2014-04-02 nettiin


Mainosnauha 10 000:lla sivulla!

MOBI - Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - Tiistai 2014-04-01 N:o 1726 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Yhteys - Kuukausikävijät: 114415
- Modern Times Kuvitelma -
Sanomakonsernin tiedote liputtamisesta Natoon liittymiseksi Lue! - Nato-gallup. Humpuukia. Kannatus ei ole noussut tuloksen perusteella. Lue! - Videot 1-19. A-Talk. Lapsilisien leikkaus ym. OSA1 - Yle: "Tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata." 8 kuvaa - "Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia". Arhinmäki. LIVE. 24 kuvaa - SDP hyväksyy. Jutta Urpilainen. 8 kuvaa - Hallituksen suuri SOTE Kuvat - Vuosisadan kuva. Sauli Niinistö Kuvat - Minna Canth Kuva

Huhtikuu. Sanomakonsernin tiedote liputtamisesta Natoon liittymiseksi.

Sanomakonserni on maailman ja Euroopan kiristyneen tilanteen johdosta päättänyt, että se kaikissa nettijulkaisuissaan (2013 yli miljoona kävijää) liputtaa Suomen Natoon liittymisen puolesta. Sanomakonserni katsoo erityisesti Venäjän presidentti Vladimir Putinin toiminnan olleen Krimin miehityksessä vaaraksi Suomen turvallisuudelle. Liittoutuminen Natoon suojaisi Suomea naapurimaan tulevilta toimilta Suomen itsenäisyyden säilyttämiseksi.
01.04.2014. Sanomakonserni
Tiedote luettavissa osoitteessa www.sanomakonserni.fi.


phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info - phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info -Patong Ravintola
- Patong Sauna ja kabinetti - Patong Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant

Huhtikuu 2014. Nato-gallup. Humpuukia. Kannatus ei ole noussut tuloksen perusteella.

maaliskuu 30, 2014
HS: Nato-kannatus kasvanut hieman
Suomalaisten Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut neljä prosenttiyksikköä kuukaudessa, ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä. Maaliskuussa tehdyssä kyselyssä 22 prosenttia haastatelluista kannattaa liittymistä Natoon ja 59 prosenttia suhtautuu ajatukseen kielteisesti.
Kuukautta aiemmin tehdyssä kyselyssä 18 prosenttia kannatti Nato-jäsenyyttä ja 64 prosenttia vastusti sitä. Muutos ei mahdu virhemarginaaliin.
Uusin mittaus teetettiin TNS-gallupilla

Kommentti
Jossain kerrottiin virhemarginaaliksi 4 prosenttiyksikköä.
Kun edellisessäkin kyselyssä oli varmaankin sama 4, niin ei voi sanoa mitään kannatuksen nousemisesta, siis varmaa.
Viikkosanomat 2014-03-30 klo 21:52

Tarkennus 2014-03-31 klo 09:34.
Kommentin painovirheet korjattu.
Ylläoleva katkelma jäi dokumentoimatta, sen lähde, kiireessä kun bussi saapui määränpäähänsä. Uutinen saattoi olla Iltalehti.fi:stä  ja se oli kuitenkin lopuksi signeerattu STT-merkinnällä.

Kun nyt sitä etsin törmäsin mahdollisesti sen korvanneeseen sivuun:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/
2014033018169353_uu.shtml

”HS-kysely: Naton kannatus kasvanut hieman
Sunnuntai 30.3.2014 klo 19.43
Suomalaisten Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut neljä prosenttiyksikköä kuukaudessa, ilmenee Helsingin Sanomien kyselystä.
Maaliskuussa tehdyssä kyselyssä 22 prosenttia kannattaa liittymistä Natoon ja 59 prosenttia suhtautuu ajatukseen kielteisesti.
Kuukautta aiemmin tehdyssä kyselyssä 18 prosenttia kannatti jäsenyyttä ja 64 prosenttia vastusti. Muutos ei mahdu virhemarginaaliin.
Nato-kannastaan epävarmojen osuus on säilynyt liki ennallaan. Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa nyt 19 prosenttia haastatelluista, kun vastaava luku oli helmikuussa 18 prosenttia.
Uusin mittaus teetettiin TNS-gallupilla 11.-22. maaliskuuta. Siihen haastateltiin puhelimitse tuhatta suomalaista.
Suomen Kuvalehden aiemmin maaliskuussa teettämässä kyselyssä saatiin Nato-kannatuksen muutoksesta liki sama tulos.
Lähde: Helsingin Sanomat
STT”

Kommentti.
Edelleenkään uutisessa ei kerrota virhemarginaalin suuruutta, mutta tänään ilmestyneessä HS:n paperilehdessä se mainittiin: ”Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.”

Tämäkään ei muuta sitä tosiasiaa, että väite: ”Suomalaisten Nato-jäsenyyden kannatus on kasvanut neljä prosenttiyksikköä kuukaudessa” ei perustu kyselyjen tuloksiin.
Rautalangasta: Helmikuun kyselyssä Naton kannattajia on ollut virhemarginaali huomioon ottaen 15  - 21 prosenttiyksikköä.
Nyt maaliskuun kyselyssä 19 – 25 prosenttiyksikköä.
Maininta siitä, ettei mahdu virhemarginaaliin on lievästi sanottuna huvittava. Ei mahdu, jos helmikuun tulos olisi ollut kiveenhakattu tulos, mutta kun sekin sisälsi  virhemarginaalin.

Yleensäkin vertailu prosentin tarkkuudella edellisiin tuloksiin on puppua, koska virhemarginaalit niissäkin siis on. Sama juttu on puolueiden kannatusmittauksissa, mutta kun niiden viihdearvo, ja mahdollisesti myös manipulointiarvo, on niin suuri, että niistä ei haluta luopua, ei Yle tai valtakunnan ”päälehti” Helsingin Sanomat. Tämähän näkyy tässäkin Nato-kyselyn uutisoinnissa.

HS:n uutisointi tänään on aika huvittava. Otsikoidaan muutosuutisella ja kahdessakin tekstissä unohdetaan kertoa, Naton kannattajien prosenttiosuus. Onhan se siellä taulukossa. Itse tekstissä kannattajien osuus vähätellään taitavasti esim. näin:

”Selvä enemmistö suomalaisista, 59 prosenttia, vastustaa, yhä Suomem Nato-jäsenyyttä.”
Vaikkei suoraan valehdella, niin  syntyy vaikutelma, että kannattajia olisi 4:llä alkava prosenttiluku, näinhän ei ole, kannattajien osuus oli 22 ja ”ei osaa sanoa”-osuus 19.

Oma lukunsa on sitten se vauhkoaminen eri puolueiden kannattajien kannatuslukujen lisääntymisessä. Kun otos vain yhä pienenee, niin virhemarginaali senkun suurenee ja prosentin tarkkuudella tuloksen kertominen on entistä enemmän humpuukia.

Onhan sinne saatu Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Charly Salonius-Pasternakin arviokin: ”Voisi veikata, että vasemmistoliiton kannattajien Nato-kannat eivät koskaan ole muuttuneet näin paljon näin lyhyessä ajassa”

Eilen näitä juttuja bussissa lueskellessani törmäsin johonkin juttuun jossakin, jossa johtaja Teija Tiilikainen arvioi Nato-kannatuksen kasvun syitä, Ukraina siellä ainakin oli. Häneenkin oli mennyt täydestä tämä väite kannatuksen kasvamisesta.

Tarkoitus pyhittää keinot.

Tähän loppuun täytyy kertoa radiosta kuulemani Ilta-Sanomien etusivu: ”Putin tahtoo Suomen”.
Seuraavaa kannatuskyselyä täytyy odottaa vielä kuukausi!

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2014-03-31 klo 10:25, aprilli-päivän aattona.

Uusin Ilta-Sanomat


31.3.2014

Tags: ,
 , ,
 ,

http://viikkosanomat.fi/2014/03/30/
nato-gallup-humpuukia-kannatus-ei-ole-noussut-tuloksen-perusteella/


Maaliskuu 2014. Videot 1-19. A-Talk. Lapsilisien leikkaus ym. OSA 1.

Videot 1-19. Nettisanomat 20140329 Lapsilisien leikkaus ym. A-Talk 2014-03-28 (uus.) 19 hetkeä.
Ylen toimittaja Jan Andersson, oppsitiosta toimitusministeri Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto), kansanedustaja Mauri Pekkarinen (keskusta), hallituspuolueista kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman (SDP) ja kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo (kokoomus).

Video 1: Arhinmäki: "... erityisesti perusturvaan kohdistunut indeksileikkaus työttömiltä, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta leikataan, toisaalta lapsilisät ... paljon on hyvää mutta kun ne arvioitiin yhdessä ryhmän kanssa kokonaisuutta ... lääkkeiden kela-korvauksia ..." Video 1

Video 2: Arhinmäki: "... kaikkein kipeimmät leikkaukset olisi voitu välttää jos me oltaisiin puututtu tähän veropuoleen ... esimerkikisi sosiaali- ja terveydenhuollon maksut tulee nousemaan, joka tarkoittaa siis terveyskeskusmaksuja ..."
Orpo: "Se on nyt vain sellainen tilanne, että kun meidän pitää sopeuttaa ..." Video 2

Video 3: Arhinmäki: " ... oppositiossa oleva ministeri ...".
Andersson: "... ensimmäinen kerta mulle täällä käydään ...".
Arhinmäki: "... jos tehdään liian isoa sopeutusta ja liian isoja leikkauksia, se merkitsee sitä, että se syö meidän talouskasvua ..." Video 3

Video 4: Arhinmäki: "... olimme pettyneitä siihen, että se yhteinen rintama mikä aikaisemmin on ollut perusturvan puolustamisessa. lapsiperheiden puolustamisessa, se mureni tässä paketissa, emme saaneet enää kumppaneita sille, että pidämme huolta näistä pienituloisista ... verotuksen oikeudenmukaisuutta pitää lisätä ja tällä menosopeutustasollakin olisi voitu tehdä paljon oikeudenmukaisempi ratkaisu ..."
Andersson
: "Muistakaa nyt herrat, nyt puhutaan tavallisille suomalaisille, siis joiden ostokyky kertakaikkiaan ostovoima heikkenee ensi vuonna, Veronmaksajien keskusliiton laskelmien mukaan keskituloisen eli reilu 3000 euroa ansaitsevan suomalaisen palkansaajan ostovoima heikkenee noin 300 eurolla ensi vuonna ja jos lasketaan sitten päälle vielä nämä lapsilisät ... (meteliä) niin sitten ollaan 1000 euron molemmilla puolin, puhutaan nyt heille, Orpo".
Orpo: "Mulla on jotenkin sellainen käsitys, että suomalaiset hyvin laajasti on ollut ovat huolissaan siitä, mikä on valtion taloudellinen tila, jos ei siitä pidetä huolta niin meidät hukka perii ja sen tähden minä olen myös melko varma siihen siitä, että laajasti ollaan yhtä mieltä siitä, että on tärkeitä päätöksiä saatu aikaan ... tehtiin tämä velkautumisen taittava sopeutumispaketti ja ja ja siihen liittyvät ikävätkin leikkaukset ja veronkorotukset ja väliin sanoa että meille yksikään veronkorotus ei ole poliittinen voitto mutta nyt on sellainen tilanne, että ne pitää tehdä ... tottakai me voidaan sitten kiistellä siitä, että näitä leikkauksia on jouduttu tekemään mutta iso kuva on nyt se, että on saatu isoja ratkaisuja aikaan". Video 4

