ETUSIVULLE

N:o 2629 - 25. vuosi
2023 Huhtikuu
Lauantaina
29.4.
Nettisanomat.com vuodesta 1999
Linkki jokaiselle etusivulle
UUSIN Edellinen Seuraava Linkit Toimitus Ilmoita

Lauantaina 29.4.2023.
Veteraanipäivänä sotaveteraani Aarno Hussille luovutettiin Suomen sotaveteraaniliiton ansioristi.


Sotaveteraani Aarno Hussille luovutettiin Suomen sotaveteraaniliiton ansioristi. Kirkkonummen Sanomat 30.4.2023.

Veteraanipäivänä liputettiin. Kirkkonummen uimahallin kolme lippua riippuivat liehumatta tuulettomassa säässä. Viereisen Hyvinvointikeskuksen yksi lippu oli löytänyt pienen tuulenvireen. Kuvat: Pertti Manninen torstaina 27.4.2023 13:33.

Arkistosta 20 vuotta sitten:
Torstaina 24.04.2003.

 
       
 

 


Laukaa-Konnevesi torstaina 24.04.2003.

       

http://www.nettisanomat.com/2003/04/24/
veteraanipaiva.htm


 

Toimitus: Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
Dilemma
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com


Jokaiselle etusivulle

Viikkosanomat

Sivustot

Uusi sivusto:
www.fotonet.fi


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999


Julkaisija - Publisher:
nettisanomat @hotmail.com

Ilmoita ilmaiseksi palaa takaisin!

2023.
Myytävänä siistejä harrastajan rakentamia tietokoneita. Huolella testattuja ...
Ilmoita ilmaiseksi!

Topautoosat.fi

Renkaat.com


 

Keskiviikkona 26.4.2023. SONERA JA FORTUM.
ARKISTO 2001, 2002, 2006 ja (2009 tulossa)

2002

10. lokakuuta 2002
Sonera. Ministerit harjoittelemassa vastausta oikeuskanslerille.
Sovittiin, että jokainen oli UMTS-kauppoja päätettäessä terassin pöydällä alastomana.
Oikeuskansleri oli hämmästynyt vastausten yhteneväisyydestä. Pienissä yksityiskohdissa oli eroja, joku oli nähnyt kirjavan pässinkin naapuripöydällä.

10.10.2002
Ainutlaatuinen kuvareportaasi.

http://www.nettisanomat.com/
2002/10/10/etusivu.htm

2001


 

Pertti Manninen, nettisanomat.com 06.09.01-10.09.01.

Omistajan vastuu. Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.

Soneran, kansallisomaisuuden hupeloinnista on syytetty ministeri Olli-Pekka Heinosta. Maan hallitus on moneen kertaan hokenut, että ministerillä on täysi hallituksen tuki toimissaan.

Tämä on poikkeuksellista. Ministeri Arja Alho sai mennä Sundqvist-jupakan yhteydessä ja Ministeri Rauli Aura Vennamo-jupakan yhteydessä.

Hallitus on rehellinen ja kantaa vastuun kokonaisuudessaan, niinkuin kantaakin. Ei Olli-Pekka Heinosta voi yksin laittaa vastuuseen kansallisomaisuuden hupeloinnista.

Hallituksessa on ollut molempien päähallituspuolueiden puheenjohtajat, joten hupeloinnilla on korkein mahdollinen tuki takanaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistökin näyttää hyppäävän liian myöhään uppoavasta laivasta. Ilkka Kanerva osaa temput ja pitkittää Suomen pankin johtajanimitystä vielä jonkun aikaa, ja kas Niinistö huomaa kuin huomaakin hypänneensä liian myöhään.

Mikäli Sonera uppoaa, niin kyllä siinä täytyy hallituksenkin ja sen keskeisten ministerien kastua. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

PS. Sillä varauksella, että tällaiset asiat ylipäätään kiinnostavat.

Pertti Manninen, nettisanomat.com 06.09.01-10.09.01.


"Sonera tarvitsee 12 miljardia selviytyäkseen syksystä." (2001)

OBS-ohjelma tv1:ssä tiistaina 04.09.01.

http://www.nettisanomat.com/
2001/09/06/ark_vastuulipponiini.htm


2006

Sunday November 05 2006   Saddam sentenced to hang   Judge tells deposed Iraqi dictator he is to be executed for crimes against humanity.      Call for Rumsfeld to quit   Bush faces a political firestorm as an influential military newspaper calls for Donald Rumsfeld's resignation.      A court on the verge of anarchy   Michael Howard looks back on a trial disrupted by violence, hunger strikes and anti-American tirades from the dock.      Julius Caesar had Gaul; Bush just has gall   Terry Jones: One thing George W Bush and Julius Caesar have in common: pretending civilians are armed insurgents.   Guardian Unlimited   guardian/ wordlatest    November 3: The best images from around the world.   24 hours in pictures   Earth seen from space   Hunger kills one child every 5 secs   More picture galleries
Nettisanomat sunnuntai 2006-11-05



Optioner i Fortum värda en halv miljard - Optioner i Fortum värda en halv miljard - Kommunernas miljardblunder. Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Fortumin optioiden arvo puoli miljardia - Kuntien miljardinukahdus. Aftonbladet Ekonomi & E24.se. Läs! - Lue! Pääkirjoitus. Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia ... Lue!

  Joie - Zidane  Kotimaan viikkoWorld weekly
Nettisanomat sunnuntai 2006-11-05.
Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta." Lue!

Mielenosoitus kuva Syyskuun 11. - Rauhanturvajoukot - Opintotuki - MaaryöstöSävelradio -Makasiinit - SanomaWSOY - Koistinen kuva - 7 vuotta sitten  Kalpean kuun tarinoita. Kuva

Nettisanomat sunnuntai 2006-11-05.

"Lihapatojen äärellä". Kuva: Pertti Manninen.

Pääkirjoitus
Rikkaita ja köyhiä. Ahneita ja vaatimattomia. Epäpäteviä virkamiehiä ja ministereitä hyvin palkatuissa suojatyöpaikoissaan. Suojelijana mm. tasavallan presidentti.

Fortumin optiot ovat monella tapaa häikäilemättömät. Talousasiantuntijat ovat moneen kertaan selittäneet, että osakkeiden arvonnousu on johtunut muustakin kuin toimitusjohtaja Mikael Liliuksen tai esim. tiedotusjohtaja Carola Teir-Lehtisen pätevyydestä.

Aikamme häikäilemätöntä ahneutta kuvastaa se, että nämä valtion omaisuuden erityiset jakajat jaksavat puolustaa optioittensa oikeutusta. Kun asiaa yritettiin tutkia ja mahdollisesti kohtuullistaakin, niin tasavallan presidentti Tarja Halonen tuli hätiin ja pysäytti Eduskunnan selvityksen.

Hän menetteli samalla tavalla kuin aikanaan presidentti Mauno Koivisto, kun tämä kutsui oikeuslaitoksen syyttäjät koolle ja antoi "ukaasinsa" talousrikosten syyttämiskynnyksen korkealle nostamiseksi. Hän pelasti silloin ainakin vävypoikansa nimeltään Jari Komulainen ja tietenkin monet sdp:n edustajat Rakennusosakeyhtiö Hakan johdossa. Tällä kertaa presidentti Tarja Halonen pelasti puoluetoverinsa, ministerit maan hallituksessa ja virkamiehet, jotka olivat löperön optio-ohjelman neuvotelleet.

Tähän väliin joitakin katkelmia vuosi sitten julkaistusta pääkirjoituksesta:

"Pääkirjoitus keskiviikkona 28. syyskuuta 2005. Pertti Manninen. Aakkosjärjestyksessä toisiinsa kietoutuvaa moskaa. Ajankohta, Fortum, Helsingin Sanomat, ministerit, optiot, psykopaatit, varallisuusveron poisto ja virkamiehet. (http://www.nettisanomat.com/2005/09/28/
optiotjahuomio.htm
).

Ajankohta:
Helsingin Sanomat saa tietenkin valita mistä kirjoittaa, mutta on lukijoiden halveksimista jättää kirjoittamatta varallisuusveron poistosta ja kiinnittää kaikki huomio Fortumin optioihin.

Psykopaatit:
Aftonbladetissa
ruotsalainen kirjailija ja lehden kolumnisti Jan Guillou käytti ökyoptioiden saajista psykopaatit- nimitystä jossain lehtijutussaan jo kuukausia sitten. Kolumnissaan helmikuun sunnuntaina 06.02.2005 “Den växande direktörsklassen blir vår nya adel” hän kertoo Fortumista, toimitusjohtaja Mikael Liliuksesta ja sähkönhinnasta mm. näin:

"Den växande direktörsklassen blir vår nya adel. Elpriserna har ökat med 64 procent sedan 2000 och är högre än någonsin. Under samma period steg vinsten för de tre bolagen Fortum, Sydkraft och Vattenfall från 8 till 19 miljarder. Det finns ett samband." (http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/
story/0,2789,599363,00.html
)


Ministerit:
Kauppa- ja teollisuusministereinä toimineet Erkki Tuomioja ja Sinikka Mönkäre ovat hyväksyneet ja allekirjoittaneet tai ainakin valtuuttaneet allekirjoittamaan optiot valtion puolesta. Kaikesta hallituksen toiminnasta kantaa vastuun pääministeri, tässä tapauksessa Paavo Lipponen. Varapääministerinä toimi ilmeisesti niihin aikoihin valtiovarainministeri Sauli Niinistö.

Nämä herrathan ovat tunnettuja vastuun pakoilijoita ja ovat uhranneet ministerin toisensa jälkeen pelastaakseen oman nahkansa. Ainakin Arja Alho, Matti Aura ja Olli-Pekka Heinonen ovat saaneet lähteä, jotta oma kuori ei vahingoittuisi.

Virkamiehet:
Kaksi nimeä on tuotu esille: Markku Tapio ja Erkki Virtanen kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Jossain haastattelussa, ilmeisesti Helsingin Sanomissa, toinen kertoi , että jonkinlainen optioleikkuri oli esillä sopimuksia kirjoitettaessa, mutta “se jäi jostain syystä pois”. Sietäisi tutkia tämä leväperäisyys.

Raimo Sailas ja Anne Brunila voivat huokaista helpotuksesta, kun sattuivat olemaan valtiovarainministeriössä. Luurankoja ei sieltä ainakaan vielä ole löytynyt, jos ei nyt oteta lukuun Soneran seikkailuja ja vihreää valoa menneille hulluille miljarditappioille. Luulisi kyseisen ministeriön olevan nimensä mukaisesti jonkinlaisessa vastuussa valtion varoista!"

Optiot:
Tämä ahneuden ja ryöstämisen ja pimittämisen ilmapiiri on pesiytynyt myös Helsingin Sanomien omistajayhtiöönkin ainakin seuraavasta päätellen: ”SanomaWSOY:n yhtiökokoukseen optiot yritettiin salakuljettaa. Listalla oli viattomalta kuulostava kohta "Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakepääoman korottamisesta"." Ilta-Sanomat. Uutiset. Suomi. Viikon kurssit. Siniset silmät. Jarmo Leppiniemi -kolumni. Tiistai 13.04.2004. Nettisanomat 15.04.2004. (http://www.nettisanomat.com/
2004/04/15/etusivu.htm
).

Varallisuusveron poisto:
Kauppalehti Presso julkaisi veron poistoa ylistävän artikkelin lauantaina 24.09.2005 Raha &Valta-osan etusivulla:  “Veron poisto vapauttaa varakkaan”. “Sijoittajalla on pian lupa olla vapautuneesti varakas. Varallisuusvero poistuu vuoden 2006 alussa, eikä omaisuutta enää tarvitse näennäisesti minimoida verojen välttämiseksi.” ... "Varallisuusveron tuotto on liikkunut viime vuosina sadan miljoonan euron yläpuolella. Esimerkiksi vuonna 2003 varallisuusveroa kilahti valtion kirstuun noin 123 miljoonaa euroa.

Varallisuusverotilastojen kärjestä löytyvät muun muassa Sanoma -WSOY:n suuromistajien Aatos Erkon ja Rafaela Seppälän, Sammon pääomistajan Björn Wahlroosin, Onninen-konsernin pääomistajan Anja Toivanen-Koiviston ja Lemminkäisen omistajiin kuuluvan Erkki J. Pentin nimet. Tänä vuonna varallisuusveroa kertyy huomattavasti pienempi summa, arviolta 60-70 miljoonaa euroa. Hallitus nosti varallisuusveron alarajan 250 000 euroon verovuoden 2005 alusta ja pienensi samalla alarajan ylimenevästä summasta laskettavan varallisuusveroprosentin 0,8 prosenttiin. Aiemmin varallisuusveron perimisen alaraja oli 185 000 euroa.” Kauppalehti Presso lauantaina 24.09.2005.

Ajankohta:
Fortumin optio-meteli
ajoittui nyt siihen hetkeen, jolloin pitäisi olla käynnissä varallisuus veron poisto-meteli. Näin ei tietenkään ole, sillä tämä kuuluisa kolmen kopla: pääministeri Matti Vanhanen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestam yllätti kaikki, tietenkin takapirujen siivittäminä, ja poisti muina miehinä tupon yhteydessä varallisuusveron. Siinä oli eleetöntä gangsterismia parhaimmillaan.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainenkin jotain sopersi kameroiden edessä, ettei se ihan yllätyksenä tullut. Samasta asiasta lausui muuten Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen, että se jouti pois “fiskaalisesti merkityksettömänä".

Tässä teemoja ja henkilöitä sille, miksi köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat ja miksi empaattisuus on heitetty romukoppaan kaikessa toiminnassa. Ryöstämisen ja oman edun kulttuuri on lyönyt läpi koko yhteiskunnan. Perinteisesti inhimillisten ihmistenkin on pakko toimia näin kun heidät siihen pakotetaan. Pakottajat häpeään, tai hirteen jos muu ei auta! Ei tämä meno ole kansakunnan onneksi!
Pääkirjoitus keskiviikkona 28.09.2005. Pertti Manninen.

P.S. Kirjoittamisen jälkeen tutkin illan ohjelmaa Ylen Digi-Teema-kanavalla. Siellä esitetään tänään klo 23.30, siis keskiyöllä, vuonna 1963 valmistunut italialainen elokuva Mondo Cane - Kova maailma. Sama.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä: Heli Paasio, Jan Guillou, Mikael Lilius,  Lundberg,  Erkki Tuomioja, Sinikka Mönkäre, Paavo Lipponen, Sauli Niinistö, Arja Alho, Matti Aura, Olli-Pekka Heinonen, Markku Tapio, Erkki Virtanen, Raimo Sailas, Anne Brunila, Rauno Puolimatka,  Aatos Erkko, Rafaela Seppälä, Björn Wahlroos, Anja Toivanen-Koivisto, Erkki J. Pentti,  Matti Vanhanen, Antti Kalliomäki, Jan-Erik Enestam, Lauri Ihalainen ja Erkki Liikanen.

Lue myös!
Omistajan vastuu.
Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
"Hallituksessa on ollut molempien päähallituspuolueiden puheenjohtajat, joten hupeloinnilla on korkein mahdollinen tuki takanaan." Nettisanomat torstaina 06.09.2001. (http://www.nettisanomat.com/
2001/09/06/omistajalipponen.htm
)".

Näin siis vuosi sitten. Mitä tähän nyt enää muuta lisäämään kuin, että Helsingin Sanomat toi esille uuden paljastuksen. Nyt on käynyt ilmi, että optioita on annettu sellaisillekin Fortumin johtajille, jotka ovat saaneet potkut tai siirretty toisiin tehtäviin. Siis annettu kannustuspalkkioita jo potkut saaneille.

Eihän tässä ole mitään muuta järkeä kuin, että valtion omaisuuden ryöstö on sallittua. Aikakausi ja päättäjät hyväksyvät tämän. Itse asiassa oman nahkansa pelastaakseen. Vuosi sitten lainatusta pääkirjoituksesta voi lukea ohjeen, miten leväperäisiä päättäjiä pitäisi kohdella:

"Toinen näistä kaverin tai toverin uhraajista sai hyvän viran Euroopasta ja pyrkii nyt presidentiksi ja toinen lämmittelee eduskunnan puhemiehenä odottaen itse säätämäänsä jättieläkettä. Voisiko ajatella, että myös ex-pääministeri Paavo Lipponen kaiken Soneran ja nyt Fortumin jälkeen joutuisi tekemisistään vastuuseen ja alennettaisiin tavalliseksi kansanedustajaksi tavallista kansanedustajan eläkettä nostamaan? Voi tietenkin ajatella ja kysyä, mutta eihän tämä mafia-verkosto toveriaan hylkää!" Nettisanomat keskiviikkona 2005- 08-28.

Vuosi sitten julkaistu pääkirjoitus kokonaisuudessaan liitteenä myös tämän sivun lopussa. Hissillä alas!

Lopuksi hiukan lainauksia Helsingin Sanomien ansiokkaasta, tosin aika hienovaraisesti ministerejä kohtelevasta kolumnista lauantailta 2006-11-04: Helsingin Sanomat. Talous. Näkökulma. Jyri Raivio. Fortum-skandaalien yhteiset nimittäjät.

"Päättyneen viikon suuri mediasirkus, verotietojen julkistaminen, paljasti jälleen yhden Fortumin palkitsemis- ja kannustinjärjestelmään liittyvän skandaalin. Se on miljoonaoptioiden myöntäminen jo aikoja sitten paikkansa jättäneille tai potkut saaneille johtajille . Puhuminen kannustinpalkkioista on rienausta, jos niitä jaellaan miljoonatolkulla jo kaksi vuotta aiemmin yhtiöstä lähteneille tai ns. linjaorganisaatiosta neuvonantajiksi siirtyneille johtajille."

Toinen katkelma: "... ällistelty useana viime vuonna Fortumin johdon jättimäisiä optioita. Yritysjohto ja sen palkitsemiseen erikoistuneet konsultit ovat vieneet, omistajaohjaus on vikissyt. "Ei koskaan enää", ovat omistajaa eli meitä kaikkia edustavat ministerit ja muut poliitikot vakuuttaneet jokaisen uuden skandaalin jälkeen. Ministerit kuitenkin vaihtuvat. Mönkäreet, Tuomiojat, Kalliomäet ja Pekkariset ovat pätkätyöläisiä, joiden on hyvin vaikea perehtyä monimutkaisten kannustinjärjestelmien saloihin."

"Yksi sen sijaan on säilynyt, Fortumin isännän, kauppa ja teollisuusministeriön eli ktm:n korkein virkamiesjohto. Kansliapäällikkö Erkki Virtasen ja omistajapolitiikan yksikön johtajan Markku Tapion olisi pitänyt vahtia poliittisten isäntiensä puolesta sitä, ettei valtionyhtiön kannustinjärjestelmissä mennä kohtuuttomuuksiin, joko he eivät ole niin tehneet tai ministerit eivät ole heitä uskoneet."

"Tai ehkä he kaikki uskovat sitkeästi eläviin väitteisiin, joiden mukaan yrityksen kurssinousun perusteella myönnettävät optiotulot eivät ole keneltäkään pois."

Tässä siis oli joitakin katkelmia kirjoituksesta lauantailta 2006-11-04: Helsingin Sanomat. Talous. Näkökulma. Jyri Raivio. Fortum-skandaalien yhteiset nimittäjät.

Ihan hiukan huomautuksena. Eihän niihin kaikkiin kannustinjärjestelmän saloihin tarvitsisikaan tutustua, kun ihan terveellä maalais- tai kaupunkilaisjärjellä liittäisi niihin yhden kaikkea myöhempää kromeluudia leikkaavan pykälän numero yksi: "Kannustin- ja optio-ohjelman tuottama tulo ei saa vuotta kohden ylittää vuosipalkkaa ja piste."

Käyttäköön kannustettu tämän ylimääräisen tulon vuosittain sitten ihan miten hyvänsä, ostakoon vaikka yhtiönsä osakkeita ja rikastukoon sitten vaikka kuinka. Riski on kuitenkin sijoittajan. Tässä se pieni ero.

Lopuksi: Jonkun ministerin Sinikka Mönkäreen tai Leena Luhtasen mieskin oli Fortumin optioiden saajien joukossa. Asia on kuitenkin syytä tarkistaa jottei tulisi levitettyä väärää tietoa.




