POISTOT (HO 19.11.2015)
Etusivulle!  hs24 keskiviikko 2010-03-17 - N:o 1112 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 -
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Vaalilaki - Brax - HS - Beckham - wincapita.fi

Uusin - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi - Arkistosta jotakin väkivallasta ja muustakin 1999-2003. Lue!


N:o
1112

Keskiviikko
2010-03-17
 
Ilmoita ilmaiseksi!
Etusivulle!


Kuvia. Myyrä joka arkiaamu.Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
SUB Junior. Myyrä joka arkiaamu. Tässä jaksossa myyrä löytää matkaradion ja ihmettelee sitä. Tsekkiläinen lastensarja, Zdenek Miller, vuosi ehkä 1969. Kuvan nimeksi sopisi nykyaikaan sovitettuna. ”Mediamaksun ihmettelyä”

Tiistai 2010-03-15 klo 10:27
SUB Junior. Kissan lempiohjelma. Myyrä on onnellinen kun on saanut kirkkaan tähden paikalleen, kuunsirpin kyydissä, karanneen tähden tilalle.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:28
SUB Junior. Konec. Loppu. Isommassa kuvassa on peilikuvakin aistittavissa.
N:o 1112 etusivulle!

Keskiviikko
2010-03-17
Ilmoita ilmaiseksi!
Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia - Muut: Nettles - Wincapita - Maito - Vaalilaki. Lue!Perjantai-illasta tiistai-aamuun. Kuvia.

Perjantai 2010-03-12 klo 18:47.
Ruotsin TV4 on lähettänyt koko päivän suoraa Dohan MM-kilpailuista. Jossain vaiheessa ryhdyn seuraamaan niitä. Lopuksi esitetään katsaus päivän tapahtumista. Vuosia maailman paras seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva on pudottanut juuri 2 kertaa karsintakilpailussa aloituskorkeudestaan 455. Hän siirtyy pyytämään katsomon reunalta apua valmentajaltaan, joka antaa muutakin kuin teknisiä neuvoja. Näin kommentoivat reportterit asiaa kun valmentaja hivelee valmennettavansa käsiä.
18:48
Kolmannella yrityksellä rima jää paikoilleen ja urkeilija hymyilee, ei itke.
18:52
Kisojen avajaiset alkavat vasta ensimmäisen kilpailupäivän päättyessä, joista TV4 lähettää hetken kuvia.

Perjantai 2010-03-12 klo 19.10
MTV3:n Seitsemän uutisissa Supon apulaispäällikkö Petri Knape on Korkeimman hallinto-oikeuden istunnossa selostamassa sitä, miksi Supo ei julkaise Nelosen toimittaja Susanne Reinbothin pyynnöstä huolimatta, asiakirjojen julkisuus, Tiitisen listan sisältöä. Aikaisemmin Ilta-Sanomat on vihjannut vuosia sitten siellä mahdollisesti olevan Ulf Sundqvistin ja Matti Ahteen nimet. Paavo Lipponenkin voi olla mukana joukossa, ainakin siitä päätellen, että Sdp:n Mauno Koivisto on sen piilottanut aikoinaan Supon kassakaappiin. Knape ei anna lehdistölle lausuntoja, koska asia on KHO:n päätettävissä muutaman kuukauden kuluessa.

Lauantai 2010-03-13 klo 11:29
TV1 lähettää suoraa kuvaa Säätytalolta Helsingistä. jossa pidetään parhaillaan Talvisodan päättymisen 70-vuotispäivänä juhlatilaisuutta. Puhujana näyttää olevan Ohto Mannisen näköinen mies, toivottavasti näkökuva on oikea. Talo ja sali on remontoitu komeaksi. Aikoinaan ennen remonttia pidimme siellä useita työpaikan kokouksia kun pomolla, Tieteellisten kirjastojen atk-yksikön johtajalla, Seppo Vuorisella, oli silmää käyttää hyväkseen vanhoja arvokkaita tiloja. Täällä muuten pidettiin myös sotasyyllisyysoikeudenkäynti, joiden tuomioiden purkamista nyt vaaditaan tai ainakin esitetään. Pääministeri Martti Vanhasen mielestä kunniaa ei tarvitse palauttaa, koska sitä ei koskaan ole poisotettukaan. Onhan sekin selitys, mutta väärä epäoikeudenmukainen tuomio jää sitten voimaan. Onko sekään oikein? Olen muuten puristanut yhden tuomitun kättä, kun vielä 60-luvun alussa Helsingin yliopiston rehtorina ollut Edvin Linkomies toivotti kaikki uudet ylioppilaat kädestä pitäen yliopistoon. Meillä piti olla puku päällä ja ravatit kaulassa ja anekdoottina kerrottakoon, että Reijo Laatunen ja Pentti Saaritsa tulivat villapaidoissa ja ylivahtimestari piilotti heidät joukon taakse. Isäni osallistui Talvisotaan, tuli takaisin ja jatkosodan aikana synnyin.

Lauantai 2010-03-13 klo 14:07
MTV3 Maxilta tulee suoraa F1-aika-ajoista. Nopeimmat ovat Vettel, Alonso ja Massa. Red Bull ja Ferrarit. Rasmus-kissan mielenkiinto on kohdistunut lumisessa maisemassa piipahtaviin lintuihin. Suomen Heikki Kovalainen ei pärjännyt kovin hyvin Lotus-tallissa. Kimi Räikkönen on rallissa ja yrittää päästä maaliin jossakin kisassa. Eurosportin jossain viikkomakasiinissa kaivattiin Kimiä, jos oikein ymmärsin.

Lauantai 2010-03-13 klo 15:47- 15:56
Ruotsin SVT1 lähettää suoraa Holmenkollenin 50-kympiltä, jossa loppuratkaisut ovat käsillä. Kuningas kannustaa ja norjalainen Northug on loppukirissä vahvempoi, Italian Piller Cottrer tulee toiseksi ja lähes koko matkan vetänyt Ranskan Vitoz kolmanneksi. Suomen hiitäjät jäivät minuutteja kärjestä, jos edes maaliin tulivat.

Lauantai 2010-03-13 klo 17:46- 19:14
Ruotsin TV4 näyttää Allsvenskanin ensimmäisen ottelun Kalmar- Göteborg. Kenttä on vielä ruskea, mutta aika siedettävä, kuoppiakin on. Lumet ovat kentän reunoilla ja järvi on aivan valkoinen. Ensimmäisen maalin tehnyttä haastatellaan ja kun hän tekee vielä toisenkin maalin niin kamera löytää isän IFK:n, Göteborg, fanikatsomosta. Isä on tietenkin onnellinen, mutta hämillään kavereiden onnitteluista. IFK voitti 3-0, toivottavasti meni oikein. Maalivahti torjui rankkarin hienosti heittäytyessään oikealle, pallon tullessa keskelle, johon hän kuitenkin lennosta pystyi huitaisemaan ylemmän kätensä.