Video 5: Orpo: "Minusta tämä hallitus ei todellakaan tee lapsikielteistä politiikkaa, meidän lapsille , tän päivän lapsille ja nuorille, tulevaisuuden lapsille, kaikkein tärkeintä on se että meillä Suomessa asiat on kunnossa ja että me taloudesta pidetään huolta, jotta me voidaan näitä hyvinvointipalveluja pitää yllä lapsille ja lapsiperheille. Mä voisin muistuttaa sitä kuinka hieno järjestelmä meillä Suomessa on, meillä on, meillä on neuvolat, päiväkodit, peruskoulu, kouluruoka, äitiysloma, äitiyspakkaukset, lastensuojelu, terveyskeskusten palvelut, ja meillä on valtava turvaverkko, joka myöskin erilaiset tukimuodot joka auttaa suomalaista lapsiperhettä pärjäämään arjessaan, ja nyt tehtiin lapsilisään pieni, varmasti hyvinkin tärkeitä euroja joillekin vähävaraisille perheille, pieni leikkaus, mutta mä halusin tän kokonaisuuden tuoda tähän, mitä kaikkea yhteiskunta suomalaisille edelleen, johon ei koskettu ja jota suojellaan, tarjoaa lapsiperheille. Saanko yhden asian sanoa vielä, Paavo sanoi, että kaikkein heikommassa asemassa oleviin, niin tämä leikkaus ei koske kaikkein heikommissa asemissa oleviin lapsiperheisiin, koska toimeentulotuki ei leikkaannu, tai se korvaa mitä tässä tulee eikä myöskään koske yksinhuoltajia".
Arhinmäki:
"... nyt mentiin siihen, että ei pelkästään jäädytys riittänyt, vaan siellä leikataan lapsilisä ja pysyvästi, toinen on se, jos ajatellaan tätä kehysriihipakettia lapsia ja nuoria koskettavaa on se, että puolitetaan nää peruskoulun erityisrahat, joilla on haluttu pienentää luokkakokoja peruskoulussa. Se on sellainen asia kun mietin 90-luvun lamaa ja mitä sieltä olisi pitänyt oppia on se, että ei laman aikana pidä tehdä sellaisia leikkauksia jotka maksaa myöhemmin todella paljon."
Backman: " ... meillä maksetaan lapsilisää myös hyvinkin varakkaisiin perheisiin ja sitt' jos on oikein pienituloinen perhe niin monet heistä joutuvat sitten turvautumaan toimeentulotukeen, siinä mielessä tällainen leikkaus ei heitä koske, mutta ei se lapsilisä ole ainut, nyt pitäisi saada tuonne grafiikkaan paljonko tän hallituksen aikana sen perheen asuntolainan korkokulut on pienentynyt, se on samaa rahaa, mutta vielä tärkeempää on puhua siitä, mitä Petteri tässä totes, nyt ei leikata palveluista, ei leikata kuntien valtionosuuksista ja isollakaan tulonsiirrolla ja isoillakaan lapsilisillä ei voi korvata sitä, että jos niitä palveluja heikennetään, kouluopetusta, kouluruokailua ynnä muuta, tää on erittäin tärkeää".
Andersson: "Nyt puhutaan lapsilisistä, hyvät ihmiset".
Arhinmäki:
"Lapsilisiä menee myös erittäin hyvätuloisiin perheisiin ... oikeudenmukaisempi malli olisi ollut se, että oltais viety lapsilisät verotukseen ja progressiivisesti olis verotettu, osa tuloista olis käytetty lapsilisän korottamiseen, jolloin näiden pienituloisten perheiden lapsilisät eivät olisi leikkaantunut mutta samaan aikaan isotuloisille ... myös sosialidemokraatit on tuonut tätä ajatusta esille mutta täytyy sanoa että kokoomukselle RKP:lle se ei käynyt missään tapauksessa."
Andersson: "... kenen idea tämä malli oli Jouni Backman? Kenen idea tämä oli tehdä just näin?".
Backman: "Tämä ratkaisu tehtiin sen jälkeen kun Paavo oli vienyt joukkonsa pois. Me oltas tarvittu tukea siihen ratkaisuun ..."
Arhinmäki:
"Ai kuinka, siinä vaiheessa kun mä ilmotin että en voi suositella tätä pakettia, siinä vaiheessa lapsilisissä oli 110 miljoonan euron leikkaus ja ainoa keskustelu oli siitä että tehdäänkö se tasaisesti, vertikaalisesti, kaikkiin vai oltaisiinko se tehty enemmän vain niin, että ensimmäisestä ja toisesta lapsesta olis saanut saman ja kolmannesta ja siitä isommasta ... katsoo sitä mikä on tuloerovaikutus ja yllättävää kyllä jos leikataan niitä isoja lapsiperheiden niitä isoja lapsilisiä, vaikka moni vois ajatella että kuluja on vähemmän mutta itseasiassa se vaikuttaa enemmän tähän tuloeroihin."
Andersson: "Mutta edelleen kenen idea tämä oli? Kansalaisia kiinnostaa, se perhe, jolla on kolme lasta menettää sen 300 euroa vuodessa niin kyllä heitä kiinnostaa, että kenen piikkiin tää nyt pitää laittaa. Sano, kenen idea se oli?"
Backman: "Sosialidemokraattien kanta oli se, että nostetaan lapsilisiä ja pistetään lapsilisät verolle."
Arhinmäki:
"Tää pitää paikkansa".
Andersson: "Miten tässä nyt sitten näin kävi sitten?"
Backman: "Jos meiltä kaikki tuki lähtee pois hallituksesta..." (Hälinää)
Andersson:
"... nähdään, että vasemmistoliitolla on väliä vasemmiston tuella on väliä. Kokoomuksen piikkinkö tää nyt pannaan?"
Orpo:
"En tiedä mihin piikkiin tää menee ..."
Andersson: "Te puhutte vastuun kantamisesta, kantakaa nyt se vastuu. Oliko tämä teidän idea?"
Orpo: " Suomessa on erittäin tiukka progressio verotuksessa, tuloverotuksessa työnverotuksessa, ja sillä me ollaan hoidettu niin, että jokainen sen oman ansiotasonsa mukaan osallistuu sitten näiden sitten hyvinvointipalveluiden ja tulonsiirtojen rahoittamiseen. En ollut siellä kuusikon neuvottelussa."
Andersson: "Kai sä sen tiedät".
Orpo: "Tää on ollut meille tärkeä periaate, että lapsilisä, se on universaali tuki, joka menee lapselle ja sitä ei ole haluttu sitoa vanhempien tuloihin koska se tulee huomioitua sen erittäin kireän progression kautta."
Andersson: "Eli oliko tämä kokoomuksen idea, Backman, kun hän ei nyt sitten vastaa?"
Backman: "Jos siteeraan pääministeriä, niin kesken neuvottelujen pääministeri ilmoitti tulkitsevansa, että nyt on tullut ideologisia eroja, ehkä tää nyt kuvaa niitä ideologisia eroja."
Andersson: "Ehkä me nyt ymmärrämme tämän näin sitten, eikä Orpo kiellä sitä, ei se mitään ... nyt kun Mauri Pekkarinen ei ole vähään aikaan ollut äänessä, niin miltä tämä kuulostaa?"
Pekkarinen: "Tää nyt kuulostaa siltä, että kukaan ei ota vastuuta siitä, että lapsiperheisiin kohdistuu kuitenkin näissä oloissa aika lailla ennennäkemättömät leikkaukset. Siis, indeksin te jäädytitte, Paavo mukana innokkaasti ollen, sen lisäksi nää kolmilapsisen perheen yli 300 euroa vuodessa, lainakorkojen vähennysoikeuden merkittävä leikkaus, kotihoidon tuesta lähtee erittäin merkittävästi, monissa tapauksissa siis vuodessa satoja euroja, monia satoja euroja pois."
Andersson: "Tämä on tullut selväksi".
Pekkarinen: "ja tämän lisäksi mikä ei ole tullut selväksi kyllä myöskin toisen asteen koulutuksesta 260 miljoonan euron leikkaus kolahtaa en sanois ihan pienten lasten perheisiin, mutta lapsiperheisiin sanotaan. Näiden yhteisvaikutus kyll tekee sen, että se profiili keltä otetaan on tällä kertaa aivan uskomattomalla tavalla lapsiperheet ja kun vielä työttömyys kohta on 10 prosenttia ... yli 300 000 tuhatta ihmistä ja siellä on tavattoman paljon myös lapsiperheitä työttömänä. Tämä kaikki yhteensä on taakka josta tuo asiantuntija puhuu kiistatonta kieltä."
Andersson: "... esimerkiksi niin, että miljonääriperheeltä otetaan se lapsilisä kertakaikkiaan pois ja sitten maksetaan vähän enemmän sille yksinhuoltajaköyhälle, joka oikeasti sitä tarvitsee, Petteri Orpo?"
Orpo: "Siis meillähän on, jos ajatellaan, meillä on työnverotuksessa, tuloverotuksessa ja pääomaverotuksessakin nyt progressiivinen järjestelmä, joka takaa sen että ne joilla enemmän on, jotka enemmän tienaa maksaa enemmän ja näin lapsilisät on Suomessa perinteisesti haluttu pitää tästä erillään. Me voidaan jatkaa tästä yhteiskunnallista keskustelua ... nimenomaan nähdä se lapsen tukena." Video 5

Videot 1-19. Nettisanomat 20140329 Lapsilisien leikkaus ym. A-Talk 2014-03-28 (uus.) 19 hetkeä -
Ylen toimittaja Jan Andersson, oppsitiosta toimitusministeri Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto), kansanedustaja Mauri Pekkarinen (keskusta), hallituspuolueista kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman (SDP) ja kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo (kokoomus).

HUOM! Videot sisältävät lähes koko lähetyksen aineiston. Alkutaulokot puuttuvat. Järjestys on satunnainen.
Tekstit valikoitu videolta oikeinkuulemisvarauksin. Paljon leikkausmiljardeja ym on jäänyt kokonaan käsittelemättä. Nettisanomat. Pertti Manninen.


Maaliskuu 2014. " ... mutta tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata."


Ylen tietojen mukaan säästöjä tehdään kolmen vuoden aikana noin 2.8 miljardilla, joista 1,5 miljardia ensi vuoden aikana.
Seuraavina vuosina säätöt ovat 0.6 miljardia vuodessa.
Kehyspaketin yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu, mutta tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata.
Pääomavero kiristyisi, mutta arvonlisäveroon ei kajottaisi.
Hallituslähteiden mukaan mukana on 600 miljoonan kasvuohjelma talouden ja työllisyyden tukemiseksi.

Työttömyys on noussut jo yli 9 prosentin. Tilatokeskuksen mukaan työttömiä oli viime kuussa 10 000 enemmmän kuin vuosi sitten.
Työttömiä on nyt noin 240 000. Vuosi sitten työttömiä oli 8,7 % ja nyt siis 9,1 %.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:59-22:00. Pertti Manninen. Isonna!