Fortumin optiot ovat herättäneet mielenkiintoa myös Ruotsissa. Tässä muutamia otsikoita ja linkkejä E24.se:stä:
Optioner i Fortum  värda en halv miljard
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/
did_13995340.asp
)
Fortums omtalade optionsprogram upphör
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/
did_13995350.asp
)
Här hamnar dina elpengar
(http://www.e24.se/dynamiskt/
samhallsekonomi/did_13890405.asp
)
Kommunernas miljardblunder
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/
did_13992251.asp
)
Tyskt kol räddar Vattenfalls vinst
(http://www.e24.se/dynamiskt/nyheter/
did_13973356.asp
).

Artikkelit ovat myös liitteenä tämän sivun alimmaisena. Liite!

Suomessakin monet kunnat hupeloivat rahansa myydessään sähköyhtiönsä osakkeet ruotsalaiselle Vattenfallille. Nyt saa lukea siitä, että ruotsalaiset ovat katkeria, kun kunnat ovat myyneet omistamansa sähköyhtiöt Fortumille Ruotsissa. Ja pian kunnat ovat katkeria Suomessa.

Tulee mieleen ajatus, että johtajat molemmin puolin lahtea ovat olleet hyvässä yhteisymmärryksessä. Ostetaan naapurimaasta, niin voidaan pitää sähkönhinta halutussa, eikä tulisi niin kovia vaatimuksia enemmistöosakkaalta hinnan kurissa pitämiseksi.

Keski-Suomessa ainakin kymmenen kunnan omistama sähköyhtiö Keski-Suomen Valo Oy myytiin Vattenfallille. Osa kunnista säilytti ehkä rahat jotenkin, mutta osa, esim. Laukaa hupeloi ne samantien. Noin 42 miljoonan markan potti hurahti hetkessä yleisiin menoihin, mitä nyt 5 miljoonaa markkaa Jyväskylänseudun kehittämisyhtiö Oy:hyn elinkeinojen kehittämiseksi. Kyläkouluja ja lukio Lievestuoreella lakkautetaan (ilmeisesti). Vanhusten hoitoon ja omaishoitajille tarvittaisiin lisää resursseja jne.

Ja asukkaat maksavat nyt sitten huikeasti nousseita sähkölaskujaan ja entinen kunnanhallituksen tai kunnanvaltuuston puheenjohtaja, nykyinen maakuntahallituksen tai jonkun sellaisen puheenjohtaja halajaa eduskuntaan päätöksiä tekemään, ehkä hiukan viisaampana.

Pääkirjoitus. Sunnuntai 2006-11-04. Nettisanomat. Pertti Manninen.

Tämän pääkirjoituksen alkuun!

Suuri maaryöstö. Sipoo. Vanhasen valinnat ja Mannisen manipuloinnit paljastumassa! Pääkirjoitus. Sipoo - Sibbo. Lue!

Rakentamisbisneksen läheisyys tuo turvallisuutta! Toista sataa otsikkoa ja katkelmia kirjoituksista. Lue!

Koululainen: "Elokuvalipulla kohtuuton hinta." Lue!

"Huikea mahdollisuus luovuudelle"  Lue!

  Ilmoita ilmaiseksi- iIlmoitusssivulle!

Man with a Cut-Out Shadow

nettisanomat

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen.
nettisanomat@hotmail.com

Kuvat ja teksti suurennettu.
http://www.nettisanomat.com/
2006/11/05/etusivu.html


Sunnuntaina 23.4.2023.
Uusi kevään ensimmäinen.

Sisilisko.
Sunnuntaina 23.4.2023 11:51. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Kuva: Pertti Manninen.

Viikko sitten. Kevään ensimmäiset. Katso!


Hallitustunnustelut. Petteri Orpo tapaa Li Anderssonin Pikku-Kakkosen kuvin ja Ylen uutisten tekstein.

Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ... Kuvasarja

Arkistosta 2014.
Vappua
ennakoiden samalla tavalla toteutettu kuvasarja.


20 vuotta sitten!

2003 Huhtikuu. Torstai 24.04.2003.
Paths of Glory.

 
Elokuvat voivat toimia rikoksen tekijöiden esikuvina, sanoo mediatutkija. Väkivallan katsominen syö tunteita.
Suur-Jyväskylän lehti 23.04.2003. Katriina Tuomisto.
...

Television ja tietokonepelien väkivalta vaikuttaa pahiten niihin, jotka ovat suojaamattomia ja elävät pienissä ympyröissä viihteen keskellä. Pelien vuorovaikutteisuus tekevät niistä vielä televisioviihdettäkin vomakkaamman vaikuttajan.
Mustonen korostaa ystävien ja harrastusten merkitystä lasten ja nuorten suojana. Vuorovaikutus muiden kanssa pitää kiinni reaalimaailmassa.
Suurin vastuu on kasvattajilla. Lapsia pitää toisaalta suojata väkivaltaviihteeltä, toisaalta heitä pitää opettaa suhtautumaan kriittisesti mediaan.
...
Kuvateksti: Mediatutkijan mielestä nuoret voivat saada kielteisiä vaikutteita todellisuuteen pohjautuvasta viihteestä. Mallia halutaan ottaa elokuvan "sankareista".

"Viihteen tuottama tunnetulva turruttaa suuriin tunteisiin ja sitä kautta myötäelämisen kyky vähenee."

Anu Mustonen, psykologian tohtori ja mediatutkija Jyväskylän yliopistosta.
Paths of Glory.
 

Häpeä,
Raimo!
Mielenosoitus-
jatko
Adressin vähättely Väkivalta ja tunteet Veteraani-
päivä

Torstaina 24.04.2003.

http://www.nettisanomat.com/2003/04/24/
vakivaltamustonen.htm



15 vuotta sitten!

 N:o 786. Torstai 2008-04-24



Kuva: "Tuija Brax, oikeusministeri. Vihr" ei pysty pidättämään itseensätyytyväisyyttään antaessaan vaalilainmuutoslausuntoa Ylelle. Kuva: Pertti Manninen tänään torstaina 2008-04-24.

Torstai 2008-04-24

Silmänkääntö- ja temppuministeri pilkkaa perustuslakia oikeusministerin valekaavussa!

Oikeusministeri Tuija Brax perustelee vaalilainuudistusta vedoten Suomen perustuslain takaamaan (?) yleiseen ja yhtäläiseen äänioikeuteen. Jollei tätä nykyinen vaalilainsäädäntö takaakaan, mikäpä takaisi, niin ei sitä kuitenkaan iljettävän kirkkaalla ja onnellisella naamalla ja asenteella pidä mennä huonontamaankaan. Kaikki äänikynnykset halventavat demokratiaa. Jos jollain alueella (vaalipiirissä) syntyy kansanliike, joka saisi vaikkapa kolmanneksen sen vaalipiirin äänistä, niin pois pois eduskunnasta näitä sementoituneita ja dementoituneita puolueita kiusaamasta. Ja pienten ryhmien vaaliliitotkin pitäisi kieltää, kun ei muka tiedetä kenelle ääni menee. Kyllä äänestäjä tietää, ettei se ainakaan mene sinne, minne hän ei sitä suurin surminkaan halua. Että tällainen "oikeusministeri" meillä nyt on jakamassa euforiassaan näitä lausuntoja.
Pääkirjoitus. Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2008-04-24.

Lue myös! Suomalainen polttouhri.
"Ohjelmassa haastateltiin myös nykyistä likaisen työn tekijää, oikeusministeriä nimeltään Tuija Brax. ... nyt hän oli omaksunut tosi ällöttävän, silloisten ja nykyistenkin päättäjien perseennuolemisen. Aivan kirkkaalla naamalla hän väitti, että lamavelallisten asia on hoidettu hyvin ja että “ulkomailtakin tullaan tutustumaan tähän maailmassa ainutlaatuiseen velallisten armahtamiseen”. Pääkirjoitus 2008-02-19.

 N:o 786. Torstai 2008-04-24

http://www.nettisanomat.com/2008/04/24/etusivu.htm



10 vuotta sitten!

2013 Huhtikuu. Tiistai 2013-04-23
N:o 1599

Violetti taitaja ja muita kuvia Kuvat Totuus Lue! Puhkupillit Kuvat ja video Osinkoverokohellus Lue! Vuosisadan kuvassa mm. Sauli Niinistö Kuva Puhletti - Nokian pelastus? Lue! 20.04.2000 JOT-Lesonen Lue!

Jorma Kokko: Suomalaiset kotitaloudet maksavat osinkoverot. Lue!

2013 Huhtikuu. Tiistai 2013-04-23

http://www.nettisanomat.com/2013/04/23/etusivu.html



5 vuotta sitten!
Maanantai 2018-04-30
TYÖN PÄIVÄN AATTO
HUHTIKUU 2018



"Työtä kaikille!" 1994-05-01. Jyväskylä. Tori.
Kuva: Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2008/05/01/etusivu.htm

2018 - KUVIA TULOSSA!

LUE MYÖS!
SATTUMALTA SÄILYNYTTÄ. BUDJETTIPUHEENVUORO VUODELTA 1985. JULKAISTU KYMMENEN VUOTTA SITTEN 1.5.2008. LUE!

Onnellisuuden päivä Lue! - SMILE from MODERN TIMES Lue! - Iltalehti paljasti Hiilamon kytköksen Terveystaloon Lue!

Aatteet

Rauha on niin suuri asia, että niitä, jotka tekevät rauhan, voidaan kutsua Jumalan lapsiksi.
Johannes Khrysostomos


(49) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toukokuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

Maanantai 2018-04-30
TYÖN PÄIVÄN AATTO
HUHTIKUU 2018

http://www.nettisanomat.com/2018/04/30/etusivu.html

 

Tänään

2023 Huhtikuu
Sunnuntaina
23.4.

Sunnuntaina 23.4.2023.
Uusi kevään ensimmäinen.

Sisilisko.
Sunnuntaina 23.4.2023 11:51. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Kuva: Pertti Manninen.

Viikko sitten. Kevään ensimmäiset. Katso!

http://www.nettisanomat.com/2023/04/23/etusivu.html

 

Lauantaina 22.4.2023. Hallitustunnustelut. Petteri Orpo tapaa Li Anderssonin Pikku-Kakkosen kuvin ja Ylen uutisten tekstein.

Hallitustunnustelija, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo

on aloittanut kahdenväliset tapaamiset puolueiden kanssa.


Ensimmäisenä oli vuorossa vasemmistoliitto.


Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan


keskusteluja käytiin koulutuksesta, taloudesta sekä sote-palveluista.

Anderssonin mukaan on epätodennäköistä,


että puolue on hallitusneuvotteluissa mukana,

jos kokoomus pitää kiinni sopeutumistavoitteistaan.

Orpo jatkaa keskusteluja puolueiden kanssa ensi viikolla.

Hallitustunnustelut. Petteri Orpo tapaa Li Anderssonin Pikku-Kakkosen kuvin ja Ylen uutisten tekstein.
Kuvat, ihan sattumalta, Pertti Manninen perjantaina 21.4.2023 17:04-17:05.

Tämän uutisen otsikoi Helsingin Sanomat näin:
"Andersson: Vasemmistoliiton meno hallitukseen kokoomuksen kanssa ”hyvin epätodennäköistä” ."
Tekstissä oli sitten syykin mainittu:

"Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan on ”hyvin epätodennäköistä”, että vasemmistoliitto on kokoomuksen kanssa hallitusneuvotteluissa mukana, jos kokoomus pitää yhä kiinni tiukoista sopeutustavoitteistaan."

Keskisuomalainen otsikoi näin:
"Vasemmistoliiton Andersson hallitustunnusteluista: Hyvä ja perinpohjainen keskustelu."
Tekstissä jatkettiin:
"Anderssonin mukaan tapaamisessa keskusteltiin erityisesti taloudesta, työllisyyden edistämisestä, koulutuksesta ja osaamisesta. Hän luonnehti keskustelua hyväksi ja perinpohjaiseksi.
– Koin, että tunnustelija oli aidosti kiinnostunut kuulemaan vasemmistoliiton ajatuksia ja ratkaisuehdotuksia näihin teemoihin.
Siihen, miten prosessi vasemmistoliiton osalta jatkuu, pystyy Anderssonin mukaan vain hallitustunnustelija itse vastaamaan."

Koonnut Pertti Manninen lauantaina 22.4.2023 05:58- 06.30.


 

Vappua ennakoiden samalla tavalla toteutettu kuvasarja löytyi arkistosta. Tässä kaksipalstaisena. Alkuperäinen sivu: http://www.nettisanomat.com/2014/06/03/etusivu.html

Kesäkuu 2014. Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 1.
Tätä kuvasarjaa ei ole missään muualla!

Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - Tiistai
2014-06-03 - N:o 1744 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Yhteys - Kuukausikävijät: 138786
Kissan päivät - Hellettä yli 30 astetta! Kuvat
Arkisto vuosi sitten: Suomella ei ole vakuutta Kuvasarja
Suomalaisten rahapelitottumukset Lue!








Pääministeri Jyrki Katainen kertoo 1.
Kuvat suuresta vaalitentistä, jossa pääministeri ei oikaissut väärää tietoa ilmatilaloukkauksista. Europarlamenttivaaleja ei haluttu sotkea tällaisella, olihan Kokoomuksella neljäs paikka tähtäimessä. Tänään tiistaina 2014-06-03 Ilta-Sanomat edelleen kertoo siitä, että Naton tietojen mukaan toinen koneista ei olisi ollutkaan Suomen havaitsema kuljetuskone, vaan nykyaikainen hävittäjä. Kun Suomen koneet eivät päässeet loukkausta todentamaan niin tämäkin asia on edelleen vähintäänkin epäselvä. Jompikumpi, Suomi tai Nato on väärässä havaintoineen.

Kuvat ovat TV1:n lähetyksestä ja tekstit toisen kanavan toisen ohjelman tekstitykstestä.
Tätä kuvasarjaa ei ole missään muualla!
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-05-22 klo 21:12-21:15.

Oikaisu ja tarkennus: Lehden nimi on Iltalehti (2014-06-03) ja jutussa "Kaikki puoluepomot väärässä"on seuraavaa: "Eurovaalien alla Timo Soini (ps) luuli vaalitentissä, että Hornetit ehtivät ilmatilaloukkauksiin mukaan." ... "Vieressä istunut puolustusministeri Carl Haglund (r) ei Soinin tietoja korjannut eivät myöskään sisäministeri Päivi Räsänen (kd), ympäristöministeri Ville Niinistö vihr) tai pääministeri Jyrki Katainen (kok)."
Nettisanomat keskiviikkona 2014-06-04 klo 08:19.

Vappua ennakoiden samalla tavalla toteutettu kuvasarja löytyi arkistosta. Tässä kaksipalstaisena. Alkuperäinen sivu: http://www.nettisanomat.com/2014/06/03/etusivu.html

 

Tiistaina 18.4.2023. Kevään ensimmäiset.

Sitruunaperhonen.
Maanantaina, Pääsiäisenä 10.4.2023 13:56 uutta metsäpolkua etsiskellen. Uusimaa. Kirkkonummi. Lapinkylä. Kuva: Pertti Manninen.


Joutsenpari.
Tiistaina 11.4.2023 13:02 ohikiitävässä hetkessä. Uusimaa. Espoo. Mankki. Kuva: Pertti Manninen.


Vesille venosen mieli, miksei omistajankin!
Perjantai 14.4.2023 15:10. Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan Mäkkäri. Kuva: Pertti Manninen.


Avovettä.
Perjantaina 14.4.2023 15:26 ohikiitävässä hetkessä.. Uusimaa. Kirkkonummi. Veklahti. Vitträsk, järvi. Kuva: Pertti Manninen.


Krookukset.
Lauantaina 15.4.2023 10:05 uusi kasvu tuleenäkyviin tammenlehtien haravoinnin jälkeen muistuttaen äidin puutarhasta. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Kuva: Pertti Manninen.



Oravien kisailu.
Sunnuntaina 16.4.2023 15:20 vauhdin ollessa niin vilkas ja vilisevä, että toinen ehti jo kuusen taakse näkymättömiin. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Kuva: Pertti Manninen.


Kärpänen.
Maanantaina 17.4.2023 09:41. Lienee sitten päässyt vapauteen ovesta kun ei enää myöhemmin ole näkynyt. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Kuva: Pertti Manninen.

Tiistaina 18.4.2023. Kevään ensimmäiset.



Keskiviikkona 12.4.2023. Arkistosivu:
Etusivu 20 vuotta sitten
torstaina 10.4.2003.


Reuters 10.04.2003. Kaleva.
Valtauksen merkki.
Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas peitti Saddam Husseinin kasvot tähtilipulla Bagdadissa. Hetken kuluttua lippu vaihtui Irakin lipuksi. Seppo Ylönen, Kaleva.

Jan Myrdal 24.07.1966 Aftonbladet.
Suomentanut Auli Tarkka vuonna 1971 suomeksi ilmestyneeseen kirjaan Sanankäyttöä, johon Johan von Bonsdorff ja Auli Tarkka valitsivat artikkelit. Oikeuden voitto eli rehellisin kansa.


Irakin sota Median riippuvuus

Sailaksen raportti Miss yliopisto

Uusi erektiolääke

Torstaina 10. huhtikuuta 2003. Numero 193
     
    USA ja liittolaiset ovat vallanneet Bagdadin eilen 9. huhtikuuta 2003. "Täsmäiskut" jatkuvat.
Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
 

Är det bara "våra" liv som har något värde? "... vi håller på att få en ny bipolar värld med två nya supermakter: Bush/Blair-gänget på ena sidan, och på den andra världsopinionen, en genuint folklig kraft som till slut har vaknat och vars medvetenhet ökar dagligen." John Pilger, Aftonbladet 08.04.2003. Vain "meidänkö" elämällämme on jotain arvoa?

     
 

USA:s invasion bör förklaras illegal. Jordansk oppositionspolitiker utmanar sin kung. Leith Shubeilat, Dagens Nyheter 06.04.2003. USA:n hyökkäys pitää julistaa laittomaksi.
Die Bundesregierung musste sich entziehen. "Der Krieg ist Ohne UN-Mandat nicht zu recht-fertigen. Entinen liittopresidentti Walter Scheel, Die Welt 31.03.2003. Liittohallituksen täytyy sanoutua irti.

     
  Sailaksen työryhmän jäsen professori Jaakko Pehkonen: "Opiskelu on valinta, onko joku pakottanut teidät tänne?" Neljä lehteä kirjoitti Jyväskylässä järjestetystä mielenosoituksesta.
Sailas ajoi opiskelijat kadulle.
Opiskelijat tyrmäsivät Sailaksen ehdotuksen.
Sailaan kaunis maailma ei houkuta opiskelijoita.
Pehkonen ja aamukahvi.
     

 

Yomin menestys on osakkeen-
omistajien etu.
Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki. Keskisuomalainen.
Huomaa myös: Professori Jarmo Leppiniemen Ilta-sanomissa julkaistun kolumnin jälkeen ehti tapahtua paljon: Ensin Keskisuomalainen haukkui professorin lyttyyn. Sitten lehti julkaisi päivää ennen Yomin yhtiökokousta asiallisen kirjoituksen siitä, mitä epäillään tapahtuneen. Kokouksen tuloksen lehti julkaisi asianmukaisesti: Yomiin haetaan erityistilintarkastusta. Keskisuomalainen 28.03.2003. Tiistaina aprillipäivänä 01.04.2003 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen ennustaa hallituksen vastustavan erityistilintarkastuksen suorittamista. Sitten päätoimittaja Erkki Laatikainen puolustelee toimintaa kolumnissaan Media on aina ollut riippuvainen ympäristöstään,Keskisuomalainen 05.04.2003. Samana päivänä lehti julkaisee talousosastollaan kirjoituksen Elisan Yomi aikeita arvaillaan.
Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia. Keskisuomalainen 05.04.2003. Jatkuu...
Hiukan historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus.Nettisanomat.com 24.02.2000.

     
 

Tokalinja 31:n jengi ihaili yhteistä kuvakirjaa. Helsingin Sanomat 06.04.2003.
Katso myös: 3 rullaa, 32 kuvaa.Neljäslinja 26, Kallio, Helsinki keväällä 1956.
Katso myös: Iso-Britannian laivastovierailu. Helsinki syksyllä 1957.

