POISTOT (HO 19.11.2015)



Maanantai

2010-07-05


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1170
Edellinen - Seuraava - Ilmoita ilmaiseksi!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession.
"Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari." Kuvat sunnuntaina 2010-07-04 Klo 19:31- 19:33. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.






 "Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari." Kuvat sunnuntaina 2010-07-04 Klo 19:31- 19:33. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.





Lauantai

2010-06-26


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999

N:o 1169
Edellinen - Seuraava - Ilmoita ilmaiseksi!
Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! - Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Pääkirjoitus. - BBC News: Finland in double-dip recession.
"Suomessa kesällä kerran: Poikue." Kuvat torstaina 2010-06-17 Klo 08:37. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.
 
Pääkirjoitus
Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta.

Tänään on allakan mukaan Juhannuspäivä, lauantai 2010-06-26 klo 12:38 (rannekellon mukaan) tai 11:42 (miniasuksen mukaan).

Sekaisin Matista. Esimerkiksi tällainen otsikkokin tuli mieleen, kun on jäänyt päivittämättä muutama viikko.

Joskus tulee vastaan ihana olotila, kun lehtiä lukee epäsäännöllisesti, radiota kuuntelee pääasiassa säätiedotuksia ja musiikkia tai kun tv:tä katselee vain jos sellainen sattuu olemaan lähellä, nyt vain MM-futista ja uutiset sattumanvaraisesti.

Kun sitten pääsee lehtien kimppuun ja ne ovat autuaan sekamelskassa voi syntyä tällaistakin ”kaikki riippuu kaikesta” -tekstiä.

Aluksi muistinvaraisesti tästä sekaisin Matista.

Korkein oikeus antoi tuomionsa ”Pääministerin Morsian” -kirjasta. Siinä Susan Ruusunen loukkasi Matti Vanhasen yksityisyyttä kertomalla jotakin seksiasioista. Kaikki muut jutut eivät loukanneet. Seksiasioissakin kuvailu oli varsin rajoitettua, kirjaa en ole lukenut, mutta lehtitietojen mukaan mm. Matti Vanhanen meni saunaan virka-asunnossaan ja mahdollisesti myös kodissaan, jossa ex-vaimokin oli saunonut yhdessä Matin kanssa. Uuniperunoista sai kertoa, jos samalla ei kerrottu, että välillä yhdyttiin, Ei kai tällaista kirjassa ollut. Perunoita syötiin silloin tällöin ja seksiäkin harrastettiin sitten silloin tällöin.

Oikeuden mielestä Matti Vanhasen valehtelu tapaamispaikasta oli väärin ja se katsottiin Vanhaselle vahingoksi. Nettituttavuus pääministerin taholta oli jäänyt käsittelemättä, mutta kai sentään Supo oli tarkistanut Ruususen taustat, tämä ei ole käynyt ilmi mistään.

Kaiken kaikkiaan koko oikeusjuttu oli fiasko ja on hyvä, että tällainen pikkusielu ei saa enää kiusata suomalaisia.

Nyt kiusaamisesta tuli sitten laillistettua, sen jälkeen kun Matti Vanhanen saa eron eduskunnasta, jos saa, tultuaan nimitetyksi Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi. Kiusaamisella tarkoitan sitä, että se mitä hän sinne lobbaa on pois köyhiltä ja kurjilta.

Nämä lobbaamiset ja niiden perustelut ovat tietenkin aika suoraviivaisia: Jos yrityksillä menee hyvin, niin työntekijöilläkin menee hyvin ja murusia riittää köyhille ja työttömille. Vaan kun ei vaan riitä. Kurjat kurjistuvat yhä edelleen ja uusia kurjia tulee nuorista lisää kun eivät saa työtä ja toimeentuloa, vaikka olisivat kouluttautuneet monta vuotta. Myös tietenkin kouluttautumattomien pitäisi saada työtä, kaikkien pitäisi, mutta ketä tämä olotila hyödyttää, kyllä kai se on hiukan yksinkertaistettuna niin, että työväki pysyy nöyrempänä, kun kurjuus uhkaa, työilmapiiri heikentyy ja sairaudet lisääntyvät. Näin on lyhyellä tähtäimellä, muttei se kansakunnan tulevaisuuden kannalta hyvä asia ole.

