hs24.fi - härkää sarvista - Yhteiskunta

hs24.fi - härkää sarvista - mistä on kysymys?
Yhteiskunta - Kaikki aiheet

Yhteiskunta
Kysymys: Kuinka suuren loven työnantajien eläkemaksujen poistaminen teki valtion kassaan?
Vastaus.
Maksujen poistaminen oli suuruudeltaan 800 miljoonaa euroa.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/02/etusivu.html#maanantai20090202


Yhteiskunta
Kysymys: Paljonko maksaisi kaikkein köyhimpien etuuksien jälkeenjääneisyyden (palkkatyöhön verrattuna 50 prosenttia) nostaminen tasolle, jolla juuri ja juuri voisi elää Suomessa?
Vastaus:
Toimenpide maksaisi 400 miljoonaa euroa.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/02/etusivu.html#maanantai20090202


Yhteiskunta
Kysymys: Paljonko lapsilisät ovat jääneet jälkeen ansioihin verrattuna vuosina 1993-2006.
Vastaus:
40 prosenttia.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/10/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Paljonko lasten kotihoidon tuki on jäänyt jälkeen ansioihin verrattuna vuosina 1993-2006.
Vastaus:
66 prosenttia.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/10/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Miksi Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valittajien vaatimuksen uusintavaalien järjestämisestä, kun kokeiluissa oli kadonnut 232 ääntä?
Vastaus:
Hallinto-oikeus oli sitä mieltä, että kadonneiden äänien lukumäärä oli vähäinen ja ettei vaalilakeja rikottu. Hallinto-oikeus piti vaalilakeja tärkeämpänä kuin perustuslakia, joka turvaa äänten tasavertaisen kohtelun.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/02/etusivu.html#maanantai20090202


Yhteiskunta
Kysymys: Miksi oikeusministeri Tuija Brax lähti toteuttamaan sähköistä äänestystä ja miksi hän ei myöntänyt virhettään?
Vastaus:
Oikeusministeri Brax luotti liikaa neuvonantajiin, eikä hänellä ole itsellään kokoemusta ja tajua siitä, että isot järjestelmät aina kaatuvat odottamattomasti, mutta esim. pankin tilit voidaan korjata jälkikäteen, muttei esim. äänestystilannetta. Myös atomivoimaloissa ja sairaaloissa operaatioiden aikana ei saa sattua virheitä. Ei saa ja joskus niitäkin sattuu. Oikeusministeri Brax on vielä niin kokematon ministeri, että hän mieluummin peittelee virheensä kuin myöntää tehneensä virheen. Hänelle on tullut jonkunlainen hybris kun on miniteriksi päässyt.
Linkki
http://www.nettisanomat.com/2009/02/02/etusivu.html#maanantai20090202


Yhteiskunta
Kysymys: Miksi Lex Nokia säädettiin?
Vastaus:
Haluttiin antaa työnantajille sähköpostien seurantajärjestelmät, jotka ovat vahvemmat kuin poliisiviranomaisilla ovat. Tahdottiin näyttää tälläkin kaapin paikka työntekijöille. Pääministerin nimi on Matti Vanhanen.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/02/etusivu.html#maanantai20090202


Yhteiskunta
Kysymys: Kuka oli pääministeri, kun morsian kirjoitti kirjan yhteisistä hetkistä?
Vastaus:
Matti Vanhanen.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/10/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Kuinka pääministeri Matti Vanhanen arvioi lautamiesten toimintaa käräjäoikeudessa yksityisyyden suojaa koskevassa jutussaan?
Vastaus:
Vanhanen kertoo asiasta blogissaan seuraavasti:” Varsinkin lautamiesten perustelut päätöksensä pohjaksi saattavat aiheuttaa yksityisyyden suojan kannalta "suuren aukon". Voittaneiden lautamiesten ydinperustelu on se, että "kanssakäymisen yhteydessä toisen ihmisen yksityiselämästä saatu tieto sellaisenaan on osa tiedon saajan omaa yksityiselämää".
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/10/etusivu.html


Yhteiskunta
Kysymys: Onko lautamiesten käräjäoikeudessa ottamalla kannalla pääministeri Matti Vanhasen yksityisyyden suojaa koskevassa jutuissa merkitystä lautamiehiä koskevien lakien ja asetusten muuttamisessa tulevina vuosina.
Vastaus:
Pääministeri Matti Vanhanen on ilmoittanut, ettei ole.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/02/10/etusivu.html


Yhteiskunta
Kysymys: Miksi Matti Vanhanen sai päähänsä eläkeiän nostamisen yksin hiihtäessään Rukan laduilla?
Vastaus:
Vanhanen ja kopla oli päättänyt asiasta aikaisemmin, mutta tällä puheella haluttiin kiinnittää huomio pois itse pääasiasta: köyhien kurittamisesta ja Natoon liittymisestä.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/2009/03/03/etusivu.html#matti

Yhteiskunta
Kysymys: Mitä hiihtotyyliä pääministeri Matti Vanhanen käytti, kun hän sai päähänsä eläkeiän nostamisen hiihtoladulla?
Vastaus:
”… vapaalla assosiaatiolla Ruka-rukkanen-kinnas-tumppu-temppu. ..."
Linkki: Bisquit:
http://www.nettisanomat.com/2009/03/05/etusivu.html#nietosten

