POISTOT (HO 19.11.2015)

Edellinen - Seuraava - hs24 torstai 2010-04-01 - N:o 1122 - Kaiken keskellä aina läsnä - Maailman luetuin suomalainen hs24 - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen

Uusin - Ilmoitukset - Viikkosanomat-blogi

Viikkosanomat 25.1.1957. TV - Televisio

N:o
1122

Torstai
2010-04-01
Ilmoita ilmaiseksi sivu!
Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja 9 lehdestä. Kuvat
Pukki kaalimaan vartijana. Tapaus Kanerva-Korhonen. Lainattu Iltalehdestä. Lue!
Tarkennus ja lähteet. Sofia Pankki ja Seppo Sairanen. Finanssivalvonnan johtaja Anneli Tuominen ja lainvoimaton tuomio. Lue!
Arkisto 2005. Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. Lue! - Arkisto 2005. Sanomatalo ja Janne Virkkunen. Lue!
hs24.fi - 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun 1. – Kiirastorstai.

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu tänään, nyt virallisesti.

Huhtikuun 1. päivänä 2010 vastaavaksi päätoimittajaksi ja kustantajaksi tulee Kimmo Pietikäinen. Entinen vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen siirtyy tavalliseksi päätoimittajaksi. Lehti onkin ollut aikamoisessa tilassa, kun Eduskunnan seksuaalista häirintää koskevan jutun käsittelyssä vastaava päätoimittaja Virkkunen vetäytyi vastuusta ja sysäsi vastuun kirjoituksesta alaisilleen toimituspäälliköille. Tämä osaltaan vauhditti Virkkusen lähtöä, olihan se raukkamaisuudessaan ainakin 2000-luvun tähän mennessä saavutettu ennätys.

Esimerkiksi kuuluisassa Lautakasa-jutussa Ylessä, vastuullinen päätoimittaja (Jyrki Richt?) seisoi jutun takana, jopa jutusta vastaamaton pääjohtaja Mikael Jungner, joka saikin sitten maksaa ryhdikkyydestään kovan hinnan.

hs24. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Torstai 2010-04-01 klo 12:46.

Oikaisu: HS:n uusi vastaava päätoimittaja on tietenkin Mikael Pentikäinen. (2010-04-02 klo 03:12)

hs24.fi - 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun 1. – Kiirastorstai.

Selvitystilaan asetetun Sofia Pankin hallituksen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin sivuilta tänään 2010-01-04.

Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes


Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes


Minulla on taloustieteellinen tutkinto, mutta tituleeraan itseäni nykyisin lähinnä entiseksi ekonomistiksi. Olen vieläkin hyvin kiinnostunut taloudellisista ilmiöistä ja taloushistoriasta, vaikkakin olen jo vuosia työskennellyt pääosin muiden asioiden parissa. Siksi tunnen eurooppalaisen talouspolitiikan tämänhetkiset pelimerkit ja jännitteet moneen ammattiekonomistiin verrattuna varsin pintapuolisella tavalla.

Olin myös aikanani auttamattomasti pihalla niistä matemaattisista malleista, jotka löytyivät sittemmin kriisiin ajautuneiden subprime-luottojen ja muiden korkeariskisten johdannaisten taustalta. Siitä huolimatta olen seurannut finanssikriisiin ja lamaan liittyvää poliittista keskustelua mitä suurimmalla mielenkiinnolla.

Lama tuli taas kerran suurena yllätyksenä. Hallitus ei ole tälläkään kerralla elvyttänyt opposition mielestä oikein, eikä varsinkaan riittävän suurella summalla – ei Suomessa eikä muuallakaan Euroopassa.

Ja koska jokainen lama tarvitsee omat syyllisensä, nekin on haluttu löytää ja ristiinnaulita jo viimeistään toisen tai kolmannen kvartaalin aikana. Siksi etenkin amerikkalaiset pankit ovat saaneet kuulla kunniansa useaan kertaan ja monella eri kielellä.

Parhaat analyysit finanssikriisin syistä ja seurauksista kuullaan varmuudella vasta vuosien kuluttua. Silti jo nyt moni asia on muutoksessa.

Yksi muutoksista koskee valtion roolia pankkitoiminnassa.

Suomessa pankit eivät ole vastaanottaneet valtion tarjoamia suoria pääomatukia, mutta monissa muissa maissa ne ovat olleet merkittäviä. Tukitoimet ovat vakauttaneet markkinoita ja ne ovat siksi hyödyttäneet kaikkia - niitäkin, joiden ei ole tarvinnut niihin tukeutua.

Myös pankkien riskinottoa halutaan suitsia.

Halu on nykytilanteessa varsin ymmärrettävä ja hyväksyttävä. Riskejä koskevassa keskustelussa täytyy kuitenkin muistaa, että pankkien lainanantoon liittyvä riskinotto ei ole yksinomaan kielteinen asia.

Yksi talouden lainalaisuuksista on, että riskittömistä sijoituskohteista saa pääsääntöisesti vain vähän tuottoa. Riskiä kaihtaen voi siksi myöntää myös vähemmän luottoa.