     
  Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.
Pertti Manninen, nettisanomat.com 10.04.2003.
     
Oikeuden voitto eli rehellisin kansa. Jan Myrdal 1966
Valtauksen merkki. Vaikea kuva 2003.
Median riippuvuus
Miss yliopisto

Uusi erektiolääke

     

"Bushin akilleenkantapää on talous"
USA ja liittolaiset aloittivat "täsmäiskut"

Veri. Hiroshiman lapset.
Sodan kaksi näkökulmaa: Suorittajat ja siviilit.

     
 
Lahjoita ruokaa!"The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
Tulossa. Martin Saarikangas - suomalaisten pienyritysten tappaja. Special.
     
Ilmoitukset.    
     



TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2002/193. Sivut valmisti Pertti Manninen 10.04.2003, (April 29, 2003 11:15). Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. nettisanomat.com - 2003/04/10 - etusivu - Irakin sota - Median riippuvuus - Sailaksen raportti - Miss yliopisto - Uusi erektiolääke - Oikeuden voitto eli rehellisin kansa - Jan Myrdal - Valtauksen merkki - Vain "meidänkö" elämällämme on jotain arvoa? - John Pilger, Aftonbladet - USA:n hyökkäys pitää julistaa laittomaksi - Leith Shubeilat, Dagens Nyheter - Liittohallituksen täytyy sanoutua irti - Walter Scheel, Die Welt - Opiskelu on valinta, onko joku pakottanut teidät tänne? - Jaakko Pehkonen - Yomin menestys on osakkeen-
omistajien etu -
Matti Mattheiszen - Keskisuomalainen - Tokalinja 31:n jengi ihaili yhteistä kuvakirjaa - Helsingin Sanomat - Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu -
Pertti Manninen - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

Etusivu 20 vuotta sitten torstaina 10.4.2003.

Kuvat ja tekstit isonnettuina.

http://www.nettisanomat.com/2003/04/10/etusivu.htm

 


N:o 2623 - 25. vuosi
2023 Huhtikuu
Sunnuntaina
9.4.
Nettisanomat.com vuodesta 1999
Linkki jokaiselle etusivulle
UUSIN Edellinen Seuraava Linkit Toimitus Ilmoita

Sunnuntaina 9.4.2023. Arkistokirjoitus.
Kiirastorstaina 20. huhtikuuta
2000.

Vanhassakirkossa ruttoon kuolleiden hautuumaan vieressä kuunneltiin maanantaina karmeita tarinoita.

"Ajattelimme, että miksei luettaisi piinaviikolla ihmisten oikeista kärsimyksistä eikä vain 2000 vuoden takaisista", diakoniasihteeri Kaarina Lappalainen kirkon diakonia- ja yhteiskuntatyön keskuksesta sanoo.
"Nämä kertomukset paljastavat, että Suomessa on ongelmia, jotka eivät ole kenenkään tiedossa. Monet eivät ole saaneet apua mistään!"

"Yhteiskunta ei halua puhua tästä. Halutaan unohtaa lama äkkiä, että päästään uuteen nousukauteen"

Haastatellut KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat Tiistaina 18.4.2000

"Niiden rinnalla Karpolla ei ole juurikaan asiaa."

torstaina 20. huhtikuuta 2000
KIMMO OKSANEN / Helsingin Sanomat tiistaina 18.4.2000 TAUSTA

Otteita velka-
kertomuksista
"Toivon, että jokin ihme pelastaisi perheemme tuholta. Joskus olen toivonut rekan ajavan päällemme. Ja kaksi kertaa olen jemmannut lääkkeet päivieni päättämiseksi, mutta luopunut ajatuksesta."
"Ja niin verottaja, pankki, velkojat ja pesänhoitajat veivät kaiken, minkä kykenivät kenenkään estämättä. Omaisuuteni arvo olisi silloin riittänyt kattamaan lähes koko velkapääoman, mutta se oli pankin ensisijaisessa hallussa eikä pankki suostunut siihen, että realisointi olisi tapahtunut vapaaehtoisella menettelyllä. - - Sitten lama iski ja pankille tuli kiire ja se realisoi kaiken omaisuuteni - noin kolmasosa sen oikeasta arvosta." "Sairauteni paheni ja sydämen ohitusleikkauksen jälkeen sain lopulta työkyvyttömyyseläkettä. Eläkkeeni nettotulosta on mennyt oikeuden päätöksellä kolmasosa ulosottoviraston kautta velkojen korkoihin. Kahdentoista vuoden velkavankeuden aikana noin miljoonan markan velka on kasvanut seitsemään miljoonaan ja kasvaa edelleen. - - Viimeinen toiveeni on, että saisin ihmisarvoni takaisin ja kuolla velattomana ja rasitteista vapaana."
"Minun elämäni pelasti kylläkin työ. Työ oli sekä pelastukseni että ansani. Olin takaajista ainoa, jolla oli palkka ja jota voitiin kuitata." "Niin sitten hyvästelin osakkeeni, ennakkoperintöni, avioliittoni ja myöskin luottokelpoisuuteni. Tulin äkkiä yhteiskuntakelvottomaksi ja jotenkin surkeaksi tyypiksi. Useimmat ystävät myös sain hyvästellä tai pikemminkin he hyvästelivät minut äänettömästi ja kadoten kuin varkaat yöhön."

Arkistokirjoitus.
Kiirastorstaina 20. huhtikuuta 2000.

http://www.nettisanomat.com/2000/04/20/
karmeitatarinoita.htm

Sunnuntaina 9.4.2023. Arkistokirjoitus.


Lauantaina 8.4.2023. Rauhankyyhky.

Sepelkyyhky istahti hetkeksi langalle kertomaan kevään saapumisesta. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal lauantaina 8.4.2023 08:39. Pertti Manninen.

Lauantaina 8.4.2023. Epätäydellinen maailma. Ylen kello 6:n uuutislähetys puheentunnistuksella.

... Ravista Israelissa yksi ihminen on kuollut ja ainakin viisi loukkaantunut vuonna Auto ajoi väkijoukkoon kaupungin rantabulevardilla myöhään illalla surmansa sai italialainen Turisti Poliisin mukaan kyseessä on terrori-iskun olisi kertoa ampuneensa hyökkääjän tapahtumapaikalla illan Turva oli jo toinen väkivaltainen Iskun saman päivän aikana aiemmin päivällä kaksi ihmistä kuoli ja kaksi haavoittui ampumisessa miehitetyllä länsirannalla

steve-o Street journalin toimittaja on asetettu virallisesti syytteeseen vakoilusta toimittaja Esko Witcher syytetään vakoilusta Yhdysvaltojen hyväksi Hän on kiistänyt syytteet ja sanoneensa ainoastaan journalistista työtä Venäjällä Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto interfax kertoo että myös kovin pidätettiin maaliskuun lopussa jekaterinburgissa Venäjän turvallisuuspalvelun ssd:n mukaan Hän yritti hankkia kaupungissa tietoa yhdestä Venäjän puolustusteollisuuden yrityksestä

Bravia trukissa ristisaatto on on osallistunut Noin 2000 ihmistä konfliktin uhreille omistettu kulkue huipentui rukoushetkeen colosseumilla jossa nuori ukrainalainen ja nuori venäläinen rukoilivat rauhan ja veljen puolesta keuhkoputkentulehduksesta toipuvan Paavi franciscus ei tällä kertaa osake ...

Lauantaina 8.4.2023. Epätäydellinen maailma. Ylen kello 6:n uuutislähetys puheentunnistuksella.

Lauantaina 8.4.2023. Rauhankyyhky.



Perjantaina 7.4.2023. Pitkäperjantaina.

Sopuisaa eloa. Käpytikka, kottarainen ja sepelkyyhky napostelevat vielä tarjoilua: Talipalloja ja siemeniä sekä pähkinöitäkin lumien sulaessa hitaasti mutta varmasti. Kirkkonummi. Björkdal torstaina 6.4.2023 16:48. Pertti Manninen.

Pitkäperjantai. 7.4.2023. Arkistosta 12.4.2001.

Il Vangelo secondo Matteo, Pier Paolo Pasolini, 1964. Unelmoituja kuvia elokuvasta Evankeliumi Matteuksen mukaan.
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.



torstaina 12. huhtikuuta 2001
, lisäykset päivittäin.

Il Vangelo secondo Matteo

Pier Paolo Pasolini, 1964.

Kuvia elokuvasta Matteuksen evankeliumi.

nettisanomat.com 20.04.00
.

Unelmoituja kuvia elokuvasta Matteuksen evankeliumi.

nettisanomat.com 12.04.01
.

Pier Paolo Pasolinin Evankeliumi Matteuksen mukaan on yhä vaikuttava ja aikoinaan esitin sen aina kerhon pääsiäiselokuvana Kirkkonummella. Pertti Manninen.
Il Vangelo secondo Matteo, Pier Paolo Pasolini, 1964.

Matteuksen evankeliumi sunnuntaina 15.04.01 TV1:ssä.
Arkistosta 12.4.2001. Katso! 

Pitkänäperjantaina 2021 loppuosaa Alfatv:n esittämästä elokuvasta LUMO:Matteuksen evankeliumi puheentunnistusohjelmalla. Sarjasta Epätäydellinen maailma. Lue!


Perjantaina 7.4.2023. Pitkäperjantaina.
Arkisto 2020: Rinne teki tilaa Marinille pakon edessä. Lue! Näin Nato muuttaa Suomea. Lue! - Tästä ei kerrota suomalaisille. Suomesta tulossa ydinasevaltio, joka sitoutuu NATO:n ydinasedoktriiniin. Lue!

Perjantaina 7.4.2023. Pitkäperjantaina.


Näin Nato muuttaa Suomea. Lue! - Tästä ei kerrota suomalaisille. Suomesta tulossa ydinasevaltio, joka sitoutuu NATO:n ydinasedoktriiniin. Lue!

Torstaina 6.4.2023. Kiirastorstaina.

Lehtitelineeltä kiirastorstaina 6.4.2023 12:15. Kirkkonummen LIDL. Kuva: Pertti Manninen.

Pääkirjoitus
Pääministeri Sanna Marinin luopuminen SDP:n puheenjohtajuudesta tuli Ilta-Sanomien tietojen mukaan yllätyksenä jopa puoluetovereille. Eduskunnassa järjestämässään tiedotustilaisuudessa Marin kertoi olleensa pääministerinä neljä vuotta. Tämähän ei pidä paikkaansa, koska Marinin pääministerikausi alkoi joulukuun puolivälissä 2019, (13.12.2019), kun pääministeri Antti Rinne pakotettiin eroamaan. Tv-toimittaja sentään muisti paremmin ja puhui kolmesta vuodesta. Tarkasti ottaen Marinin vastuullinen ja stressaava pääministerikausi kesti reilut 3 vuotta ja 3 kuukautta. Nyt tämän kevään loppu, vaalipäivästä 2.4.2023 alkaen, on vain toimitusministerinä toimimista, siis juoksevien asioiden hoitamista ilman stressejä, toivottavasti.

Pääministeri Antti Rinteen erottamisen taustat selvinnevät parhaiten Lasse Laatusen kirjoituksesta, josta täällä esillä ollut osa kannattaa julkaista uudelleen, varmuuden vuoksi.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Torstai 6.4.2023 20:02.


2020. Helmikuu. Pääministeri Rinteen erotti salaliitto, jonka johdossa oli EK:n operoiva johtaja Jyri Häkämies. Lasse Laatunen paljastaa

Viikkosanomat
Helmikuu 27, 2020

Lasse Laatunen. Case posti:

”Pääministeri pitää vaihtaa vaaleissa tai eduskunnan epäluottamuslauseella eikä arvottomalla näytelmällä.” Loppulause artikkelista

Maa oli pysähtymässä tukilakkoihin. Osapuolet ja valtakunnansovittelija levittelivät käsiään. Postin pääriidankin sovittelu oli pysähdyksissä. Tässä vaiheessa pääministeri Antti Rinne teki sen, mitä pääministerin pitää tehdä yhteiskunnan uhatessa menettää toimivuutensa. Ulkopuoliset selvityshenkilöt alkoivat ratkoa 700 pakettilajittelijan riitaa tukilakkojen lopettamiseksi. Pääministeri Rinne toimi oikein ja vastuullisesti.

Selvityshenkilöiden asettamisella nostettiin osapuolten paineet sellaisiksi, että työrauha palaisi varmasti. Se palautuikin ennen satamien pysähtymistä.

Selvityshenkilöiden asettaminen sai aikaan pettymyksen raivon niin työnantajaleirissä kuin Kokoomuksessakin. Se ilmeni muun muassa julkisuuteen tunteella singotuista lausunnoista. Tämän reaktion jatke oli Medialiiton hylkäävä vastaus selvityshenkilöiden esitykseen.

Eduskunnassa Kokoomus kävi pääministerin kimppuun syyttäen, että hän on tehnyt hallituksesta ja poliitikoista osapuolen työmarkkinakysymyksiin. Sari Sairaanhoitaja oli Kokoomukselta jo unohtunut.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimii Kai Mykkänen ja Keskustan Katri Kulmunin erityisavustajana Kari Jääskeläinen. Molemmat olivat keskeisissä rooleissa pääministerin kaatamisessa. Molemmat ovat Jyri Häkämiehen entisiä alaisia EK:sta.

Tämä Lasse Laatusen teksti kokonaisuudessaan löytyy:

Työmarkkinaneuvottelut 2019-2020.. Suomen mallin sekä neuvottelu- ja sovittelu järjestelmän tulevaisuus

Lasse Laatunen | 27.02.2020 9:00


Joulukuu 2019. Kuka tai mikä kaatoi pääministerin?

2020. Helmikuu. Toimittaja Haapala: ”väärää tietoaa väärää tietoa”. Case Posti

Arkisto 2011. "Suomi voittaa aina".
KUVASARJA

http://www.nettisanomat.com/2020/02/29/etusivu.html#
lauantai20200229paaministeririnteen


Torstaina 6.4.2023. Kiirastorstaina.

Lehtiteline kiirastorstaina 6.4.2023 12:15. Kirkkonummen LIDL. Kuva: Pertti Manninen.

AKU ANKAN TASKUKIRJA 523 - AKU ANKAN TASKUKIRJA 522 - VAAROJEN VIIDAKKO SUOMEN SUURIN UUTISMEDIA - Kiirastorstain lukupaketti! - ILTA-SANOMAT - PERUSTETTU 1932 - KIIRASTORSTAIN LUKUPAKETTI - 100 kysymyksen jättivisa, lisäristikot, tv-ohjelmat... - MYYNNISSÄ 6.-7.4.2023 HINTA 3,20 - ILTALEHTI - AKU ANKAN TASKUKIRJA 523 YÖLINTU - Myynnissä 6-7.4.2023 3,20 - Laihtui 30 kg - Sanna Marinin luopumisen taustat: YLLÄTYS JOPA PUOLUE- TOVEREILLE - Venäjältä paennut alainen paljastaa: - VAAROJEN VIIDAKKO - RAJU SAIRAUS ISKI Pekka Vennamo menetti liikuntakykynsä - PARHAAT VINKIT KÄYTETYN AUTON MYYNTIIN - TÄLLAISTA ON PUTININ SALATTU ELÄMÄ - Pippa Laukka jätti työnsä Nyt on aikaa laiskottelulle. - Jätti-ristikko, voita 1000 e! - AKU ANKAN TASKUKIRJA 522 VAAROJEN VIIDAKKO - 40 SIVUN MÖKKIEXTRA - Tuttujen suomalaisten kesämökit Tällaisen mökin saat 100 000 ja 200 000 eurolla - Ihanat parsareseptit - Lotta Hintsa: ERO JA - Uskomaton selviytymistarina - TERVEYSHUOLET - HELMI-VAUVA PAINOI VAIN.. 545 GRAMMAA - PAKOTTIVAT PYSÄHTYMÄÄN - LIDL - KIIRASTORSTAIN LUKUPAKETTI! Jätti- ristikko, voita 1000 e! Sanna Marinin luopumisen taustat: ILTA-SANOMAT - YLLÄTYS JOPA PUOLUE- TOVEREILLE "Kestokykyni on ollut koetuksella - KIIRASTORSTAIN LUKUPAKETTI - Venäjältä paennut alainen paljastaa: TÄLLAISTA ON PUTININ SALATTU ELÄMÄ - 40 SIVUN MÖKKIEXTRA - Tulot romahtavat yll 50 prosenttia - Tutut meteorologit vinkkaavat: Tuttujen suomalaiston kesämökit Tällaisen mökin saat 100 000 ja 200 000 eurolla - Ihanat parsareseptit - SANNA MARININ TUNTEIKAS RATKAISU - NÄIN KESÄLOMAT KANNATTAA AJOITTAA - MUISTA MYÖS Muisti - OSTA MYÖS TV-LEHDEN PÄÄSIÄISTUPLA - ILTALEHTI - RAJU SAIRAUS ISKI Pekka Vennamo menetti LAIHTUI 30 KG lliikuntakykynsä -

Torstaina 6.4.2023. Kiirastorstaina.


Tiistaina 4.4.2023. Historiallinen päivä.

Tiistaina 4.4.2023.
Ilta-Sanomat: Historiallinen päivä. Tänään sotilasliittoon. Näin Nato muuttaa Suomea. Haavisto vei dokumentit Brysseliin.
Iltalehti: Vahvistus tuli. Suomi tänään Natoon! Venäjältä raju reaktio. Vahvistaa aseavoimiaan rajalla. Asiantuntija: Tätä se oikeasti tarkoittaa.

Kuvat Kirkkonummen CityMarketissa 4.4.2023 11:50. Pertti Manninen.


Pääkirjoitus.
Sodassa ei ole voittajia. Rauhanneuvottelut aloitettava. Ydinaseet riisuttava.

Nyt Suomessakin uskalletaan puhua Natosta oikealla nimellä: Sotilasliitto.

Tiistaina 4.4.2023 20:02 Pertti Manninen

Tiistaina 4.4.2023. Historiallinen päivä.


Lue myös!
Perjantai 22. huhtikuuta 2022.

Perjantai 22. huhtikuuta 2022.
Tästä ei kerrota suomalaisille. Suomesta tulossa ydinasevaltio, joka sitoutuu NATO:n ydinasedoktriiniin:


First Use-doktriinin mukaan ydinaseita voidaan käyttää sellaisia maita vastaan, jotka eivät ole hyökänneet liittolaismaahan tai, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Suomalaismedia on tästä hiljaa kuin kusi sukassa vuonna 2022 niinkuin aikaisempina vuosinakin.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantai 22.4.2022 07:46.

Omakuva:
Vahingonlaukaus puhelinta näpräillessä torstaina 21.4.2022 12:00 Kirkkonummen Veikkolassa harvinaisen lämpöisenä huhtikuun päivänä, +15. Pertti Manninen.


Katkelma arkistokirjoituksesta jo vuodelta 2006.
HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).


Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
"HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.

Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä."
Lue kokonaan täällä


Vuonna 2009 silloinen hs24.fi-sivusto julkaisi kaksitoista kysymystä ja vastausta. Tässä niistä neljä!