Yhteiskunta
Kysymys: Miksi valtiovarainministeri Jyrki Katainen ilmoittautuukin eläkeikänoston isäksi?
Vastaus:
Kataista harmittaa kun Vanhanen teki oharit asiassa, josta yhdessä oli sovittu.
Linkki: Pääkirkoitus:
http://www.nettisanomat.com/2009/03/14/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Miksi pääministeri Matti Vanhasen 69-tekstiviesteistä kirjoitettiin niin paljon?
Vastaus:
Minkä tahansa demokraattisen maan pääministerin naisseikkailut kiinnostavat ja niistä kirjoitetaan. Ehkä ne myös jotain kertovat itse henkilöstäkin ja hänen soveltuvuudestaan yhteisten asioiden hoitajaksi.
Linkki: Seiskan sivun kuvat ja pääkirjoitus: Numeropeliä:
http://www.nettisanomat.com/2009/03/28/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Miten pääministeri Matti Vanhanen perusteli varallisuusveron poistoa?
Vastaus ohjelmasta Vaalit 2006.
Yle TV1. Maanantaina 02.01.2006. Ehdokastentissä Matti Vanhanen. Tenttaajana Juho-Pekka Rantala:

”Rantala
Näissä vaaleissa on ollut tarjolla puolustusvoimaa ja työväen presidenttiä ja koko kansan presidenttiä teidän hallituksenne päätti antaa 70 miljoonan kädenojennuksen suomen kaikkein rikkaimmille poistamalla varallisuusveron haluaisitteko te olla rikkaiden presidentti
Vanhanen
Ei haluan tukea suomalaista omistajuutta ja yrittäjyyttä se oli hyvin tärkeä strateginen valinta suo suomessa että meillä on liian vähän kiinnitetty huomiota siihen millä tavalla saadaan pidettyä omistajuus suomessa ja tää oli erittäin tärkeä valinta olen hyvilläni siitä että päätös saatiin lopulta tehtyä
Rantala
Niin se on noin 70 miljoonaa nykytasolla kuitenkin kaikkein rikkaimpien tukemista suomessa
Vanhanen
Kyllä se ennen muuta tukee suomalaista omistajuutta sen pysymistä suomessa on globalisaatiossa välttämätön
Tällaisia päätöksiä joista välttämättä kansan enemmistö ei pidä niin vastuullisten pitää viedä päätöksiä läpi riippumatta siitä miellyttääkö se enemmistöä vai ei jos se päätös vastaa niitä tavoitteita jotka meillä on ja yrittäjyyden omistajuuden kannalta tää oli välttämätön päätös”

Linkki:
Katkelma ehdokastentistä:
http://www.nettisanomat.com/2009/03/30/etusivu.html

Yhteiskunta
Kysymys: Miten pitäisi tulkita se, että pääministeri Matti Vanhanen muistaa kahdella eri tavalla kirjoittamansa artikkelin ”Baltic Star” vuodelta 1985, jossa hän haukkuu Viron vapautusliikkeen puolustajat. Vuoden 2006 presidentin vaaleja edeltäneessä vaalitentissä hän sanoo, että ”Olen muuttanut kantani tuo on nuorena kirjoitettu” ja kolme vuotta myöhemmin hän ei muista kirjoitusta ollenkaan.: ”Pääministeri Matti Vanhanen ei muista tuon aikaista kommentointiaan ja vetoaa siihen, ettei ollut silloin kansanedustaja vaan toimittaja." MTV3. Teksti-tv.
Vastaus:
Vanhanen halusi välttää toisen kerran vastatessaan turhan kinaamisen asiasta ja oikaisi käytävähaastattelussa, koska se oli mahdollista. Vaalitentissä toimittaja Juho-Pekka Rantala piti huolen siitä, että Vanhasen oli jotakin vastattava. Yleisesti poliitikkojen valehtelut tulevat ilmi netin aikakaudella mielettömän paljon helpommin kuin silloin kun jutut jäivät paperilehtien sivuille arkistojen ja kirjastojen kätköihin.
Linkki: Pääkirjoitus:
http://www.nettisanomat.com/2009/04/06/etusivu.html#paaministerinkaksi

Yhteiskunta
Kysymys. Miksi Fortumin psykopaatti-johtajien (mm. Mikael Lilius, Carola Teir-Lehtinen) optioryöstöretkeä ei selvitetty, vaan päinvastoin Liliuksen seuraajaksi ryöstöretkellä pisimpään olleen Tapio Kuulan nimittivät toimitusjohtajaksi ministeri Jyri Häkämies ja Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Lehti, jonka omaa ryöstöretkeä: Valtion tietokonekeskuksen hävittämistä ja omaisuuden siirtoa omaan taskuun ei ole koskaan selvitetty.
Vastaus:
Vastaus on kysymyksessä: Ainakin hyvä veli-verkosto voi hyvin, johon poliitikotkin haluavat kuulua ja mahdollisesti saada jotain hyvääkin omalle puolueelleen.
Linkki: Pääkirjoitus: Piiri pieni pyöri.
http://www.nettisanomat.com/2009/04/07/etusivu.html


Lukijakysymykset meilillä osoitteeseen: hs24fi @hotmail.com

hs24.fi - härkää sarvista.
Sivun numero: Yhteiskunta 1. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: hs24fi @hotmail.com - Aineisto ja kirjoitukset tammikuu 2009 - marraskuu 2009. Nettiin 2009-11-25. Linkkejä 2009-11-25.

hs24.fi - härkää sarvista - Yhteiskunta 1 - Kysymyksiä ja vastauksia - tammikuu 2009- marraskuu 2009, kysymykset ja vastaukset Pertti Manninen ellei toisin mainita, 2009-11-25.


Sivun alkuun!

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm