POISTOT (HO 19.11.2015)
guardian.co.uk, Friday 12 February 2010 News World news Afghanistan

Allied forces poised for biggest push of Afghanistan war
Skirmishes erupt and citizens flee as Taliban hole up in marsh town on eve of largest military offensive
Declan Walsh in Islamabad guardian.co.uk, Friday 12 February 2010 18.05 GMT

Thousands of American and Afghan soldiers are poised to pounce on a major Taliban stronghold and narcotics hub in Helmand province as part of the biggest military offensive of the nine-year war. Skirmishes have erupted on the fringes of Marjah, a town in the Helmand river valley, where hundreds of Taliban fighters are thought to be holed up. The town, whose citizens were fleeing, is surrounded by a treacherous network of canals and heavily mined fields and roads. Most of the opposing forces were locked in a stand-off. The US marine-led Nato force, which has been ringing the town for the past week, was still sealing off escape routes into the desert. http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/12/afghanistan-allies-attack-helmand
hs24 torstai 2010-02-04 - N:o 1102 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Terror is the price of support for despots and dictators

N:o
1102

Torstai
2010-02-04
 
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Varastettua kuvaa etsimässä: Matti Vanhanen ja Meri-Kukka Forsius intiimisti. Viikkosanomat: Cul-de-sac
Tony Blair gives evidence to Iraq war inquiry Guardian - Irak: Pääkirjoitus, kuvia ja linkkejä. Lue&katso!
Arkisto 2004. "Milloin alkavat kansainväliset oikeudenkäynnit lännen sotarikollisia vastaan?". Salmén
Marko on pidätetty Lue! - Lehdistötiedote nälkälakosta. Lue! - A press info about a hungerstrike. Read!
Terror is the price of support for despots and dictators Guardian
Arkisto 2005: "Paras imago". Arkistokuva viime presidentinvaalien aikaan syksyllä 2005. Ilta-Sanomat. Lue hehkutus! - Arkisto 2006: "... ja nato on saanut yhden äänen” (hälinää salissa)". Lue luottamus!
Tiistaina 20. syyskuuta 2005. klo 14:36. Kuva. "Paras imago" Ilta-Sanomat tiistaina 20.09.2005. "Markkinointiväen mielestä Sauli Niinistö selättää Tarja Halosen julkisuuskuvallaan". Kuvateksti: "Presidenttiehdokas Niinistö kiri julkisuuskuvatutkimuksessa Tarja Halosen ohi." Tekstissä "tutkimuksesta" kerrotaan seuraavasti: "Tuoreen kyselyn mukaan markkinointiviestinnän päättäjät arvioivat Niinistön julkisen kuvan parhaaksi presidenttiehdokkaista. Yhteensä 71,4 prosenttia piti Niinistön julkisuuskuvaa hyvänä tai eritäin hyvänä. Presidentti Tarja Halosen vastaava luku oli 64,5 prosenttia Kampanja-lehden kyselyssä. 9.-11. syyskuuta toteutettuun kyselyyn vastasi 4 099 markkinaviestinnän päättäjää ja ammattilaista. - Se on ammattikunta, joka työssään muun muassa seuraa kampanjoinnin ulkonäön kehittymistä." Viimeinen lause on jutussa haastatellun Kampanjalehden päätoimittaja Petri Nevalaisen. Kuva: Pertti Manninen. http://www.nettisanomat.com/2005/09/20/etusivu.htm#toinenkuva

Arkisto 2006. "... ja nato on saanut yhden äänen” (hälinää salissa)".

"Luottamus"

Yle-radio kertoo iltapäivällä torstaina 02.02.2006 klo 14 Eduskunnan puhemiesvaalista. Edustaja Paavo Lipponen tuli valituksi ja nauhalle tarttui tilaisuudesta seuraava ääntenlaskija, edustaja Maija Perhon ääni:
“… jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari jaakonsaari ja edelleen ääniä on saanut edustajat elo elo elo ja edelleen arja alho alho ja edelleen ahde edelleen markku koski ja nato on saanut yhden äänen” (hälinää salissa).

Pääkirjoitus torstaina 02.02.2006 Pertti Manninen.01.02.2006 helmikuun keskiviikkona klo 15.07. Kuva. "Isä ja poika illan hämärtyessä Mäkkäristä  tullessa".
Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Hiljentynyt tori. Isonna! Kertomus tulossa!


Arkisto 2008 ja 2009.

SVT2:n Dali-dokumentista kuvannut perjantaina 2009-09-18 Pertti Manninen.