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa 2009 ei mainittu sanallakaan, ainakaan näkyvästi, sitä, että Suomesta tulee ydinasevaltio, jos Suomi liittyy Natoon.
Vastaus:
Korkealla tasolla on määrätty, että tästä ei puhuta kansalaisille. Hallitus on myös välittänyt mitä ilmeisimmin Natoa kannattaville tiedotusvälineille ohjeen siitä, että ydinaseista ei puhuta.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi Helsingin Sanomat ei puuttunut ydinaseiden unohtamiseen selostaessaan hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa 2009?
Vastaus:
Eräissä asioissa Helsingin Sanomat haluaa huiputtaa lukijoitaan ja koska ydinaseista puhuminen vaikuttaisi kielteisesti Nato-kannatukseen ydinaseet ja niistä puhuminen halutaan unohtaa.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi Naton kannatusta koskevissa gallupeissa ei koskaan muotoilla kysymystä esim. seuraavalla tavalla: ”Kannatatteko Suomen liittymistä Natoon, joka merkitsee Suomen liittymistä ydinaseiden käyttäjien joukkoon, vieläpä sen first use-opin mukaisesti, että ydinaseita voitaisiin käyttää sellaisiakin maita vastaan joilla ei ole omia ydinaseita ja jotka eivät ole edes vielä tunkeutuneet mihinkään Nato-maahan?”
Vastaus:
Naton kannatusluvut jäisivät niin pieniksi, ettei tuloksia Natoon pyrkivät tiedotusvälineet niitä mielellään julkistaisi. Sen takia on parempi johdatella esim. kustannussäästöillä tai muilla sellaisilla.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/natoo2.htm

Nato
Kysymys: Miksi noin kymmenen lehden artikkeleissa ja pääkirjoituksissa vain yhdessä mainittiin siitä, että Natoon liittyminen toisi Suomeen ydinaseet mukanaan. kun ne selostivat hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa 2009?
Vastaus:
Voi olla, että osa lehdistä ei tiedä koko mahdollisuudesta. Todennäköisempää kuitenkin on, että siitä ei haluta kertoa lukijoille jonkunlaisen epävirallisen yhteissopimuksen johdosta.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/29/etusivu.html#lehdistokaan

Kaikki kaksitoista kysymystä ja vastausta täällä:
http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm
http://www.hs24.mobi/nato/natoo2.htm



Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 


Perjantaina 31.3.2023. Kuvia.

Tyttö ja Relefantti.
Relefantti 2014. Oiva Toikka 1931-2016. Suomi.
Espoon modernin taiteen museo EMMA. Sunnuntai 19.3.2023 13:07. Pertti Manninen. Lisää tulossa!


Maanantaina 20.3.2023 14:38. Siltalan Pehtoorin ennakkomainos: "Henkeä salpaavaa naurua ja heräävää lempeä kesäyön hämärässä." Ylellä.


Tiistaina 21.3.2023 08:56. Iltasanomat ja Iltalehti: "Kreml raivostui Putinin pidätysmääräyksestä. - Mika Aaltola arvioi: Voi olla Putinin kohtalo." Kirkkonummen City Marketilla.


Keskiviikkona 22.3.2023 12:29 ja 18:49. Oviaukon tekemistä. Kotona.


Torstaina 23.3.2023 13:12. "Valta kuuluu kansalle oikein. - 405 nurin - Vihreät oikein. - SDP 2021 väärin." Kirkkonummi. Veikkola.


Perjantaina 24.3.2023 11:03. Oviaukko valmis, Rasmus ihmettelee. Kotona.


Lauantaina 25.3.2023 06:09 ja 06:45. Puronen tulvii ja fasaani etsii jotakin eiliseltä. Kirkkonummi. Björkdal.


Sunnuntaina 26.3.2023 21:41 ja 23:38. Pohjoiskaarre. Suomi- Finland voittaa, joskus. 90:00 NIR 0-1 FIN 7:20 +7. Katso myös kuva "Suomi voittaa aina" 2011.


Maanantaina 27.3.2023 20:08 "Petteri ja Sanna, lähestymässä." TV:n vaalitentissä.


Tiistaina 28.3.2023 09.10 ja 09:51 Kirkkonummen vanhan kirjaston päälle rakennettu kuparirumilus torin kupeessa ilman ikkunoita ja uusi Hyvinvontikeskuksen puurimoilla päällystetty rakennus puoli kilometriä pohjoisempana uimahallin kupeessa. Lue myös: Kirkkonummen kirjasto-fiasko hieno lintuperspektiivistä! Oodi-arkkkitehtien mahalasku. 2021.


Keskiviikkona 29.3.2023 07:54 ja 08:52. Kottarainen lähtee lentoon syötyään maahan tippuneita talipallon murusia ja orava jatkaa matkaansa lankaa pitkin ravintoa saaneena hänkin. Kirkkonummi. Björkdal.

Valittuja kuvia ajalta 19.3.2023- 29.3.2023. Kuvat ja kommentit Pertti Manninen.

Perjantaina 31.3.2023. Kuvia.


19. maaliskuuta. Minna Canthin päivä.
"Ensimmäinen ehto naisen edistymiselle on persoonallinen ja henkinen vapaus. Siihen perustuu kaikki muu."  Minna Canth Kuva

Sunnuntaina 19.3.2023. Natoon!



NATOON! Iltaiset lauantaina 18.3.2023 Kirkkonummen aseman R:llä kahvikupposta siemaillen ja höyryjunakyytiä odottaen. Teknisen vian takia juna oli jäänyt Siuntioon ja kyyti jäi tällä kertaa kokematta, kun mitään varmuutta parin tunnin odottelunkin jälkeen ei ollut uudesta aikataulusta. Uusimaa. Kirkkonummi. Asema. Kuva. Pertti Manninen 18:15.

SUOMELLE KYLLÄ! Ruotsi jätettiin Naton rannalle. Niinistö kertoi, mitä kulisseissa tapahtui ILTA-SANOMAT Haagin tuomioistuin PUTINISTA ANNETTU PIDÄTYSMÄÄRÄYS ILTA-SANOMAT NATOON! Niinistö kertoo, mitä kulisseissa tapahtui Unkarin yllätyspäätös Ruotsin pettymys: Jätettiin rannalle Haagin rikostuomioistuin: PUTINISTA ANNETTU PIDÄTYSMÄÄRÄYS.

SAULI NIINISTÖN UUSI ARVIO SUOMEN NATO-AIKATAULUSTA IL Turkissa: Mikä muutti Erdoganin mielen? Näin Suomessa reagoitiin Unkarilta yllättävä ilmoitus ILTALEHTI Kansainvälinen rikostuomioistuin PUTINISTA ANNETTU PIDÄTYSMÄÄRÄYS Venäjä siirtää tankkeja museoista rintamalle PUTININ EPÄTOIVON HUIPPU? ERDOGAN HUOLESTUI ILTALEHDEN KUVAAJAN KENGISTÄ UUSI HOITO AUTTAA PARKINSONIN TAUTIIN OMALLA TYÖLLÄ MILJONÄÄREIKSI MUISTA MYÖS IHMEASEET.

Sunnuntaina 19.3.2023.


Perjantaina 17.3.2023.
2006. Arkistokirjoitus sellaisenaan. Radion Ylen päivän peili-ohjelma 18.01.2006 klo 17.00 tekstiksi purettuna.
Presidenttiehdokkaat Tarja Halonen ja Sauli Niinistö keskustelevat Natosta. Julkaistu silloin samana päivänä.



 "Tosi muoti".
18.01.2006 tammikuun keskiviikkona klo 14.47. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Torikeskus.

nettisanomat keskiviikkona 18.01.2006.
Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen.

Toimittaja Heikki Palteisto
Sää kylmenee mutta vaalikeskustelu käy sentään yhä kuumemmaksi …

Tässä Päivän peilissä ruoditaan vielä tuota aamuista radiouutisten vaalitenttiä ja kuulostellaan kuinka ennakkoäänestys on alkanut taloustoimittajamme kertoo miksi tulevien eläkkeiden arvellaan olevan vaarassa pienentyä kerromme myös nuorten parantuneista asunto-oloista ja kiristyvästä pakkasesta
Presidenttiehdokkaat Tarja Halonen ja Sauli Niinistö ovat kiistelleet siitä takaako Suomen EU-toiminta ja nykyinen Nato-yhteistyö avun saamisen kriisitilanteessa tentin huippukohdista tarkemmin Pekka Kinnunen

Toimittaja Pekka Kinnunen
kokoomuksen Sauli Niinistön mielestä Suomi on jo mukana kaikessa Naton toiminnassa jäsenyyttä ei vain tunnusteta radiouutisten vaalitentissä Niinistö ei kuitenkaan suoraan vaatinut että Suomen pitäisi hakea Naton jäsenyyttä
Niinistö
Me olemme kuin postimerkki nyt Natossa kiinni
Halonen
Häh häh häh
Niinistö
Me olemme kaikessa mahdollisessa mukana
Halonen
Tuota
Niinistö
Jopa jopa niissä sanoisinko vähän huonon maineen aiheetta saaneissa toiminnoissa joita maailman poliisiksikin on sanottu elikkä nämä nopean toiminnan joukot joita Nato kehittää me menemme harjoituksiin niiden joukkojen kanssa

Toimittaja
Istuva presidentti vasemmiston ehdokas Tarja Halonen puolusti Suomen nykyistä linjaa
Halonen
Tällä hetkellä meille riittää ihan hyvin se poliittinen ja sotilaallinen yhteistyö mitä meillä Naton kanssa on ett tässä mielessä olen kansan kanssa ihan ihan tota samaa mieltä että ei ole ei ole tarvetta tällaiseen jatkuvaan niinkun Nato-haikailuun

Toimittaja
Ehdokkaiden välille syntyi kiistaa siitä turvaako asejärjestelmien yhteensopivuus avun saamisen Tarja Halonen
Halonen
Minulle se on erittäin tärkeä juuri siltä kannalta että jos jotain sattuu me osataan antaa apua tai sitt me voidaan saada apua
Niinistö
Niin tässä tuli mielenkiintoisella tavalla nyt että tämä yhteensopivuus Nato- järjestelmän kanssa
Halonen
(epäselvä)
Niinistö
Jatkoit että että me annamme apua ja saamme apua sen perusteella
Halonen
Niin
Niinistö
Minä en usko siihen että pelkästään se että meillä on samanlainen asejärjestelmä tuottaisi oikeuden saada apua
Halonen
Mutta
Niinistö
Ei todellakaan
Halonen
Ei mutta Sauli Ninistö
Niinistö
Tässä
Halonen
Sauli Niinistö saanks mä vastata
Niinistö
Jos ei mutta jos puhuisin vuorostani loppuun
Halonen
ihan mielellään
Niinistö
Tässä on vähän vähän sellainen tilanne nyt että että kovasti ollaan jäseniä mutta ei jäsenyyttä kyllä olla valmis myöntämään me olemme nimittäin niin pitkällä mukana kaikissa EU:n ja Naton yhteistoiminnassa että meiltä oikeastaan puuttuu vain se viimekätinen oma turvamme ja nyt Tarja Halonen kuvaa että se tulee yhteensopivuudella
Halonen
Ei kyllä mua on nyt taas on vähän väärin tulkittu
Niinistö
Ei tule
Halonen
Väärin tulkittu saanko mä sanoa että Euroopan unioni on se arvoyhteisö missä me ollaan mukana me tarvitaan sen takia Nato- yhteensopivuutta että Euroopan unionilla ei ole omia joukkoja ja Euroopan unionin Euroopan unionin maiden joukkojen koulutus tapahtuu Naton piirissä niin ei nyt kannata kääntää mustaa valkoseksi vaikka vaaleissa oltaiskiinkin

Toimittaja
Halonen korosti että suomen puolustamisesta huolehtivat kaikissa ratkaisuissa viime kädessä suomalaiset itse hän peräsi niinistöltä uhkakuvia joihin apua kaivataan Niinistö palasi historiaan
Niinistö
Sympatiaa varmasti saataisiin sitä saatiin talvisodassakin aika paljon
Halonen
Nyt ei kuule ole tervetuloa takaisin vuodelle 2006
Niinistö
Aivan aivan ja minä ajattelen jo vuotta 2030 vaikka meistä kukaan ei voi vannoa ja vakuuttaa että maailman tilanne säilyy tästä eteenpäin aina rauhallisena roomalaiset aikoinaan kuvittelivat

Studiotoimittaja
Halosen ja Niinistön radiotentti käytiin siis kiihkeissä tunnelmissa ja politiikan toimittajammekin Jouni Turunenkin joutui toteamaan että vaalitaisto alkoi kuumalta pohjalta.
Toimittaja Jouni Turunen
Tarja Halosen ja Sauli Niinistön ensimmäisessä vaalien loppusuoran kohtaamisessa ei tyylipisteistä välitetty kumpikin pyrki olemaan äänessä koko ajan ehdokkaat keskeyttivät toisiaan jatkuvasti ja puhuivat täysin surutta toistensa päälle ylilatauksen makua oli ilmassa Niinistö käytti ärhäköitä otteita jo ensimmäisen kierroksen keskusteluissa muutta tänään myös Halonen hyökkäsi täysillä Halonen säntäsi väliin kun Niinistö esitteli omaa Itämeri- aloitettaan melko sekavaksi meni puolin ja toisin
...

Keskustelua turvallisuudesta. Katkelma Ylen Päivän peilistä keskiviikkona 18.01.2006 klo 17.00. Heikkolaatuiselta ääninauhalta purkanut tekstiksi Pertti Manninen, nettisanomat.
Halonen vs. Niinistö vaiko Niinistö vs. Halonen.

LISÄÄ TULOSSA?

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/18/etusivu.htm

2006

Erään gallupin anatomia. Aamulehti ja Turun Sanomat 05.01.2006.  -  Ilta-Sanomien toimittaja ei ymmärrä galluppien tarkoitusta!  -   Äänestysvarmuudesta ja ehdokkaan varmuudesta.  - Vaalituloksia.

2006

Presidentinvaalit 2006. Mitä tapahtui viimeisten galluppien jälkeen? Ratkaisivatko viimeiset vaalikeskustelut? MTV3:n keskiviikkona 11.1 ja Ylen torstaina 12.1.

Presidentinvaalit 2006.  Viimeiset 1. kierroksen gallupit ja tulos. 
http://www.nettisanomat.com/
2006/01/18/etusivu.htm

Perjantaina 17.3.2023.


Lue myös!
Täällä julkaistut vuoden 2022 Nato- ja turvallisuuskirjoitukset kuvineen yhtenä pötkönä mitään lisäämättä tai poisjättämättä sisältäen mm. rouva Jenni Haukion hehkutukset (7 kpl, 15.5.2022) ja kansanedustaja Ano Turtiaisen toppuuttelun (1 kpl, 5.10.2022) sekä Naton ydinasedoktriinin (12.4.2022, 22.4.2022) unohtamisen päätöksenteossa.
Alkusivu: Nato2022tammi


14.3.2023. Osattiin sitä ennenkin, 20 vuotta sitten. Arkisto 2003 tammikuu. Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen. Lue!

Jotakin maaliskuussa 2000 -2023. Sarja 2


10.3.2023. Kolmen tunnin päiväkirja. 14:25- 17:33. Marin ja Ohisalo yllätysvierailulla Kiovassa. Alkuun

8.3.2023. Vuosi kului, mikä muuttui? Ukrainassa sotatila. Auutiset. Ukrainalaiset sotilaat onnittelevat Naistenpäivän johdosta. Kuvat

4.3.2023. Ydinasevaltio Suomi. Helsingin Sanomat uutisoi Nato-äänestyksestä torstaina 2.3.2023 mm. näin. Alkuun

Arkisto. Maanantai 2007-04-16 klo 14.30.  Perjantai: Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan. Sunnuntai: Kuvat

28.2.2023. Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 2013 ja 2023.
Kulkijan kuvia 2013. Keski-Suomi. Jyväskylä. Tourulan McDonald's. (12:14).
Kulkijan kuvia 2023. Uusimaa. Kirkkonummi. 1) Kirkkonummen McDonald's. (12:42). Kuvat

Jotakin maaliskuussa 2000 -2022. Sarja 1


Osattiin sitä ennenkin, 20 vuotta sitten.

2003
tammikuu



Arvaa kuka?

Torstaina 2.1.2003



Vuoden nuolaisu.

Paavo Lipponen.

Päästyään tapaamaan Yhdysvaltain presidenttiä George W. Bushia joulukuussa 2002 Suomen pääministeri Paavo Lipponen ilmoitti käynnillään, että Suomi tulee ilomielin mukaan paikkaamaan Irakin sodan tuhoja ja osallistumaan jälleenrakennukseen.

Tämä siis tilanteessa, jolloin sotaan ollaan vasta valmistautumassa.

Kaikkeen se vallassa oleminen ja vallan säilyttämisen halu johtaakin.

26.12.2002 Pertti Manninen, nettisanomat.com.

http://www.nettisanomat.com/2003/01/02/
vuodennuolaisu.htm

2003
tammikuu


Cheney Lipposelle: Yhdysvallat julkistaa tietojaan Irakin tuhoaseista 10.12.2002.

Torstaina 16.1.2003

Helsingin Sanomat ei kertonut Lipposen Bush-nuolaisusta Washingtonissa ainakaan kaikissa painoksissaan. Netistä löytyi:

"Minä kerroin hänelle, kuinka paljon me Suomessa arvostamme hänen johtajuuttaan, kun kysymys on hyvin vaikeista haasteista maailmanlaajuisesti."

Cheney Lipposelle: Yhdysvallat julkistaa tietojaan Irakin tuhoaseista. Helsingin Sanomat 10.12.2002.

"Lipponen esitti Cheneylle toivomuksen, että sota voitaisiin vielä välttää. molemmat keskustelukumppanit pitivät tärkeänä, että tilannetta arvioitaisiin ensin YK:n turvallisuusneuvostossa, jonka on myös kannettava vastuunsa."

"Lipponen kertoi varapresidentille Suomen olevan valmis osallistumaan humanitaarisiin ja YK:n johtamiin avustus- ja rauhanturvaoperaatioihin, jos sota kuitenkin alkaa."

Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen.

Helsingin Sanomat 10. joulukuuta 2002. Cheney Lipposelle: Yhdysvallat julkistaa tietojaan Irakin tuhoaseista.
Helsingin Sanomat 10. joulukuuta 2002. USA painostaa yhä EU:ta Turkin pikaisen jäsenyyden puolesta.
Keskisuomalainen 10.joulukuuta 2002. Suomen Nato-jäsenyys esille.

http://www.nettisanomat.com/2003/01/16/
nuolaisu.htm

Tiistaina 14.3.2023.


14.3.2023. Osattiin sitä ennenkin, 20 vuotta sitten. Arkisto 2003 tammikuu. Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen. Lue!

Jotakin maaliskuussa 2000 -2023. Sarja 2


10.3.2023. Kolmen tunnin päiväkirja. 14:25- 17:33. Marin ja Ohisalo yllätysvierailulla Kiovassa. Alkuun

8.3.2023. Vuosi kului, mikä muuttui? Ukrainassa sotatila. Auutiset. Ukrainalaiset sotilaat onnittelevat Naistenpäivän johdosta. Kuvat

4.3.2023. Ydinasevaltio Suomi. Helsingin Sanomat uutisoi Nato-äänestyksestä torstaina 2.3.2023 mm. näin. Alkuun

Arkisto. Maanantai 2007-04-16 klo 14.30.  Perjantai: Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan. Sunnuntai: Kuvat

28.2.2023. Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 2013 ja 2023.
Kulkijan kuvia 2013. Keski-Suomi. Jyväskylä. Tourulan McDonald's. (12:14).
Kulkijan kuvia 2023. Uusimaa. Kirkkonummi. 1) Kirkkonummen McDonald's. (12:42). Kuvat


Jotakin maaliskuussa 2000 -2022. Sarja 1


Jotakin maaliskuussa 2000- 2023. Sarja2


Perjantaina 10.3.2023.
Kolmen tunnin päiväkirja. 14:25- 17:30.


Tänään kirjoitin valituslupapyynnön ja valituksen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä. Otsikoituna asian voisi ilmaista näin: "Hallinto-oikeus on tulkinnut väärin talousjätteiden ja käymäläjätteiden yhteneväisyyttä niin hävittämisen kuin kustannustenkin suhteen erilaisissa asumismuodoissa."

Sitten pääsin seuraamaan maailman menoa niin läheltä kuin kauempaakin. Tällaista jälkeä sitten syntyi. Ensimmäisessä kuvassa 14:25 valkohäntäpeura on tullut lintujen syöttöpaikalle ahmimaan maassa olevia jyväsiä.

Pertti Manninen. Perjantaina 10.3.2023 19:03.

.

Perjantaina 10.3.2023.
Kolmen tunnin päiväkirja.
14:25- 17:33.


14:25 Valkohäntäpeura.


14:44 Sylvi.


14:52 Kiistanalaisin asia eduskunnassa heinäkuuss oli ns. valtalaki.


14:52 Venäjän väliaikaiselle hallitukselle jäisi ulkopolitiikka ja sotatoimet.


14:52 ... että kansan itsenäisyys jo tulevaisuudessa tulee taa ...