Sunnuntai 2010-03-14 klo 18:05-18:32.
Ruotsin TV4 näyttää suoraa kuvaa Dohan MM-kilpailuista monta tuntia. Kolmiloikka on jännittävä. 5 kierroksen jälkeen toisena oleva, 17.50, Ranskan Teddy Tamgho valmistautuu hyppyynsä. Kisaa johtaa tässä vaiheessa Kuuban Yoandris Betanzos, 17.69. Tamgho ottaa hirmuisen kiihdytyksen, ponnistus osuu kohdalleen, ensimmäiset loikat näyttävät normaaleilta, kolmaskin tavanomaiselta melkein loppuun saakka, tulokseksi näyttää tulevan korkeintaan 17.60. Aivan loppuvaiheessa jo lähellä maata, vauhti on pysynyt lennokkaana, Tangho luikertaa ensin oikean jalkansa muutaman kymmenen senttiä eteenpäin ja saa vasemman vielä mukaan, niin, että hän töksähtää kasaan tasajalkaa, vauhti riittää siihen että hän kaataa kylkensä sivulle niin. ettei hyppy lyhene, vauhti riittää niin, että hän suorastaan hyppää pois alastulopaikalta juoksuradalle. Tv-toimittajat huomaavat heti maailmanennätysrajan ylittymisen. Tangho ryntää kentän reunalle odottamaan tulosta tajuten itsekin, että hyppy oli todella tosi pitkä. Tulos räjähtää ruutuun: 17.90. Ruotsin Christian Olssonin jaettu maailmanennätys jää historiaan. Olsson sijoittuu tässä kilpailussa neljänneksi hiukan loukattuaan jalkaansa. Kuubalaisella on vielä yritys käyttämättä. Ranskalainen juoksee ympäri kenttää ja katsomossa halataan. Naisten palkintojenjaon ajaksi Tamgho hiukan hiljentyy ja jatkaa sitten kirmailuaan. Kuubalainen ei paranna tulostaan. TV4:n haastattelussa Tamgho sanoo, että 29 sentin parannusta, ja kilpailun voittamista hän piti mahdollisena ja päätti yrittää hirmuista loikkaa. Tangho antaa vieressä hymyilevälle kuubalaiselle kiitoksensa kirittämisestä, eikä kuubalainenkan niin kovin surulliselta näyttänyt, olihan Tanghon hyppy kuitenkin 21 senttiä pitempi. Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat suoraa, loput hypyn kelausta uudelleen ja uudelleen lähetyksen aikana.

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
SUB Junior. Myyrä joka arkiaamu. Tässä jaksossa myyrä löytää matkaradion ja ihmettelee sitä. Tsekkiläinen lastensarja, Zdenek Miller, vuosi ehkä 1969. Kuvan nimeksi sopisi nykyaikaan sovitettuna. ”Mediamaksun ihmettelyä”.

Maanantai 2010-03-15 klo 10:24.
MTV3:ssa niin kuin muissakin kaupallisissa kanavissa on näitä tietokilpailuiksi naamioituneita arpajaisia, joihin mikään laki ei pure ja joihin ei mitään lakia saada aikaiseksi. Lainsäätäjän laiskuus ja avuttomuus on säälittävää, mutta tietenkin helppoa. Samaa sukua kuin pikavippitouhu köyhien ihmisten, miksei rikkaidenkin armotonta ryöstämistä, kun tähän vapaaseen markkinatalouteen kuuluu tyhmien höynäytys. Pikavipit saataisiin kuriin aivan yksinkertaisesti: Määriteltäisiin maksimi paljonko korot ja kulut yhteensä saavat korkeintaan olla, esim. pääoman verran, siis 100% ja perintäkulut esim. 50 %. Ja se siitä. Nyt ryöstö voi johtaa kymmenkertaisiin korotuksiin lyhyessä ajassa. Mieleen on jäänyt Aftonbladetista ilmoitus tai juttu, jossa esim. (summat eivät ole muistissa tarkasti) vippiyhtiö lainaa 200 kruunua ja takaisin tarvitsee maksaa vain 100 kruunua. Äkkiseltään tuntuu huonolta liikeidealta, mutta ei se sitä ole. Tulonmuodostus rakennetaan perintäkulujen varaan! Jotenkin näin se meni ehkä vuosi sitten. Nykyistä käytäntöä en tiedä, enkä sitä onko naapurissa puututtu asiaan sen paremmin kuin täällä.
Niin nyt kysyttiin Mikä on Suomen kansallislaulu? Viestin hinta 1,80 euroa, jolla sitten pääsee eteenpäin ja varmaankin siellä sitten uudestaan jotakin saa maksaa, en ole aivan varma, mutta tämä tietokilpailu, ei siis arpajaiset ratkeaa sen hyväksi, joka nopeimmin vastaa esitettyihin lisäkysymyksiin. Käytössä on poliisin tarkastama ajanottolaitteisto, joka antaa tuloksen kymmenestuhannesosasekunnin tarkkuudella, joka mitataan jostakin. Eri operaattoreiden nopeuksia ei kerrota, mutta pääasia on tietenkin, että viranomaiset sisäministeriössä, ministeri Anne Holmlundin alaiset, ovat hyväksyneet tämän mittaustavan. Näin sen jotenkin täytyy mennä koska sattumalla ei saa olla mitään osuutta asiaan. Lotossa sentään kaikki kupongit ovat samalla viivalla on ne sitten palautettu ja rekisteröity sydänmailla tai jossakin kaukana korvessa.
Niin mikä on Suomen kansallislaulu. Vastaa, viestin hinta on 1,80, niin saat jatkokysymyksiä ja voit voittaa jotakin. Kyllä kai nyt sentään joku voittaa. Ehkä tämä sentään tarkastetaan jotenkin.