Matti Vanhanen valehteli jälleen kerran, kun väitti tämän toimitusjohtajan paikan tulleen mieleen aivan viime hetkellä, siis päivä tai kaksi pääministeristä erottamisen jälkeen. Erottamisesta voi puhua, koska keskusta oikeasti erotti Matti Vanhasen, vaikka se näyteltiin jonkinlaisiin henkilökohtaisiin polvileikkauksiin ym. soopaan liittyväksi. Keskusta tiesi varmasti häviävänsä vaalit, jos pääministerinä Matti Vanhanen olisi jatkanut. Se, että hän kertoo vuosien kuluttua todelliset syyt on huvittavaa. Kuka niitä muistaa, ellei nyt sitten Meri-Kukan lapsi vaadi selkoa isästään. Ei tästä julkisuudessa ole kerrottu, joten sekin on mahdollista.

 
Sekaisin Marista

Otsikko lienee varmasti Bisquitilta, Seppo Ahdilta, kuka näitä muuten keksii!

Mari Kiviniemestä voi sanoa sen, että hän on oikea poliitikko, tarpeeksi röyhkeä, vaikka näyttelee jotain naisellisuuden tuomaa pehmennystä. Sipoon pakkoliitoksessa hän oli pääjehu yhdessä Matin kanssa ja vaati sitä julkisesti ja julkeasti. Silloin eivät vielä olleet rakennusliikkeiden sotkut ja vaalirahoitukset tapetilla. Tästä pakkoliitosasiasta muuten keskustaa lähellä oleva Keskisuomalainen ja sen pimittäjä päätoimittaja, silloinen, Erkki Laatikainen ei kirjoittanut halaistua sanaa, ainakaan n iin, että sen lukija olisi lehdestä huomannut.

Natoon nyt sitten mennään, ei siinä mikään auta, kun naisverhoilu Keskustassa on saanut sijansa, ja Natoon ihastunut Mari Kiviniemi pääsee vauhtiin! Tietenkin hiukan riippuu vaalituloksesta, mutta mutta johan Mari Kiviniemi kertoi kieltää, jos muistijälki on oikea, Naton ottamisen seuraavien vaalien teemaksi. Kai Timo Soini ja Jutta Urpilainen osaavat pitää ääntä asiasta. Vain Sdp:n vaalivoitto ja lupaus, ettei Natoon mennä voi estää sinne joutumisen, ellei nyt sitä ennen tapahdu jotain kovin dramaattista: Sinkkiarkkujen dramaattinen lisääntyminen.

Sekaisin Jyrkistä

Oli ainakin kokoomuksen puoluekokous, joka hurmiossaan kertoi, että täällä Jyväskylässä valittiin oikeasti Suomen pääministeri. Mitä nyt sitten siitä, että yhdet vaalit on käytävä ensin ja odotettava sen tuloksia. Tämä Jyrki, joka vuosi sitten uhoi, että Afganistan on Suomen murhe, tai jotain sellaista, hymisteltiin jatkamaan ja suuruuden tunnossaan heti ilmoitti, ettei aio panna toimeen ja edistää puoluekokouksessa syntynyttä ”lipsahdusta” (Ilta-Sanomien pääkirjoituksen otsikko, päätoimittajana Sadeniemi), pakkoruotsin poistamisesta. Jyrki Kataisellahan on kokemusta nuoruusvuosiltaan lainkunnioittamisesta. Hän väärensi nuoriso-osaston pöytäkirjan päästäkseen edustajaksi ensimmäiseen puoluekokoukseensa. Asia on painettu villaisella ja lehtitietojen mukaan, tai jonkun blogin mukaan, häneltä on asiaa jossain julkisesti kysytty, niin stoorin mukaan hän ei enää muista sellaista tapahtuneen. Pääministeriainesta siis, vertaa Matti Vanhanen, jolla oli kovin huono muisti.