Päiväkirjamerkintä. Sali oli myöhemmin Aloha-elokuvateatteri. Hitchcockin Takaikkunan kävin katsomassa luokkatoverini kanssa, nimeltään Antti Suominen. Ehkä vuotta myöhemmin kävin yksinäni katsomassa Moon Riverin. Molemmilla kerroilla istumapaikka oli ylhäällä vasemman puolen sivuparvella. Hämärä mielikuva on, että olisin isäni kanssa käynyt katsomassa jonkun Chaplinin elokuvan tässä salissa. Osuuspankki purki sitten koko talon 60-luvun alkupuolella pelastaakseen itsensä vuokratessaan uudisrakennuksen Helsingin Yliopistolle.


16:39 Peura palaa takaisin.


16:47 Niinistö tapasi Valkoise talossa presidentti Joe Bidenin.


16:47 ... puheenjohtajan Bob Menendezin.


16:47 ... saakka, kunnes Turkki on ratifioinut Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden.


16:48 (... vuodesta 2014.)


17:00 ... että Suomi jatkaa Ukrainan tukemista sodassa Venäjää vastaan.
Marin Kiovassa. Mukana myös sisäministeri Maria Ohisalo. Vierailusta Ukrainaan ei kerrottu etukäteen turvallisuussyistä.


17:01 Sanna Marin pääministeri. Venäjän johto jatkaa epäinhimillisiä iskuja teitä vastaan.


17:01 Usa:ssa vieraileva presidentti Sauli Niinistö sanoo ...
Sauli Niinistö. "USA:n ja Turkin hävittäjäkauppa ei kuulu Suomelle". Niinistö odottaa, että Suomen ja Ruotsin jäsenyydet ratifioidaan ennen Nato-huippukokousta.


17:02 Niinistö on tavannut matkallaan hävittäjäkauppoja vastustavan ... Sauli Niinistö. "USA:n ja Turkin hävittäjäkauppa ei kuulu Suomelle". Niinistö odottaa, että Suomen ja Ruotsin jäsenyydet ratifioidaan ennen Nato-huippukokousta.


17:02 Kahdeksan ihmistä on kuollut joukkoampumisessa Saksassa. Saksa joukkoampuminen. Ampuja oli riitautunut seurakunnan kanssa. Mies ampui uhrejaan valtakunnansalin ikkunasta.


17:03 Syytteen mukaan hän ei huolehtinut riittävästi Vastaamon tietoturvasta ... Vastaamo. Ville Tapiota kuultiin Helsingin käräjäoileudessa. Ex-toimitusjohtaja pitää tietomurron syynä alaistensa toimia.


17:04 ... valtakunnansovittelijan antaman toisenkin sovintoehdotuksen. Työriita. Veturinkuljettajat torjuivat sovintoehdotuksen. Junaliikennettä uhkaa, sovittelua jatketaan ensi viikolla.

17:05 Asuntolainan lyhentäjien menot kasvavat ...


17:18 Pikkutikka nakuttaa talipalloa pienempien lintujen odottaessa alapuolella murusia.


17:27 Marin ja Ohisalo yllätysvierailulla Kiovassa. Presidentti. Niinistö uskoo Turkin hyväksyvän Nato-jäsenyydet ennen heinäkuuta.


17:27 Turkki. Turkki: Suomen ja Ruotsin terrorisminvastaiset toimet eivät riittäviä.


17:28 Niinistö uskoo ratifiointiin ennen heinäkuuta. Ullanlinna. Henkirikoksesta epäillyn lääkärin omaisuutta vakuustakavarikkoon.

17:28 Niinistö uskoo ratifiointiin ennen heinäkuuta. Energiankulutus. Euroopan uniossa sopu energiankutuksen vähentämisestä.


17:28 Niinistö uskoo ratifiointiin ennen heinäkuuta. Hampuri. Jehovan todistajiin kohdistuneessa joukkoampumisessa kuoli 8 ihmistä.


17:28 Niinistö uskoo ratifiointiin ennen heinäkuuta. Kiina. Presidentti Xi Jingping valittiin kolmannelle presidenttikaudelle.


17:28 Kiina. Presidentti Xi Jingping valittiin kolmannelle presidenttikaudelle.


17:29 Turkki: Suomen ja Ruotsin toimet eivät riittäviä. Vinyylit. Yhdysvalloissa ostettiin viime vuonna enemmän vinyyli- kuin CD-levyjä

17:29 Kiova. Pääministeri Marin Kiovassa - vakuuttaa Suomen avun jatkuvan.


17:29 Vastaamon ex-toimitusjohtaja syyttää työntekijöitä. Presidentti. Niinistö uskoo Turkin hyväksyvän Nato-jäseyydet ennen heinäkuuta.


17:29 Veturinkuljettajien työriitaan ei sopua. Väkivalta. Alle 15-vuotiaat syyllistyvät väkivaltaan aiempaa useammin.


17:30 Lauantai 15:00. -8 -8 -7 -5 -5 -3 -5 -3 - 4 -5 -5 -5 -6 -6 -6 -6 -3 -6 -6 -5 -4 Huomenna 4 Berliini 4 Kööpenhamina -1 Oslo -1 Kiova.

Perjantaina 10.3.2023.
Kolmen tunnin päiväkirja.
14:25- 17:33.

Pertti Manninen. Perjantaina 10.3.2023 19:03.

 

Keskiviikkona 8.3.2023.
Vuosi kului, mikä muuttui?

Tiistai 8. maaliskuuta 2022. Kansainvälinen naistenpäivä

AlfaTV:n ohjelmistossa on muutoksia. Ukrainassa sotatila.
Auutiset. Ukrainalaiset sotilaat onnittelevat Naistenpäivän johdosta.


Rakkaat naiset, onnittelemme teitä Naisten päivän johdosta, Toivomme teille onnea, terveyttä ja rauhaa.

Olkaa aina tukemassa rinnallamme.

Rauhaa ja hyvinvointia. Kiitos tuesta ja rukouksista.

Lupaamme teille rauhallisen taivaan yllenne.

Onnea teille!

AlfaTV:n ohjelmistossa on muutoksia. Ukrainassa sotatila.
Auutiset. Ukrainalaiset sotilaat onnittelevat Naistenpäivän johdosta.

Tiistaina 8.3.2022 19:46 TV-ruudulta kuvannut Pertti Manninen.


Naisten päivä tiistaina 8.3.2022. Kuva: Pertti Manninen 09:43 Kirkkonummi. City-Market.

YK-päivä

KANSAINVÄLINEN NAISTENPÄIVÄ

International Women's Day

YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran maaliskuun 8. päivänä vuonna 1975. Samana vuonna vietettiin YK:n kansainvälistä naisten teemavuotta, jota seurasi naisten vuosikymmen 1976-1985 sekä useita naisten maailmankonferensseja. Naistenpäivän historia ulottuu kuitenkin jo 1900-luvun alkuun. Vuonna 1910 Kööpenhaminassa kokoontunut sosialistinen internationaali päätti naistenpäivän vietosta, tarkoituksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä.

Sukupuolten välisen tasa-arvon periaate on vahvistettu jo YK:n peruskirjassa vuonna 1945. Kaikkinaisen naisten syrjinnän poistamista koskeva yleissopimus hyväksyttiin YK:ssa vuonna 1979. Suomi ratifioi sopimuksen vuonna 1986.

Neljännessä naisten maailmankonferensissä Pekingissä vuonna 1995 hyväksyttiin Pekingin julistus ja toimintaohjelma, jonka tavoitteena on aktiivisesti poistaa esteitä naisten oikeuksien tieltä. Suomi on sitoutunut Pekingin asiakirjan tavoitteisiin.

Tasa-arvon ja naisten oikeuksien edistäminen on myös tärkeä osa Agenda 2030 -tavoitteita. Tavoitteen 5 päämääränä on sukupuolten tasa-arvo sekä naisten ja tyttöjen oikeuksien ja mahdollisuuksien vahvistaminen kaikilla sektoreilla. 

Tiesitkö, että

  • Maailmassa kuolee lähes 47 000 naista vaarallisen abortin seurauksena vuosittain.
  • Yli 40 prosenttia suomalaisista naisista on joutunut miehen tekemän fyysisen tai seksuaalisen väkivallan tai uhkailun kohteeksi 15 vuotta täytettyään.
  • Yli 50 prosentilla kaupungeissa asuvista naisista ja tytöistä puuttuu vähintään yksi seuraavista: puhdas vesi, tarpeelliset käymälä- ja peseytymistilat, kunnollinen asunto ja riittävä elintila.
  • Naisten ansiot ovat Suomessa keskimäärin 16 prosenttia miesten ansioita pienemmät. Maailmanlaajuisesti palkkaero on 22 prosenttia.
  • Naisten osuus kansanedustajista on maailmanlaajuisesti vain noin neljännes.

Kestävä kehitys haltuun, tasa-arvo koulutuksessa podcast (YK-liitto)

Teemapäivän sivut, UN Women

Lähteet:

Maailma.netYleTHLEduskunta

Suomen YK-liitto on YK-teemoihin keskittyvä kansalaisjärjestö. Liitto edistää laaja-alaisen vaikuttaja verkostonsa avulla kansainvälistä yhteistyötä jossa ketään ei jätetä. Visiomme on saavuttaa yhteistyöllä vahva YK ja kestävä tulevaisuus.

https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/kansainvalinen-naistenpaiva



Keskiviikkona 8.3.2023.
Vuosi kului, mikä muuttui?

Tiistai 8. maaliskuuta 2022. Kansainvälinen naistenpäivä


Pääkirjoitus
Suomi lähettää tykkejä sotaan
... Historia tulee kertomaan ... Lue!

Kalevalan päivä on
suomalaisen kulttuurin päivä.

Kuvat

Tarja Salmi-Jacobson.
Mitä kirjastoni on merkinnyt minulle
Lue!


Kallion kirjasto Helsingissä.
Kuva: Matti Paavonen.


Lue myös!
Täällä julkaistut vuoden 2022 Nato- ja turvallisuuskirjoitukset kuvineen yhtenä pötkönä mitään lisäämättä tai poisjättämättä sisältäen mm. rouva Jenni Haukion hehkutukset (7 kpl, 15.5.2022) ja kansanedustaja Ano Turtiaisen toppuuttelun (1 kpl, 5.10.2022) sekä Naton ydinasedoktriinin (12.4.2022, 22.4.2022) unohtamisen päätöksenteossa.
Alkusivu: Nato2022tammi


Lauantaina 4.3.2023. Ydinasevaltio Suomi. Lue!

Perjantaina 3.3.2023. Arkisto. Maanantai 16.4.2007 klo 14.30. Pääministerikin lukee Nettisanomia! Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen. Lue!

Keskiviikkona 1.3.2023. Jotakin maaliskuussa 2000- 2022. Lue!

Tiistaina 28.2.2023. Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023. Kuvat

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu. Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen tai lopettaa noudattamisen. Lue!


2023 helmikuu.

Perjantai 3.2.2023. Pääministeri Marin otti johtajan roolin:"Suomi ja Ruotsi jatkavat käsi kädessä Natoon." Lue!

Perjantai 3.2.2023. Taipui ja osin taittuikin. Kuva

Tiistaina 7.2.2023. Iltalehti: Presidentti Sauli Niinistö on joutunut vaihtamaan nimensäkin ... Lue!

Perjantaina 10.2.2023. Hupsaus: Nadonlukua tammikuun lopulla 2023. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten Lue! - 15 vuotta sitten Lue! - 10 vuotta sitten Lue! - 5 vuotta sitten Lue!

Lauantaina 11.2.2023. Vuosi sitten. Arkisto 27.2.2022. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten. Torstaina 13.2.2003. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. "Puhun rauhasta ymmärtäen sen, että tällä hetkellä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä rauhaan." Presidentti Sauli Niinistö. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. Ukrainaan ei lähtenyt Suomesta vuosi sitten "pehmeää pakettia". Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Marin: Venäjä olisi pitänyt eristää jo aiemmin - Niinistö: Suomen reaktio näkyi teoista. Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Arkisto 2005. Leif Salmén. Voiton päivä? Kolumni. Lue!

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu. Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen tai lopettaa noudattamisen. Lue!

Tiistaina 28.2.2023. Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023.


2023 tammikuu.

- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö. Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus. Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1. Kuva
- Kuukauden kuvapari. Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


Lauantaina 4.3.2023. Ydinasevaltio Suomi.

Syötävää riittää taas kaikille tässä toisessa aallossa. Orava ja linnut sopuisina. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantai 4.3.2023 09:59. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantaina 4.3.2023.
Suomi ydinasevaltioksi selvin luvuin.
Tätähän Nato-päätös merkitsee, vaikka Naton ydinasedoktriiniin sitoutuminen ja sen määräämät velvoitteet jäivät tälläkin kertaa avaamatta ja kertomatta suomalaisille.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 4.3.2023 09:59.

Helsingin Sanomat uutisoi Nato-äänestyksestä torstaina 2.3.2023 mm. näin:

Asiasta annetusta lakiesityksestä keskusteltiin täysistunnossa tiistaina.
Nato-jäsenyyden hylkäämistä esitti tiistaina Markus Mustajärvi ja sitä kannatti Johannes Yrttiaho.
Mustajärvi perusteli näkemystään sillä, että Suomi ei ole asettamassa minkäänlaisia ennakkoehtoja tai varaumia Nato-jäsenyydelle, esimerkiksi ydinaseiden sijoittamista Suomeen. Samaa huolta ydinaseista esitti Yrttiaho.
"Pidän Nato-jäsenyyden suurimpana ongelmana juuri sitä, että Suomi hyväksyy Naton ydinasepolitiikan ja luopuu samalla tosiasiallisesti ydinaseettomuu-

destaan", Yrttiaho sanoi.
Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) sanoi eduskunnassa, että päätöksellä Nato-laista ei muuteta Suomen kantaa, linjaa eikä lainsäädäntöä liittyen ydinaseisiin. Samaa korosti puheenvuorossaan puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk).
"Mitä tulee ydinaseisiin, olen jo aikaisemminkin todennut, että emme ole niitä Suomeen hamuamassa, eikä niitä kyllä ole kukaan meille tänne tyrkyttämässäkään. Nato-jädenyys on Suomelle puolustuksellinen ratkaisu", Kaikkonen sanoi.
Eduskunnan ...

... hyväksyi Suomen ... senyyden selvin luvuin.
... eduskunnan hyväksymisen jälkeen jäsenyyden hyväksyminen kulkee hallituksen kautta presidentin tehtäväksi ...
Anni Keski-Heikkilä HS
Ilkka Hemmilä STT

C
JAA 184 EI 7 TYHJIÄ 1 POISSA 7
...
Presidenttiim Sauli Niinistö on sanonut aikovansa vahvistaa kansallisen Nato- lainsäädännön heti, kun eduskunta on sen hyväksynyt. Suomesta ei voi tulla Naton täysjäsentä ennen kuin kaikki liittoutuman nykyjäsenet ovat ratifioineet Suomen hakemuksen. Kaikki muut maat paitsi Turkki ja Unkari hyväksyivät jäsenyyden viime vuonna.
...

A6 Helsingin Sanomat tiistaina 2.3.2023
Kotimaantoimitus Esihenkilö: Riku Jokinen hs.kotimaa@hs.fi 358 9 ...
Eduskunta äänest Nato-jäsenyydestä
*Eduskunnan puhemies ei saa äänestää.

Helsingin Sanomat uutisoi Nato-äänestyksestä torstaina 2.3.2023.

Lauantaina 4.3.2023.
Suomi ydinasevaltioksi selvin luvuin.
Tätähän Nato-päätös merkitsee, vaikka Naton ydinasedoktriiniin sitoutuminen ja sen määräämät velvoitteet jäivät tälläkin kertaa avaamatta ja kertomatta suomalaisille.
Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Lauantai 4.3.2023 09:59.


Lue myös!
Perjantai 22. huhtikuuta 2022.

Tästä ei kerrota suomalaisille. Suomesta tulossa ydinasevaltio, joka sitoutuu NATO:n ydinasedoktriiniin. Lue!

Lue myös!
Helsingin poliisimestarilla laintuntemus hakusessa. Poliisi tutkii Erdoganin poltettua kuvaa kunnianloukkauksena.
Lue!


Lue myös!
Täällä julkaistut vuoden 2022 Nato- ja turvallisuuskirjoitukset kuvineen yhtenä pötkönä mitään lisäämättä tai poisjättämättä sisältäen mm. rouva Jenni Haukion hehkutukset (7 kpl, 15.5.2022) ja kansanedustaja Ano Turtiaisen toppuuttelun (1 kpl, 5.10.2022) sekä Naton ydinasedoktriinin (12.4.2022, 22.4.2022) unohtamisen päätöksenteossa.
Alkusivu: Nato2022tammi


Lue myös!
Perjantai 22. huhtikuuta 2022.

Perjantai 22. huhtikuuta 2022.
Tästä ei kerrota suomalaisille. Suomesta tulossa ydinasevaltio, joka sitoutuu NATO:n ydinasedoktriiniin:


First Use-doktriinin mukaan ydinaseita voidaan käyttää sellaisia maita vastaan, jotka eivät ole hyökänneet liittolaismaahan tai, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Suomalaismedia on tästä hiljaa kuin kusi sukassa vuonna 2022 niinkuin aikaisempina vuosinakin.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Perjantai 22.4.2022 07:46.

Omakuva:
Vahingonlaukaus puhelinta näpräillessä torstaina 21.4.2022 12:00 Kirkkonummen Veikkolassa harvinaisen lämpöisenä huhtikuun päivänä, +15. Pertti Manninen.


Katkelma arkistokirjoituksesta jo vuodelta 2006.
HBL Hufvudstadsbladet. Debatt. Nato. Aktualisera en kärnvapenfri zon igen. Stig Gustafsson. Curt Riberdahl. Tisdag 21 november 2006. (Käännös: Pertti Manninen).


Ydinaseeton vyöhyke on tehtävä taas ajankohtaiseksi.
"HBL:ssä (3.11) selostettiin tarkasti muun muassa Naton, Ruotsin ja Suomen välistä syvennettyä yhteistyötä. Suomen Puolustusministeri on äskettäin eräässä puheessaan sanonut, että Suomella on vain kaksi vaihtoehtoa: nostaa puolustusmäärärahoja tai liittyä Natoon.

Eräs kysymys, joka ei vielä ole vaikuttanut suomalaiseen keskusteluun, on se, että Nato on sotilasliitto, joka rakentuu soveltuvin osin Euroopassa oleviin ydinaseisiin. On pidätetty oikeus käyttää ydinaseita ensin, vaikka ei olisikaan jouduttu sellaisten aseiden käytön kohteeksi. Tämä oikeus on nimeltään "first use". Tämä oikeus kohdistuu myös sellaisiin maihin, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Mielestämme tällainen ydinasedoktriini on kansainvälisen oikeuden vastainen. Sellaiseksi sen tulkitsi Haagin kansainvälinen tuomioistuin 1996-07-08 neuvoa-antavassa lausunnossaan. Lausuma voidaan mielestämme tulkita myös niin, että Naton jäsenvaltioiden tulee aktiivisesti vaikuttaa organisaation ydinasepuolustukseen liittyvien kysymysten selvittelyssä."
Lue kokonaan täällä


Vuonna 2009 silloinen hs24.fi-sivusto julkaisi kaksitoista kysymystä ja vastausta. Tässä niistä neljä!