VERTAA!
Työnhakijat
Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston mukaan työ- ja elinkeinotoimistoissa oli helmikuun
lopussa 323 800 työtöntä työnhakijaa, mikä on 32 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Tammikuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni 3 800:lla.

Työttömistä työnhakijoista oli helmikuussa kokoaikaisesti lomautettuja* 32 100 eli 700 enemmän
kuin tammikuussa. Edellisen vuoden helmikuusta kokoaikaisesti lomautettujen määrä nousi
6 200:lla. Lyhennettyä työviikkoa tekeviä työnhakijoita oli lisäksi 8 400, mikä on 5 000 enemmän
kuin vuotta aikaisemmin.

Helmikuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistoissa oli kaikkiaan 553 400 työnhakijaa, mikä on 58 000
enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työnhakijoista oli työssä olevia 108 000, joista 79 400 oli
yleisillä työmarkkinoilla ja 28 600 työ- ja elinkeinohallinnon palveluilla työllistettynä. Työvoimaan
kuulumattomia työnhakijoita oli 103 700, joista 26 600 oli työllistymistä edistävässä palvelussa ja
45 600 koulutuksessa. Työttömyyseläkkeen saajia oli 9 500, mikä on 11 200 vähemmän kuin vuosi
sitten.

* Sisältää kaikki 1.7.2013 alkaen alkaneet kokoaikaiset lomautukset, siihen asti vain henkilökohtaisesti lomautetut.
http://www.tem.fi/files/39259/HELMI14.pdfMaaliskuu 2014. "Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia". Paavo Arhinmäki ensimmäisessä haastattelussaan Säätytalon raput laskettuaan, alas. LIVE. 24 kuvaa.

- Hallitus on parhaillaan koolla Helsingin säätytalolla. Paikalla on toimittajamme Maria Stenroos. Maria. mitä siellä tapahtuu seuraavaksi?
- Tilanne on tiukka. Vasemmistoliiton puheenjohtaja tuli juuri ulos.
- Pääministeri totesi, ettei vasemmistoliitto voi jatkaa hallituksessa. Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia. Indeksikorotusten puute leikkaa toimeentuloa. Se koskee etenkin köyhimpiä. Myös hyvätuloisten veroja korotettiin. Ne eivät silti olleet samassa suhteessa. Jos tehdään liian rajuja leikkauksia, emme voi niitä kannattaa.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:57-21:59. Pertti Manninen. Isonna!

Kuvissa Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen lisäksi liikenneministeri Merja Kyllönen, puoliksi yhdessä kuvassa, ja toimittaja Maria Stenroos kokonaan viimeisessä kuvassa haastattelun lopetettuaan.

Seuraavaksi Yle esittelee tietoonsa saaneet leikkauslistat ja muunkin aineiston.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2014-03-27 klo 19:27.

Katso myös saman uutislähetyksen osa, jossa toimittaja kertoo SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaiselle Vasemmistoliiton epäröinnistä hyväksyä syntynyt neuvottelutulos.

http://www.nettisanomat.com/
2014/03/26/etusivu.html


Maaliskuu 2014. SDP hyväksyy neuvottelutuloksen. Jutta Urpilainen kuulee ensimmäisen kerran Ylen toimittajalta, että Vasemmisto ilmoitti hylkäävänsä ...

Jutta Urpilainen, valtiovarainministeri SDP.
- SDP:n eduskuntaryhmä kävi pitkän ja perinpohjaisen keskustelun. Se oli valmis antamaan tukensa neuvottelutulokselle. Se antoi myös mandaatin puolueen puheenjohtajalle hyväksyä neuvottelutulos. Nyt lähdetään kuuntelemaaan mitä mieltä muut puolueet ovat.
- Vasemmisto ilmoitti hylkäävänsä neuvottelutuloksen tässä muodossa. Miten arvioitte tilannetta?
- Täytyy ensin kuulla heidän näkemyksensä. En vielä tiedä, mitä muutoksia he haluavat.

Kuvat Yle tv2:n uutisista tiistaina 2014-03-25 klo 21:56. Pertti Manninen. Isonna!

Seuraavaksi LIVE-kuvaa siitä kuinka Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ilmoittaa Säätytalon ala-aulassa median edustajille, että vasemmistoliitto ei hyväksy esitettyjä leikkauksia ja jättää hallituksen. Sitten kerrotaan vuotaneesta leikkauslistasta ja veronkorotuksista sekä poistetuista indeksikorotuksista.