Muistaakohan Vanhanen edes sen, että on ollut ajamassa poliitikkona Suomi-Soffan Kakkoselle, tai jotenkin nimi oli suunnilleen näin, vuorineuvoksen arvonimeä. Tämän vain kysyn sen takia kun, Perheyritysten liiton jäsenyritys on tämä Suomi-Soffa. Oikeasti Petra Thoren patistettiin ulos liiton toimitusjohtajuudesta ja paikka varattiin Vanhaselle Kakkosen toimesta, näinhän hyvä veli verkosto toimii. Nyt Vanhanen voi sitten oikeasti toimenkuvansa mukaan ajaa Kakkoselle arvonimeä. Liitossa ei ole edes riesana Etukenon Kari Ojala, vaikka Vanhanen olikin saanut meriittiä, toisenlaista, törmätessään tähän perheyrittäjään.

 
 
Sekaisin Jyrkistä jatkuu.

Pakkoruotsiasiassa vedotaan jo perustuslakiin. Minkälaisina hölmöinä Jyrki Katainen ja Kimmo Sasi kansalaisia pitävät ja minkälaisena lammaslaumana nämä herrat pitävät esimiehiään, kokoomusväkeä, kun ryhtyvät puhumaa perustuslaista ja pakkoruotsista samaan aikaan.

Suomi on kaksikielinen, ellei kolmekielinen maa. Perustuslain mukaan kieliä ovat suomi, ruotsi ja saame. Saamenkieliset uutiset jäivät Suomessa kesälomalle: ”Toivotamme suomalaisille katsojillemme hyvää kesää!” Näin kevään viimeisessä uutislähetyksessä, jossa kerrottiin Norjan ja Ruotsin lähetysajat kesälle. Saamenkieliset uutiset on muuten ainoa Ylen uutislähetys, jolla ei ole vakinaista katseluaikaa, tulee milloin sattuu FST5-kanavalta. Ylellä on 4 kanavaa. Oli viisi, joista se luovutti yhden SanomaWSOY:lle (Jimin tai Livin). Nelosen myöhäisuutiset on myös ajankohdaton, tulee milloin tulee, jos tulee ollenkaan. Oikein pitkään jatkuva ohjelma poistaa koko lähetyksen ja tuo säästöä, rahallista, Sanomakonsernille. Imagosta ei kannata puhua: Uutislähetykset ovat pakollista pakkopullaa, joista ei kehdata tai saa kokonaan luopua lupaehtojen määräysten mukaan. SuomiTV näyttää muuten uutisia, ainakin arkisin kiinteään aikaan: kuudelta, seitsemältä ja kahdeksalta.

Tästä pakkoruotsista vielä. Kaksikielisyys edellyttää tietenkin vain sen, että kansalaisia on palveltava valtionhallinnossa heidän äidinkielellään. Kunnissa vain silloin, jos kunta on kaksikielinen, näin olen asian ymmärtänyt. Tavoitteen saavuttamiseksi on siis edellytettävä virkahenkilöiltä kielitaitoa, ei tietenkään heiltäkään kaikilta, että tavoite saavutetaan.

Nykyinen pakkoruotsi on surkea koulutustavoite, jota muuten kokoomuksen opetusministeri Henna Virkkunen kannattaa. Koululaisille tulisi olla yksi kieli pakollinen ja sitä olisi opetettava joka koulupäivä kaikki vuodet. Silloin voisi jotakin kivaa tulostakin syntyä. Opittaisiin puhumaan kieltä ja pystyttäisiin kommunikoimaan sillä opitulla kielellä. Kahden vieraan kielen opettaminen on osalle oppilaista, vaikka joka viidennelle, tutkimustuloksia on, liikaa, mitä niitä poikia siellä koulussa kiusataan, koko koulunkäyntihän siinä saa masennuksen. Toinen aine joka pitäisi olla joka päivä on liikunta. ja jokainen koululainen olisi opetettava uimaan koulussa. Valtion on huolehdittava siitä, että kunnille varattaisiin tähän resurssit, matkarahat ja opettajat.