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisessa selonteossa 2009 ei mainittu sanallakaan, ainakaan näkyvästi, sitä, että Suomesta tulee ydinasevaltio, jos Suomi liittyy Natoon.
Vastaus:
Korkealla tasolla on määrätty, että tästä ei puhuta kansalaisille. Hallitus on myös välittänyt mitä ilmeisimmin Natoa kannattaville tiedotusvälineille ohjeen siitä, että ydinaseista ei puhuta.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi Helsingin Sanomat ei puuttunut ydinaseiden unohtamiseen selostaessaan hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa 2009?
Vastaus:
Eräissä asioissa Helsingin Sanomat haluaa huiputtaa lukijoitaan ja koska ydinaseista puhuminen vaikuttaisi kielteisesti Nato-kannatukseen ydinaseet ja niistä puhuminen halutaan unohtaa.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm

Nato
Kysymys: Miksi Naton kannatusta koskevissa gallupeissa ei koskaan muotoilla kysymystä esim. seuraavalla tavalla: ”Kannatatteko Suomen liittymistä Natoon, joka merkitsee Suomen liittymistä ydinaseiden käyttäjien joukkoon, vieläpä sen first use-opin mukaisesti, että ydinaseita voitaisiin käyttää sellaisiakin maita vastaan joilla ei ole omia ydinaseita ja jotka eivät ole edes vielä tunkeutuneet mihinkään Nato-maahan?”
Vastaus:
Naton kannatusluvut jäisivät niin pieniksi, ettei tuloksia Natoon pyrkivät tiedotusvälineet niitä mielellään julkistaisi. Sen takia on parempi johdatella esim. kustannussäästöillä tai muilla sellaisilla.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/24/etusivu.html

http://www.hs24.mobi/nato/natoo2.htm

Nato
Kysymys: Miksi noin kymmenen lehden artikkeleissa ja pääkirjoituksissa vain yhdessä mainittiin siitä, että Natoon liittyminen toisi Suomeen ydinaseet mukanaan. kun ne selostivat hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittista selontekoa 2009?
Vastaus:
Voi olla, että osa lehdistä ei tiedä koko mahdollisuudesta. Todennäköisempää kuitenkin on, että siitä ei haluta kertoa lukijoille jonkunlaisen epävirallisen yhteissopimuksen johdosta.
Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
2009/01/29/etusivu.html#lehdistokaan

Kaikki kaksitoista kysymystä ja vastausta täällä:
http://www.hs24.mobi/nato/nato.htm
http://www.hs24.mobi/nato/natoo2.htm



Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 


Lauantaina 4.3.2023.

Helsingin poliisimestarilla laintuntemus hakusessa. Kunnianloukkaus on asianomistajarikos. Tokkopa sentään Turkin presidentti on tehnyt tutkintapyyntöä kuvansa polttamisesta.
Pertti Manninen lauantaina 4.5.2023 13:28.


Helsingin Sanomat torstaina 2.3.2023.
Uutiset
Poliisi tutkii Erdoganin poltettua kuvaa kunnianloukkauksena.

...
MIELENOSOITTAJATpolttivat sunnuntaina Helsingissä Turkin suurlähetystölläTurkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kuvan. Poliisi tutkii asiaa kunnianloukkauksena. ...ylikomisario Heikki Porola sanoo, että tapahtuma tuli poliisin tietoon, kun lähistöllä ollut partio näki tapahtuman. "Kun siellä on jotain poltettu yleisellä paikalla, se herättää, kiinnostusta ja kun on todettu että kuvassa on Turkin presidentti ... mukaan poliisi käytti yhteen mielenosoittajaan pippurikaasua. Porola sanoo, ettei hänen tiedossaan ole, että kaasua olisi käytetty. Asiasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat. ...

MIELENOSOITTAJAT polttivat sunnuntaina Helsingissä Turkin suurlähetystöllä Turkin presi- dentti Recep Tayyip Erdoganin kuvan. Poliisi tutkii asiaa kunnianloukkauksena. , on syytä epäillä että kunnianloukkausrikos tapahtui ... mukaan yksin kuvan polttaminen olla rikos jos poltetaan kuva, josta joku ... , se voi täyttää Porolan mukaan ... mielenosoituksesta ... tehty poliisille ennakkoilmoitusta. Osallistujia ... hänen mukaansa noin parikymmentä ja he olivat naamioituneita. Paikalta otettiin kiinni neljä ihmistä, jotka on sittemmin vapautettu. Kunnianloukkauksen lisäksi asiassa epäillään virkamiehen vastustamista ja Helsingin poliisilaitoksen ... niskoittelua.

(Lauantaina 4.3.2023 tekstintunnistajalla jotakin).


Arkisto. Extra-lisäys!
Maanantai 2007-04-16 klo 14.30.
 
Pääministerikin lukee Nettisanomia! 

Perjantaina: Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan.
Sunnuntaina: Matti Vanhanen on oppinut herrasmiehen tavoille ja pitelee tuolia Tarja Cronbergin istuutuessa.



Perjantai 2007-04-13. Nettisanomat.
Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen rojahtamassa sijoilleen Tarja Cronbergin vetäessä tuoliaan hallitusneuvottelujen tiedotustilaisuudessa Säätytalolla perjantaina 2007-04-13.
FST:n uutislähetys klo 18.15. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Pääkirjoitus. Tapoja Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen!

Kaiken korskeuden keskellä ei tarvitse käyttäytyä moukkamaisesti naishenkilöä kohtaan. Vt. pääministerinkin pitäisi ymmärtää, että hän on hallitustunnustelujen vetäjä ja hänen edustamallaan puolueella on sittenkin vain neljäsosa eduskuntapaikoista.
Kohteliaisuutta korskeuden sijaan. Hyviä tapoja välinpitämättömyyden sijaan. Eikö viiskymppinen mies ole tällaista vielä oppinut?  
Huomaavaisuus naisen istahtaessa ja tuolin vetäminen sopisi myös  "Euroopan presidentiksi " itseään kutsuneelle mörrikälle.
Perjantaina 2007-04-13. Pertti Manninen.


Maanantai 2007-04-16. Hufvudstadsbladet (Kuva:  Tor  Wennström).
Matti Vanhanen on oppinut herrasmiehen tavoille ja pitelee tuolia Tarja Cronbergin istuutuessa
Säätytalolla pidetyssä tiedotustilaisuudessa sunnuntai-iltana. Kuva Pertti Manninen postin saavuttua. Isonna!

"Regeringsprogrammet. Folkpensioner och studiebidrag höjs. Regeringen lovar stärka välfärden". Foto: "Nu är det klart, Stefan Wallin, Jyrki Katainen, Matti Vanhanen och Tarja Cronberg kunde i går kväll berätta att regeringsförhandlingarna nu rotts i hamn. Ministerlistan spikas i början av veckan". HBL Måndag 16 april 2007. 

http://www.nettisanomat.com/2007/04/16/etusivu.html
 

Keskiviikkona 1.3.2023. Jotakin maaliskuussa 2000- 2022. Lue!

Tiistaina 28.2.2023. Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023. Kuvat

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu. Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen tai lopettaa noudattamisen. Lue!

.

2023 helmikuu.

Perjantai 3.2.2023. Pääministeri Marin otti johtajan roolin:"Suomi ja Ruotsi jatkavat käsi kädessä Natoon." Lue!

Perjantai 3.2.2023. Taipui ja osin taittuikin. Kuva

Tiistaina 7.2.2023. Iltalehti: Presidentti Sauli Niinistö on joutunut vaihtamaan nimensäkin ... Lue!

Perjantaina 10.2.2023. Hupsaus: Nadonlukua tammikuun lopulla 2023. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten Lue! - 15 vuotta sitten Lue! - 10 vuotta sitten Lue! - 5 vuotta sitten Lue!

Lauantaina 11.2.2023. Vuosi sitten. Arkisto 27.2.2022. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten. Torstaina 13.2.2003. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. "Puhun rauhasta ymmärtäen sen, että tällä hetkellä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä rauhaan." Presidentti Sauli Niinistö. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. Ukrainaan ei lähtenyt Suomesta vuosi sitten "pehmeää pakettia". Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Marin: Venäjä olisi pitänyt eristää jo aiemmin - Niinistö: Suomen reaktio näkyi teoista. Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Arkisto 2005. Leif Salmén. Voiton päivä? Kolumni. Lue!

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu. Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen tai lopettaa noudattamisen. Lue!

Tiistaina 28.2.2023. Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023.


2023 tammikuu.

- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö. Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus. Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1. Kuva
- Kuukauden kuvapari. Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


Jotakin maaliskuussa 2000- 2022.

Kalevalan päivänä 2013 ja 2023. Kuvat


Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023.

Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta

28.02.2013.
Kulkijan kuvia. Keski-Suomi. Jyväskylä.
1) Tourulan McDonald's. (12:14).
2) Tytöt tulossa Vaajakosken kirjastossa. (12:49).
Kuvat:
Pertti Manninen. Kuvasarja

28.2.2023 Kalevalan päivän liputusta tänään.

Kalevalan päivän, suomalaisen kulttuurin päivän, liputusta 28.02.2023.
Kulkijan kuvia. Uusimaa. Kirkkonummi.
1) Kirkkonummen McDonald's. (12:42).
2) Pojat liikennevaloissa arvattavasti vesilammikoita kiertäen kun valo vihreäksi vaihtuu. (12:43).
Kuvat:
Pertti Manninen.

Extra: Osasuurennos lippukuvasta, jossa kunnantalon liput liehuvat DRIVEN takana.

Kuva: Pertti Manninen.


20 vuotta sitten. Torstaina
13.2.2003. Sarja

20 vuotta sitten. Torstaina
13.2.2003.

http://www.nettisanomat.com/2003/02/13/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2003/02/13/lehdet.htm

2023 helmikuu.

Perjantai 3.2.2023. Pääministeri Marin otti johtajan roolin:"Suomi ja Ruotsi jatkavat käsi kädessä Natoon." Lue!

Perjantai 3.2.2023. Taipui ja osin taittuikin. Kuva

Tiistaina 7.2.2023. Iltalehti: Presidentti Sauli Niinistö on joutunut vaihtamaan nimensäkin ... Lue!

Perjantaina 10.2.2023. Hupsaus: Nadonlukua tammikuun lopulla 2023. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten Lue! - 15 vuotta sitten Lue! - 10 vuotta sitten Lue! - 5 vuotta sitten Lue!

Lauantaina 11.2.2023. Vuosi sitten. Arkisto 27.2.2022. Lue!

Lauantaina 11.2.2023. 20 vuotta sitten. Torstaina 13.2.2003. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. "Puhun rauhasta ymmärtäen sen, että tällä hetkellä ei ole minkäänlaisia edellytyksiä rauhaan." Presidentti Sauli Niinistö. Lue!

Sunnuntaina 12.2.2023. Ukrainaan ei lähtenyt Suomesta vuosi sitten "pehmeää pakettia". Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Marin: Venäjä olisi pitänyt eristää jo aiemmin - Niinistö: Suomen reaktio näkyi teoista. Lue!

Sunnuntaina 19.2.2023. Arkisto 2005. Leif Salmén. Voiton päivä? Kolumni. Lue!

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu. Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen tai lopettaa noudattamisen. Lue!

Tiistaina 28.2.2023. Kalevalan päivän liputusta 2013 ja 2023.


2023 tammikuu.

- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö. Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus. Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1. Kuva
- Kuukauden kuvapari. Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


Tiistaina 21.2.2023. Peurat iltapalalla.

Peurat iltapalalla. Lintujen syöttöpaikan isommat vieraat puhdistavat tarjonnan lopullisesti tältä päivältä. Kuva: Pertti Manninen. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Tiistaina 21.2.2023 17:02.

Tiistaina 21.2.2023. Tähän on tultu.
iltalehti.fi.
Putin: Venäjä jäädyttää ydinasesopimuksen. Putin uhoaa, että mikäli Yhdysvallat tekee ydinasetestejä, Venäjä seuraa ... is.fi/kotimaa. Putin: Venäjä lopettaa ydinasesopimuksen noudattamisen. Tiistaina 21.2.2023 12:56 ja 12:54.


Sunnuntaina 19.2.2023. Pingviinit aamulla.

Pingviinit aamulla. Pihavalojen syttyessä luminen maisema räjähtää silmille. Pari vuotta portaita vahtineet pingviinit loistavat ja Rasmus-kissa saa ruokansa, jonka jälkeen jatkaa uniaan. Kuva: Pertti Manninen. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntaina 19.2.2023 07:08.

Sunnuntaina 19.2.2023.

Keskisuomalainen sunnuntaina 19.2.2023.

 

Leif Salmén. Voiton päivä? Kolumni. Iltalehti keskiviikkona 11.05.2005.

http://www.nettisanomat.com/
2005/05/17/salmen.htm


Lue ja katso myös!

Supernova. Kuvitelma mahtipontisesta sotilasparaatista.
2005/05/10/kuvasupernova.htm  

 

Sunnuntaina 12.2.2023. Pienimmillekin.

Pienimmätkin saavat osansa, kun isommat ovat jo tulleet hetkeksi kylläisiksi. Kuva: Pertti Manninen. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntaina 12.2.2023 11:37
Eilen Haapajärven kappelissa viimeiselle matkalle siunatun Kalle Pakarisen muistolle.

Sunnuntaina 12.2.2023.

»Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava.»
»Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen». Ludwig Wittgenstein.

Lue myös! Arkisto 2022. Helmikuun 24. päivä 2022. Yle Radio1 aamulla klo 5:58 puheentunnistuksella. Lue!

Lue myös! Arkisto 2022. Helmikuun 27. päivä 2022. Suomi lähettää tykkejä sotaan. Lue!

»Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava.»
Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim. Vuosi 2007. Numero 23. André Maury. Kielen kärjestä ja juurista.
https://www.duodecimlehti.fi/duo96916


20 vuotta sitten. Torstaina
13.2.2003. Sarja

20 vuotta sitten. Torstaina
13.2.2003.

http://www.nettisanomat.com/2003/02/13/etusivu.htm

http://www.nettisanomat.com/2003/02/13/lehdet.htm


Arkisto 24.2.2022.


Arkisto 27.2.2022.


Lauantaina 11.2.2023.

 

20 vuotta sitten Lue! - 15 vuotta sitten Lue! - 10 vuotta sitten Lue! - 5 vuotta sitten Lue!


Perjantaina 10.2.2023.

 

Hupsaus: Nadonlukua tammikuun lopulla 2023.

Hupsaus: Nadonlukua tammikuun lopulla 2023.


Tiistaina 7.2.2023.

 

Iltalehti: Presidentti Sauli Niinistö on joutunut vaihtamaan nimensäkin ...


Tiistai 7.2.2023. Palvelu pelaa!



Perjantai 3.2.2023.

 

Perjantai 3.2.2023. Taipui ja osin taittuikin.

Taipui ja osin taittuikin. Männyn kaikki oksat eivät kestäneet. Puu kyllä on edelleenkin tukevasti paikallan. Harvinaisen suuri määrä painavaa lunta teki tuhojaan talven alussa etelässäkin. Nyt on vielä hiukan lumen rippeitä jäljellä ja paluu normaaliin on sujunut nopeasti. Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan urheilukentän portilla. Torstai 2.2.2023 11:32. Pertti Manninen.




ARKEA JA JUHLAA. JA SOTAMAA LEIKKASI.
Laukaa - Konnevesi Torstai 2.3.2017 Pasi Jaakkonen

"Rikhard Sotamaa leikkasi jatkosodan lopussa kymmenen vuorokautta yötä päivää ja teki työssään lähes ihmeitä." Lue!


Perjantai 3.2.2023.

Pääministeri Marin otti johtajan roolin:
"Suomi ja Ruotsi jatkavat käsi kädessä Natoon."


 

NATO. Tammikuu 2022 - Joulukuu 2022.

Vihdoinkin valmis! Täällä julkaistut vuoden 2022 Nato- ja turvallisuuskirjoitukset kuvineen yhtenä pötkönä mitään lisäämättä tai poisjättämättä sisältäen mm. rouva Jenni Haukion hehkutukset (7 kpl, 15.5.2022) ja kansanedustaja Ano Turtiaisen toppuuttelun (1 kpl, 5.10.2022) sekä Naton ydinasedoktriinin (12.4.2022, 22.4.2022) unohtamisen päätöksenteossa.

Nato2022tammi - Nato2022helmi - Nato2022maalis - Nato2022huhti - Nato2022touko - Nato2022kesä - Nato2022heinä - Nato2022elo - Nato2022syys - Nato2022loka - Nato2022marras - Nato2022joulu


2023 tammikuu.
- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö. Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus.
Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1.
Kuva
- Kuukauden kuvapari.
Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


Maanantai 30.1.2023.

Suomen Nato-päättäjät: Niinistö, Marin ja Haavisto, yhdessä nipussa:
Iltalehti maanantaina 30.1.2023.

 

Lue myös!
Niinistön tulkinta Erdoganin suhtautumisesta Suomen Nato-jäsenyyteen. "Turkki antoi huhtikuussa selväsanaisesti tukensa Suomen Nato-jäsenyydelle." Keskiviikko 8.6.2022.


Lue myös!




Voiko kasvoista lukea jotakin? Recep Tayyip Erdoğan, Sauli Niinistö ja Magdalena Andersson poimittuina
keskiviikkona 29.6.2022 pidetyn sopimustilaisuuden kuvasta.
Torstai 30.6.2022.


Lue myös!
Maanantai 9.1.2023.

Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza
Taistelevat tuulimyllyjä vastaan?

Maanantaina 9.1.2023 07:12.

 

2023 tammikuu.
- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö.
Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus.
Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1.
Kuva
- Kuukauden kuvapari.
Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!

Lue myös!

2016

MARRASKUU 2016. Iltalehti 10.11.2016
Päivän meili.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

"Suomen presidentin ensimmäinen vierailu Naton päämajaan osui historialliseen ajankohtaan ..."
Iltalehti torstaina 10.11.2016.

Lue myös!
2016

MARRASKUU 2016. Pääkirjoitus.

Niinistö, Nato ja Trump. Suomen presidentin väärinkäsitys USA:n presidentin vallasta.

http://viikkosanomat.fi/
2016/11/10/
niinisto-nato-ja-trump-suomen-presidentin-vaarinkasitys-usan-presidentin-vallasta/

Lue myös!
VUOSIKATSAUS 2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.
http://www.nettisanomat.com/
2015/12/29/etusivu.html

 

Tiistai 31.1.2023.

 

Arkisto. Keskiviikko 2017-03-08 Naistenpäivä.

JA SOTAMAA LEIKKASI.



ARKEA JA JUHLAA. JA SOTAMAA LEIKKASI.
Laukaa - Konnevesi Torstai 2.3.2017 Pasi Jaakkonen

Tiistai 31.1.2023.

Laukaa-Konnevesi- lehden koko aukeama numerossa
http://www.nettisanomat.com/2017/03/08/etusivu.html
Artikkelin tekstit täällä

NATO. Tammikuu 2022 - Joulukuu 2022.

Vihdoinkin valmis! Täällä julkaistut vuoden 2022 Nato- ja turvallisuuskirjoitukset kuvineen yhtenä pötkönä mitään lisäämättä tai poisjättämättä sisältäen mm. rouva Jenni Haukion hehkutukset (7 kpl, 15.5.2022) ja kansanedustaja Ano Turtiaisen toppuuttelun (1 kpl, 5.10.2022) sekä Naton ydinasedoktriinin (12.4.2022, 22.4.2022) unohtamisen päätöksenteossa.

Nato2022tammi - Nato2022helmi - Nato2022maalis - Nato2022huhti - Nato2022touko - Nato2022kesä - Nato2022heinä - Nato2022elo - Nato2022syys - Nato2022loka - Nato2022marras - Nato2022joulu

Maanantai 30.1.2023.

 


Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja metsänväki edustajanaan lumisella kivellä istuva pikkuinen orava!
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntaina 1.1.2023 09:56. Kuva: Pertti Manninen.


2023 tammikuu.
- "En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Sauli Niinistö.
Kuvat
- Viikon kuva 2003. Käden ojennus.
Kuva
- 20 vuotta sitten. HS:n etusivu 19.1.
Kuva
- Kuukauden kuvapari.
Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


NÄKÖISSIVU 27.1.2021.

Tammikuun 27. päivänä 2021.
"Se tapahtui uudestaan ja uudestaan." Tuukka Tervonen. Lue!


"Vietetään 27 ensimmäistä vainojen uhrien muistopäivää eli YK määrittelemänä holokaustissa menehtyneiden muistopäivää

NÄKÖISSIVU 27.1.2021 http://www.nettisanomat.com//2021/01/27/etusivu.html

Keskiviikko 25.1.2023. Niinistö Ukrainassa.

Kuvien tekstit:
"En minä sodassa olevassa maassa ole ennen käynytkään." Keskisuomalainen keskiviikkona 25.1.2023. Markku Ulander Lehtikuva.
"Sauli Niinistö Borodjankassa Kiovan
Alue tuhoutui viime "
. Iltalehti Keskiviikkona 25.1.2023.