Maanantai 2010-03-15 klo 17:04.
Ylen Viiden uutiset: Urpo Leppänen 1944-2010. SMP:n entinen puoluesihteeri ja perussuomalaiset-nimen keksinyt kansanedustaja ja ministeri on siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Leppänen oli se ministeri, jonka tuloksena nuorten työllistämislaki sai nimensä. Seuraavan hallituksen työministeri Ilkka Kanerva sitten esitteli lain kumoamisen ja sen jälkeen nuoret ja vanhat työttömät ovat olleet tuuliajolla. Suurin virhe koko touhussa on pelkkä kouluttaminen, kun tarvittaisiin työpaikkoja niin kuin Leppäsen laissa määrättiin kunnille velvoite ottamaan nuoria töihin. Eihän sitä kunnat noudattaneet, mutta sehän olikin sitten, lain noudattamatta jättäminen, poliittinen tahto, maan tulevaisuuden halventaminen.

Maanantai 2010-03-15 klo 19:52.
FST5-uutisissa niin kuin tietenkin kaikissa uutisissa saimme katsoa sitä kuinka David Beckham tuli Suomeen akillesleikkaukseen. Turussa oli paljon onnellisia, jotka näkivät vilauksen tästä mestarillisesta oikeasta laitahyökkääjästä, jonka syötöt maalille olivat, toivottavasti vielä tulevaisuudessa ovat, upeita liikkuvaan palloon potkaistuja. Tätä taitoa en kyllä muilla ole nähnyt. Tässä eräs paikalle tullut. Roni Rekola: ”Ajoimme tänne kavereiden kanssa 10 kilometriä nähdäksemme Beckhamin.”