Arkisto 2008. Myös pääministeri Matti Vanhasen vaalirahailmoitus on puutteellinen ja lakia rikkova vaikka pääministeri kehuukin antaneensa sen asianmukaisesti! Tänään tiistaina 2008-06-10 Ilta-Sanomissa:

"Vanhanen huomautti ilmoittaneensa omat vaalirahansa, mutta osan merkittävistä sosiaalidemokraateista jättäneen kunnollisen ilmoituksen tekemättä."  

Kuinka hassusti kävikään. Helsingin Sanomien ja julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan Kehittyvien maakuntien Suomi-yhdistyksessä oli vain viisi rahoittajaa. Kun Matti Vanhanen sai yhdistykseltä vaalirahaa 10 000 euroa, niin pakostakin jonkun, tai mahdollisesti kaikkien sukarien ja kakkosten, lahjoitus on ylittänyt 1700 euroa, jotka olisi pitänyt erotella. Lain rikkominen tietämättään kuulostaa aika hupaiselta pääministerin suusta. Vanhanenhan väitti olleensa siinä käsityksessä, että lahjoittaneita liikemiehiä oli useita kymmeniä.
Matti Vanhasen vaalirahailmoitus.
Pertti Manninen, hs24. Tiistai 2008-06-10.


Lisäys: Tätä allekirjoittamatonta tekelettä oikeusministeriö väittää Matti Vanhasen vaalirahailmoitukseksi! Katso!
Sauli Niinistö: "Olen hulluna rahaan!"(muunnos).
Salvador Dali: "Jag är galen i pengar!"(käännös).


Varatuomarinkin vaalirahailmoitus oli lainvastainen!

Nyt kun on hehkutettu sitä, kuinka eduskunnan puhemies, varatuomari Sauli Niinistö on palauttanut Kehittyvien maakuntien Suomi-yhdistyksen rahat takaisin, on unohdettu se nyt varmistunut tosiasia, että kaikkien sieltä 5000 euroa tai enemmän saaneiden vaalirahailmoitus on ollut lainvastainen. (Saikohan kukaan alle 5000 euroa?)

Aikaisemmin hs24 on kirjoittanut pääministeri Matti Vanhasen leuhkimisesta, kun hän väitti että olisi ilmoittanut vaalitukensa oikein. Jo silloin näytti siltä, että asia ei aivan näin ollutkaan (hs24 2008-06-10).

Nyt kun on paljastunut, että tämän Novagroupin osuus on ollut KMS-potista jotakin 36 prosenttia, siis 10 000 euron avustuksesta noin 3600 euroa, se olisi pitänyt lain mukaan ilmoittaa. Tästä on aivan selvät ohjeet myös lomakkeen täyttöohjeissa.

”Olen hulluna rahaan!” tulee siitä, kun nyt varatuomari Sauli Niinistö olisi voinut muina miehinä muuttaa vaalirahailmoituksensa varmasti lain vaatimukset täyttäväksi, mutta ei raaskinut sitä tehdä, kun ei palauttanut koko summaa, niin kuin muuten jupakan ”isä” Timo Kalli teki jo ajat sitten. Edelleen voi olla niin, että siellä ilmoituksessa on jäänyt mainitsematta yli 1700 euron lahjoitus, vaikka laki sitä vaatii. Silloin jo aikaisemmin mainittiin, että oli vain viisi lahjoittajaa. Jos näin on, Niinistön ahneus meni laskutaidon edelle!

Hänellä on jäljellä sieltä saatua rahaa 6300 euroa. Tämä jaettuna neljällä tekee 1575 euroa. Jos siis jäljellä olevat lahjoittajat olisivat lahjoittaneet samansuuruisen potin, niin rimaa hipoen Niinistön vaalirahailmoitus täyttäisi lainvaatimukset. Mutta kun emme tiedä, ehkä emme koskaan saa tietääkään näitä summia, olisi järkevää ollut palauttaa koko summa, niin kuin Kalli teki.

”Olen hulluna rahaan!” sivuutti tämän puhdistautumismahdollisuuden ja tosiasiaksi jää, että varatuomari Sauli Niinistö on antanut Oikeusministeriölle lain vaatiman vaalirahailmoituksen, joka on ollut lainvastainen (Unohdettu mainita kaikki yli 1700 euroa antaneiden yksittäisten lahjoittajien nimet).

Oikeusministerinäkin toimineen varatuomari Sauli Niinistön olisi toivonut olevan tarkempi kuin tämän pragmaattisesti lakeihin ja niiden noudattamiseen suhtautuvan pääministeri Matti Vanhasen!

hs24. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 2009-09-19 klo 13:38.