Arkistosta 2022:

Torstai 26.5.2022. Sodan varjossa.

Suomen pääministeri Sanna Marin (oik.) vierailemassa Irpinissä. Marinin vieressä vasemmalla Irpinin kaupunginvaltuuston edustaja. [Irpinin kaupunginvaltuusto].


Maanantai 23.1.2023

Arkistosta 2003:

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
nettisanomat.com torstaina 31.07.2003.
Viikon kuva.
Käden ojennus.
  Pertti Manninen.
Isonna! http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

2023.
- Kuukauden kuvapari.
Leopard-Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia. Kuva
- Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi. Lue!
- Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Tapa jakaa rahaa on onneton”. Lue!


Näin Jyväskylässä: Lajunen palkittiin neljään kertaan samasta urheilusuorituksesta! Lue!
Arkisto 1999.
Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus? Lue!

2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.



2022. Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa". Lue!


20 vuotta on kulunut. HS:n etusivua 19.1.2003.
- Nato-ratkaisulla ei ole kiirettä. Janne Virkkusen kolumni. A4

20 vuotta on kulunut. HS:n etusivua 19.1.2003.

- Saksan heikko talous koettelee Suomea. - Vienti on vähentynyt enemmän kuin lamavuosina.
- Jussi Pajunen ...
- Olli Rehn ehdottaa penkomaaan Stasi-lisoja.
- Irakin sodan vastustus kasvaa Yhdysvalloissa.
- Lennart Meri arvioi ...
- Dari Fon ohjaus tanssii ja nauraa. - Karnevaali alkoi Kansallisoopperassa.
SUNNUNTAI
- Talk show -isännän suu käy - mutta mitä hän sanoo?
- Nato-ratkaisulla ei ole kiirettä. Janne Virkkunen
- Miksi Tanja Karpela saa tehdä sitä mitä muut eivät? Anneli Sundbergin Ohhoh.
- Instrun pienosakkailla on vähän vaihtoehtoja. Juha-Pekka Raesteen Rahan liikkeet.
- www.helsinginsanomat.fi - Klassikkoautomaatti etsii mieleisesi kirjat.
Isonna!


Perjantai 20.1.2023. Sopuisasti.


Talitintit nokkivat talipalloa ja keltasirkut nokkivat alas pudonneita murusia, sopuisasti.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Perjantai 20.1.2023 11:33. Kuva: Pertti Manninen.


Perjantai 20.1.2023. Kuukauden kuvapari. Leopard- Häkkänen. Orpon täsmennys: Muutamia.


Perjantai 20.1.2023.
Muut lehdet. Iltalehti torstaina 19.1.2023 20:02 ja 20:01.

”Hän tajuaa, mistä tässä on kyse” – Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9ef3175f-2e0b-4f26-bd0f-fd47223306b2

Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Hallituksen tapa jakaa rahaa on onneton”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7bb5f6ad-9d4f-4c38-94c9-6247ae774fa6

Lue lisää!

 

20 vuotta on kulunut. Arkisto 23.1.2003:

Lee Celanon kuvan banderollit yhdistänyt Pertti Manninen.

NO WAR AGAINST IRAQ! Osallistu marssille! Pyöritä osoitinta kuvan päällä!

"Massiivisia protesteja Irakin sotaa vastaan." Sadattuhannet ihmiset ympäri maailmaa protestoivat lauantaina sotasuunnitelmistaa Irakia vastaan. DAGENS NYHETER sunnuntaina 19. tammikuuta 2003.
Kuinka Suomen päälehti HELSINGIN SANOMAT ja maakunnallinen valtalehti KESKISUOMALAINEN kirjoittivat mielenosoituksista pääuutissivuillaan ja ulkomaan sivuillaan? Oireellinen valinta?


Näin Jyväskylässä: Lajunen palkittiin neljään kertaan samasta urheilusuorituksesta! Lue!
Arkisto 1999.
Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus? Lue!

2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.



2022. Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa". Lue!


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016

Vuosikatsaus 2022. Tammi - Helmi - Maalis - Huhti - Touko - Kesä - Heinä - Elo - Syys - Loka - Marras - Joulu Vuosikatsaus 2022.


Keskiviikko 18.1.2023. Vaalien jälkeen?
"NATOn päämajasta, herra pääministeri".

Kevään eduskuntavaalien jälkeen: Näinkö käy?
Arkistokuva: "NATOn päämajasta, herra pääministeri". Kuva: Yle. Tiistai 2008-05-27 klo 19:41. Pertti Manninen.


Torstai 19.1.2023. Kuukauden kuva. Leopard- Häkkänen


Perjantai 20.1.2023.
Muut lehdet. Iltalehti tostaina 19.1.2023 20:02 ja 20:01.


”Hän tajuaa, mistä tässä on kyse” – Wallace nostaa Sanna Marinin Putinin vastaisen taistelun symboliksi.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9ef3175f-2e0b-4f26-bd0f-fd47223306b2

Soininvaara haukkuu sähkötuet: ”Hallituksen tapa jakaa rahaa on onneton”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7bb5f6ad-9d4f-4c38-94c9-6247ae774fa6



Lue myös!


2022. Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa". Lue!


2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.


Maanantai 9.1.2023. Alkuvuoden kuvia.

Lumisella kivellä istuva pikkuinen orava.
Talon lähellä vierailevat valkohäntäpeurat.
Kottarainen ja pienemmätkin sekä peura.
Värinsä säilyttänyt pupu.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntai 1.1.2023 - Sunnuntai 8.1.2023. Kuvat: Pertti Manninen.


Vuosikatsaus 2022. Tammi - Helmi - Maalis - Huhti - Touko - Kesä - Heinä - Elo - Syys - Loka - Marras - Joulu Vuosikatsaus 2022.

Kymmenhypyt. 2003 - 2013 - 2023.

16.1.2003.
HS-GALLUP Selvä enemmistö suomalaisista haluaa Nato-kansanäänestyksen. Lue!

12.1.2013.
Ministerit telakoituvat asemiinsa työpaikkojen vähentämisessä Suomen telakkateollisuudessa ajamalla toimivan STX-telakan nurin. 4 kirjoitusta blogista. Lue!

9.1.2023.
Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza Taistelevat tuulimyllyjä vastaan? Lue!


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016



2022. Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa". Lue!

- Uudenvuoden 2023 aatto. 3 kuvaa. Kuvat
- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot.
Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!


2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016


Näin Jyväskylässä: Lajunen palkittiin neljään kertaan samasta urheilusuorituksesta! Lue!
Arkisto 1999.
Aletontti Samppa Lajuselle - Karhunpalvelus? Lue!

2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.

Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016

Vuosikatsaus 2022. Tammi - Helmi - Maalis - Huhti - Touko - Kesä - Heinä - Elo - Syys - Loka - Marras - Joulu Vuosikatsaus 2022.


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016



2022. Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa". Lue!

- Uudenvuoden 2023 aatto. 3 kuvaa. Kuvat
- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot.
Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!


2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016


Torstai 19.1.2023.
20 vuotta on kulunut. Arkisto 23.1.2003.

"Massiivisia protesteja Irakin sotaa vastaan."

http://www.nettisanomat.com/
2003/01/23/massiivisia.htm

(Kuvat isonnettu 19.1.2023)

 

2023. Niinistö ja Haavisto - Suomalaiset Don Quiote ja Sancho Panza taistelevat tuulimyllyjä vastaan. Pääkirjoitus.


Arkisto 2016. Opintolainakirjoituksia
1999 - 2000 - 2001 - 2002 - 2009 - 2016


2016


KUMMALLISTA KUNNIAA. Autoverosekoilun takuumies Autoliiton kunniajäseneksi. Sauli Niinistö. LUE!
OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. LUE!

MAALISKUU 2016 - Perjantai 2016-03-18 - N:o 1865
Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - 135924 - mobi

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys


2015 - 2016 - Linkki joka etusivulle!
2016. Raapaisu urheiluseura Kirkkonummen Urheilijat (KirkU) historiaan 1970 alkaen Lue!
Vanhin (2013): Elokuvakerho KIRKUVAN puolihistoria. Lue!
Uusin (2016): Kauppojen uudet aukiolot pyhätestiin pääsiäisenä. & Arkisto vuodelta 2000: Ahneus tuhoaa yhteisen lepopäivän. Lue!


2023

Maanantai 9.1.2023. Kaksi kuvaa.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja kylän naakat ohikulkijoineen!
Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan Kirsikka. Tiistaina 3.1.2023 10:02. Kuva: Pertti Manninen.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus valtatien liikennettä seuraten mm. Onnibussia, joka vei matkustajia Turkuun.
Uusimaa. Espoo. Lommila eli Ikea. Torstai, loppiaisaatto. 5.1.2023 10:48. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai 9.1.2023. Pääkirjoitus.

Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto - suomalaiset Don Quijote ja Sancho Panza
Taistelevat tuulimyllyjä vastaan?

Vielä 2016 presidentti Sauli Niinistö uhosi, että yksi mies, silloin presidentti Donald Trump, ei voi päättää siitä hyväksytäänkö Suomi Natoon, jos hakemuksen jättää.

Nyt vastassa on kaksi miestä Unkarin Viktor Orbán ja Turkin Recep Tayyip Erdoğan. Heidän päätösvallassaan on se, hyväksytäänkö Suomi, ja ohessa Ruotsikin jäseniksi.

NATO on demokraattinen järjestö ja jokaisella maalla on päätösvalta estää uusi jäsenyys. Mikä sitten on syynä siihen, että nämä kaksi maata eivät ole jäsenyyshakemuksia hyväksyneet.

Paljonhan tätä on spekuloitu, on vaalit tulossa jne. Vähemmän, jos ollenkaan, on arvioitu sitä, että NATOn maaraja Venäjää vastaan kasvaisi 1340 km ja ydinaseet tulisivat Pietarin porteille. Suomessa hoetaan, ettei ydinaseita tänne tulisi. Samalla kuitenkin unohdetaan, että joka tapauksessa Suomi sitoutuu NATOn ydinasedoktriiniin, jonka mukaan ydinaseita voidaan käyttää, ennenkuin vastapuoli olisi niitä käyttänyt tai jopa siihenkin, että ydinaseita voidaan käyttää sellaisiakin valtioita vastaan, joilla itsellään ei ole ydinaseita.

Samanlainen doktriini on tietenkin myös Venäjällä. Norjalla on rajoituksia. Suomi ei mitään rajoituksia ole vaatinut, vaan halutaan liittyä nahkoineen ja karvoineen mukaan.

Uuden vuoden puheessaan Presidentti Sauli Niinistö uskoi Suomen jäsenyyden tulevan hyväksytyksi tänä vuonna. Ulkoministeri Pekka Haavisto säesti puhumalla kahdesta aikaikkunasta. Molemmat avautuisivat tänä vuonna. Toinen nyt keväällä ja toinen kesällä.

Aika näyttää sitten jatkuuko suomalaisten Don Quijoten ja Sancho Panzan taistelu tuulimyllyjä vastaan pidempäänkin.

Pääkirjoitus. Maanantaina 9.1.2023 07:12.

Lopuksi juoniseloste Cervantesin romaanista:

Juoni

Köyhä maalaishidalgo Alfonso Quijano menettää järkensä liikaa ritariromaaneja ahmittuaan ja päättää lähteä maailmalle taistelemaan vääryyttä vastaan ja puolustamaan sorrettuja ratsastaen vanhalla kaakillaan Rosinantella. Hän ottaa nimekseen don Quijote Manchalainen ja pukeutuu ruosteiseen haarniskaan. Aseenkantajakseen hän ottaa pelkurimaisen, viekkaan ja maalaisjärkeä käyttävän Sancho Panzan, joka nimittää isäntäänsä ”surkean hahmon ritariksi”.

Don Quijote, lämminsydäminen ja herkkä herrasmies, on selvästi hourupäinen useimpien ihmisten mielestä, ja hän herättää heissä ihmetystä ja hilpeyttä. Myös miehen ulkonäkö hämmästyttää: hän on luiseva ja kasvoiltaan laiha, ja hänen poskensa ovat välillä niin kuopalla, että ”niiden sisäpinnat suutelevat toisiaan”. Hän luulee tavallisia majataloja lumotuiksi linnoiksi, lampaita kääpiöiksi ja talonpoikaistyttöjä kauniiksi prinsessoiksi. Hän taistelee jättiläisiksi luulemiaan tuulimyllyjä vastaan ja kuvittelee, että naapurissa asuva maalaistyttö on Dulcinea Tobosolainen, kaunis neitsyt, jolle hän vannoo ikuista rakkauttaan ja uskollisuuttaan.

Sancho Panzakin pitää isäntäänsä hulluna mutta osallistuu leikkiin, koska toivoo rikastuvansa. Hän ja Quijote päättävät, että koska Dulcinea ei ole kaunis eikä tuoksu hyvältä, hänet on varmasti noiduttu, ja sankarien tehtävänä on poistaa lumous. Parivaljakon elämänasenteiden vastakkaisuus valottaa tapahtumia kahdesta näkökulmasta, sillä Panza on realisti ja don Quijote idealisti.

Monien seikkailujen jälkeen yksi don Quijoten ystävistä, pakottaakseen tämän palaamaan kotiin retkiltään, naamioituu ritariksi, voittaa vastustajansa ja vaatii tätä luopumaan ritariseikkailuistaan vuodeksi. Don Quijote päättää ryhtyä maaseudulle paimeneksi mutta sairastuu. Kirjan toisen osan lopussa, jossa don Quijote makaa kuolinvuoteellaan, hän huomaa oman narrimaisuutensa ja tajuaa tekonsa hullutuksiksi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/
Don_Quijote

 

Lue myös!

2016

MARRASKUU 2016. Iltalehti 10.11.2016
Päivän meili.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

"Suomen presidentin ensimmäinen vierailu Naton päämajaan osui historialliseen ajankohtaan ..."
Iltalehti torstaina 10.11.2016.


Lue myös!
2016

MARRASKUU 2016. Pääkirjoitus.

Niinistö, Nato ja Trump. Suomen presidentin väärinkäsitys USA:n presidentin vallasta.

marraskuu 10, 2016
Presidentti Sauli Niinistö toivotti juuri valitulle Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille ”onnea ja viisautta”. Hyvin hän muisti edellisen presidentin Tarja Halosen aikoinaan samalle taholle lausuman toivomuksen: ”viisautta”.

Yhdysvaltain presidentin vallasta presidentti Sauli Niinistöllä on väärä käsitys. Iltalehden pääkirjoitussivulla olevan meilin mukaan: ”Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden osalta totesitte, että niin jäsenyys kuin Natokaan ei ole riippuvainen yhdestä ihmisestä, vaikka tämä olisi Yhdysvaltain presidentti.”

Niinistö on väärässä: Tässä asiassa ei kävellä presidentti Donald Trumpin yli. Jos Trump haluaa, että Nato ei laajene esim. Suomen jäsenyydellä, niin ei sitten laajene. Ei kai Niinistö tarkoita sitä, että tarvittaessa laajentumista vastustava USA:n presidentti voidaan hiljentää ja eliminoida.

Ehkä siellä Naton käytävillä, jossa ko. lausunto annettiin tuli niin mahtava olo, että tosiasiatkin hämärtyivät.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2016-11-10 19:09.

Tags: , ,
, , ,
, , ,
, , , ,
,

http://viikkosanomat.fi/
2016/11/10/
niinisto-nato-ja-trump-suomen-presidentin-vaarinkasitys-usan-presidentin-vallasta/

Lue myös!
VUOSIKATSAUS 2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.
http://www.nettisanomat.com/
2015/12/29/etusivu.html

 


Lue myös!

2022

Keskiviikko 10.8.2022.

Pääkirjoitus: Ukrainan verinen tie Natoon.

Venäjän julma ja verinen hyökkäys naapurimaahansa Ukrainaan jatkuu ja jatkuu. Nyt on menossa jo 168. päivä. Media käyttää tästä sodasta nimitystä "Ukrainan sota". Pikemminkin pitäisi käyttää nimitystä "Venäjän sota".

Mitään rauhanneuvotteluja ei vielä käydä. Nato-maat ja Natoon pyrkivät maat (Suomi ja Ruotsi) lähettävät apuaan Ukrainaan, myös aseapua. Isot Nato-maat pääasiassa USA, lähettävät aseapua valtavassa määrin. Tällä tavalla sota pitkittyy ja pitkittyy ja muuttunee kohta ihan selvästi Venäjän ja Naton väliseksi konfliktiksi.

Britannian työväenpuolueen entinen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on vedonnut länsimaihin, jotta ne lopettaisivat Ukrainan aseistamisen.

Ukrainalla on verinen tie Natoon toisin kuin Suomella, ainakin toistaiseksi.

Pääkirjoitus. Pertti Manninen. 10.08.2022 11:10.


Lainaus Suomenmaasta viikko sitten, keskiviikolta 3.8.2022: "Britannian työväenpuolueen entinen puheenjohtaja Jeremy Corbyn on vedonnut länsimaihin, jotta ne lopettaisivat Ukrainan aseistamisen.

– Aseiden toimittaminen ei tuo ratkaisua. Se vain pitkittää ja kiihdyttää tätä sotaa, Corbyn totesi libanonilaisen Al Mayadeen televisiokanavan haastattelussa. The Guardianin mukaan Al Mayadeen on uutisoinut Venäjä-myönteisesti koko Ukrainan sodan ajan.

Corbyn on huolissaan siitä, että Ukrainan sota saattaa kestää vielä vuosia.

Hän kertoo olevansa pettynyt siihen, että juuri yksikään maailman johtaja ei puhu rauhan puolesta, vaan he käyttävät sotaisaa retoriikkaa.

Corbyn katsoo, että sota on tuhoisaa sekä ukrainalaisten että venäläisten kannalta. Siksi hän peräänkuuluttaa paljon nykyistä päättäväisempiä ponnisteluja rauhan palauttamiseksi.

Ex-puoluejohtajan mukaan Yhdistyneiden kansakuntien tulisi ottaa keskeisempi rooli tulitauon saavuttamiseksi ja sodan ratkaisemiseksi.

Jos YK ei kykene toimimaan, mukaan neuvotteluihin pitäisi Corbynin mielestä ottaa esimerkiksi Afrikan unioni tai Arabiliitto."

Lainaus Suomenmaasta viikko sitten, keskiviikolta 3.8.2022. Yksi kappale lihavoituna.
https://www.suomenmaa.fi/
uutiset/tyovaenpuolueen-ex-johtaja-lopettakaa-ukrainan-aseistaminen/

 



2023

Sunnuntai 8.1.2023.


Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja välillä aivan talon lähellä vierailevat valkohäntäpeurat. Ikkunaristikot estävät lintujen törmäämisen ruutuihin kirkkaassa auringonpaisteessa ja muulloinkin.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntai 8.1.2023 10:57. Kuva: Pertti Manninen.


Lauantai 7.1.2023.


Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja värinsä säilyttänyt pupu, pitkästä aikaa. Lumessa loikkien jälkiä on näkynyt koko talven.
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Perjantai 7.1.2023 15:22. Kuva: Pertti Manninen.


Perjantai 6.1.2023. Loppiainen

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus valtatien liikennettä seuraten mm. Onnibussia, joka vei matkustajia Turkuun.
Uusimaa. Espoo. Lommila eli Ikea. Torstai, loppiaisaatto. 5.1.2023 10:48. Kuva: Pertti Manninen.


Tiistai 3.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja kylän naakat ohikulkijoineen!
Uusimaa. Kirkkonummi. Keskustan Kirsikka. Tiistaina 3.1.2023 10:02. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai 2.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja metsänväki edustajinaan kottarainen ja pienemmätkin sekä peura lintujen ruokintapaikalla!
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Maanantaina 2.1.2023 13:08. Kuva: Pertti Manninen.


Sunnuntai, uusi vuosi 1.1.2023.

Onnellista vuotta 2023 toivottaa toimitus ja metsänväki edustajanaan lumisella kivellä istuva pikkuinen orava!
Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Sunnuntaina 1.1.2023 09:56. Kuva: Pertti Manninen.


2022


Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä:
100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa".
Lue!

