaisuus viettää iltaa yhdessä. Hän kertoi maailmanmatkoistaan. Kerran kävimme Amigossa, jonka pöydän toiselta puolelta muistan hänet nyt elävästi. Kuva on vain pöydästä. Lämmin osanottomi omaisille. Pertti Manninen

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-07-15, nettiin 2010-07-15, linkkejä 2010-07-15.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarrvista - Lakisanomat - Asianajotoimi

hs24.fi - 2010/07/15 - Irmeli Saarelan muistolle. Eilen sain suruviestin Irmelin poisnukkumisesta. Kuva: Amigo. - Kuva. Nelostie: Joutsa sunnuntaina 2010-07-11 klo 15:54. "Lämpöä yli 30 astetta varjossa, auringossa mitä lie, autossa läkähtyi". Kuva: Pertti Manninen Jannen bileistä palatessa. - Kuvia. Katon kokoinen tähtitaivas. Jyväskylän kristillisen opiston Teatteri-ilmaisun linja. Paikkansa etsiminen. Viimeinen joulu. Katon kokoinen tähtitaivas. Johanna Thydell. Dramatisointi ja ohjaus: Henna Peltoniemi.- hs24 torstai 15.07.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1173.

Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.    www.flyingfinn.info www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
 
 www.midnightsunrestaurant.info www.patong.fi
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
www.flyingfinn.info


Sivun alkuun!

Nettisanomat/Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-07-10 klo 10:38. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.