Maanantai 2010-03-15 klo 20:12
Ylen MOT kertoo SISU:n alasajosta ja hiipumisesta. Sisuun sijoittanut ryhmä on jo saanut takaisin sijoittamansa 2 miljoonaa euroa. Kaikki on ulkoistettu. Jotain on vielä jäljellä lihoiksi pantavaksi. Valtion edustaja finanssineuvos Markku Tapio.on joutunut kameran eteen selostamaan tätä yhtä valtion omaisuuden hävittämistä. Hän on tehnyt työtä käskettyä, koska hävittämiseen on ollut poliittinen tahto. Onko siellä sitten ollut Ahon hallitusta ja Lipposen hallitusta, nyt myös Vanhasen, se ei oikein selviä. Tämä finanssineuvos kuuluu siihen samaan sarjaan kuin esim. korkean aseman saavuttanut lainsäädäntöneuvos Pekka Laajanen, joka täysin törkeästi puolusteli valtion toimia ja esim. myös sitä, että Helsingin Osakepankin, vai oliko se Osuuspankin sotku jätettiin selvittämättä valtion vakuusrahastossa. Temppu oli ovela. Asiaa ei kirjattu mihinkään, niin mitään väärää ja virhettä tai korvausvelvollisuutta ei voinut siis tapahtuakaan. Finanssineuvos Tapio on muuten se löperö virkamies, jonka vastuulla oli Fortumin optioiden vahtiminen. Helsingin Sanomissa aikoinaan luki, että optioissa oli alun perin leikkuri, siis vuoden palkkaa vastaava leikkuri, mutta pankkiiriliike, joka optio-ohjelman junaili, onnistui loppuvaiheessa jättämään sen leikkurin pois, eikä Tapio eikä kukaan muukaan huomannut tai tahtonut huomata sitä. Asia tuli vasta esille kun oli liian myöhäistä. Öykkäri-psykopaatti Mikael Lilius nappasi 30 miljoonaa euroa optioita, siis palkan lisäksi, ja kaikenlaiset ylemmät ja hiukan alemmatkin johtajat sitten yhteensä ainakin saman verran. Koska mitään lukuja ei julkisuudessa ole näkynyt heitetään nyt jotakin. 100 miljoonaa euroa on finanssineuvos Tapio tullut maksamaan Suomelle ja palkkiona on virka säilynyt ja palkka noussut. Oma lukunsa ovat sitten Björn Wahlroos ja Antti Herlin, joille valtio lahjoitti omaisuuttaan, tietenkin laillisesti, runsain verroin tätäkin enemmän. Partek-kaupasta ministereinä päättivät Paavo Lipponen ja Sinikka Mönkäre, joka myös sai palkkioviran RAY:n pomoksi. Siellä hän nyt kiusaa suomalaisia peliriippuvia mitä kekseliäimmillä tempuillaan. Nuorten ikärajankin nosto kestää useita vuosia, kun järjestelmien päivittäminen on niin hidasta. Ja ministeriö uskoo. Onko sn nyt sitten Paula Risikko vai Liisa Hyssälä, jonka toimialaan tämäkin uskominen kuuluu.

Tiistai 2010-03-15 klo 07:44.
Isä vetää stiigassa istuvaa poikaansa päiväkotiin kirpeänä pakkasaamuna. Kuva postilaatikolla käydessä.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:06.
BBC World LIVE Jerusalem 10:06 Local JERUSALEM CLASHES Police fire teargas to disperse crowds.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:07.
Rasmus-kissa.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:27
SUB Junior. Kissan lempiohjelma. Myyrä on onnellinen kun on saanut kirkkaan tähden paikalleen, kuunsirpin kyydissä, karanneen tähden tilalle.

Tiistai 2010-03-15 klo 10:28
SUB Junior. Konec. Loppu. Isommassa kuvassa on peilikuvakin aistittavissa.

Pertti Manninen. Teksti valmistui lopulliseen muotoonsa perjantaina 2010-03-19 klo 18:52.

Pitkä pääkirjoitus. Vaalilaki - Brax - HS Lue! - Search ‘beckham’ - wincapita.fi-lehti Lue!Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htmSanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".


"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

hs24. keskiviikko 2010-03-17 - N:o 1112 - Kuvia. Ruotsin TV4 näyttää Allsvenskanin ensimmäisen ottelun Kalmar- Göteborg.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-03-17 ja 19, nettiin 2010-03-19, linkkejä 2010-03-19. Isot Myyrä-kuvat ja vastaava otsikko sunnuntaina 2011-06-19.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  

hs24.fi - 2010/03/17 - Kuvia. Myyrä joka arkiaamu. Tässä jaksossa myyrä löytää matkaradion ja ihmettelee sitä. Tsekkiläinen lastensarja, Zdenek Miller, vuosi ehkä 1969. Kuvan nimeksi sopisi nykyaikaan sovitettuna. ”Mediamaksun ihmettelyä”. SUB Junior. Kissan lempiohjelma. Myyrä on onnellinen kun on saanut kirkkaan tähden paikalleen, kuunsirpin kyydissä, karanneen tähden tilalle. Konec. Loppu. Isommassa kuvassa on peilikuvakin aistittavissa. Sarja: Perjantai-illasta tiistai-aamuun. - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1112.


Sivun alkuun!

 

Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-06-19 klo 14:43. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.