Sen takia riskinoton yletön kaihtaminen tai lainojen arvopaperistamisen voimakas rajoittaminen johtavat ääritapauksessa siihen, että monet tavanomaista riskipitoisemmat tai muuten vain erikoisemmat tapaukset, esimerkiksi aivan uudet yrittäjät tai ilman aikaisempaa luottohistoriaa olevat maahanmuuttajat, jäävät ilman luottoa.

Tällaisen luotonannon rajoittaminen rajoittaa myös talouskasvua.

Siksi myös pankkien riskinoton rajoittaminen täytyy pitää asiallisissa rajoissa.

Uskon, että valtion roolin vahvistuminen pankkitoiminnassa on vain lyhytaikaista. Kun lama väistyy, valtiot löytävät rahoilleen parempaa käyttöä ja finanssikriisin perinnöksi jää vain tiukentunut pankkivalvonta ja asioita aktiivisemmin ja toivottavasti myös aiempaa laaja-alaisemmin katsova valvoja.

Halu hillitä pankkien riskinottoa voi sen sijaan olla sitkeämpää lajia.

Siksi Euroopan uusista yrittäjistä ja lukuisista maahanmuuttajista voi tulla finanssikriisin pitkäaikaisia kärsijöitä.

Sama koskee myös kehittyvien maiden ja monien Keski- ja Itä-Euroopan EU-maiden talouksia ja kansalaisia. Pankkien riskinoton rajoittaminen heikentää myös heidän mahdollisuuksiaan saada ulkomaisia lainoja.

Suomen politiikassa moni ei maahanmuuttajista välitä. Heitä ei pidetä monissa pankeissakaan, ainakaan vielä, varteenotettavana asiakasryhmänä. Keski- ja Itä-Euroopan mailla sen sijaan on jo painoarvoa. Molempien painoarvo on aivan toinen jo naapurimaassamme Ruotsissa.

Siksi toivon, että politiikassa muistetaan katsoa riskien ohella myös pankkien riskinoton rajoittamiseen liittyviä kustannuksia.

Siinä kun on kyse kovin paljon muustakin kuin amerikkalaisten asuntomarkkinoiden subprime-luotoista ja niiden surullisenkuuluisaksi muodostuneesta
historiasta.

https://www.sofia.fi/fi/markkinat/tietoasijoittamisesta/kolumnit/pages/riskinotonvälttämiselläkinhintansa.aspx (2010-04-01)

hs24.fi - 2010-04-01 - Torstai, huhtikuun1. – Kiirastorstai.
Sofia Pankin hallituksen puheenjiohta Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin Sivuilta tänään 2010-01-04.

Riskinoton välttämiselläkin hintansa
03.08.2009, Suvi-Anne Siimes

Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja.
Aamulehti 2010-04-01
Helsingin Sanomat 2010-04-01
Kansan Uutiset Viikkolehti 2010-04-01
Kauppalehti 2010-04-01
Keskisuomalainen 2010-04-01
Savon Sanomat 2010-04-01
Suomenmaa 2010-04-01
Tiedonantaja 2010-04-01
Uutispäivä Demari 2010-04-01
  Tänään torstaina 2010-04-01 joitakin otsikoita ja juttuja.

Aamulehti 2010-04-01. Etusivu. Vanhusten hyvästä hoidosta bonusta.

Mitä: Koukkuniemessä Tampereella maksetaan ehkä jo vuonna 2012 kannusteita budjetissa pysymiessä ja hyvästä hoidosta. ...

Helsingin Sanomat 2010-04-01. Kulttuuri. Puhelin välittää draamaa.
Ohjaaja Juha Hemánus uskoo, että älypuhelimet mullistavat taiteen tekemisen. ...

Kansan Uutiset Viikkolehti 2010-04-01. Ulkomaat. Joka neljäs rebublikaani pitää Obamaa Antikirstuksena.
Tuore Galluptutkimus kertoo hätkähdyttäviä asioita amerikkalaisten poliittisista näkemyksistä. ...

Kauppalehti 2010-04-01. Pääkirjoitus. Kunnat lähdössä pilvipalveluihin.
Kunnat aikovat hyödyntää it-kustannuksia laskevia pilvipalveluita. Uudessa palvelukeskushankkeessa on mukana 156 kuntaa. ...

Keskisuomalainen 2010-04-01. Jyväskylän seutu. Liikuntapaikat. Hiihtäjät rantaraitille.
Jyväskylän koirat saattavat päästä ensitalvena tampatuille latupohjille. ...

Savon Sanomat 2010-04-01. Päivyri. Marco Hietala saa patsaan.
"Hevipoika" nousee tänään Veljmiehen paikalle Kuopion torilla. ...

Suomenmaa 2010-04-01.Ajankohtaista. Keskustakisaan luvassa todellinen musta hevonen.
Kuva: Tony Blair miettiijo, miten kylmässä Suomessa pitäisi pukeutua. ...

Tiedonantaja 2010-04-01. Köyhyys yli kaksinkertaistunut.
Tänä vuonna voidaan Suomessa saavuttaa jopa miljoonan köyhän raja. Kuva Helsingistä leipäjonosta. ...