Vasemmistoliiton ajaminen pois hallituksesta oli Kokoomuksen taitava veto. Tällä se varmisti ainakin sen, että seuraavan hallituksen vuoden kuluttua pidettävien eduskuntavaalien jälkeen pääministeri ei ole SDP:n Urpilainen tai Rinne.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2014-03-26 klo 22:05.

Arkisto 2011. Kataisen ja Urpilaisen tähtihetki, myös MTV3:n ja sen toimittajien, erityisesti Eeva Lehtimäen. 12 kuvaa.

http://www.nettisanomat.com/
2011/05/11/etusivu.htm


Maaliskuu 2014. Hallituksen suuri SOTE-uudistus eli kahden kerroksen väkeä.

Hallituksen suuressa SOTE-tiedotustilaisuudessa olivat edustettuina kaikki eduskuntapuolueet VASEN-ryhmää lukuunottamatta. Valtiovarainministeriön säästöbudjetin johdosta pöytiä ei riittänyt kaikille. Vain Sdp:n Jutta Urpilainen, Kokoomuksen Jyrki Katainen, Perussuomalaisten Timo Soini ja Keskustan Juha Sipilä pääsivät pöydän ääreen. Kuvassa tuoleilla, joita onneksi oli riittänyt, etualalta loittonevasti: Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen (kuuntelee), RKP:n Carl Haglund (katselee tummassa solmiossaan), Vihreitten Ville Niinistö (kirjoittaa arvokkaan näköisesti muistiinpanoja) ja Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki (vilkuilee vasemmalle kirjavissa sukissaan ja valkoisessa kalsarinlahkeessaan).

Kuvat Yle2:n uutislähetyksestä sunnuntai-iltana 2014-03-23 klo 21:55. Pertti Manninen. Isonna!


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -  


- Modern Times Kuvitelma - Yle: "... tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata." 8 kuvaa - "Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia". Arhinmäki. LIVE. 24 kuvaa - SDP hyväksyy. Jutta Urpilainen. 8 kuvaa - Hallituksen suuri SOTE Kuvat - Niinistö tapasi Kiinan presidentin Kuvat - Vuosisadan kuva. Sauli Niinistö Kuvat - Minna Canth Kuva


(36) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Maaliskuu. Kevätpäiväntasaus

On monta uskoa päällä maan 
ja toinen toista kiittää, 
mut laulajalla yks usko on vaan,
elin-iäksi hälle se riittää:
min verran meissä on lempeä, 
sen verran meissä on iäistä, 
sen verran meistä myös jäljelle jää, 
kun päättyvi päivämme tää.

Kuka tietävi, mistä me tulemme 
ja missä on matkamme määrä?
Hyvä että me sitäkin tutkimme, 
ei tutkimus ole väärä.
Mut yhden me tiedämme varmaan vaan:
me kuljemme kumpuja mustan maan,
ja täällä meidän on eläminen,
miten taidamme parhaiten.

Eino Leino, osia Aurinkolaulusta


Etsi Nettisanomista!Tapio Raunio & Matti Wiberg (toim.):
Eduskunta. Kansanvaltaa puolueiden ja hallituksen ehdoilla.
Gaudeamus 2014
www.gaudeamus.fi
"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Joulukuu 2013. Harrastakaa!

"Harrastakaa!". Rengasvoimistelija matkalla treeneihin Vaajakosken urheilutalolle nuorempien koulutyttöjen palatessa koteihinsa joulukuun lumien jo hiukan valaistessa hämärtyvää iltapäivää. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2013-12-12 klo 14:52.

Tammikuun kimallus.

"Tammikuun kimallus". Tiistaina 2014-01-14 klo 12:41 Jyväskylän Vaajakosken Wellamo-uimahallissa. Kuva: Pertti Manninen.


Joulukuu 2013. Bandyliiga. JPS - HIFK 4-3. Lauantaina 2013-12-21 klo 16:20.

Jyväskylän Palloseuran pelaaja yrittää riistäytyä irti kahden HIFK.n pelaajan puristuksesta. JPS voitti jännitttävän ottelun oltuaan ensimmäisellä jaksolla jo hetken 0-2 tappiolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-2 ja kotijoukkue tasoittikin ensin pelin ja siirtyi 4-2 johtoonkin, mutta vierasjoukkueen takaa-ajo riitti vielä yhteen maaliin lopputulokseksi 4-3. Viitaniemen kenttä Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen.
Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva
http://www.nettisanomat.com/
2012/01/16/etusivu.htm

Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.


Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/
2006/05/01/etusivu.htm

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 

HS24 - 2014/04/01 - Sanomakonsernin tiedote liputtamisesta Natoon liittymiseksi Lue! - Nato-gallup. Humpuukia. Kannatus ei ole noussut tuloksen perusteella. Lue! - Videot 1-19. A-Talk. Lapsilisien leikkaus ym. OSA 1 - Yle: "... mutta tihkuneiden tietojen mukaan lapsilisiä aiotaan leikata." - Työttömyys on noussut jo yli 9 prosentin. Työttömiä on nyt noin 240 000. - Helmikuun lopussa 323 800 työtöntä työnhakijaa... - "Ehdotus olisi kurittanut liikaa pienituloisia". Paavo Arhinmäki ensimmäisessä haastattelussaan Säätytalon raput laskettuaan, alas. LIVE. 24 kuvaa. - SDP hyväksyy neuvottelutuloksen. Jutta Urpilainen kuulee ensimmäisen kerran Ylen toimittajalta, että Vasemmisto ilmoitti hylkäävänsä ... - Hallituksen suuri SOTE-uudistus eli kahden kerroksen väkeä. Kuvasarja. - Minna Canthin päivä - Tasa-arvon päivä - Kuva. Tapio Raunio & Matti Wiberg (toim.): Eduskunta. Kansanvaltaa puolueiden ja hallituksen ehdoilla. - Bandy JPS-HIFK Kuva - Harrastakaa! Kuva - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - tiistai 01.04.2014 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen.

Sanomakonserni. tiedote, Nato, liputus, Venäjä, Vladimir Putin, sanomakonserni.fi, Charly Salonius-Pasternak, gallup, HS-Gallup,  HS, Ilta-Sanomat, humpuuki,  kannatus, kysely, Nato, Teija Tiilikainen, TNS-gallup, tulos, Ulkopoliittinen instituutti, Ukraina, virhemarginaali, Helsingin Sanomat, Yle, toimittaja, Jan Andersson, oppositio, toimitusministeri, Paavo Arhinmäki, vasemmistoliitto, kansanedustaja, Mauri Pekkarinen, keskusta, hallituspuolue, eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Jouni Backman, SDP, Petteri Orpo, kokoomus

N:o 1726 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-03-30 ja 2014-03-31, nettiin 2014-03-31 17:50 linkkejä 2014-03-31. Viikkosanomat-blogin painovirheitä ja yksi asiavirhe korjattu.,

Nettisanomat-perhe. 2014. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Helmikuu 2014.

TOP 50
 

tammi 2014
helmi 2014
nettisanomat.com
36128
36451
viikkosanomat.fi
*17366
17732
12.fi
15916
16480
sanomanetti.fi
*10776
9581
sanomatori.fi
*6249
3472
sanomapark.fi
*6069
5598
helkinginsanomat.com
3338
3381
viikko.fi
3244
2863
hs27.com
3051
5192
nettimobi.com
1892
2175
hs24.mobi
834
797
fy.fi
689
868
sanomaa.com
492
896
wincapita.fi
*465
1135
nettilehti.com
*402
1033
shit.fi
345
268
vuosisanomat.fi
333
297
kuvaviikko.fi
318
228
sanomasampo.fi
271
243
venus.fi
249
230
helsinkiareena.fi
224
300
laukaansanomat.fi
187
127
vuosi.fi
163
152
let.fi
157
135
nettimobi.fi
152
114
hesansanomat.fi
139
89
elama.fi
125
126
infoinfo.fi
119
102
kuvala.fi
115
100
n1.fi
106
97
kuvasanomat.fi
93
87
sanala.fi
91
85
sanomamaailma.fi
91
59
aikala
90
66
sanat.fi
90
45
nettifoto.fi
89
0
jyv.fi
88
65
sanomakuva.fi
88
56
sanomo.fi
84
64
keskiviikko.fi
83
64
oppila.fi
81
65
helsinki-areena.fi
73
63
kauppasanomat.fi
66
66
maanantai.fi
66
64
sanomavideo.fi
60
49
raw.fi
59
60
12tori.fi
58
54
mummi.fi
57
63
tiistai.fi
55
49
sanomaviikko.fi
54
49
iske.fi
50
33
pukeva.fi
46
13
gagarin.fi
44
31
tietosanomat.fi
28
27
2014-02-08
* loppuvuonna 2013
111598
 
eduskuntatalo.fi
 
50
pappa.fi
 
49
2014-03-20
 
114415

Sivun alkuun!

Nettisanomat-sivuston aineistoa (03.04.2014-19.07.2014) nettiin maanantaina 2014-07-2014.