Tässä näille Matille, joka ei asiasta huolehtinut, ja Marille ja Jyrkille ohjeita. Te voisitte asialle jotain tehdä, jos teissä olisi hitusenkin selkärankaa. Siis pakkoruotsi pois ja liikunta sekä uimataito pakolliseksi! Pistäkää se opetusministeri Henna Virkkunen järjestykseen.

 
 
Sekaisin Annesta.

Tämä asehullu ministeri, sisäministeri Anne Holmlund, on saatava myös järjestykseen! Hän ei aio esittää puoliautomaattiaseiden täyskieltoa vaan löpisee jotain muuta ja jää odottamaan seuraavaa verilöylyä. Ehdotuksen tehneen, täyskieltoehdotuksen tehneen, työryhmän puheenjohtajaa Pekka Sauria haastateltiin muuten SuomiTV:n uudessa uutisstudiossa Lasipalatsin, Kino Rexin kattoterassilla, jonne eduskuntatalo hyvin näkyy. Sauri oli katkera ministeri Holmlundille, kun tämä torppaa puoliautomaattiaseiden täyskiellon, Hän kuvaili sitä, että tavallisella käsiaseella ei saa eikä ehdi tehdä niin pahaa jälkeä kuin Jokelassa ja Kauhajoella ja miksei Leppävaarassakin syntyi.

Tämän kirjoittaja on sitä mieltä, että siviileiltä pitäisi kieltää kaikki käsiaseet. Metsästysaseistakaan en ole kovin innostunut, mutta jos nyt ensin kuitenkin nämä browningit ym:t.

Tähän stoori vuosikymmenten takaa. Olin matkalla Kirkkonummelta Helsinkiin sähköjunalla ehkä noin viisi-kuusi -vuotiaan Lassen kanssa. Heilurioven yläpuolella oli erilaisia kieltoja (symboleja) EI SAA TUPAKOIDA, tupakan yli oli piirretty rasti. Oli jotain muutakin, oliko viinapullo, en muista, oliko matkalippu, en muista, mutta heiluriovessa oli sitten noin 20×20 mainos Jerry Cottonista, jossa hän oli kasvoineen ja pistooli ylöspäin kallellaan, puhalsiko siinä pois ruudinsavua. Katseltuaan kieltomerkkejä tämä poikanen ykskantaan totesi kommentoidessaan Jerry Cottonin kuvaa: ”SAA AMPUA!”

Nyt päivä on muuttunut aurinkoiseksi. Täytyy haistella. Tämä stoori syntyi sen takia, kun paniikinomaisesti toisessa koneessa siirsin alkuvuoden kuvia varmistuskovalevylle ja alkuilmoituksen mukaan siirron kesto olisi 2 tuntia.

Tämä miniasus on siis nyt taas käytössä pitkästä aikaa ja tietotekniikkaa on koko ajan kanssamme.

Lopetan tähän. Kello on nyt 13:09 (asus) lauantaina 2010-06-26.

hs24. Pääkirjoitus. Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta.

Pertti Manninen
"Suomessa kesällä kerran: Poikue." Kuvat torstaina 2010-06-17 Klo 08:37. Pohjois-Savo. Keitele. Nilakka. Pertti Manninen.

 

BBC NEWS 09 Jun
Finland in double-dip recession.



"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 




Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninen



hs24. N:o 1170. Maanantai 2010-07-05. "Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari."

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-07-05, nettiin 2010-07-06, linkkejä 2010-07-06.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarrvista - Lakisanomat - Asianajotoimi

hs24.fi - 2010/07/04 - Kuvat. "Suomessa kesällä kerran: Joutsenpari." - Kuvat. "Suomessa kesällä kerran: Poikue." Pääkirjoitus: Sekaisin Matista, Marista, Jyrkistä ja Annesta. Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Anne Holmlund, Kimmo Sasi - Kuvat. Sininen hetki Valkeat linnut Vihreys Valkea puhkeus.  - hs24 maanantai 05.07.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1170.


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.    www.flyingfinn.info www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to  
 
 www.midnightsunrestaurant.info www.patong.fi
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
www.flyingfinn.info


Sivun alkuun!

Nettisanomat/Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-07-10 klo 10:38. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.