Uutispäivä Demari 2010-04-01. Turkulaiset koontuvat muistelemaaan Myllysiltaa.
Paikalla ovat myös suositut turkulaislaulajat Matti ja Teppo. ...

Kuvat: Pertti Manninen.


Arkisto 2005  


"Katso miten piiri pyörii
hummerit kun siinä hyörii"

Kuva elokuvan lopusta kun Liisa on rohkaissut mielensä ja laulaa laulunsa.
Liisaa esittää Tina Majorino.

Alice in Wonderland - Liisa ihmemaassa. Kaksiosainen tv-elokuva esitettiin pääsiäisenä MTV3:ssa.

Kirjan kirjoitti Lewis Carroll vuonna  1865.

Alice's Adventures in Wonderland
and Through the Looking Glass
http://www.sabian.org/
alice.htm
 

Alice in Wonderland
An Interactive Adventure
http://www.
ruthannzaroff.com/
wonderland/
 

hs24 tiistaina 29.03.2005.

Max Jakobson ja Sanomatalo eli lyhyt selostus siitä miten Kauppalehti.Presso löytyi.


Max Jakobson oli pelinappula ja myytti YK:n pääsihteeriydestä oli bluffia. Näin kertoi Keskisuomalainen sunnuntaina 20.03.2005 kahdella palstalla aika isolla otsikolla. Etsin tätä uutista myös Helsingin Sanomista. Siellä se oli piilotettu yhdelle palstalle sivun alalaitaan ilmoitusten viereen. Tuskinpa se sieltä kovinkaan monen silmään sattui. No, nyt oli siis Presso löydetty. Ei muuta kuin Kauppalehden nettisivulle. Sieltä Pressoon ja etsitty juttukin löytyi, mutta löytyi siis muutakin: Laaja selostus SanomaWSOY:n optiohankkeesta ja sen sen toteuttamisesta. Luettuani selostuksen kirjoitin siitä ja vanhasta muistista lehden kuvaa katsellessani ja omaa kuvaa rakentaessani näin:

Helsinki. Tämä tunneli tässä Eduskuntatalon ja Sanomatalon edessä on paljon vartija. Rakennetaanko se niin, että  SanomaWSOY saa maksimaalisen hyödyn ovelasta optiostaan  - päätetäänkö kylmästi tämän hetkellisen huuman takia jättää tulevaisuuden varaus tekemättä? Presso toi asian sentään edes kunnolla esille  lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Kuva: Kauppalehti. Presson aukeaman tarkoituksella pimentänyt ja otsikot lisännyt, myös tarkoituksella  hs24. Pertti Manninen. Kuva.

Hiukan selvennystä: Outo ovela optio tarkoittaa sitä, että SanomaWSOY esiintyy julkaisuissaan ikään kuin lisärakennus olisi läpihuutojuttu. Virkamiehet niin valtion kuin kaupungin puolelta ovat olleet koko ajan myötävaikuttamassa Sanomatalo 2:n rakentamismahdollisuuksiin. Rakennusoikeutta löytyy kummasti lisää kaupungin tarpeisiin ja tuleva (?) kaupunginjohtaja Jussi Pajunen on ollut jo vuosia Sanomatalo 2:n innokas kannattaja. Hänellä tai hänen omistamallaan yhtiöllä on maita Malmin lentokentän kupeessa ja lentokentän siirtäminen tuo hänelle jättipotin. Helsingin Sanomat kannatti kylmän viileästi kentän siirtämistä. Asioitahan ei tietenkään ole koplattu yhteen, mutta kivasti molempien hankkeiden lopputulos hyödyttää pyrkimyksiä rikastumiseen. Netti on siitä ihmeellinen, että sieltä löytyy jos jotakin. Jonkun on vain laitettava palikat järjestykseen.

P.S. Tässä Presson jutussa varovaisin sanakääntein paheksuttiin Helsingin Sanomien kirjoittelua ja varsinkin sitä, että se on kokonaan unohtanut kertoa omista SanomaWSOY:n taloudellisista intresseistään tässä asiassa. Presson kirjoituksesta käy myös ilmi, että tämä optio ei olekaan mikään itsestään selvyys niinkuin on uskoteltu. Eräs kaupungin virkamies kertoo tästä. Lue enemmän Presson juttua täältä! 

Kauppalehti. Presso lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Jääkö keskustatunneli tekemättä?
  http://www.sanomanetti.fi/2005/03/29/etusivu.htm

Arkisto 2005 hs24 tiistaina 29.03.2005.  

21.10.1999.

Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?

Helsinki.

Linja-autoterminaali olisi voitu rakentaa rautatieaseman kylkeen, jos olisi haluttu.

Lyhyesti kävi näin: Vielä kymmenkunta vuotta sitten "mielipidevaikuttaja" Helsingin Sanomat oli sitä mieltä, että ratkaisu olisi hyvä.

Mutta sitten astui kuvaan apulais-
kaupunginjohtaja Pekka Korpinen, joka ryhtyi puuhaamaan kyseistä tonttia WTO:lle. (WTO on lyhennys World Trade Organization-nimestä.)
Hän tarjosi WTO:lle tontin ostomahdollisuutta toimitalon rakentamiseksi tälle isolle organisaatiolle.

Kun tämä tuli Sanoma Oy:n tietoon, niin WTO sivuutettiiin ja Sanoma Oy osti tontin ja rakensi sille jättiläislasitalon, joka ei Nykytaiteen museon "takana" ole Helsingin pohjoiseen suuntautuvan avaran näkymän katkaisija.

Näin unohtui Helsingissä linja-autoterminaalin siirto rautatieaseman viereen.

hs24.fi 1999/12 torstaina
lokakuun 21. päivänä 1999. Sivut valmisti Pertti Manninen 21.10.99.

http://www.
hs24.fi/
1999/10/21/
n9912liikenne.htm
 

Sanomatalo. Linkkejä. hs24 1999 - 2005! Tässä 29.03.2005 saakka!

Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa? Linja-autoterminaali olisi voitu rakentaa rautatieaseman kylkeen, jos olisi haluttu.
http://www.nettisanomat.com/1999/10/21/n9912liikenne.htm 

Eikö kukaan uskalla kertoa Helsingin Sanomille sen jääviydestä kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoituksesta? Vastaus kysymykseen? http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm#vastaus

Lue räikeä esimerkki joulukuun 16. päivän lehdestä! Muut lehdet: Helsingin Sanomat: 3. pääkirjoitus. Torstaina 16. joulukuuta 1999. SIVU A2. "Kampin kaavamuutos paikallaan.
http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm

Lue räikeä esimerkki joulukuun 16. päivän lehdestä! Muut lehdet: Helsingin Sanomat: Kaupunki. Torstaina 16. joulukuuta 1999. SIVU B3. "Helsingin valtuusto jatkoi Sanoma-WSOY:n tonttivarausta. http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm 

"Sanoma-WSOY:lle ehdotettiin tonttia Ruoholahdesta tai Pasilasta. Seuraavasta Sanomatalosta toivottiin pienempikokoista. Nämä väliotsikot eivät mahtuneet lehden paperiversioon, olivat netissä! http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920helsinginsanomat.htm 

Helsingin sanomat pakkoraossa. Kaupunkikuvan turmeluksesta puhutaan kuiskaten!
http://www.sanomanetti.fi/2000/03/23/etusivu.htm 

Kansallismaisema vuonna 2010? Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo. Raha ratkaisee!
http://www.sanomanetti.fi/2002/03/14/kansallismaisema.htm  

Vallan väärinkäyttöä. Kaksi esimerkkiä, kuinka Helsingin Sanomat käyttää valtaansa väärin. Esimerkki 1. & Esimerkki 2. & Loppukommentti. Esimerkki 1. Oma lehmä ojassa eli jääviys kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoittamisesta.
http://www.sanomanetti.fi/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Helsinki. Töölönlahden asemakaava. SanomaWSOY:n laajennus hankkimansa rakentamisoption mahdollistamana. http://www.sanomanetti.fi/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

"Esteet poistuivat Helsingin Töölönlahden rakentamiselta". Helsingin Sanomat. Kaupunki. Olli Pohjanpalo. Tiistaina 30. maaliskuuta 2004. http://www.sanomanetti.fi/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Helsingin Sanomat. Tiistaina 30. maaliskuuta 2004. Kommentti. Olli Pohjanpalo. Esteet poistuivat, hidasteet jäivät. http://www.sanomanetti.fi/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm 

Loppukommentti. http://www.sanomanetti.fi/2004/04/15/helsinginsanomatkaava.htm

Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/etusivu.htm#helsinginsanomat 

Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! Tilanne 15.04.2004.
http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/optiokuva20040415.htm#outotilanne15042004


Outo ovela optio = kansallismaiseman tuho! Tilanne 03.02.2005. http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/optiokuva20050203.htm#outotilanne03022005

Muut lehdet. Helsingin Sanomat tiistaina 1. helmikuuta 2005. "Helsingin kaupunki saa lisäkorttelin Töölönlahdelta. Maapoliittisen sopimuksen tarkistus toi Helsingille uutta rakennusalaa. Valtiolla ei ole vielä suunnitelmia omille kortteleilleen. http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/etusivu.htm

Muut lehdet. Helsingin Sanomat. Kaupunki. Tiistaina 1. helmikuuta 2005. "Helsinki saa käyttöönsä kaksi korttelia Töölönlahdelta. Kaupunki ja valtio pääsemässä sopuun korttelien jaosta. http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/etusivu.htm 

Loppukommentti. Näinkö helppoa se on? http://www.sanomanetti.fi/2005/02/03/etusivu.htm   

Helsingin Sanomat maanantaina 14.02.2005. Kaupunki. "Hotellin lisärakennus uhkaa peittää Synagogan näkyvistä. Radisson SAS-hotellin lisäsiipeä yritetään sovittaa ahtaaseen paikkaan Helsingin Kampissa." http://www.sanomanetti.fi/2005/02/17/etusivu.htm 

"Miten löysin tarkan selostuksen tämän kuvassa olevan Sanomatalon rakentamisen syntyhistoriasta sille paikalle, jossa se nyt on, ja sellaisena kuin se nyt on."
http://www.sanomanetti.fi/2005/02/22/etusivu.htm 

Martti Valkonen: Journalismin salat I: Sananvapaus kauppatavarana. Luku 1: Kansanvalta ei toimi, jos kansa ei tiedä. http://www.sanomanetti.fi/2005/02/22/valkonensananvapaus.htm 

Helsinki. Uusi uljas Kamppi pimentää ja musertaa lauantaina 05.03.2005. Kuva: Pertti Manninen. "Hetkiä Helsingissä". Pääkirjoitus. Helsinki. Kamppi slummiutuu vastenmieliseksi möhkäleeksi.
http://www.sanomanetti.fi/2005/03/08/kuvalauantaiaamu.htm

Hetki historiaan, Sanomatalo. Tämä ei riitä! SanomaWSOY tahtoo vielä toisen samanlaisen peittämään Eduskuntatalon. "Tämä kuva on otettu ensimmäisen vaiheen valmistumisen hetkellä."
http://www.sanomanetti.fi/2005/03/13/etusivu.htm   

Sarja jatkuu: Helsinki. Eduskuntatalon ja Sanomatalon edusta: Suomalainen kansallismaisema.
http://www.sanomanetti.fi/2005/03/29/etusivu.htm 

Kauppalehti. Presso lauantaina 19. maaliskuuta 2005. Joitakin havaintoja nelisivuisesta artikkelista: Jääkö keskustatunneli tekemättä?
http://www.sanomanetti.fi/2005/03/29/pressosanoma.html

Kansallismaisema vuonna 2010?

Kohtaako junalla pääkaupunkiin tuleva tällaisen maiseman 2010? Taustalla pilkottavat Sanomatalo ja Eduskuntatalo.

14.03.02
Pertti Manninen, hs24.fi

Raha ratkaisee!

Rakentamisessa on kysymys niin suurista taloudellisista arvoista, että niihin osallistuminen houkuttelee.

Löytyipä lopulta sukupolvi, joka haluaa pistää lihoiksi Helsingin, maan pääkaupungin, kansallismaiseman.

Avara näkymä katkaistaan erilaisilla torneilla ja hyvä on!

Helsingin Sanomat - jäävi?

Helsingin Sanomat on yleisesti puoltanut uutta kaavaa.

Joitakin yksityisiä painaviakin vastustuksia on julkaistu.

Toisaalta toimitus on julkaissut myös pöyristyttäviä, tarkoitushakuisia lentokoneesta nähtyjä perspektiivikuvia, joissa suunniteltu rakentaminen näyttää hyvin vaatimattomalta.

Helsingin Sanomia julkaisee pörssiyhtiö SanomaWSOY.

Pörssiyhtiön tehtävänä on tuottaa voittoa omistajilleen ja niinpä lehti on määrätietoisesti unohtanut, että yhtiöllä on optio yhteen uudesta tornista.

Jääviys on itse huomattava. Helsingin Sanomat ei ole huomannut.

Päinvastoin yhtiöltä palkkaa saavat himaset ja iltasanomaiset ovat repineet vaatteensa, kun ympäristöministeri Satu Hassi on määrännyt ministeriötään tutkimaan kaavan syntyvaiheita.

SanomaWSOY:n palvelijat ilmoittavat syvän huolestumisensa siitä, että jos kaavaa ei toteuteta, niin valtiolle aiheutuu tästä suuria kuluja.

And so what?

Kyllä Suomessa ja Helsingissäkin maata ja ilmaa riittää ilman että kansallismaisema tuhotaan.

Pertti Manninen, hs24.fi 14.03.2002.

  http://www.sanomanetti.fi/2005/03/29/etusivu.htm  


Arkisto 2005  

Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. Tulossa!

hs24 perjantaina 01.04.2005. 

Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971.
  Lue lisää! Tulossa!
Helsingin Sanomille tämä oli liikaa. Iltalehti ja Keskisuomalainen pystyivät kirjoittamaan jopa pääkirjoituksen!  Lue lisää! Tulossa!
Tämä ei ole aprillia: hs24 2005 maaliskuu: 22 000 kävijää ja 577 000 hakua (sivut ja kuvat yhteensä)!
Vuosi sitten: SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen,Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. Torstaina 01.04.2004. Lue lisää!

  http://www.sanomanetti.fi/2005/04/01/etusivu.htm

Arkisto 2005
 
hs24 perjantaina 1. huhtikuuta 2005. Etusivu. Numero 328. "Suurvalta kumoaa suomalaisten hellimiä myyttejä. Washington ei luottanut Max Jakobsoniin. Se veti tukensa hänen urahaaveiltaan ratkaisten kilvan Kurt Waldheimin eduksi. Suomalaisia sumutettiin siekailematta.""Italia ja Englanti arvostelivat suomalaisten kampanjataktiikkaa. Se oli niiden mielestä joko suunniteltu väärin tai yli-innokas, mikä oli hämärtänyt suomalaisten arviot oletettujen tukijoiden käyttäytymisestä."

Lähde: Kauppalehti. Presso. Olli Ainola. Washington petti Max Jakobsonin. Lauantaina 19.03.2005. Lue lisää! Tulossa!
Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971. 


 

"Kampanjassa oli laskettu sen varaan, että jos Yhdysvallat ja muut turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenmaat ovat Jakobsonin takana, Neuvostoliitto ei lopulta rohkenisi käyttää veto-oikeuttaan."
 


"Kohteliaita sanoja käyttämällä suomalaisiin pumpattiin piristeitä, että nämä jaksaisivat roikkua menossa mukana. Seuraavana päivänä Kissinger nimittäin kirjoitti avustajalleen: - Jakobson ei kiinnosta minua vähäisissäkään määrin."

Kuvat: Kauppalehti. Presso. Simpsonit. Liisa Ihmemaassa.
Kommentti: Helsingin Sanomille tämä oli liikaa! Lue lisää! Tulossa!
Washington petti Max Jakobsonin. Amerikkalaista aprillia vuodelta 1971.


Arkisto 2004    

hs24 torstaina 01.04.2004.

SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen,


Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä.

Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa. Torstaina 01.04.2004.

 

Kuvassa työttömät kiiruhtavat ainutlaatuisiin tapaamisiin, joissa he saavat lohtua murheisiinsa ja neuvoja miten kahdella jättieläkkeellä ja hiukan pienemmilläkin tuloilla selviytyy isänmaan palvelijana. Kuvannut Pertti Manninen.

    http://www.sanomanetti.fi/2004/04/01/sirkkahamalainen.htm


Helsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm


Arkisto 2009
http://www.sanomanetti.fi/2009/04/01/etusivu.html
2000 2009
hs24 torstaina 1. kesäkuuta 2000. harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaankuva: pertti manninen kesällä 1999

Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

hs24.fi, pertti manninen 01.06.00

hs24.fi/2000/06/01/funkis.htm

Lue myös!

viikon kettunen
"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

hs24.fi2000/06/01/viikonkettunen.htm

hs24 keskiviikkona 2009-04-01.

Jyväskylän talous kuralla:
Kansalaiskeräys kaupunginjohtaja Markku Anderssonin kunniatohtorikuluille.

Hattu vaarassa.

Jyväskylän talous on luhistumassa, lainahanat sulkeutuvat, velkaa ei enää lisää saa, kaupungin peruspalveluiden hoito käy mahdottomaksi. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd) on ryhtynyt puuhaamaan kansalaiskeräystä kaupunginjohtaja Markku Anderssonin (kok) kunniatohtorikuluille.

Tänään avataan pieni kioski Kirkkopuistoon siihen paikkaan, johon puiston alle rakennettavan parkkihallin suuaukon, Moolokín kidaksikin kutsutun, kuilu tulee Kaupunginteatteria vastapäätä kirkon kaakkoiskulmalle.

Kioski pidetään paikallaan siihen saakka, kunnes myös bankettirahat on saatu kokoon ja jos rahoja ylitse jää, niin parkkihalliin johtavan kidan juurelle, myöhemmin tarkemmin määrättävään paikkaan, sijoitetaan reliefi, johon ikuistetaan parkkihallin idean ex-kaupunginjohtaja Pekka Kettusen ja hänen seuraajansa Markku Anderssonin sivuprofiilit.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja toivoo ideoimalleen keräykselle hyvää menestystä, eikä itse halua tulla ikuistetuksi kyseiseen reliefiin. Hänen mottonsa kuuluu: ”Teot puhuvat puolestaan ja puumerkki kaupungin Kirkkopuistossa kyllä muistuttaa tulevia sukupolvia jatkuvasti olemassaolollaan päättäjistä vuodelta 2009”.

Kioskin sijainti selviää parhaiten vanhasta arkistokuvasta, jossa vuonna 2000 purettu funkis-huoltoasema on vielä pystyssä. Kioski on siis saman kadun, Vapaudenkadun, varrella rakennuksen takana kirkkoon ja kaupungintaloon päin.

hs24 keskiviikkona 2009-04-01. Pääkirjoitus. Pertti Manninen.

Kuva: wahlman.fi/tohtorinhattumallisto.html

1999 2009
hs24 torstaina lokakuun 28. päivänä 1999 Jyväskylä:

Kaupunginjohtaja Kettunen - uupumaton ideanikkari

Kaupunginjohtaja Pekka Kettunen on varsinainen ideanikkari, joka on tietenkin positiivinen luonnehdinta.

Ideoita on esitettävä, mutta ei saa suuttua, jos jotkut niistä ammutaan tylysti alas.

Ideana Kirkkopuiston alle rakennettava autopaikoituskellari ja varsinkin siihen liittyvä suora rappuyhteys kirkkoon on ihan hyvä.

Autollahan täällä ajellaan jo lyhyetkin matkat. Idean toteuttaminen onkin sitten toinen juttu. Minkälaisen tahansa ammottavan väylän rakentaminen Kirkkopuiston kupeeseen ei tule kysymykseen. Kuilun suu ei kertakaikkiaan sovi kyseiseen ympäristöön.

Jos autopaikoista on pulaa kyseisessä ympäristössä ja parkkikellari on tarpeellinen niin kulku sinne on järjestettävä jostain muualta vähemmän häiritsevästä paikasta.

hs24.fi keskiviikkona lokakuun 27. päivänä 1999 pm

hs24.fi/1999/10/28/n9913ks1.htm

Lue myös!

Kummallista kunniaa.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, joka ensi töikseen ajoi tiedotussihteerin pois kaupungin asunnosta muuttaakseen itse sinne ja joka ensi töikseen ilmoitti julkisesti Jyväskylän Ylioppilaslehdessä erikoisharrastuksekseen selvällä suomenkielellä olevan vittuilun ja joka sai kaupunginhallitukselta kehotuksen käyttäytyä arvokkaasti kaikissa olosuhteissa palkittiin kunniatohtorin arvolla Jyväskylän yliopiston promootiossa.

hs24.fi/2000/08/03/kunniatohtori.htm

hs24 perjantaina 2009-01-16.

Kummallista kunniaa 2.

Tänään Keskisuomalainen kertoi, että kaupunginjohtaja Markku Andersson promovoidaan Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi.

Andersson on ollut muutaman vuoden kaupunginjohtaja ex- Pekka Kettusen sekoilujen jälkeen.

Kunniatohtoriksi vihittävällä pitäisi olla joitakin erityisiä ansioita. Tässä nyt ei tule mieleen mitään erityistä, tavanomaista kriisijohtamista, josta voi tietenkin palkita tai olla palkitsematta, mutta kovin sisäsiittoiselta palkitseminen tuntuu, nyt.

Andersson on päinvastoin ollut juonittelemassa kuntien: Jyväskylän, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden liittymissopimuksen rikkomista, jotta tytär saisi lautakunnan puheenjohtajan paikan. Tämä ensimmäisen kauden valtuutettu onnistui siinä, kun kuntien liittymissopimusta rikottiin ja jaettiin yksi iso lautakunta häpeämättömästi kolmeksi. Katso kirjoitus aikaisemmin, liite.

Tästä päätöksestä, joka on kahden valittajan mielestä ja kuntaliiton lakimiehenkin selostuksen mukaan lainvastainen, on kaksi jyväskyläläistä valittanut hallinto-oikeuteen. Tässä voi mainita, että Keskisuomalainen kirjoitti näyttävästi vasta valtuuston päätöksen jälkeen.

Toinen erikoisuus: Pari päivää sitten saimme lukea, että valtuuston lisälistalla, siis kaupungin johtaja Anderssonin esityksestä, tuotiin esitys jolla kunnan omistamien liikelaitosten hallituspaikkoja nostettiin lähes 50 prosentilla.

Ilman julkista keskustelua, ilman että Keskisuomalainen kirjoitti asiasta mitään.

Demokraattisten menettelytapojen säälimätön hylkääminen ei sovellu kunniatohtorille. Kaupunginjohtajalle, joka alentuu tällaisten temppujen käyttöön, ja lehti sen kun ylistää häntä ja unohtaa nämä demokratian halventamiset, tulevaisuus on mielenkiintoinen.

Otsikko viittaa siihen kun edellinenkin lurjus-kaupunginjohtaja palkittiin samalla arvolla samassa yliopistossa. Lue, linkki.

Pertti Manninen 2009-01-16 klo 15:08, pari minuuttia linkin lähtöön.

hs24.fi/2009/01/16/etusivu.htmlHelsingin Sanomat uudisti ulkonäkönsä, entä ajatuksensa?
Tässä ajatusten arkistohelmi 10 vuoden takaa. Nettisanomat torstaina 1999-08-12:


Arkisto 1999.


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa!

nettisanomat.com 12.08.99. pm

Ja samantien koko numero:

http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htmArkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.sanomanetti.fi/2001/05/17/hymy.htm


Sanomanetti lauantai 2009-11-14 - Numero 1071
Lähde rentouttavalle kalastusreissulle Andamaninmerelle! Vietä päivä kalastaen, auringosta nauttien ja snorklaten. Vuonna 2009 valmistuneella Flying Finn -veneellä voi vetouistella laivan kokeneen miehistön avustuksella. Auringon palvojille riittää kansipaikkoja ja päiväunillekin voi torkahtaa ilmastoidussa hytissä. Merinäkymiä voi ihailla myös yläkannen varjon alla. Jos on onnea matkassa, voi matkalla nähdä vaikka delfiiniparven. Veneen taukopaikalla on uinti-, ja snorklausmahdollisuus, jolloin veden alla voi ihailla mereneläviä pienistä barrakudista merikilpikonniin. Veneeseen mahtuu 30 matkailijaa. Veneen pituus 19m, leveys 5m ja syvyys 2,7m. 400 hevosvoimaa. Keittiö, wc + suhku, ilmastointi. Matkan hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja juoma (vesi, virvoitusjuomat). Snorklausvälineet löytyvät veneeltä ja sisältyvät hintaan.        www.flyingfinn.info        www.thailand.fi     www.phuket.fi
Yhteydenotot Midnight Sun- ravintoloihin tai sähköpostitse midnight.sun @janne.to      www.midnightsunrestaurant.info      www.patong.fi 
+668 132 68097 - Huom! Suomesta puhelut numeroon: 99533 668 132 68097 maksavat 6 centtiä/minuutti + mpm (marraskuun 2009 hinta, ei tekstiviestejä).
       www.flyingfinn.info 