Arkisto 2008. Financial Times päättää Suomen vaalirahoitusta koskevan artikkelin tänään tiistaina 2008-06-10 näin: "But the questions remain of why such shadowy legislation was drawn up in the first place by a country so committed to transparency and why it was not reformed sooner." Financial Times
Arkistohelmi 2007. Vaalien rahoitus on terveellä pohjalla. Keskisuomalainen. Pääkirjoitus. Sunnuntai 2007-03-04. Keskisuomalaisen päätoimittaja on Erkki Laatikainen.  hs24.fi/2007/03/09/etusivu.html

Arkisto 2009.
Konnakabinetti: Ministerit, jotka unohtivat kertoa Nova Group-vaalirahoituksesta (joka sisältyi Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä saatuun rahoitukseen, josta siitäkin lähes kaikki kertoivat vasta vuotta myöhemmin ns. täydentäessään alkuperäistä ilmoitustaan) ts. rikkoivat vaalilakia antaessaan vaalirahoitusilmoituksensa: (Vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoitusilmoitukset)
Pää-
ministeri
Matti
Vanhanen
Keskusta
Valtiovarain-
ministeri
Jyrki
Katainen
Kokoomus
Ulkoasiain-
ministeri
Ilkka
Kanerva
Kokoomus
Ulkomaankauppa-
ja kehitysministeri
Paavo
Väyrynen
Keskusta
Puolustus-
ministeri
Jyri
Häkämies
Kokoomus
Opetus-
ministeri
Henna
Virkkunen
Kokoomus
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien
Suomi ry
10 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5000 euroa*
Muuta: Ilta-Sanomat 10.06.2008. ""Vanhanen huomautti ilmoittaneensa omat vaalirahansa, mutta osan merkittävistä sosiaali-
demokraateista jättäneen kunnollisen ilmoituksen tekemättä."
hs24
2008-06-10.
*Täydennys 16.5.2008:
Muuta:
Ei tuomittu pöytäkirja-
väärennöksestä, jonka avulla pääsi puoluekokous-
edustajaksi.
*Täydennys 16.5.2008.   *Täydennys 16.5.2008 *Täydennys 16.5.2008.
Kulttuuri- ja urheiluministeri
Stefan
Wallin
RKP
Liikenne-
ministeri
Anu
Vehviläinen
Keskusta
Viestintä-
ministeri
Suvi
Lindén
Kokoomus
Elinkeino-
ministeri
Mauri
Pekkarinen
Keskusta
Sosiaali- ja
terveysministeri
Liisa
Hyssälä
Keskusta
Ympäristö-
ministeri
Paula
Lehtomäki
Keskusta
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
5 000 euroa
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
10 000 euroa*
Kehittyvien maakuntien
Suomi ry
5000 euroa*
Kehittyvien maakuntien Suomi ry
15 000 euroa*
*Täydennys
23.05.2008
*Täydennys 16.5.2008. Muuta 2002:
"Mikäli ministeri Suvi Linden oli todella tietämätön jääviyden olemassaolosta päätöksenteossa ja myönsi itsensä ja lähisukulaistensa omistamalle golf-kentälle miljoonan markan avustuksen, selitykseksi voi vain tarjota arkielämästä vieraantumista ja oligarkiassa viihtymistä."
hs24 30.05.2002.
*Täydennys 27.5.2008.
Muuta:
Oikeus-
kansleri vapautti jääviys-
epäilyistä. hs24 2008-06-10.
*Täydennys 30.5.2008 *Täydennys 16.5.2008.
Muuta: Iltalehti 15.5.2008:
"... tästä eteenpäin on skarpattava sen kohdalla, että lojaliteetti lakia kohtaan on suurempi kuin lojaliteetti muita tahoja kohtaan."
Suomen perustuslaki: Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia. (Valtioneuvosto 60 §). hs24 sunnuntaina 2009-09-20.
http://www.nettisanomat.com/2009/09/20/etusivu.htm


Marko on pidätetty, pidätysperuste ei tiedossa.  

Seuraava viesti tuli 03/02 2010 klo 13:11

”Poliisi pidätti mut kadunvarresta sen jälkeen kun oli poistanut mielenilmauspaikalta. Nyt istun maijassa.”

Marko has been arrested, no reason has been told.

Following message just came (03-02 2010 13:11 o´clock):

”Police just arrested me from after they had removed me from place of demonstration. Now I sit in a police car.”

Sent: Wednesday, February 03, 2010 11:40:58 AMlehdistötiedote nälkälakosta
a press info about a hungerstrike


Arvoisa vastaanottaja
Dear addressee,

Eduskuntatalon eteen tuotavassa asuntovaunussa alkaa 1.2.2010 kello 12.00 Marko Sihvosen nälkälakko. Sihvosen tukena paikalla on ensimmäisenä päivänä myös Vakuutusongelmaisten liiton jäseniä jotka pitivät 29 vuorokautta kestäneen nälkälakon samassa paikassa syksyllä 2001.

1st of February 2010 at 12 o´clock sharp, in a trailer in front of the finnish Parliament House, Marko Sihvonen starts a hungerstrike.
During the first day of Marko´s hungerstrike, members of Vakuutusongelmaisten Liitto (Union for Persons Deceived by Insurance Companies) who held a hungerstrike of 29 days in the fall of 2001 at the same place, will act as support for Marko.

Marko Sihvonen (41) ryhtyy tähän radikaaliin mielenilmaisuun vastalauseena suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsevalle korruptiolle. Sihvosen näkemykseen yhtyy Vakuutusongelmaisten liitto ry, Vammautuneiden elämänhallinnan ja perhetyön tuki ry. Sihvosen vaunulla tulee vierailemaan myös monia yhteiskunnassa tunnettuja muusikoita.

Marko Sihvonen starts his radical manifestation as an objection to the corruption permeating the finnish society. With his views stands Vakuutusongelmaisten Liitto ry, Vammautuneiden elämänhallinnan ja perhetyön tuki ry ( Union for Disabled).
Many a famous finnish musician has promised their help and support to Marko, and are visiting him during his hungerstrike.


Suomessa poliittisen päätöksenteon voidaan havaita useilla eri toimialueilla muodostavan yhteisen tekijän, jossa suuret yritykset saavat tahtonsa läpi lakien soveltamisessa ja sorvaamisessa vastoin tavallisen kansan etua.

Nyt on meneillään maiden pakkolunastuksilla juntattava luonnonvarojen ja kansallisomaisuuden yksityistäminen monilla pohjavesialueilla. Suomen puhtain pohjavesi viedään maailmalle ja oma kansa käyttää puhdistettua järvivettä.

Myös Lex Nokia ja vaalirahoitus on tuoreita esimerkkejä käytännöstä, jossa yrityksen etu on aina kansalaisten oikeuksia arvokkaampaa.

In Finland one sees clearly, how the Big Companies influence the political decisions, and how the legislation is made for the benefit of the Big Companies, not for the benefit of the citizens.

At the moment the finnish government is preparing to sell, among other national treasures, our water-resources to foreign-based conglomerates. This is rammed through by compulsory purchases of the land of private owners, by privatizing the water-resources with legislation. The purest water in Finland is to be taken out of the country while the finns are drinking "purified" lakewater.

Lex Nokia and the financing-scandals of all the major finnish political parties are only a tip of the iceberg of the corruption in finnish society and political life. They are a good example of how the rights of the citizens are considered worth nothing when making decisions.Keskustelu vaalirahoituksesta on sammunut vaikka rahoituksen tuotoista ei puhuttu. Ei ole sattumaa, että rahoitusta saavat sellaiset tahot jotka voivat asemansa perusteella tukea vaalirahoittajien bisnestä tai muuta etua. Yrittäjien rahoituksella on luonnollinen polku sillä lait valmistellaan ministereiden, vaan ei oppositiopoliitikkojen johdolla. Vaalirahoitusskandaali osoittaa, miten valtapuolueet, niiden ministerit ja kansanedustajat on ostettu myötäilemään rahamiespiirien etuja.

There is absolutely no transparent and open discussions about the financing of the major politcal parties in the finnish media.
None, whatsoever. Nothing has been said about the real profits and who reaped them. It is no coinsidence that financing went to persons/parties that were in a position to support businesses of the financiers by pressing changes in legislature or by making totally new laws. The soon-hushed financing-scandal of the major political parties shows clearly how corrupt, bought hide and hair, the finnish ministers and members of the finnish Parliament are.


Ei ole sattuma, että Wahlroosin kaltaisten suursijoittajien rahoittama kokoomus on ajanut työnantajien etuja. Olisi jo aika pohtia sitä, millaista satoa esimerkiksi valtion osaksi omistaman Sampo-konsernin, antama vaalituki Kokoomukselle on yksin kolmen lähivuoden aikana (125 000 euroa) tuottanut.

It is no coinsidence either, that Kokoomus-party which is financed by money-moghuls like Björn Wahlroos, have taken a stand for the employers, forgetting the promises they made to the employees before the elections. It might be a good time to take a look at what kind of harvest SampoGroup actually reaped from the financial support (125 000 euros) to Kokoomus-party.