- Uudenvuoden 2023 aatto. 3 kuvaa. Kuvat
- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot.
Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Vesisateessa oksien alla on hyvä mutustella antimia: auringonkukan siemeniä kuorellisina ja kuorittuina, viljasekoitusta ja hiukan pähkinöitäkin. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 10:44. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Ensimmäiset raketit. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 18:28. Kuva: Pertti Manninen.

Lauantai 31.12.2022. Uuden vuoden aatto.

Rasmus aika hyvin pärjäsi paukkeessa hakeutuen kuitenkin välillä pahvilaatikkoonsa nukkumaan. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Lauantaina, aattona 31.12.2022 19:10. Kuva: Pertti Manninen.



Suomalainen sitkeys. Pyöräänsä taluttaen ja kävelysauva mukanaan mies selviää arjen kauppareissuista kipeän jalan sen pahemmin vaivaamatta. Kuva



Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä:
100 - 0! "Jäävät historiaan ministereinä , jotka eivät pystyneet asettamaan sähkön hinnalle mitään hintakattoa".
Lue!


- Eilinen hämmennys. Iltapäivän otsikot. Kuva - Paluu arkeen. Iltapäivän otsikot. Kuva
- Hiukan isompi peura.
Kuva
- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään.
Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Perjantai 30.12.2022. Suomalainen sitkeys.Suomalainen sitkeys. Pyöräänsä taluttaen ja kävelysauva mukanaan mies selviää arjen kauppareissuista kipeän jalan sen pahemmin vaivaamatta. Uusimaa. Espoon asema. Torstaina 29.12.2022 11:32. Kuva: Pertti Manninen.


EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä.

1999

2000

2001

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä.


2022

Perjantai 30.12.2022. Eilinen hämmennys.


- Flunsssakierre voi olla riski ikäihmiselle. Näistä oireista heti lääkäriin.
- Tältä näyttää uudenvuoden sää.
- Presidentti jakoi "valtasormuksia". Putinin oudot lahjat hämmentävät.
- Verenpaine, lääkkeet, oudot tuntemukset. Tämä täytyy tietää sydämen vanhenemisesta.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti torstaina 29.12.2022 13:51. Uusimaa. Kirkkonummi. Aseman R-kioski. Kuva: Pertti Manninen.


Tiistai 27.12.2022.Hiukan isompi komeasarvinen peura on löytänyt lintujen ruokintapaikan ja aikamoisen rohmukkaasti pistelee poskeensa auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä. Uusimaa. Kirkkonummi. Björkdal. Tiistai 27.12.2022 14:56. Kuva: Pertti Manninen.


- Paavi toivoi vuoropuhelua Lähi-itään. Lue!
- Jouluna 2000 Betlehemissä. Arkisto. Lue!
- Oletko valmis? Pääkirjoitus 6.9.2001.
Lue!
- Ihmiskunnan vastuu. Diktaattorista.
Puhe
- Milloin ihminen vapautuu rattaista.
Arkisto
- Eettinen lahja ennen - ja nyt.
Piirros
- Torstain 23.12 otsikoita iltapäivällä.
Kuva
- Sähköyhtiöt vs. Marin-Lintilä: 100 - 0!
Lue!
- Joutsenen pelastus. Kuva
- Pukki pulassa. Kuva


Tiistai 27.12.2022. Paluu arkeen.- - Kirkkopalon järkyttävät yksityiskohdat.
- Näin sota kehittyy vuonna 2023.
- Näin pääset turvotuksesta helposti.
- Näin tunnistat vaarallisen jalkakivun.
- Ykköstykki.

Ilta-Sanomat ja Iltalehti sekä Aku Ankan taskukirja tiistaina 27.12.2022 09:03. Uusimaa. Kirkkonummi. City-Market. Kuva: Pertti Manninen.


Maanantai, Tapaninpäivä 26.12.2022.


Paavi toivoi Urbi et Orbi -tervehdyksessä vuoropuhelua Lähi-itään

Paavi Franciscus puhui joulupäivänä kahden valtion mallin puolesta.

Paavi Franciscuksen tervehdys 'Urbi et Orbi' (Kaupungille ja maailmalle) kuultiin 25. joulukuuta.
Kuva: Andreas Solaro / AFP

Lue!


Arkisto 21.12.2000.

Jouluna 2000

Jouluna 2000 ei Betlehemissä ole rauhaa,
eikä joulua.

Niin kauan kuin jaksamme
uneksia paremmasta maailmasta
on toivoa.

imagine - uneksi

Jäämmekö itse yltäkylläisyyden jalkoihin,
polkijoina tai poljettuina?

Jouluna 2000 Pertti Manninen

 
Joulupöytä on katettu. kuva: Laura Manninen, Iitti 1996
http://www.nettisanomat.com/2000/12/21/etusivu.htm

Arkisto 6.9.2001.

 

 

Pääkirjoitus 06.09.01.

Nato tulee - oletko valmis? lue!

Venäjä tulee - oletko valmis? lue!

Konkurssi tulee - oletko valmis? lue!

Nokia lähtee - oletko valmis? lue!

Syksy tulee - oletko valmis? lue!

Jeesus tulee - oletko valmis? lue!

Oksennus tulee - oletko valmis? lue!

Uni tulee - oletko valmis? lue!

pertti manninen, nettisanomat.com 06.09.01.


Viikon kysymys: Katseletko väkivaltaviihdettä? Jos katselet, nautitko siitä? Vastaa lomakkeella!


Kuvat

 

http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/paakirjoitus.htm

Arkisto 6.9.2001.

 

 

Ihmiskunnan vastuu. nettisanomat.com 06.09.01.

Kuva: Hannah kuuntelee Hynkelin puhetta.

"Elämän taival voi olla vapaa ja kaunis, mutta me olemme eksyneet tieltä. Ahneus on myrkyttänyt ihmisten sielut, rakentanut maailmaan vihan barrikadit, marssittanut meidät kurjuuteen ja verenvuodatukseen.

Lue!

 

http://www.nettisanomat.com/2001/09/06/chaplinpuhediktaattori.htm

Maanantai, Tapaninpäivä 26.12.2022.

Pakahduttava 5-tuntinen tänään YlenTeemalla:
12.00 Kino: Chaplinin poika (S) ELOKUVA
12.50 Kino: Joutilas luokka (S) ELOKUVA
13.19 Ennen elokuvaa: Nykyaika
13.25 Kino: Nykyaika (S) ELOKUVA
14.49 Ennen elokuvaa: Diktaattori
14.55-17.00 Kino: Diktaattori (S) ELOKUVA
Klovnista kasvoi näyttelijä, ohjaajasta suuri mestari – Chaplin-sarja alkaa Teemalla jouluna - Lue!

Nämä kaikki myös Areenassa!


Arkistosta 16.12.1999:

Milloin ihminen vapautuu rattaiden syövereistä?

Charles Chaplin teki elokuvansa NYKYAIKA vuonna 1936, tai oikeammin se valmistui sinä vuonna. Siis 54 vuotta sitten.

Lue!

http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920vapautuukoihminen.htm




HAPPY NEW YEAR - ONNELLISTA UUTTA VUOTTA Kuva Charles Chaplinin klassikkokomediasta Kultakuume, The Gold Rush, USA
1925.
Yle Teeman lähetyksestä joulupäivänä 25.12.2020 12:48. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2021/01/01/etusivu.html


Vuonna 2021 ja aikaisemminkin.
Sivu 2.


20 vuotta sitten marraskuussa 2001.
20 vuotta sitten joulukuussa 2001.
20 vuotta sitten tammikuussa
2002:

Astrid Lindgren
1907-2002

Muistikuva Astrid Lindgrenista ja Ronjasta.

Kesällä 1984 Tukholmassa lasten elokuvien festivaaleilla esitettiin katkelmia juuri valmistumassa olevasta Ronja Ryövärintytttärestä. Mieleeni jäivät erityisesti peikkokohtaukset.

Ohjaaja Tage Danielsson kertoi ja Astrid Lindgren hyväksyi näkemänsä antaen ohjaajalle ystävällisesti täyden tukensa.

Tilaisuuden päättyessä yleisö taputti seisaalleen nousten kirjailijattarelle.

Pertti Manninen


Lapsen oikeuksien julistus

Periaate 1

Lapsen tulee saada nauttia kaikkia tässä julistuksessa määriteltyjä oikeuksia. Nämä oikeudet kuuluvat poikkeuksetta jokaiselle lapselle yhtäläisesti ja erottamatta katsomatta hänen tai hänen perheensä rotuun, ihonväriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen vakaumukseen, kansalliseen tai sosiaaliseen alkuperään, varallisuuteen tai syntyperästä taikka muusta johtuvaan asemaan.

Lue kokonaan!


SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA.
Kuva: Pertti Manninen. Kirkkonummi Kauhala maanantaina 19-09-2016 illansuussa 18:06 ikkunan toisella puolen.

Ymmärrys

Eino Leino, Aurinkolaulu

Oi, antaos, Herra sa auringon, 
mulle armosi kultaiset kielet,
niin soittaisin laulua sovinnon, 
ett' yhtehen saisi se mielet.
Ei tuomita voi, ken ymmärtää. 
Sävel selvittää, mikä salahan jää,
näin ihmiset toistansa lähemmän vie;
sen kautta vie Jumalan tie.

Oi, onnellinen, joka herättää 
noin voimia hyviä voisi!
Oi, ihmiset, toistanne ymmärtäkää, 
niin ette niin kovia oisi.
Miks emme me yhdessä käydä vois? 
Jos murtuis yks, muut tukena ois.
Oi, ihmiset, toistanne suvaitkaa! 
Niin suuri on maa.

Eino Leino, Aurinkolaulu

(43) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.
 

Yhteys - Dilemma -

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi

Ilmoita ilmaiseksi sivu!

SIVULUETTELO KÄYNTI-
JÄRJESTYKSESSÄ:

nettisanomat.com - viikkosanomat.fi - sanomanetti.fi -
12.fi - hs27.com - viikko.fi - helkinginsanomat.com
sanomapark.fi
- kuvasanomat.fi - sanomatori.fi - sanomahouse.fi - helsinkisanomat.info - nettilehti.com - hs24.mobi - fy.fi - nettimobi.com - vuosisanomat.fi - sanomaviikko.fi - sanomasampo.fi - kuvaviikko.fi - vuosi.fi - sanoraama.fi - keskiviikko.fi - sanomadigi.fi - n1.fi - raw.fi - shit.fi - infoinfo.fi - iske.fi - elama.fi  - kuvala.fi -
12tori.fi - sanala.fi - sanat.fi - venus.fi - mummi.fi -
helsinki-areena.fi
 -
...
SIVULUETTELO KOKONAAN TÄÄLLÄ!!

Tapahtuma-aika: 2001

Oikeuden oppitunti. Nro 1. Johdanto. (Velkomusasia ja kunnianloukkaus)

Nettinen.fi - Muutamaan oikeudenkäyntiin liittyviä asioita. Mukana asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky ja myyntipäällikkö Lauri Kara, Nordea Pankki ja sen edeltäjä sekä päätoimittaja Pertti Manninen, Nettisanomat. LUE!

SIVUSTO-
LUETTELO!



1.1. Auld Lang Syne
. Kuvasarja.

2021. TAMMIKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖ UUDENVUODENPUHEESSAAN. ”TEIMME MÄÄRÄTIETOISESTI SELVÄKSI OLEVAMME OSA LÄNTTÄ." LUE!
2015 HEINÄKUU. PRESIDENTTI SAULI NIINISTÖN SELITYS, MIKSEIVÄT VENÄLÄISET PÄÄSSEET ETYK-JUHLAKOKOUKSEEN.

"Niinistön mukaan asia kaatui muiden EU-maiden vastustukseen." Yle uutiset. Niinistö toivoo selvempiä sääntöjä matkustuskieltoon. Kuvat: Pertti Manninen. KUVASARJA


"Suomi voittaa aina". Kuva: Pertti Manninen

28.7.2011.


Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein.
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 

 
2019  

Seuraavan kirjoituksen poistamismääräyksen korkein oikeus palautti hovioikeuden uudelleen käsiteltäväksi. Kirjoitus nyt hovioikeuden hyväksymässä muodossa.

http://www.nettisanomat.com/
2019/06/30/etusivu.html#hyvan

 

2013

 

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! 

 

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen.

3 kuvaa sivulla:
http://www.nettisanomat.com/
2014/08/08/kuvasivu.html


 
2004  

2004
"Ote vanhustenhuollon arkipäivästä kirvonnut."



01.01.2006 tammikuun sunnuntaina klo 08.59. Kuva. "Herää Suomi!". Pertti Manninen. Sarjasta "He rakensivat tämän maan", tulossa ja sarjasta "Puu eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina", tulossa.


Helsingin Sanomat maanantaina 27. joulukuuta 2004. Vieraskynä.
Elli Aaltonen. Anja Lehtonen.

http://www.nettisanomat.com/
2006/01/01/etusivu.htm#otekuva
 

2007

 

1957
ARKISTO 2007.

Kuva 50 vuotta aikaisemmin 1957.

Kuvia sunnuntaina 2007-01-07. Året var 1957. Dokumentär av Jonas Fohlin, Olle Häger och Kjell Tunegård. SVT2. "Förbjud atomvapnen", Uimarannalla ja Professori elokuvasta Mansikkapaikka .Igmar Bergman 1957. Ohjelmassa näytettiin myös Laika-koira, ensimmäinen elävä olento avaruudessa. Vuosi oli 1957. Klo  21.15- 21.35. Kuvat. Pertti Manninen.
http://www.nettisanomat.com/
2007/01/09/aretvar1957.html

 

2001
 


SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth

 

SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle. Kasvoillesi onni suo.

Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

Nettisanomat
Viikkosanomat

Sanomanetti
Kuvasanomat
Sanomatori
Härkää sarvista 
12.fi

 

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi  

HS27.com / HS24 / Lauantaina 2023/04/29 - Veteraanipäivänä sotaveteraani Aarno Hussille luovutettiin Suomen sotaveteraaniliiton ansioristi. Kirkkonummen Sanomat 30.4.2023. - Veteraanipäivänä liputettiin. Kirkkonummen uimahallin kolme lippua riippuivat liehumatta tuulettomassa säässä. Viereisen Hyvinvointikeskuksen yksi lippu oli löytänyt pienen tuulenvireen. Kuvat: Pertti Manninen torstaina 27.4.2023 13:33. -Arkistosta 20 vuotta sitten: Torstaina 24.04.2003. Paths of Glory. Laukaa-Konnevesi torstaina 24.04.2003. --- SONERA JA FORTUM. ARKISTO 2001, 2002, 2006 ja (2009 tulossa). --- Kuva. Uusi kevään ensimmäinen. Sisilisko. - 10 vuotta sitten. - 20 vuotta sitten. --- Kuvasarja. Hallitustunnustelut. Petteri Orpo tapaa Li Anderssonin Pikku-Kakkosen kuvin ja Ylen uutisten tekstein. --- Kuvasarja. Kevään ensimmäiset. --- Etusivu 20 vuotta sitten torstaina 10.4.2003. --- Arkistokirjoitus. Kiirastorstaina 20. huhtikuuta 2000. Vanhassakirkossa ruttoon kuolleiden hautuumaan vieressä kuunneltiin maanantaina karmeita tarinoita. --- Kuva. Rauhankyyhky. - Epätäydellinen maailma. Ylen kello 6:n uuutislähetys puheentunnistuksella. --- Kuva. Sopuisaa eloa. Käpytikka, kottarainen ja sepelkyyhky. - Arkistosta 12.4.2001. Unelmoituja kuvia elokuvasta Evankeliumi Matteuksen mukaan. Pasolini 1964. --- Pääkirjoitus Pääministeri Sanna Marinin luopuminen SDP:n puheenjohtajuudesta. - Arkisto 2020. Pääministeri Antti Rinteen erottamisen taustat selvinnevät parhaiten Lasse Laatusen kirjoituksesta. --- Ilta-Sanomat: Historiallinen päivä. Tänään sotilasliittoon. - Iltalehti: Vahvistus tuli. Suomi tänään Natoon! Venäjältä raju reaktio. - Pääkirjoitus. Sodassa ei ole voittajia. Rauhanneuvottelut aloitettava. Ydinaseet riisuttava. Nyt Suomessakin uskalletaan puhua Natosta oikealla nimellä: Sotilasliitto. - Valittuja kuvia ajalta 19.3.2023- 29.3.2023. Kuvat ja kommentit Pertti Manninen. - Minna Canthin päivä. - NATOON! Iltaiset lauantaina 18.3.2023 Kirkkonummen aseman R:llä. Etusivut ja lööpit- Kuva. --- 2006. Arkistokirjoitus sellaisenaan. Radion Ylen päivän peili-ohjelma 18.01.2006 klo 17.00 tekstiksi purettuna. Presidenttiehdokkaat Tarja Halonen ja Sauli Niinistö keskustelevat Natosta. --- Osattiin sitä ennenkin, 20 vuotta sitten. Vuoden nuolaisu. Paavo Lipponen, Irakin sota, Bush. --- Kolmen tunnin päiväkirja. 14:25- 17:30. - 31 kuvaa. --- Vuosi kului, mikä muuttui? Arkisto. Tiistai 8. maaliskuuta 2022. Kansainvälinen naistenpäivä AlfaTV:n ohjelmistossa on muutoksia. Ukrainassa sotatila. Auutiset. Ukrainalaiset sotilaat onnittelevat Naistenpäivän johdosta. --- Suomi ydinasevaltioksi selvin luvuin. Pääkirjoitus. - Suomi ydinasevaltioksi selvin luvuin. Helsingin Sanomat. Kuvat sivusta. - Helsingin poliisimestarilla laintuntemus hakusessa. Poliisi tutkii Erdoganin poltettua kuvaa kunnianloukkauksena. --- Arkisto 2007. Extra-lisäys! Maanantai 2007-04-16 klo 14.30. Pääministerikin lukee Nettisanomia!  Perjantaina: Suomalaiset herrasmiehet Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen. Sunnuntaina: ... pitelee tuolia Tarja Cronbergin istuutuessa. --- Kuvat. Kalevalan päivän liputusta kymmenen vuotta sitten 2913 ja tänään 2023. --- Kuva. Peurat iltapalalla. --- Kuva. Pingviinit aamulla. - --- Kuva. Pienimmillekin. Kalle Pakarisen muistolle. - - »Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava.» - Palvelu pelaa! Kutsubussi. Kuva. --- - Kuva: Taipui ja osin taittuikin. Männyn kaikki oksat eivät kestäneet lumen painoa. --- JA SOTAMAA LEIKKASI. Laukaa - Konnevesi NÄKÖISSIVU 27.1.2021. --- Arkistosta: Torstaina 31.07.2003. Viikon kuva. Käden ojennus. --- Kuva. Sopuisasti. Talitintit nokkivat ja keltasirkut. --- Arkisto. 20 vuotta on kulunut. Arkisto 23.1.2003: NO WAR AGAINST IRAQ! --- - Kuva: "NATOn päämajasta, herra pääministeri". --- Vuoden alun kuvia. - Kuva. Lumisella kivellä istuva pikkuinen orava. --- Uuden vuoden aatto. Kuvat: Vesisateessa oksien alla on hyvä mutustella antimia. - EXTRA. 1999-2022. Vuoden viimeisiltä. Kuvat ja linkit. --- Kuva. Suomalainen sitkeys. - Putinin oudot lahjat hämmentävät. - Ilta-Sanomat ja Iltalehti. --- Kuva. Hiukan isompi komeasarvinen peura on --- Arkisto 6.9.2001. Ihmiskunnan vastuu. - 2022. Paavi toivoi Urbi et Orbi -tervehdyksessä vuoropuhelua Lähi-itään. - Arkisto 6.9.2001. Pääkirjoitus. --- SYYSKUU 2016. ORAVA TAMMESSA. - Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm. - SMILE from MODERN TIMES - "Förbjud atomvapnen". 1957 KUVA - etusivu - Lauantai 29.4. 2023. - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -
N:o 2629. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com
2023-04-29, nettiin 2023-04-29 20:22, linkkejä 2023-04-29.


 

Sivun alkuun!

natosivulle2022

 

 

 

Nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivuna (09.04.2023-01.06.2023 ) nettiin sunnuntaina 04.06.2023.