"ELONEN - se on makuasia". JJK:n (Jyväskylä) fanikatsomossa juhlitaan sarjassapysymistä, kun peliä oli jäljellä muutama minuutti ja KPV (Kokkola) olisi tarvinnut vielä 2 maalia päästäkseen jatkoajalle, jonka pelaaminen kyllä olisi ollut vähän niin ja näin, kun taivas oli harmaa ja hämärän tulo melkein aistittavissa. KPV:n maalivahti Koponen (keltapaita) joutui jättämään pelikentän tunteiden kuumettua yhteentörmäyksen jälkeen. JJK:n Nam ja KPV:n pelaajat (nro 20 Sipilä) sekä mainostauluun nojaava pikkukatselija ihmettelevät tilannetta päätuomari Karin kirjoittaessa punaisen kortin kirjanpitoonsa. Kuva: Pertti Manninen sunnuntaina 2009-10-26 klo 15:50. Keski-Suomi: Jyväskylä. Harjun urheilukenttä. "Elonen on mukana kuvassa".

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 
Tuuli käy heidän ylitseen ...

Kuva: Pertti Manninenhs24. Torstai 2010-04-01 - N:o 1122 - Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu tänään, nyt virallisesti. - Riskinoton välttämiselläkin hintansa 03.08.2009, Suvi-Anne Siimes - Selvitystilaan asetetun Sofia Pankin hallituksen puheenjiohta Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin Sivuilta tänään 2010-01-04.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2010-04-01, nettiin 2010-04-01, linkkejä 2010-04-05.
Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  
Vuoden 2005 arkistoaineisto lauantaina 2010-04-03.

hs24.fi - 2010/04/01 - Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu tänään, nyt virallisesti. - Riskinoton välttämiselläkin hintansa 03.08.2009, Suvi-Anne Siimes - Selvitystilaan asetetun Sofia Pankin hallituksen puheenjiohta Suvi-Anne Siimeksen kirjoitus Sofia Pankin Sivuilta tänään 2010-01-04. - hs24 torstai 01.04.2010 - etusivu - kuva - kuvat - pertti manninen - Luettelo - hs24 - 12.fi - Lakisanomat - N:o 1122.


Kesän hyvä teko - Opeta lapsi uimaan! Lue!

"Tätä eri totuuksien kannattavuuden puntarointia helpottaa hyväksi koettu muistisääntö "jos etuus on todellista, totuus on edullista"." Bisquit Seppo Ahti tänään torstaina 2009-05-28 Ilta-Sanomissa. "Tosipaikan edessä".

Sanomanetti torstaina 20. toukokuuta 2004.

"Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa.


Jo vuotta ennen Esko Ahon pankkitukipäätöstä säätytalolla oli Aleksanterinkadun vanhaan pankkisaliin kokoontunut Suomen Yhdyspankin arvovaltainen hallintoneuvosto. Paikalla oli ilaskiveä ehnroothia björnbergiä pankin napamiehiä ja omistajia. Johtokunnan jäsenet Ahti Hirvonen ja Björn Wahlroos lukivat madonlukuja ja johtivat puhetta.  Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset.  Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi. 
Uudelle yhtiölle roskapankki SYP:lle jäivät sekkitilit myös yleiseen liikenteeseen lasketut velkakirjat, sekä ulkomaiset että kotimaiset, ne siirrettiin tälle susipankille."
Seppo Konttinen
Ylen Talousarvio-lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.

Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivujen alkuosat ja niihin liittyviä osia alkuperäiset numeroinnit säilyttäen nettiin maanantaina 2011-06-27 klo 12:06. - Täydennys 2011-08-10.

 

2012-05-11: Sivustolta on poistettu Keski-Suomen käräjäoikeuden 24.1.2012 antaman kunnianloukkausta koskevan tuomion 12/230 R11/268 johdosta tuomiossa mainittujen henkilöiden asianomaistiedot rikoksentekoajalta 6.5.2007 - 18.1.2012. Tuomio luettavissa osoitteessa: http://www.n3.fi/tuomiot/keskisuomiko20120124/etusivu.htm

 


Linkit hs24.fi > hs27.com ja aineistolinkit korjattu sunnuntaina 2013-11-03.

2004-2011: Vaasan hovioikeuden (19.11.2015) kumottua Keski-Suomen käräjäoikeuden (24.01.2012) tuomion sivustot on palautettu osittain alkuperäiseen muotoon hovioikeuden tuomio huomioon ottaen sunnuntaina 06.03.2016.