Vakuutuskonserni Sampo teki 2009 alkupuolella 433 miljoonan euroa voittoa. Sammon tärkein osuus oli vahinkovakuuttaja IF, joka paransi tulosta viime vuodesta, vaikka samaan aikaan sen vakuutusmaksutulot pienenivät. Voitto syntyi siitä, että vahinkovakuuttaja IF joutui maksamaan vähemmän korvauksia. Näiden yhtiöiden on Eduskunnassa todettu käyttävän hädänalaisia ihmisiä hyväkseen mutta mitään ei tehdä jotta ongelmat poistuisivat. Kun Sammosta johdetun hylkyautomaatin sallitaan jatkaa brutaalia bisnestä sen ongelmista kärsivät heikompiosaiset yksilöt.

SampoGroup is partly owned by the State. That is, by citizens. Sampo made 433 million euros worth of profit in the first quarter of the 2009. Insurance company If, part of the SampoGroup improved its outcome while at he same time If´s income from the premiums lessened. How is this possible? Indemnity insurance-If had to pay less reparations.
The Parliament acknowledges there is a problem, but does nothing, and the disadvantaged suffer.


Ei vaikuta sattumalta, että hallituspuolueilla ei ole mielenkiintoa poistaa konkreettisia ongelmia. Maiden mielivaltaiset pakkolunastukset, luonnonvarojen myynti, pankkien ja vakuutusyhtiöiden ylivalta lienevät todellisuutta jatkossakin jos epäkohdista ei keskustella.

Kyseessä ei ole yksittäiset ongelmat lainsäädännössä tahi sen soveltamisessa. Kyse on massiivisesta kansalaisten heitteille jätöstä.

Parties of power have no intention of doing anything to change things.The supremacy and discretion of the banks, insurance companies and conglomerates, the compulsory purchases of land, the auction of our national treasures and resources will be our complete and catastrophal ruin, if these things are not discussed, and something be done.

It is not a question of some minor errors in the legislation. It is a question of the massive and willfull, purposeful negligence of the citizens.


Suomen nykypolitiikassa rehottava järjestelmä on pomminvarma omia etuja aggressiivisesti ajaville sijoittajille. Tämä soppa syö lopunkin uskottavuuden poliittisen järjestelmän näennäiseltä puolueettomuudelta joka ei ole suurta mainetta saanut kansainvälisissä tutkimuksissa. Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla 2.11 2009 kirjoittanut Sami Parkkonen kuvailee Suomen hallituksen korruption täyttävän EU:n määrittelemän järjestäytyneen rikollisuuden tunnusmerkit.

The way things now are in Finland, is a sure chance for the investors aggressively seeking their own advantage. The way things now are, leaves plain for all to see the outright lie of finnish political system being a democracy or transparent. The way the land lies nowadays fullfills the description of organized crime by the EU in the 1990´s, writes Sami Parkkonen in Helsingin Sanomat (2nd of November 2009).

Helsingissä 30.1.2010 Helsinki, 30th of January 2010
Marko Sihvonen

Lisää tietoa asiasta antavat: For more information, contact:

Marko Sihvonen
Osoite
kansalaiset.korruptiota.vastaan@gmail.com


Gallery

24 hours in pictures Gallery (14 pictures),
4 Feb 2010: A selection of the best images from around the world
http://www.guardian.co.uk/news/gallery/2010/feb/06/1

24 hours in pictures Gallery (12 pictures),
5 Feb 2010: A selection of the best images from around the world
http://www.guardian.co.uk/news/series/24hoursinpictures

24 hours in pictures Gallery (14 pictures),
6 Feb 2010: 6 February 2010: A selection of the best images from around the world
http://www.guardian.co.uk/news/series/24hoursinpictures

News 24 hours in pictures
http://www.guardian.co.uk/news/series/24hoursinpictures

Series Multimedia In pictures
http://www.guardian.co.uk/inpictures


hs24. Torstai 2010-02-04 - N:o 1102 - "Paras imago". Sauli Niinistö. Arkistokuva viime presidentinvaalien aikaan syksyllä 2005. Ilta-Sanomat. - Marko on pidätetty - Lehdistötiedote nälkälakosta. - A press info about a hungerstrike.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-02-04 ja 2010-02-05 (Luottamus), nettiin 2010-02-04, linkkejä 2010-02-05.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
hs24.fi - 2010/02/04 - "Paras imago". Sauli Niinistö. - Marko on pidätetty - Arkistokuva viime presidentinvaalien aikaan syksyllä 2005. Ilta-Sanomat. - Lehdistötiedote nälkälakosta. - A press info about a hungerstrike. - hs24 torstai 04.02.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1102.

Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin sunnuntaina 2011-06-19 klo 14:43. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.